Gość: gosciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 12:16 piekne czasy..komuno wroc!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: asd Re: Gadżety naszej młodości IP: 212.160.172.* 10.06.09, 13:22 Wilga był zajebisty. Kajtek wciągał taśmę. Link Zgłoś
Gość: Czujny Korektor Re: Gadżety naszej młodości IP: *.limes.com.pl 10.06.09, 13:44 "Naszej młodość", "radio-magnetofonem". :) Ja bym jeszcze dodał telewizor Neptun 156 - chyba najpopularniejszy wówczas monitor do komputerów ośmiobitowych :) Link Zgłoś
daniel_cieslak Re: Gadżety naszej młodości 10.06.09, 14:07 @ CK - piękne dzięki za uwagi. A na Neptuna przyjdzie czas - będziemy więcej pisać o oldschoolowym sprzęcie. Link Zgłoś
Gość: jm Re: Gadżety naszej młodości IP: 83.238.194.* 10.06.09, 14:40 pamietam jak blokowalem przewijanie w magnetofonie pudelkiem od zapalek bo trzymanie tego cuda podczas przewijania tasmy 90tki nie nalezalo do najlepszych rozwiazan:) Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Gadżety naszej młodości IP: *.chello.pl 10.06.09, 17:26 Ale za to przewijanie było bardzo praktyczne, i bezawaryjne. Nie zapomnę sobie kasprzaka, u którego automatyka szybko padała, a unitra na licencji Grundig, jest bezawaryjna. do tej pory służy mojej babci dobrze :-) Link Zgłoś
zdrojul Re: Gadżety naszej młodości 11.06.09, 04:19 Jajeczka rzadzily!!!!!!!!!! Do dzisiaj mam ta gre!! <rocznik88> Link Zgłoś
mavro Re: Gadżety naszej młodości 11.06.09, 08:30 sierotom po PRL dla przypomnienia: jedyny telewizor kolorowy dostepny w 70-tych latach za zlotowki to byl ruski Elektron w cenie 25 tys zl (srednia pensja ok. 3000 = ok. 25 dolarow). oczywiscie mozna bylo kupic w Pewexie Sony za ok. 500 dolarow, ale to bylo jeszcze drozej... Link Zgłoś
Gość: Gog Re: Gadżety naszej młodości IP: *.echostar.pl 12.06.09, 19:05 O Kurcze! Łezka... -- 2pac ogrodypamieci.pl/profil/tupac-amaru-shakur-2pac-makaveli Link Zgłoś
Gość: MK Re: Gadżety naszej młodości IP: *.toya.net.pl 13.06.09, 19:50 > W latach 80. nie było telefonów komórkowych. W Polsce nie. Ale w Stanach tak. I to jakie: www.karciarz.pl/info/cwierc-wieku-telefonu-komorkowego Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gadżety naszej młodości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 13:52 Pamiętam na studiach kalkulator ELWRO z twardą klawiaturą i charakterystycznym dzwiękiem kiedy naciskamy na nią.Z zazdrością patrzyliśmy na kolegę z Nigerii,który ma Casio FX-81. Różnica jak maluch do Roll-Royce. Link Zgłoś
tb1 Re: Gadżety naszej młodości 17.06.09, 00:19 Z tych gierek Eliektronika pamiętam wyścigi, coś a'la Formuła 1. Omijało się przeszkody na drodze. Link Zgłoś
zawszeakrol Re: Gadżety naszej młodości 17.06.09, 14:44 ehh łezka sie w oku kręci, chociaz ja jeszcze w tych czasach nie żyłem:D Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Gadżety naszej młodości IP: *.chello.pl 03.11.09, 15:10 moje najpiękniejsze wspomnienia związane są z rowerem Wigry 3, motorynką, a później z Simsonem Link Zgłoś
Gość: joł Re: Gadżety naszej młodości IP: *.realestate.net.pl 03.11.09, 21:30 przy okazji opisu walkmana, gościu pisze o podróbkach chińskich a to nieprawda - chińskie były wówczas jedynie ręczniki i piórniki z pachnącymi gumkami oraz atrament, na pewno nie elektronika. Wówczas były uczciwe urządzenia made in japan, singapore, korea, hongkong, germany, poland , ale nie było chińszczyzny, nie te czasy! Link Zgłoś
Gość: CygnusX-1 Re: Gadżety naszej młodości IP: *.icpnet.pl 05.11.09, 09:16 Pegazus od ruskich! ...i gry wymieniane na bazarach za niewielka opłatą ;] Nie dość że ruscy spiracili konsole Nintendo to jeszcze ją zminimalizowali xD Jedyny słaby punkt to kable od joypad-ów, tak pewnie grał bym do dziś w tanki. xD Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gadżety naszej młodości IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.09, 16:08 Nie wilga a MK-2500: unitra.eu.org/node/5099 Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gadżety naszej młodości IP: *.net.autocom.pl 27.11.09, 01:11 Bateria 9V podlaczona do srodka tarczy, i wystajacego elementu do zatrzymywania reki przy wykrecaniu numeru, pozwalala dzwonic bezplatnie ;-) Link Zgłoś