Gość: Anonim IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.09, 23:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: gosc Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 23:41 czemu jeszcze komisja europejska nie zajela sie monopolem google'a ???? Link Zgłoś
Gość: do gosc Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.chelmnet.pl 29.05.09, 00:28 do goscia jesli google wymysla cos przydatnego czego zadna inna firma nie robi to czemu Ke ma sie nimi zajmowac? nie podoba sie to nie uzywaj Link Zgłoś
Gość: polityk-a Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.sggw.waw.pl 29.05.09, 00:36 Ja używam tylko wyszukiwarki googla i czasem chroma jak mnie ff wkurzy!! Ale poczta z googla.. Nie!! Przetestowałem. Nie da się wysłać zipa!! Paranoja. Wolę 8 usług różnych firm niż być zależnym od jednego koncernu!! A wyszukiwarkę bym zmienił też z chęcią ale cóż google na polskim rynku nie ma konkurencji (netsprint jest do bani) www.polityka.orq.pl Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Google Wave - przyszłość komunikacji 29.05.09, 04:57 Od tygodnia się zastanawiałem dlaczego nikt tego jeszcze nie zrobił. Złe Gugle. Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Google Wave - przyszłość komunikacji 29.05.09, 05:04 @Gość: gosc: "czemu jeszcze komisja europejska nie zajela sie monopolem google'a ????" - A o co pozwać, że każdy gigant w branży na rynku mógł zrobić to samo lepiej i wcześniej? Możnaby, gdyby blokował dostęp do usługi z innej niż własna przeglądarki. Link Zgłoś
Gość: Alien Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.ghnet.pl 29.05.09, 07:14 A kto normalny korzysta z produktów google. Oni szpiegują na potęgę. Link Zgłoś
Gość: Z browserów Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 08:08 Z browserów to tylko OPERA. www.opera.com Link Zgłoś
Gość: Hugoul Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.ingbank.pl 29.05.09, 08:24 @Gość: gosc: "czemu jeszcze komisja europejska nie zajela sie monopolem google'a ????" - za co pozywać, że są pionierami ze swoimi rozwiązaniami w niektórych dziedzinach i większość tych aplikacji jest ZA DARMO?? gdzie tu jest monopol? ponadto nie spełniają kryterium monopolu (jeżeli chodzi o samą definicję nawet). Link Zgłoś
Gość: Google Fan Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.pljtelecom.pl 29.05.09, 09:28 @Gość: Alien: "A kto normalny korzysta z produktów google. Oni szpiegują na potęgę." I co z tego, że szpiegują. Ja tam nie mam nic do ukrycia i nie wiem czego można by się tu obawiać Link Zgłoś
Gość: t29n Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.chem.pg.gda.pl 29.05.09, 10:01 Kolejny spyware który bezmyślna trzoda będzie sobie na własne życzenie instalować. Pamiętam zdumienie mojego kolegi "To ty nie masz konta na gmailu?" Cóż, nie mam i nie przewiduję... Link Zgłoś
Gość: gość Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 10:18 gość : "Kolejny spyware który bezmyślna trzoda będzie sobie na własne życzenie" Spywara to ty masz w głowie człowieku... I jak google może prowadzic monopol jak ich aplikacje są darmowe.... eh niekrórzy to nie maja zielonego pojecia co pisza zalosne Link Zgłoś
Gość: gość Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: 212.160.172.* 29.05.09, 10:52 gość: "I jak google może prowadzic monopol jak ich aplikacje są darmowe.... eh niekrórzy to nie maja zielonego pojecia co pisza zalosne" Otwórz oczy! Fakt płacenia za coś czy nie nie ma znaczenia dla istnienia monopoli. Monopol dotyczy dostępu do wszelakich dóbr, w tym także intelektualnych, kulturalnych itd. Jeśli google zmonopolilzuje rynek wyszukiwarek to to co znajdziesz w sieci będzie ograniczone do tego co google uzna za stosowne udostępniać (patrz: postępowanie googla w Chinach!). A jeśli już mowa o płatnych usługach to przecież google z czegoś się utrzymuje - konkretnie z reklamy. W związku z tym jeśli jako przedsiebiorca, twórca będziesz chciał się zareklamować to do wyboru będizesz miał googla i ... googla. Link Zgłoś
Gość: trgd Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 11:21 Jesli google bedzie blokowalo dostep do informacji, konkurencja nie spi. I tyle. Sa alternatywne wyszukiwarki. Co do szpiegowania, tajne dane 3majcie sobie na kompach offline, albo zaplaccie abonament za konkretne uslugi poczotowe. Ludzie faktycznie lubia medzic, a juz najbardziej na to, co jest za darmoszke. Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.09, 11:22 "Jeśli google zmonopolilzuje rynek wyszukiwarek " - nie jestes na czasie - google juz zmonopolizowalo rynek wyszukiwarek, tylko KE woli walczyc z microsoftem, bo panowie z KE mysla ze M$ to najwieksze zlo wszechswiata i nie widza niczego innego. Link Zgłoś
Gość: trgrd Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 11:25 Kolejna rzecz aprops spyware. Ten nowy wave tez jest usługą online, więc nie ma mowy o instalowaniu niczgo na kompa (poza jakimiś kukisami albo czymś tam, ale to stosuj każdy serwis przecież). Link Zgłoś
Gość: sp Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 11:55 Jestescie banda idiotow. Ot co :D KE ma sie zajac Google bo zmonopolizowalo rynek wyszukiwarek? Dajcie mi lepsza wyszukiwarke to bede uzywal. Szpieguja? A niech sobie szpieguja, gmail jest najlepsza skrzynka jaka dane mi bylo uzywac. A skrzynek pocztowych mialem dziesiatki - od platnych po zupelnie darmowe. Picasa, Earth, Maps, Analitycs, Documents - genialne uslugi, ktorych jakos nikt inny nie potrafi wdrozyc... Ehhh ne wiem czemu w pl wszyscy maja paranoje przesladowcze, wszedzie sie doszukuja szpiegow, a tam gdzie powinni sie cieszyc, ze maja dostep do darmowych, wygodnych uslug to narzekaja ze monopol, i ze KE powinna sie zajac. A jak soft platny to piszecie ze zlodzieje, ze czemu tak drogo. Zalosc, zalosc. Ogarnijcie sie ludzie bo szkoda slow. Link Zgłoś
Gość: G Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.kt.agh.edu.pl 29.05.09, 11:58 Komisja europejska zajmuje sie G. bardziej niz wam sie wszystkim snilo. I bardzo duzo sie dzieje w temacie wyszukiwania poza googlem. Link Zgłoś
foxterier Re: Google Wave - przyszłość komunikacji 29.05.09, 13:14 Przez chwile myslałem, że ogladam parodie wystapienia Steva Jobsa... Link Zgłoś
neolith Re: Google Wave - przyszłość komunikacji 29.05.09, 13:48 @sp Sam bym tego lepiej nie ujal :) Link Zgłoś
Gość: selemen Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.icpnet.pl 29.05.09, 13:58 co to jest google? Link Zgłoś
Gość: ... Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.chello.pl 29.05.09, 14:05 niepokojące się to robi Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 14:07 "Kolejna rzecz aprops spyware. Ten nowy wave tez jest usługą online, więc nie ma mowy o instalowaniu niczgo na kompa (poza jakimiś kukisami albo czymś tam, ale to stosuj każdy serwis przecież)." No i o te kukisy chodzi. Zalogowanie się do jakiejkolwiek usługi Googla oznacza, że ich wszystkie inne usługi wiedzą kto ty jesteś i mogą śledzić i zapisywać Twoją aktywność. Jak np. zalogujesz się do Gmaila, to każde wyszukiwanie w Googlach jest już powiązane z Twoim profilem. Np. logujesz się i szukasz "goła d... Rudej Stachy" i oni już to mają. Korzystanie z różnych usług u różnych dostawców przynajmniej częściowo zabezpiecza Cię przed takimi niespodziankami. Link Zgłoś
Gość: tykon Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.punkt.pl 29.05.09, 14:13 Widze co sie dzieje i przenosze swoja poczte z gmaila. Do kolegi co nie ma nic do ukrycia. Oczywiscie, ze nie masz, bo korzystasz z Google. Link Zgłoś
Gość: kolejny monopol Re: Google Wave - przyszłość komunikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 14:21 Wielki Brat chce mieć wszystko w jednym ręku. Link Zgłoś