Dodaj do ulubionych

Chloniak ...

20.06.17, 10:57
2 tygodnie temu pojechalam z bliska kolezanka i jej synem (5 latek, miesiac roznicy z moim mlodym) do szpitala bo w ciagu kilku godzin wezel chlonny szyjny urosl mu do rozmiaru kobiecej piesci.

Zrobili badani, na wirusy, srusy, gruzlice, rtg klatki piersiowej itd. Caly czas obstawiali ze to infekcyjne. W koncu wyslali probki do Londynu, okazuje sie ze to chloniak. Byc moze juz dzis beda przetransportowani do Londynu na onkologie dziecieca.

Mlody sie przez te 2 tyg bardzo zmienil, goraczkuje, nie siusia, ma mnstwo siniakow na nogach bo maloplytkowosc. Buzia opuchnieta jak sloneczko, oczka szparki.

Jestesmy tym wszyscy bardzo poruszeni. Pomagamy jak mozemy, chcialabym skrzyknac polonie u nas w miescie, moze krew bedzie potrzebna. Moze jakas zbiorka bo mama dziecka ma rozpisany urlop na nastepne 4 tygodnie a potem bezplatny... Nawet jakby kazdy dal po 10 funtow to juz by bylo cos.

Ja czytam czasami o chorych dzieciach, nowotworach itd. Pol swojego zawodowego zycia przepracowalam w hospicjum wiec temat jest mi dobrze znany.

Byslimy w bliskich relacjach, ostatnia wigilie i sylwestra spedzalismy razem. To jest jej jedyne dziecko. Zaraz do nich jade.

Tak chcialam o tym opowiedziec i wyrzucic to z siebie.

Obserwuj wątek
    • karme-lowa Re: Chloniak ... 20.06.17, 11:02
      Bardzo mi przykro. Dobrze, że mogą na Ciebie liczyć.
    • conena Re: Chloniak ... 20.06.17, 11:06
      o kurcze, okropna historia, ale mam wielką nadzieję, że chłopczyk wyzdrowieje. dawaj znać.
      • niu13 Re: Chloniak ... 20.06.17, 11:08
        O Jezu takie historie porażają. Życie wywraca się w jednej chwili.
    • ichi51e Re: Chloniak ... 20.06.17, 11:10
      Chłoniak w rew pozorom ma dobre rokowania
      • gaga-sie Re: Chloniak ... 20.06.17, 22:54
        Synek mojej koleżanki miał to dziadostwo ponad 10 lat temu. Wszystko z nim ok, jest zdrowy.
    • sylwus34 Re: Chloniak ... 20.06.17, 12:10
      Daj znać, jak rozkręcisz akcję ze zbiórką pieniędzy.
    • adriana.la.cerva Re: Chloniak ... 20.06.17, 15:37
      Wlasnie wrocilam, mlody ma tranfuzje. Po niej od razu jada do Londynu. Wiec diagnoza jest to chloniak niezarniczny Burkitta. Zajety jest wezel chlonny, sledziona i watroba.
      • iziula1 Re: Chloniak ... 20.06.17, 17:33
        adriana.la.cerva napisał(a):

> Wlasnie wrocilam, mlody ma tranfuzje. Po niej od razu jada do Londynu. Wiec dia
        > gnoza jest to chloniak niezarniczny Burkitta. Zajety jest wezel chlonny, sledzi
        > ona i watroba.

Współczuję dziecku i rodzicom.
        Trzymamy kciuki.

A pomysł ze wsparciem jest świetny.
    • 3-mamuska Re: Chloniak ... 21.06.17, 01:44
      Straszne, dzien mija 8 misiecy od bardzo smutnej daty...
      Tez tak wszystko przeżywaliśmy. I nadal cieżko uwierzyć.
      W szpitalu pomaga jej ogarnąć papierologie, jest kobieta ktora pomaga informuje o dodatki na chore dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka