skuter44 09.02.12, 17:31 www.abckomputera.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=59:kawaly-i-dowcipy&catid=38:kat-kaway-i-dowcipy&Itemid=64 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna67 Re: dowcipy 09.02.12, 23:04 Nie taki "koscio"l straszny jak go maluja))))). Fajne Odpowiedz Link
kociak40 Re: dowcipy 09.02.12, 23:49 Mnie kiedyś podobał się taki "kawał". Obecnie ma już brodę do ziemi ale może ktoś go nie słyszał, więc przytoczę. Dawne czasy, hrabia, zimą, pojechał na polowanie. Wraca po kilku dniach i widzi, że przed pałacem, na śniegu, ktoś wysikał napis -"Witamy pana hrabiego". Zdenwerwował się hrabia strasznie, natychmiast przwołał lokaja - Jana i karze mu powiedzieć kto to zrobił. Jan pomyslał chwilę i powiedział -"nie będę kłamał, ja to zrobiłem panie hrabio!" Hrabia na to - "ukrywasz kogoś, ty nie mogłeś tego zrobić, bo nie umiesz pisać!" Jan - "ja nie mówię, że pisałem, ja tylko sikałem, pisała pani hrabina!". Odpowiedz Link
kociak40 Re: dowcipy 26.02.12, 15:28 Ostatnio przeczytane: Ksiądz złapał złotą rybkę. Rybka mówi księdzu, żeby ją wypuścił to spełni jego życzenia. Ksiądz korzystając z okazji, wypowiada pierwsze życzenie: - Nie chcę być księdzem. Wystarczyło 5 sekund i sutanna zniknęła. Ksiądz wypowiada deugie życzenie: - A teraz praw, żebym był bogaty, ale nie musiał nic robić. Znowu mija 5 sekunt i.... sutanna wróciła. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: dowcipy 04.03.12, 01:57 Przychodzi chlop do spowiedzi i miedzy innymi grzechami wymienia ten ze ukradl z ksiezego lasu drzewo, ksiadz po wysluchaniu mowi -grzechy zostana odpuszczone ale to drzewo musisz przywiesc na podworko parafialne -...(cisza) -slyszysz mnie? ,- pyta ksiadz -kiedy z tej strony nie slychac,- brzmi odpowiedz chlopa -jak to nie slychac?, -denerwuje sie spowiednik - to moze sie przesiadziemy i ksiadz sam zobaczy?-odpowiada chlop Zamieniaja sie miejscami, chlop pyta, - a co ksiadz robil z moja zona wczoraj w stodole? -no rzeczywiscie z tej strony nie slychac,-odpowiada ksiadz. Odpowiedz Link