hanys_hans 08.01.11, 21:02 Co tam z tym kouoczym suychac´ dali Cojs´ ta sztafeta ostatnio idzie pomali Fatum jusz czeko tam Niyciyrpliwie Pierooni po cichu i gowoom kiwie - - Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwager_z_laband Re: Do sloneczko1 09.01.11, 10:02 jo tysz czekom Suoneczko na jena wiadomosc! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Do sloneczko1 09.01.11, 14:03 Sloneczko sie kajs´ po wsi smyko Niy widac´ sam odni proomykoow Mono sie na mie gorszy wpieroony Za te sroge w szopce dwa baloony Smyko sie kajsik po Naszy Klasie Bo w Naszy Klasie to ona zna sie Mono se pszipoomni o nos Jak niy to szkryfnymy donos Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Do sloneczko1 09.01.11, 14:04 szwager_z_laband napisał: > jo tysz czekom Suoneczko na jena wiadomosc! > na jako wiadomośc'? jak o to coś sie kedyś pytoł to musisz najpiyrw pogodac' z tymi coś to załatwioł ;) jo mom w tym miejscu pusto:) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Do sloneczko1 09.01.11, 18:34 Laband--jo niy zapominom M pedziała,że nic niy wiy a E sie nie miałach możności zapytac' przikro mi:( mono sie niy dogodaliście? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Do sloneczko1 09.01.11, 19:13 krotko godajonc, mocie tam bajzel na koukach. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Do sloneczko1 09.01.11, 19:32 chwileczka Labandzie co to znaczy bajzel na kołkach? u mie jak w banku,co je zapisane i dane to mom na 100 % a co sie miyndzy inkszymi dzieje abo dzioło kedyś to jusz za to niy odpowiadom przeca mogesz sie pogodac' na gliwiczanach prywatnie to bydziesz wiedzioł co i jak Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Do sloneczko1 09.01.11, 19:37 jo niyma pamiyntliwy, ale jak mie wyproszajom to sie niy cisna. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Do sloneczko1 09.01.11, 19:40 a kto Cie wyprosioł? jeżeś zapisany przeca Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Do sloneczko1 09.01.11, 19:52 o naszym forum? to je tak samo Twoje forum jak i moje kożdy tam moge pisac' i czytac' Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Do sloneczko1 09.01.11, 20:08 za pszeproszyniym, to niy jo dou fauszywe dane na strona Metamorfozow i niy jo sie upiyrom ich niy zmiyniac a co do wyproszynia to: "Słuchaj, gościu! Odpierdziel ty się ode mnie! Nie jestem Twoim kolegą, żebyś się tak do mnie dowalał. Nie będę zaglądał na to forum przez tydzień. Masz tydzień czasu aby stąd zniknąć. Jak wrócę to ma Cię nie być. Jak wrócę i będziesz to mnie nie będzie. Nie wejdę tu więcej i nic nie napiszę. Będę dalej pisał artykuły na stronę, a forum z takimi kolesiami po prostu oleję. Nie masz prawa oceniać mojej pracy i powielać na innych forach moich tekstów. Ja pieprzę racje! Od racji wolę mieć święty spokój! Ale po prostu mam dość! NIC NIE ZMIENIĘ W TEKŚCIE I MNIE NIE ZMUSISZ!!!!!!!!!!!!!!!! Mam tego dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No co za wredny typ! Pasożyt jeden! Sam sobie stronę załóż i pisz co chcesz, a tego nie czytaj, kto Ci każe?! I jaka "nasza" strona?! Strona jest Stowarzyszenia!! Jaki Ty jesteś nasz?! Znikam. Mam dosyć! Wracam za tydzień." szczimouch bych ta opinia jednego forumowicza, ale ze reszta mo w nosie ze te cyganstwa dalyj som na tyj zajcie to suma sumarum poszou zech se i tela ... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Do sloneczko1 09.01.11, 20:26 wiysz przeca ,że wiynkszośc' niy zno historii i kisz tego niy zabiyro głosu przipuszczom,że sie z Ojcym chyciołeś ale żeby zaro sie poddowac' przeca to niy je w Twojim stylu Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Do sloneczko1 10.01.11, 09:12 bezto padouech ze tam dopiyr juzas wleza jak te dane poprowione bydom Odpowiedz Link
