Dodaj do ulubionych

Problem z otwieraniem stron www

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 21:54
Cześć,mam pytanie odnośnie netu. Mam xp i trzech urzytkowników na jednym nie
można się połączyć z żadną stroną. W ustawieniach ogólnych wpisuję stronę
startową tam jakąś, a on mi i tak wyszukuje jakąs swoją 5252525252525252...
itd.Próbowałem już usunąc tego użytkowniki i na nowo utworzyć przy nowym
loginie ale przy ograniczonym profilu dzieje się to samo. Próbowałem nadać
prawa administratora i wtegy strony otwierają się, a po ponownym nadaniu
ograniczonego statusu dzieje się to samo. Na stronie pojawia się też napis
Retrieving button for My search...
pomóżcie
Obserwuj wątek
    • Gość: JP Re: Problem z otwieraniem stron www IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 30.11.03, 22:16
      Wyglada na to ze to jakis spyware lub adware.

Sprobuj zlokalizowac go programem HijackThis.
      www.tomcoyote.org/hjt/
      • Gość: Zenon Re: Problem z otwieraniem stron www IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 22:51
        Co to jest jest spyware i adware.
        • Gość: JP Re: Problem z otwieraniem stron www IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 30.11.03, 23:03
          Spy to szpieg, ad to reklama, ware to wyrob (w tym przypadku program).

Widze ze nie jestes obeznany w tym temacie dlatego proponuje ci sciagnac jeden
          z wielu programow do czyszczenia komputera z tych smieci. Najpopularniejsze to
          Spybot i Adaware lub skorzystanie z HijackThis.
          • Gość: Zenon Re: Problem z otwieraniem stron www IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 23:38
            W temacie szpiegowania niestety jeszcze nie jestem obeznany, ale może może
            kiedyś się z tym zapoznam. Mam program Adaware i właśnie przeskanowałem sobie
            system, wykrył u mnie takie rzeczy (nie wiem jak to nazwać):NCase, MySearch,My-
            Way Speedbar,Gator,SahAgent,AdBlaster,New.Net,xxx-
            toolbar,DyFuCa,Alexa,possible Browser Hijack attempt,New.Net,Tracking
            Cookie,istbar, co z tym zrobić? Dodam jeszcze że mam zainstalowanego Imecha.
            • Gość: JP Re: Problem z otwieraniem stron www IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 30.11.03, 23:50
              Jak sam widzisz masz tego sporo.
              Oczywiscie usun je wszystkie.

Boje sie ze masz mocno zasmiecony komputer i efektem tego moze byc
              spowolnienie jego dzialania i powstawania roznych bledow.
              Skanuj komputer dobrym programem antywirusowym z aktualna baza wirusow.
              Podobnie zrob z Adaware, sciagnij aktualna baze intruzow.
              • Gość: Zenon Re: Problem z otwieraniem stron www IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 23:52
                Ok, zrobię to co sugerujesz.
                • Gość: Zenon Re: Problem z otwieraniem stron www IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 11:06
                  Po wywaleniu tych wszystkich świństw faktycznie strona 3 urzytkownika otwiera
                  adres wpisany. Nie wiem tylko dlaczego tak się dzieje, że nie można było
                  otwozyć tylko na jednym koncie z ustawieniami ograniczonymi, a na pozostałych
                  dwóch z prawami administratora strony otwierają się bez problemów.
                  Dzięki za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka