Gość: ekspert IP: 80.50.238.* 05.06.09, 09:04 do mycia garów kobietom starcza zginanie łokci do 90 stopni, stąd różnice anatomiczne powstałe w wyniku ewolucji i szybsze zużycie łokci przez komórki Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Gość Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: 217.153.148.* 05.06.09, 09:08 A co ze stacjonarnymi? Przecież słuchawki telefonu stacjonarnego są trzymane w ten sam sposób Link Zgłoś
Gość: dr inż. kamil Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.09, 09:13 Takie gadanie o chorobie łokci jest przysłanianiem prawdziwych zagrożeń, jakie mogą wywołać telefony komórkowe i emitowane przez nie pole elektromagnetyczne. Powyższy artykuł jest naciągany. A tak w ogóle to po co ktoś go umieścił dziale "technologie"? Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: *.lns10.syd7.internode.on.net 05.06.09, 10:03 ty. gosc uwazaj, za cwany jestes ;-{) dochtor, jakie jest natezenie tego pola? jak sie ono ma do tla naturalnego i promieniowania z innych zrodel? koham.mihnika.copyright Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: 91.198.246.* 05.06.09, 10:17 jest jeszcze nadgarstek informatyka - od myszki Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: *.acn.waw.pl 05.06.09, 10:39 Absurd. Przez lata zwykly telefon na kablu nie wymagl trzymania sluchawki przy uchu???!!! Link Zgłoś
Gość: chór Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: *.irishbroadband.ie 05.06.09, 11:02 @ekspert: to zapraszam twoją kobietę do umycia mi garów. Link Zgłoś
Gość: pompowtryskiwacz Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: *.zchpolice.com 05.06.09, 12:06 Artykuł nie jest naciągany. Mam dokładnie takie jak opisane objawy od dwóch miesięcy (częste rozmowy przez telefon komórkowy od 11 lat), najpierw bolał mnie staw w łokciu, od 3 dni poszło mi w palce. Stacjonarny telefon obsługuje tylko przy biurku stukając przy okazji w klawiaturę i robiąc notatki, więc słuchawkę trzymam między ramieniem a głową. Link Zgłoś
Gość: riposta Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: 192.100.112.* 05.06.09, 12:24 A w karku ci od tego nie strzela? Link Zgłoś
Gość: upa Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 14:03 a sutek gitarzysty?:) też jest Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: 91.198.246.* 05.06.09, 14:09 i biodro glifisty Link Zgłoś
kamiloss3 Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom 05.06.09, 14:16 Badanie pewnie zasponsorowali producenci zestawów słuchawkowych. Osobiście od dawna nie daję wiary podobnym "badaniom" "amerykańskich naukowców". Link Zgłoś
Gość: link Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: *.ds10.agh.edu.pl 05.06.09, 14:34 Informacje naukowe: www.phdcomics.com/comics/archive/phd051809s.gif Link Zgłoś
Gość: ryc Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: 217.96.70.* 05.06.09, 14:39 Rosyjscy naukowcy po wieloletnich badaniach ustalili, że jakby zebrać całą wodę z rzek jezior, mórz i oceanów wpuszczając do rurki o średnicy 1cm, to ta rurka miałaby długość taką, że ja pie...le. Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 14:46 lewą ręką przy prawym uchu lub odwrotnie trzymam tel. bo ręce cierpną i kierownica wyślizguje się z rąk - miałem 2000min w abo. tel. służbwego, i do tego uszy boją Link Zgłoś
Gość: artur Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: 188.33.44.* 05.06.09, 19:18 a pod jakim kątem macie przedramie i ramie jak piszecie na klawiaturze? Co za bzdurny artykuł.... Link Zgłoś
Gość: łokietek Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: *.torun.mm.pl 05.06.09, 22:04 a zimny łokieć? Link Zgłoś
Gość: gosc Seba Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.06.09, 23:15 tez rosyjscy naukowcy znalezli polaczenie nerwowe miedzy okiem a dupa. Jak wbili gosciowi igle w dupe to mu polecialy z oczu lzy a jak mu wbili igle w oko to sie zesral :-) Link Zgłoś
Gość: dr Werner Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: *.lublin.mm.pl 05.06.09, 23:20 Ludzie, kuwa! Nie piszcie "syndrom" tylko "zespół". Dziękuję. Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: 77.242.227.* 06.06.09, 01:55 Niestety, dopadło mnie coś takiego. 10 godzin dziennie klawiatura kompa + auto + komórki i od ponad roku boli mnie łokieć. Link Zgłoś
Gość: 500-karz Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: *.telexispl.com 06.06.09, 06:28 Wybitni "specjalistów medycznych". Im mniej wiecie tym bardziej się wypowiadacie na taki temat. 1. Tego typu schorzenie - z punktu widzenia medycyny pracy - może być zakwalifikowane jako choroba zawodowa: tzw. "Zespół rowka nerwu łokciowego". 2. Jego etiologia nie jest do końca całkowicie rozpoznana, ale ta choroba na pewno może być powodowana przez długotrwałe trzymanie ręki w zgietej w stawie łokciowym pozycji. Telefony dawne, ze względu na wagę słuchawki dość często przekładaliśmy z ręki do ręki, trzymaliśmy między głową a ramieniem itp. - stąd ryzyko mniejsze. 3. Tak naprawdę 20 lat temu nikt nie zajmował się na poważnie tego typu chorobami. Nie było nawet skutecznych narzędzi do ich zdiagnozowania - zwłaszcza w naszym, cudownym kraju. 4.Cytowane badania amerykańskie naprawdę należy traktować bardzo poważnie, gdyż do tych spraw przykładają oni znaczną wagę, ze względu na ryzyko wysokich odszkodowań cywilnych. 5. Podobne schorzenie nadgarstka nazywa się "Zespołem cieśni nadgarstka" i też może być zakwalifikowane jako choroba zawodowa. Pozdrawiam zainteresowanych a kompetentnych lekarzy proszę o ewentualne dalsze komentarze, bo gdyby głupota miała skrzydła to większość "komentatorów" latałaby wysoko jak kondory. Link Zgłoś
Gość: soul Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: 188.33.25.* 06.06.09, 08:47 glupi artykuł, próbujący ośmieszyć problem narastającej liczby zachorowań na nowotwory. brawo wyborcza. Link Zgłoś
Gość: norbi Re: Alarm! Telefony szkodzą... łokciom IP: *.as.kn.pl 06.06.09, 09:24 @ soul - człowieku, zmień dealera. aktualny cie truje Link Zgłoś