Dodaj do ulubionych

Instalacja Windows XP Prof. PL

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 13:07
Musiałam zainstalować ponownie Win XP. Instalacja przebiegła bezproblemowo.
Ale płytkę mam z wersją podstawową i muszę ściągnąć wszystkie aktualizacje ze
trony MS.
Jednak tego nie mogę zrobić, bo po ściągnięciu 1 aktualizacji (Narzędzie
Usługi inteligentnego transferu w tle (BITS) 2.0 (KB842773))i próbie jej
instalacji pojawia się komunikat, że aktualizacja nie została zainstalowana.
Ustawiłam, stystem na samoczynne ściąganie i aktualizowanie, oraz w opcjach
internetowych na poziom średni. I nic. Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • serenita123 Re: Instalacja Windows XP Prof. PL 09.06.09, 13:32
      Gość portalu: Maszkarka1 napisał(a):

> Musiałam zainstalować ponownie Win XP.

a dlaczego musiałaś?
      i jak to zrobiłaś?
      było formatowanie partycji systemowej, Format C: ?
      • Gość: Maszkarka1 Re: Instalacja Windows XP Prof. PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 14:08
        Pojawiał się przy uruchomieniu komputera niebieski ekran i pokazywał jakiś błąd
        :). Tak było usunięcie partycji i założenie jej ponownie na całym dysku.
      • oby.watel Re: Instalacja Windows XP Prof. PL 09.06.09, 14:10
        Wbrew pozorom to pytanie nie jest pozbawione sensu. Jeśli nainstalowałaś nowy
        Windows na starym nie czyszcząc wcześniej komputera z wirusów, to możesz je mieć
        z powrotem i stąd problemy. Przeskanuj porządnie system, powywalaj śmieci (jeśli
        są) i ponownie zainstaluj Windows. Najlepiej od podstaw.

Pamiętaj też o jednej bardzo ważnej rzeczy - jeśli to jest PODSTAWOWA wersja
        Windows (czyli bez SP), to podczas instalacji odłącz sieć, zainstaluj SP2 i
        dopiero wtedy podłącz sieć.
        • Gość: Maszkarka1 Re: Instalacja Windows XP Prof. PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 14:18
          Instalowałam od nowa na czysty dysk. Wirusów i innego syfu nie ma (raczej :)),
          bo miałam zainstalowany program AV+firewall.
          Właśnie o to chodzi, że po pełnej instalacji systemu z oryginalnej płyty,
          zainstalowaniu programu AV, podłączeniu neostrady, chciałam pobrać SP2 i SP3.
          Nie mogę bo pojawia się błąd o którym napisałam wcześniej
          • oby.watel Re: Instalacja Windows XP Prof. PL 09.06.09, 14:43
            Spróbuj pobrać SP2 z innego źródła. Rozumiem, że nie miałaś podpiętego netu
            podczas instalacji? Bo jeśli tak, to to stanowi źródło problemów.

Najlepiej ściągnij SP2 i wypal na płycie. A jeszcze lepiej - zintegruj z
            instalacja i wypal sobie płytę instalacyjna Windows z SP2, ponieważ jeśli kiedyś
            unowocześnisz komputer będziesz miała kłopot z instalacją.
            • oby.watel Re: Instalacja Windows XP Prof. PL 09.06.09, 14:46
              Tutaj masz a href==http://download.microsoft.com/download/a/c/7/ac78df4d-59cc-4e25-b4d7-94598a149719/WindowsXP-KB835935-SP2-PLK.exe" rel="nofollow">adresSP2, jakbyś miała kłopoty ze znalezieniem.
            • Gość: Maszkarka1 Re: Instalacja Windows XP Prof. PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 09:46
              Link chyba nie działa :(
              Ale sobie poradziłam. Znalazłam nr błędu który dotyczył nieistalowania się
              aktualizacji. Na stronie MS było wyjaśnienie. Podczas instalacji tej
              aktualizacji, nie może być instalowany żaden inny program :). Wszystko już jest
              ok. Pobieranie aktualizacji się powiodło.
              Jest jedna dziwna sprawa. Na stronie MS można pobrać całą SP3 (co zrobiłam i
              wypaliłam na płycie). Ale aby zainstalować SP3 trzeba mieć system z
              zainstalowanym SP1 lub SP1a. Bez tego ani rusz. Zadzwoniłam na HotLine MS i
              spytałam czy jest możliwość otrzymania od nich (nawet odpłatnie) płyty
              oryginalnej MS WinXP Prof PL. z SP3. Okazuje się że NIE.

Najważniejsze, że sobie - także dzięki Wam - poradziłam. Dzięki!
              • Gość: Sławek62 Re: Instalacja Windows XP Prof. PL IP: *.klaudyny.waw.pl 10.06.09, 10:37
                Możesz sobie taką płytę wykonać sama. Jeśli masz płytę winXP bez
                SP1, czy SP2 przeczytaj:
                nlite opis
                www.purepc.pl/node/881
                pobierz nLite
                www.instalki.pl/programy/download/narzedzia_systemowe/nLite.php

Zrób integrację WinXP z SP1 i wypal płytę, a następnie zintegruj
                SP3. Choć SP3 zawiera wszystkie poprzednie aktualizacje, integracja
                z „gołym” systemem WinXP, może zakończyć się błędem.
                Inna metoda integracji:
                www.searchengines.pl/index.php?s=f1d9105f16dfc8fd184903f27f803c00&showtopic=19204&st=0&p=98697&#entr
                y98697
              • Gość: alfa Re: Instalacja Windows XP Prof. PL IP: *.143.lesio.net 10.06.09, 20:01
                Można tez sciagnąc z internetu obraz gotowej płyty ze zintegrownymi
                SP 1 - SP 2 - SP 3 + doinstalowanymi aktualizacjami na np. poczatek
                kwietnia. Poszukaj tutaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka