kangurek773 20.05.09, 13:48 Pomóżcie,co zrobić jak w Wordzie nie mogę nic napisać lub poprawić bo wyskakuje mi : to polecenie nie jest dostępne ponieważ dokument jest zablokowany przed edycją. Link Zgłoś Obserwuj wątek
serenita123 Re: zablokowany dokument 20.05.09, 14:56 a - z ciekawości - czemu nie znasz hasła? i dlaczego chcesz zmieniać coś, kto zabezpieczył przed zmianami? Link Zgłoś
kangurek773 Re: zablokowany dokument 20.05.09, 16:58 ja nie pracuje na komputerze na co dzień, tylko do domowego użytku ( internet) a pisałam pismo do gminy ,nikt nie obsługuje u mnie Worda (rolnicy) hasła też nie mam. Link Zgłoś
serenita123 Re: zablokowany dokument 20.05.09, 18:07 1.jeśli dokument ci się otwiera - zaznacz cały tekst (Ctrl+A lub myszką) skopiuj i wklej do nowego dokumentu. 2.użyj www.ccleaner.com (jest polski) do zrobienia porządku na dysku (Cleaner) i użyj opcji/przycisku Rejestr do naprawy rejestru (naprawiaj, aż wyświetli, że nei znalazł błędów - to bezpieczny program) 3.jeśli nadal (po restarcie kompa) będą takie problemy - to zapewne załapałaś wirusa.... na forum "Wirusy, trojany" są namiary na 2 dobre programy Combofix i HijackThis. Użyj ich, wyniki zapisz i wklej na www.wklej.org a potem zwróć się na tamtym forum o pomoc podając link do tamtej strony z wklej.org 4.dla włąsnego bezpieczeństwa zainwestuj - jeśli jeszcze nie masz - w program typu Firewall i AntyVirus (ja polecam Norton Internet Security). Możesz też zrobić skanowanie komputera skanerem antywirusowym typu on-line. Ale one tylko wykrywają zagrożenia - nie usuwają ich. Tym niemniej polecam Symantec (Norton) i Kaspersky. Link Zgłoś