Dodaj do ulubionych

Apple: netbooki to badziew

• Gość: fifi Re: Apple: netbooki to badziew IP: *.chello.pl 24.04.09, 14:48
      CAD, znowu cos niedokladnie przeczytales i piszesz glupoty ku radosci zgromadzonej tu neostradowej gawiedzi.

Cook nie powiedzial: "Nie jesteśmy zainteresowani tym sektorem".

Cook powiedzial: "When I'm looking at what's sold in the Netbook market, I see cramped keyboards, junky hardware, very small screen, bad software. Not a consumer experience that we would put the Mac brand on. As it exists today, we're not interested in nor would it be something customers would be interested in the long term. We are looking at the space."

" If we find a way to deliver an innovative product that really makes a contribution, we?ll do that."

• Gość: cooby Re: Apple: netbooki to badziew IP: *.net.inotel.pl 24.04.09, 22:44
      @t29n "a słyszałeś, żeby jabcoki KOGOKOLWIEK oskarżyły o złamanie umowy licencyjnej OS X ?" a ty słyszałeś o procesie wytoczonym pewnej firmie z Niemiec produkującej PCty z systemem od Apple...??? bo chyba nie...??? co do ograniczeń za korzystanie z systemu na innych maszynach niż te markowane przez Apple to brak supportu i updateu powodują że masz produkt niepełny... dla firmy czy osoby prowadzącej działalność gosp. bezużyteczny... nawet przy zakupie licencji... a nie oto chyba chodzi przy zakupie produktu...
    • Gość: lukas Re: Apple: netbooki to badziew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 10:46
      @cooby napisał:

"mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę z tego że instalacja Leoparda na komputerach innych niż te markowane przez Apple jest łamaniem licencji...???"

Fajnie, że wspomniałeś o tej sprawie. Wiesz, że w niemieckim prawie zapisy w licencji, którą można przeczytać dopiero po zakupie produktów są nieważna? Kupujesz w Niemczech MAC OS X, otwierasz, czytasz licencje, z której dowiadujesz się, że nie możesz zainstalować tego systemu na zwykłym PC i możesz tą licencje wyrzucić do koszt. Możesz też zaprosić Steve Jobs'a na kawę, pokazać mu jak jego MAC OS X hula na twoim PC, a on może tylko patrzeć ;) Piękne prawda?
    • Gość: pinq Re: Apple: netbooki to badziew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 13:58
      Hmm... Ciekawe argumenty z obu stron. Ale do nowego Ubuntu można podobno podłączyć drukarkę, więc... Linux rządzi!!!
    • Gość: cooby Re: Apple: netbooki to badziew IP: *.net.inotel.pl 25.04.09, 15:08
      @lukas no niezbyt piękne bo nie masz ani supportu, ani updateów...:-/ co więcej, jeśli pojedziesz do USA i tam będziesz chciał korzystać z kompa to jesteś uziemiony... :-/ to tak jakbyś używał nielegalnej kopii... a tam to już nie wygląda tak jak w zaściankowej Polsce, bo tam z nielegalem bez updatów nie wpuszczą cię do żadnej sieci komputerowej i takiego laptopa z Mac OS X można wsadzić sobie w dupę... :-)) Pozdrawiam.
      • unhappy Re: Apple: netbooki to badziew 26.04.09, 14:42
        Gość portalu: cooby napisał(a):

> @lukas no niezbyt piękne bo nie masz ani supportu, ani updateów...:-/ co więcej
        > , jeśli pojedziesz do USA i tam będziesz chciał korzystać z kompa to jesteś uzi
        > emiony... :-/

Złamanie EULA w USA (ZWŁASZCZA W USA) niczym nie grozi.

> to tak jakbyś używał nielegalnej kopii...

Absolutnie nie. Sam Apple w pozwie przeciw Psystar wycofał się z "eulowej
        argumentacji".

> a tam to już nie wygląd
        > a tak jak w zaściankowej Polsce, bo tam z nielegalem bez updatów nie wpuszczą c
        > ię do żadnej sieci komputerowej i takiego laptopa z Mac OS X można wsadzić sobi
        > e w dupę... :-)) Pozdrawiam.

A tu już popuściłeś wodze fantazji :D
    • Gość: Raiss Re: Apple: netbooki to badziew IP: *.nat.student.pw.edu.pl 26.04.09, 21:55
      w Apple mówią tak ,jakby ich Macbooki miały najwspanialsze komponenty na Ziemi. Psują się tak samo często, jak o połowę tańsze laptopy i 4-ro krotnie tańsze netbook'i.
      • unhappy Re: Apple: netbooki to badziew 26.04.09, 22:12
        Hmm... widocznie nie oddychałeś "atmosferą Macintosh" więc nie jesteś jeszcze
        odurzony :)
    • Gość: lol Re: Apple: netbooki to badziew IP: 195.117.57.* 27.04.09, 08:07
      Apple może i przegapiło modę na netbooki, a raczej jej początek, bo apogeum nastąpi pewnie dopiero na koniec tego roku, chyba że tak zwany kryzys sprawi inaczej. Tak się jednak składa, że iPod też nie był pierwszym znanym playerem, nie był też dobry przez dłuższy czas ale czy się to komuś podoba czy nie w tej chwili jest to najpopularniejszy sprzęt tego typu, marka kojarzy się niektórym jako synonim każdego playera a wsparcie dla tego sprzętu jako pewnego rodzaju standardu jest powszechne. Powoli iPhone zdobywa tę samą pozycję w swojej niszy rynkowej, nie zdziwię się jeśli za dwa lata Apple będzie poważnie zagrażał wielkiej 4 producentów komórek...

Nie jestem fanem Apple, ale pół roku używania iPoda touch 2g przekonuje mnie powoli do wielu ichnich rozwiązań. Ideałów nie ma, każdy znajduje to co mu najbardziej odpowiada, niestety koszmarne ceny sprzętu Apple w Polsce skutecznie uniemożliwiają większej grupie ludzi zapoznanie się z nim i potem mamy wysyp domorosłych ekspertów, którzy słyszeli że to badziew i że plastik pęka ;) Ja swojego iPoda też nie kupiłbym za cenę rynkową, ale nie żałuję że trafiła mi się okazja nabycia go taniej, bo teraz nie zamieniłbym go na żaden inny odtwarzacz. Podobnie sprawa ma się np. z Macbookiem - za cenę rynkową nigdy go nie kupię, wolę w tym czasie zajechać dwa tańsze laptopy, ale w cenie ~3000 brałbym w ciemno ze względu na kilka mało rzucających się w oczy, ale wg mnie dość unikalnych ficzerów. Zresztą, niech mi ktoś pokaże drugi tak cichy, z porządną a przy tym cienką i elegancką obudową, lekki, z dobrą baterią, klawiaturą podświetlaną notebook w proponowanej przeze mnie cenie? Nawet za te 5k nie tak łatwo to znaleźć, a często można go wyrwać taniej.
      Wszystkim krzykaczom zalecam nie krytykowanie wyborów innych ludzi i brandzlowanie się w samotności parametrami swoich megawypaśnych sprzętów ;)
    • Gość: cooby Re: Apple: netbooki to badziew IP: *.net.inotel.pl 27.04.09, 11:57
      Popieram przedmówcę w całej rozciągłości... :-)
    • Gość: misza Re: Apple: netbooki to badziew IP: *.centertel.pl 27.04.09, 12:26
      Moryc!
      A od kiedy ty się kurde udzielasz na forach internetowych?
      Ty fanatyku MAC niepoprawny!!
      A ja tam korzystam z jednego i drugiego i to jest dobre "powiedział Pan" :-)))
    • Gość: Alt Re: Apple: netbooki to badziew IP: *.sggw.waw.pl 28.04.09, 20:53
      Aple to shit !!

www.polityka.orq.pl
    • dizzygamer Re: Apple: netbooki to badziew 30.05.09, 21:52
      Jesli notebooki to badziew, to dlaczego apple nie moze sie przebic? Co maja do zaoferowania.
    • Gość: seba Re: Apple: netbooki to badziew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 16:32
      @moryc

chodnika mi jeszcze nie odśnieżyłeś a po forach sie wozisz? Znowu bedziesz plakal ze garnek pusty jak dniowki nie dostaniesz :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka