alladyn15 27.03.10, 00:53 - Przychodzi baba do lekarza a on 3-cia kolejke juz zaliczyl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alladyn15 Re: Kawaly o Slazakach 27.03.10, 00:54 -Przychodzi baba do lekarza,a on o Slasku zadumany Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Kawaly o Slazakach 27.03.10, 00:58 - Przychodzi baba do lekarza,a on caly plaski.Tuz wczesniej byl zawal. Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Kawaly o Slazakach 27.03.10, 01:06 - Przychodzi baba do lekarza,a on z powodu niskich,kopalnanych korytarzy jest caly czas zgiety,wiec daje mu w lape. Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Kawaly o Slazakach 27.03.10, 01:25 Przychodzi Slazaczka do lekarza i od razu kładzie się na kozetce. - Co pani się tak rozkłada? - A co, mam gnić w poczekalni,jak te inne? Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Kawaly o Slazakach 27.03.10, 01:30 Przychodzi Slazaczka z dzieckiem do lekarza. - Czy dziecko przechodziło odrę? - A gdzie tam,urodzone w Hannover. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Kawaly o Slazakach 27.03.10, 07:52 Eee, pszerobione ze wicow o Gorolach - to tak jak z tym robiyniym Slonzokow Polokami. Postarej sie lepiyj! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Kawaly o Slazakach 27.03.10, 09:27 szwager_z_laband napisał: > Eee, pszerobione ze wicow o Gorolach - to tak jak z tym robiyniym > Slonzokow Polokami. > > Postarej sie lepiyj! Dyc´ to soom wice o slazakch czytej gorolach co sie poslazowali na S´loonsk... Slazak i S´loonzok to pszeca niy to samo Odpowiedz Link
bokertov1947 Re: Kawaly o Slazakach 27.03.10, 10:22 Hallo, to je - po mojymu wic uo Slonzokach(Fto zno, njych sie posmieje jeszcze ros): Antek i Francek pojechali do Berlina . Idom sie po ulicy i zaglondajom na wystawy sklepowe. Stanyli przed rybnym, kaj w ouknie powystawiane som rozmajite potrawy ze ryb. - - Francek - piernika - pado Antek, jak bych tak wjedziol, jak sie po njymiecku nazywo brathering, to bych sie takigo jednego kupjou. Pyrsk! Odpowiedz Link
szwager_z_laband pszikuad 27.03.10, 10:12 We Szywaudzie miyszkali kiedys same Niymcy, pra? No a bouo tam tysz za tela katolikow. Zachorowou im ksiondz i poszli prosic ksiyndza z drugyj wsi, coby im droga krzizowo odprawiou. No i tyn ksiondz sie zgodziou, ale to byl Polok i nie umiou po niymiecku dobrze godac. No i teroz je w kosciele i sie pyto koscielnego, jak sie nazywo po niymiecku stacjo? No, bo to przeca jest przi drodze krzyzowej 14 stacji, niy? A tyn koscielny mu pado, ize stacja to je "Bahnhof" - a to je dworzec, pra? No i tyn ksiynzoszek chodzom od stacji do stacji i rzykajom guosno: - Erster Bahnhof, zweiter Bahnhof itd." Odpowiedz Link
bokertov1947 Re: pszikuad 27.03.10, 10:27 A tyn znocie? Antek i francek njy kupjyli sie tego bratheringa - ale posli do Pergamonu. Tam uoglondajom te rozmajite skulptury. Przewodnik stanou przet posongym gouego chopa i pado: Das ist ein Symbol der Kraft (fon.: das ist ajn zymbol der kraft)(to jest symbol sily). - A njy godou ech ci - pado Francek do Antka - tyn Zymbol bou zawsze swinia, Odpowiedz Link
bokertov1947 Re: pszikuad 27.03.10, 10:38 A to njy je wic - choc ech sie usmiou. Poranoscie lot tymu przyjmowou ech do mie do roboty synka ze Oberschlesien.(robi u mie do dzis). Na rozmowie kwalifikacyjny pedziol ech mu o robocie i wjela zarobi. I sie go pytom: Sind sie damit einverstanden? (czy akcetuje pan to?) ... Ja , ich habe verstanden -(ja zrozumialem) - odpowiedziol mi kandydat. PS: W mjyndzy czasie karlus godo jusz normalnie po njymiecku - i jak mu to czasym przypomna, to smjejymy sie uoba. Pyrsk! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: pszikuad 27.03.10, 10:43 u mie we robocie jedna kobiyta mi kedys opowiadaua jak odniyj chop pszijechou do Niymiec i chciou zadzwonic ze budki telefonicznyj. No tosz on wlazuje raj do tyj budki i czyto " Telefonieren ohne Münzen" - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: pszikuad 27.03.10, 10:34 jo to znom tysz trocha inaczyj:) Antek we muzeum sie pyto Francka czymu ta rzezba to je sagaty chop?. A Francek mu pado ze to je ino "Symbolik". Na to Antek godo: "Jo zawsze wiedziou ze tyn stary Symbolik ze Laband to je "swinia" ;) Odpowiedz Link
bokertov1947 Re: pszikuad 27.03.10, 10:41 Tasz pjykny. A znosz szwager tyn wic (jo ech go zapomniol), kerego poita boua...srou njy grou, uon nawet na grzebjyniu njy umiou....? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Laband Zakanaum 1945/46 27.03.10, 10:58 Staro Krzonka praje boua we oknie jak na plac wlezli polske wojoczki. Jedna ta polsko wojoczka pytao sie jom tak: "A gdzie ja tu ubukacje znajde?" na to staro Krzonka wouo somsiadka i sie jom juzas dalyj pyto: "Ana niywiysz kaj sam tako jedna Ubikacja moge miyszkac?" odpowidz boua "Niy, niywia!" Odpowiedz Link
bratjakuba Re: ps 27.03.10, 11:26 Ojciec z małym synkym idom na szpacyr a synek do ojca w pewnym momeńcie: Tatoo! Tyn chop sie ciebie ukłonioł. Ojciec: Nie ciebie, nie ciebie, eno tobie. Synek: Miii? Ojciec: Nie mi,eno mie! Synek: Toż ech przeca zarozki padoł,że ciebie. Odpowiedz Link
bratjakuba Re: ps 27.03.10, 11:33 Nauczycielka na lekcji przyrody sie pyto dzieci: Kto powie co tam na drzewie tak cwierka? Karlik sie zgłoszo i godo - ptok. Naucztcielka: Karolku nie mówi się ptok,tylko ptak. A wiesz może co to za ptak? Szpok! Odpowiado karlik. Nie Karolku,nie szpok tylko szpak. A ten duży ptak,któty siedzi tam wyżej jak się nazywa? Sraka! Pado karlik Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 27.03.10, 11:39 Psziszou Karlik do geszeftu pokupowac co mu mama kozaua. pooglondou, znod co miou kupic i pada sprzedowaczce tak: "dejcie mi tytka cacaa" a sprzedowaczka na to: "niy godo sie "cacao ino kakao" na to Karlik: "no to dejcie mi jeszcze do tego kilo kukru" Odpowiedz Link
szwager_z_laband Antek i Francek 27.03.10, 11:57 www.infomedia-schlesien.de/schlesischewitze/solachtmaninos.pdf Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Antek i Francek 28.03.10, 20:57 Przychodzi Antek do Francka,a ten udaje niewiniatko mimo,ze woda wszedzie leci - synek,cos ty narobiol? - A nic,odlaczylem Slask od Polski. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Antek i Francek 28.03.10, 20:58 lepiyj niych oduonczom Polska od Slonska - to mo syns! Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Antek i Francek 28.03.10, 21:03 Przychodzi slazak do polskiego lekarza i mowi: - moja reka jest zlamana w kilku miejscach - to nie chodz do tych miejsc Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Antek i Francek 28.03.10, 21:07 Przychodzi Antek do Francka,a ten udaje niewiniatko mimo,ze woda wszedzie leci - synek,cos ty narobiol? - A nic,odlaczylem Polske od Slaska. Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Antek i Francek 28.03.10, 21:25 Przychodzi mama Froncka do domu po szichcie i nagle cala lata w niewazkosci: - Synek,cos ty ale tera narobiol? - jo nic,odlaczym tylko Kule Ziemska od Slaska. Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Antek i Francek 28.03.10, 22:02 Przylatuje Gorolka do domu,a maly gorol od razu: - to nie ja,to Slazacy Odpowiedz Link
rita100 Re: Antek i Francek 28.03.10, 22:13 Wchodzi Alladyn tu: www.gesle.folk.pl/?&akcja=pokaz&rok=2010 i głosuje na "WSKRZESZENIE HOBOUD". A potem okaże się co będzie Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Antek i Francek 28.03.10, 22:38 Wszedl Alladyn i zaglosowal na palcem wytykane rzeczy.Teraz,Droga Rito,czy mozna tej muzyki gdzies posluchac?Dzizuss,wpierw sie poddaje a potem pytam sie o konsekwencje! Odpowiedz Link
rita100 Re: Antek i Francek 28.03.10, 22:55 Oczywiście, że można. Proszę bardzo, posiadam tą płytę HOBOUDA, kupiłam w Krakowie w markecie. Jak widzisz, po znajomości nie dostałam, lecz musiałam kupić i warto było. Akurat dedykuję Ci ten cudowny kwiat w nagrodę za przysługę. Słuchaj więc www.youtube.com/watch?v=MOuM0VltlFk To jest piękna pieśń ludowa Mówi o tym, że z kwiatami to jak z dziewczętami. Dopóki rośnie piękny, pachnący, a jak go zerwiesz, uschnie i zgnije. I tak jest z dziewczętami, piękna dopóki nietknięta, a potem to już tylko kobieta Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Antek i Francek 28.03.10, 23:28 Nie bede ukrywal Rita,ze duzo sie od Ciebie ucze.Za chwile bede lazal obok Gertrudy i staral sie jej nie dotykac. Odpowiedz Link
rita100 Re: Antek i Francek 28.03.10, 23:33 No to pięknie, wszystko będzie obok jak Antek z Franckiem :) Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Antek i Francek 29.03.10, 00:25 Przychodzi Antek do Francka i mowi; - lezalem dzisiaj nad Mazurskim jeziorem - super..a jak bylo jej na imie? - Anita - jak dorosniesz to poznasz wiele innych Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Antek i Francek 29.03.10, 00:50 Ten teraz kawal doslownie odstrzeliwuje...pstryk Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Antek i Francek 29.03.10, 04:44 Przyjezdza Antek na Mazury,a dwudziestoletnia gospodyni,juz kole wrot.Przelacial but i Antek nie zywy.Sekcja zwlok wykazala,ze slabe mial staranie. Odpowiedz Link
rita100 Re: Antek i Francek 29.03.10, 21:00 O Francku zapomniałeś. Francek pyta się Antka: - Jest wolowina ? - Nie ma - Jest cielęcina ? - Nie ma - A co jest ? - Poniedziałek jest ! Odpowiedz Link