meg_s Re: Do sloneczko1 10.01.11, 20:34 szwager_z_laband napisał: > bezto padouech ze tam dopiyr juzas wleza jak te dane poprowione bydom Szwager - powiedziałam ci zaraz jak było to larmo, żebyś napisał swoją wersję wydarzeń - i ja ją zamieszczę, a w materiale Ojca dam uwagę, że to widzenie z jednej strony i zlinkuję twój materiał a inteligentny czytelnik powalony słusznością twoich argumentów będzie natychmiast wyedukowany ale ty - nie wiem z lenistwa albo oślego uporu twierdziłeś że to mój obowiązek otóż NIE po pierwsze - nie jestem historykiem, aby mieć uprawnienia do weryfikowania źródeł, Ojciec korzysta z jedne - ty z drugiego - a skąd ja mogę wiedzieć które jest dobre otóż NIE po drugie - nie jestem cenzorem, nie będę usuwać niczyich podpisanych materiałów - autor bierze z anie osobistą odpowiedzialność i nie rób tu z siebie ofiary bo nikt cię nie wyrzucał - mieliśmy już takiego co go własne ego zjadło a że Ojciec zanadto pyskaty to fakt, ale nie on jeden Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Do sloneczko1 11.01.11, 14:46 Aaaa!!! :)))) a jednak sam szkryfuas :)))) a toch sie tera usmiou:)))) ps jo i ego, hm .... Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Do sloneczko1 12.01.11, 21:54 Jakos´ dugo idzie to do fatuma A mono go tysz niyma dooma Downo by noom pedziou Eli pszi kouoczu siedziou Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Do sloneczko1 12.01.11, 22:28 sloneczko1 napisała: > ale z Ciebie Hanys Maruda;) Noo powiydz rzes´ to jeszcze niyposuaua dali Kouoczowo stafeta leci noom corosto poomali Odpowiedz Link
1fatum Re: Do sloneczko1 12.01.11, 23:23 Jestem w domu, ale weźcie poprawkę, że to Polska Poczta. Dziś tez miałem listonosza, ale TEJ przesyłki nie było. Może jutro? Potwierdzę odebranie przesyłki. Przy okazji proszę o informacje komu dalej przesłać. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Do sloneczko1 13.01.11, 07:19 1fatum napisał: > Jestem w domu, ale weźcie poprawkę, że to Polska Poczta. Dziś tez miałem liston > osza, ale TEJ przesyłki nie było. Może jutro? > Potwierdzę odebranie przesyłki. Przy okazji proszę o informacje komu dalej prze > słać. Ostatni w kolejce jest kubiSS! Jak ci niypszis´le swojego adresu to wyslesz to labandowi nazot: Noo chyba rze sie jeszcze jaki chyntny do tyj sztafety znejdzie... Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Do sloneczko1 13.01.11, 07:33 niy musisz mi to nazod posyuac - jo mom jeszcze jedyn egzymplarz. Abo to poslij komus kto je nastympny w kolyjce abo zrob z tym co chcesz - ostow se abo podaruj dalyj. Jo adresu od Kubusia niy moga posuac dalyj a jak on ci podo swoj adres to mu to poslij - ale niy wierza ze on ci ta swoja adresa podo. Odpowiedz Link
1fatum Re: Do sloneczko1 13.01.11, 11:56 szwager_z_laband napisał: > niy musisz mi to nazod posyuac - jo mom jeszcze jedyn egzymplarz. > > Abo to poslij komus kto je nastympny w kolyjce abo zrob z tym co chcesz - ostow > se abo podaruj dalyj. > > Jo adresu od Kubusia niy moga posuac dalyj a jak on ci podo swoj adres to mu to > poslij - ale niy wierza ze on ci ta swoja adresa podo. **************************************************** Obejrzę i zgodnie z zaleceniami prześlę dalej. Uważam, że taki film nie może zakończyć swojej wędrówki. On musi być wśród ludzi. Rozbawiłeś mnie z tym adresem Kubusia. Kiedy nikt nikt się nie zgłosi w kolejce, to dodam jako załącznik do pisma do FBI, aby byli uprzejmi po zakończonej rozmowie z Kubusiem pocieszyć go filmem. Wierzę w sprawność tej instytucji i w to, że po forumowych wpisach błyskawicznie odnajdą ich autora bez wysiłku z jego strony w podawaniu adresu. Przecież na filmach widziałem nie raz, jacy sympatyczni i życzliwi ludzie tam pracują. Wstrzymam się zatem wysyłką i zmienię kopertę na tą z bąbelkami, aby film wytrzymał długą podróż, aby było jak w tytule: "Kołacz na drogę" - do Europy. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Do sloneczko1 13.01.11, 21:17 Fatumie prawdopodobnie dostaniesz to w pyndziałek,jakby niy było chyntnego dali to mi to odeślij nazot ;) jo tam chyntnych mom na to;) Odpowiedz Link
1fatum Re: Do sloneczko1 13.01.11, 23:01 sloneczko1 napisała: > Fatumie > > prawdopodobnie dostaniesz to w pyndziałek,jakby niy było chyntnego dali to mi t > o odeślij nazot ;) > > jo tam chyntnych mom na to;) ******************************************** OK. Zastosuję się do polecenia. Jeszcze nie było przesyłki. Nic dziwnego, bo z Warszawy do mnie jest pół setki kilometrów, a przesyłka potrafi iść tydzień. Powiedziałem znajomym, że będzie u mnie filmowy seans, a w nim prawda o Śląsku i tym tak bardzo po wojnie pokrzywdzonym narodzie. Uważam, że każdy, kto pozna prawdę i ją zrozumie będzie naszym sprzymierzeńcem. Odpowiedz Link
1fatum Re: Do sloneczko1 14.01.11, 12:18 Był listonosz, ale nie było przesyłki. Pewnie dopiero w poniedziałek będzie, bo w soboty poczta nie pracuje. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Do sloneczko1 16.01.11, 14:51 1fatum napisał: > Obejrzę i zgodnie z zaleceniami prześlę dalej. Uważam, że taki film nie może za > kończyć swojej wędrówki. On musi być wśród ludzi. > > Rozbawiłeś mnie z tym adresem Kubusia. Kiedy nikt nikt się nie zgłosi w kolejce > , to dodam jako załącznik do pisma do FBI, aby byli uprzejmi po zakończonej roz > mowie z Kubusiem pocieszyć go filmem. Wierzę w sprawność tej instytucji ... Mys´la rze jedynie sloneczko1 dostanie adres od kubiSSa. Dobrze sie skuado bo sloneczko chce se jeszcze rous to uobejrzec´ Ta plata i moge potyn posuac´ tyn kouocz kubiSSowi do Hameryki... Odpowiedz Link
anton_28 Re: kouocz 16.01.11, 14:56 To muszymy se uwijac s tym, bo jak uostatni tyn film dostanie to tyn piyrszy jusz downo zapoomni co driny bouo!! I potyn bydzie biyda uo tym woontek zrobic tajak Szwager chciou Odpowiedz Link
1fatum Re: kouocz 17.01.11, 12:35 Już mam film. Wieczorem przy kawie wygodnie zasiądę na seans i po obejrzeniu odsyłam do nadawcy. Dziękuję. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Do sloneczko1 09.01.11, 13:59 1fatum napisał: > Czekam z utęsknieniem. a adres to kaj je? Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Do sloneczko1 09.01.11, 14:05 Hanys;) kołocz zjedzony,ani jednyj kruszki niy zostało :) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Do sloneczko1 09.01.11, 14:15 sloneczko1 napisała: > Hanys;) > > kołocz zjedzony,ani jednyj kruszki niy zostało :) Coosz zrobic´ stakim sloneczkym Niychce sie podzielic ciasteczkym Wszysko wciyua do jednego okruszka Fatumowi zostaua po kouoczu puszka Odpowiedz Link
1fatum Re: Do sloneczko1 17.01.11, 23:04 Jestem po filmowym seansie. Nie potrafię opisać, tego co czuję. Naprawdę daje film do myślenia. Nawet pomógł mi zrozumieć jeszcze bardziej moją ukochaną Hanyskę. Sam film może konkurować z powstaniem w warszawskim getcie, bo tu i tam prześladowano za pochodzenie. Różnica jest tylko w prześladowcach. Postaram się jutro odesłać film. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Dziękuję za umożliwienie zobaczenia tego filmu. ************************* Daje Kubissowi ostatnią szansę, skoro chciał zobaczyć film. Słoneczko, czekam od dziś do 18. bm., jeżeli Kubiss nie da swojego adresu do wysyłki, a wcześniej nie napisze dwóch zaczarowanych słów "proszę nie", to wyślę pismo na temat Kubissa, o którym wcześniej zapowiadałem. Odpowiedz Link
see-le informuja ;) 19.01.11, 18:30 mom zepsuty internet i niy wiym kedy go naprawia;) i odbiera jako poczta myśla,że niy musza sie przedstawiać pozdrowiynia z mokrych Glywic Odpowiedz Link