Dodaj do ulubionych

ciągle restart

IP: *.espol.com.pl 04.12.03, 17:12
mam p.4 128ddr xp home ed.problem polega na ciągłym res. przy dłuższej pracy
lub przy zamykaniu np. gier lub internetu. czy to za mała pamięć?czy ktoś
miał podobne problemy?
Obserwuj wątek
    • baal82 Re: ciągle restart 04.12.03, 17:35
      prawdopodobnie zlapales wirusa Blaster. jezeli uzywasz netu i nie masz
      zainstalowanych najnowszych SP to bedzie ci sie tak robilo.
      • Gość: mika Re: ciągle restart IP: *.espol.com.pl 04.12.03, 17:47
        to było od początku.blastera żeczywiście złapałam ale 2 dni temu. ściągnełam
        łatę i program do usuwania.tak że blaster to historia.
        • baal82 Re: ciągle restart 04.12.03, 18:08
          a czy przed usunieciem blastera i instaliacja SP odznaczylas recovery startup?
          • Gość: mika Re: ciągle restart IP: *.espol.com.pl 04.12.03, 18:16
            a co to takiego?
            • Gość: regina Re: ciągle restart IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 04.12.03, 18:31
              Mam podobny problem z kompem(Mam WIN XP),z tymże przeskanowałem go mks virem,
              Trend Micro i żaden nic nie wykrył!A jesli chodzi o uaktualnienia-to to samo
              co SP ? To nie mam najnowszych-czy to moze być wina restartowania się?Nie mam
              dostępu do netu,czy mogę ściągnąć SP na CD i potem je wgrać? I jak to się robi?
              Czy są z tym jakieś problemy?
              • Gość: mika Re: ciągle restart IP: *.espol.com.pl 04.12.03, 18:38
                serwice pack kupisz na cd z gazetami komp. lub ściągniesz z neta ale u mnie to
                nie pomagało .pomogła procedura poniżej ale na jak długo nie wiem.
              • baal82 Re: ciągle restart 04.12.03, 19:21
                Blaster jest wirusem napisanym specjalnie pod WinXP, ale niestety daje sie we
                znaki takze uzytkownikom w2k. mks vir niestety nie wykrywa blastera, wykryjesz
                i usuniesz go programem FixBlaster, pozniej instalujesz SP (osobiscie z plyty
                bym nie polecal), SP sciagalem ze stronki Microsoft'u (www.microsoft.com lub
                polska wersja www.microsoft.com/poland). tylko zanim to zrobisz wylacz startup
                and recovery. jezeli masz jakiegos maila to podaj to ci go wysle, zajmuje 132
                KB. i to by bylo na tyle.
    • Gość: mika Re: ciągle restart IP: *.espol.com.pl 04.12.03, 18:27
      Mój komputer -> Zaawansowane -> z sekcji Uruchamianie i odzyskiwanie wybierz
      Ustawienia -> w sekcji Awaria systemu wyłącz Automatycznie uruchom ponownie.
      Może to rozwiąże problem. "tak radził piecyk gazowy i to u mnie zadziałało"
      DZIĘKI.Mika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka