krzysiek1042 Re: 7 grzechów Windows 7. 29.08.09, 09:16 to raczej "grzechy" Microsoftu i jego zachłannej polityki. No ale czego oczekiwać od (de)Billa Gatesa... Link Zgłoś
Gość: Re: 7 grzechów Windows 7. IP: *.multimo.pl 29.08.09, 09:50 Free Software Foundation - a kto to jacyś linuksowi sekciarze, czy nieudacznicy, jak ci z Opera Software? Link Zgłoś
Gość: CSS nie SS ! Re: 7 grzechów Windows 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 11:23 ość portalu: napisał(a): > Free Software Foundation - a kto to jacyś linuksowi sekciarze, czy > nieudacznicy, jak ci z Opera Software? Nieudacznicy i sekciarze razem ! Sami nie zrobili żadnego systemu na tyle sprawnego jak Windows to ich zazdrość zżera, że inni to potrafią. Link Zgłoś
oby.watel Re: 7 grzechów Windows 7. 29.08.09, 16:51 Gość portalu: CSS nie SS ! napisał(a): > Nieudacznicy i sekciarze razem ! > Sami nie zrobili żadnego systemu na tyle sprawnego jak Windows to > ich zazdrość zżera, że inni to potrafią. Ależ zrobili i to przewyższający Windows pod każdym względem. Ale dla większości użytkowników system, którego nie można ukraść i który automatycznie nie instaluje wirusów jest za trudny. Dlatego użytkownik Visty podnieca się rozwiązaniami, które działają na komputerach po dokupieniu 4 GB RAM-u i procesora czterordzeniowego, podczas gdy użytkownik linuksa z takich rozwiązań korzysta już od dłuższego na tym, co ma. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: 7 grzechów Windows 7. 29.08.09, 21:16 daj spokoj. pol internetu dziala na gnu gpl. oni powinni sie cieszyc, ze dzieki open source moga pisac te swoje bzdety. Link Zgłoś
Gość: CSS nie SS ! Re: 7 grzechów Windows 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 07:22 tiges_wiz napisał: > daj spokoj. pol internetu dziala na gnu gpl. Nie na DARMOWYCH dystrybucjach Linuxa. :) To serwerowe aplikacje kosztujące bajońskie sumy - czasami droższe jak coś z Microsoftu. > oni powinni sie cieszyc, ze dzieki > open source moga pisac te swoje bzdety. > Na pewno nie na tym forum ! To forum GAZETA.PL (jak i miliony innych w internecie !) działa dzięki systemowi z serii Solaris (akurat gazeta.pl na starej wersji 8) który nie jest DARMOWY i nigdy nim nie będzie więc nie pisz BZDUR jakie to cudo te darmowe Linuxy. Ani one darmowe ani cudowne. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: 7 grzechów Windows 7. 30.08.09, 15:51 a dlaczego maja byc? licencja GNU GPL nie pisze, ze maja byc darmowe, a ze maja byc wolne. free nie oznacza darmowego tu akurat. pogooglaj najpierw, a pozniej dyskutuj. Link Zgłoś
Gość: CSS nie SS ! Re: 7 grzechów Windows 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 07:12 oby.watel napisał: > Ależ zrobili i to przewyższający Windows pod każdym względem. Skoro to tak dobre to systemy to dlaczego NIKT ich nie używa ??? :) Skoro są darmowe to tym bardziej wszyscy powinni używać Linuxów a tak nie jest. NIKT ich nie używa ! A tak na marginesie czczej dyskusji o 'wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkanocnymi' to nie wszystkie Linuxy są DARMOWE. Link Zgłoś
oby.watel Re: 7 grzechów Windows 7. 30.08.09, 15:41 Gość portalu: CSS nie SS ! napisał(a): > Skoro to tak dobre to systemy to dlaczego NIKT ich nie > używa ??? :) > Skoro są darmowe to tym bardziej wszyscy powinni używać Linuxów a > tak nie jest. NIKT ich nie używa ! Są tacy, którzy używają. Oni potrafią zrozumieć co czytają. Spróbuję ułatwić. Studia też są darmowe. A jednak NIE WSZYSCY studiują. Poza tym jak mają używać, skoro - jak gość portalu: CSS nie SS! - nie widzieli, nie korzystali, ale wiedzą, że sobie nie poradzą? Ten system, podobnie jak sklep, jest nie dla idiotów. Ot co! Link Zgłoś
Gość: petroll Re: 7 grzechów Windows 7. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.08.09, 16:15 Oj, chyba jest dla idiotow bo jakos tak jest ze Ci ktorzy Windows, Solaris, Unix czy Linux potrzebuja i uzywaja nie siedza na forum i nie pyszcza o tym ze to co ich to najlepsze. Rynek dowodzi ze dla przecietnego uzytkownika bezapelacyjnie najlepszym jest Windows, dla wrzeszczacych snobow Linux i to taki w ktorym jak za czasow DOS komendy wpisywalo sie linijka po linijce. Reasumujac CSS a nie SS ma racje chocby z tego powodu ze na dzisiaj Linux nie ma zadnych szans by przebic Windows tak jak nie ma dzis zadnego realnego zagrozenia dla firmy Microsoft. Z tym trzeba sie pogodzic i kupic kolejny doskonaly produkt jakim jest Windows 7. Na dobra sprawe to niemal caly tworczy komputerowy swiat zyje z pomyslow Microsoft bo wymysla i tworzy wlasnie pod jego systemy. Link Zgłoś
Gość: king Re: 7 grzechów Windows 7. IP: *.chello.pl 31.08.09, 16:57 Kilka razy chcialem zmienic ten znienawidzony os na jakiegos linuxa, nie trzeba go krasc, ma male wymagania, wyglada dobrze, dziala jeszcze lepiej, same zalety prawie. I kilka razy stawialem rozne dystrybucje na mojej biednej maszynie, ktora to wszystko zniosla I wszystko bylo ok do kiedy nie zachcialo mi sie zainstalowac jakis soft: nowe kde, firefoxa czy cokolwiek innego. Klapa i rozczarowanie !!!!! ja wiem , ze to moja wina, bo przeciez sa ludzie ktorzy to potrafia, ale nie o to chodzi, zeby uczyc sie systemu i jego skomplikowanych polecen, jak w dosie, tylko o to, zeby z niego w miare milo korzystac !! Bardzo bym chcial umiec uzywac linuxa, bo ma on niewatpliwe zalety, ale windowsa nie musialem sie uczyc ! Malo tego , po zainstalowaniu 7 na tym starym , zuzytym sprzecie okazalo sie, ze smiga lepiej niz XP, ze nie musze niczego szukac, ze sterowniki urzadzen znalazl sobie sam i je zainstalowal ! PRZECIEZ O TO CHODZI !! i mysle, ze zapewne linux jest lepszy, ale ja bede uzywal windowsa, bo nie chce wiedziec co w skrzynce sie aktualnie dzieje, lub nie dzieje. Wazne ze wszystko dziala jak nalezy Link Zgłoś
oby.watel Re: 7 grzechów Windows 7. 31.08.09, 20:12 Po przeczytaniu tego co napisałeś ściągnąłem sobie Windows 7 i mogę potwierdzić wszystko, co powiedziałeś. A nawet więcej. Kartę dźwiękową sam znalazł w szafie, zamontował i zainstalował. Bo ta co była w komputerze była gorsza. No i oczywiście wcale nie trzeba uczyć się obsługi. Po co, skoro można zapytać na forum? Link Zgłoś
artimis Re: 7 grzechów Windows 7. 01.09.09, 13:43 Test nowego systemu plus porównanie z linuxem można znaleźć: www.antysoft.pl Link Zgłoś