szwager_z_laband 06.01.12, 09:04 www.youtube.com/watch?v=rAswWck0Vr8 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bratjakuba Re: jeszcze roz/cos o radiostacji Glywice 06.01.12, 15:08 A czamu to dowosz bez komentarza. To som zeznania nimieckigo świadka,miyszkajoncego przi sendrze Gleiwitz. Rozprowio sam o ruchach i koncentracji wojska już downo przed wybuchym wojny. O tym,że jeji ojciec był już downo zaciongnyty do wojska. O napadzie usłyszała bez radio,choć żodyn nic nie zauważoł aby sie co dzioło w tym czasie. Według tej relacji było to i nie możliwe przi tej obstawie wojskowej. Czy Ci sie cosik zmiyniyło w postrzeganiu tej historii,kierom sie od downa zajmujesz a kiero dlo mie jest cołkym bez znaczynio dlo wybuchu tej wojny. Plany strategiczne tworzu sie pora lot naprzod a jedynie godzina "zero" jest zależno od zaistniynia odpowiednich warunkow do ich realizacji. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: jeszcze roz/cos o radiostacji Glywice 06.01.12, 15:13 douech to coby se wszyske te co dalyj twierdzom ze przez radio bouo godane " radiostacja Gliwice jest w rekach polskich" abo cokolwiek inkszego godane w tym momyncie sie klupli w gowa ... ... tak samo jak te co twierdzom ze Franz Honik bou tam piyrszom ofiarom tyj wojny - wedug mie to on dugo po wojnie dopiyro tom ofiarom zostou - bo tak pasowauo tym co manipulujom geszichtom abo? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: jeszcze roz/cos o radiostacji Glywice 06.01.12, 15:15 miauo byc Honiok Odpowiedz Link
kubiss Re: jeszcze roz/cos o radiostacji Glywice 06.01.12, 15:34 Znowu piszeta glupoty. :-) ale piszta to sie pohaham Odpowiedz Link
ballest Re: jeszcze roz/cos o radiostacji Glywice 06.01.12, 21:15 Laband, ona nic nie pedziala, nic na temat oprocz tego, ze nic nie slyszala ! To ale potwierdzou Twoja wersja z Honiokiem;) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: jeszcze roz/cos o radiostacji Glywice 13.01.12, 11:48 gliwice.gazeta.pl/gazetagliwice/1,95519,10938036,Sad_skazal__Czlowieka_z_wiezy___Ten_zapowiada_apelacje.html Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: jeszcze roz/cos o radiostacji Glywice 13.01.12, 18:08 ja ona padaua ze nic niy suyszaua, czyli ze te co padali ze tam godali tak a tak to ajnfach byli nawiedzone. Odpowiedz Link
chrisraf Re: bratjakuba 13.01.12, 13:35 "Rozprowio sam o ruchach i koncentracji wojska już downo przed wybuchym wojny." Tego ech niy wysluchou. "> O tym,że jeji ojciec był już downo zaciongnyty do wojska." Tego tysz. "...> a kiero dlo mie jest cołkym bez znaczynio dlo wybuchu tej wojny." To je goroonco kista! Bo jak by stouo fest, ze tego iberfalu niy bouo, to Poloki majoom problem. > Plany strategiczne tworzu sie pora lot naprzod a jedynie godzina "zero" jest za > leżno od > zaistniynia odpowiednich warunkow do ich realizacji. Bratjakuba, mozesz szkryfnoonc co mosz na mysli? Glückauf! Odpowiedz Link
bratjakuba Re: bratjakuba 13.01.12, 16:44 chrisraf napisał: > > Bratjakuba, mozesz szkryfnoonc co mosz na mysli? > > Glückauf! --------------------------------------------------------------------------------------- No,praje to coch napisoł. Przeca nie myślisz,ze w XX wieku wojna sie rozpoczyno rano bo wczora wieczor kogoś z naszych zabiyli abo on kogoś zabioł. Wiysz,jo już je fest stary i jako dziecko mi sie zdowało,że to jo ta wojna rozfechtowoł. Przed wojnom miyszkoł ech w Niymcach-Ratibor. W marcu 1939 roku moj onkel Karlik,nejmłodszy w rodzinie dostoł "Order" To znaczy rozkaz stawiynia sie do wojska. Ale oprocz papiorka,kieregoch anich nie widzioł był też do tego załonczony richtich Order-Abzeichen. Medal ze wszyckim co wteda na takich medalach musiało być a dookoła szlajfki Schwarz-Weiss-Rot. Tyn order ech dostoł podarowany od onkla Karla z zaznaczyniym,że terozki już oba mogymy iść na wojna,w coch i uwierzoł. Mieli my ale też familio we Rybniku po polske stronie.Ciotka była siostrom moje mamy a na tego rybnickigo onkla choć też pochodzioł z Raciborza,godali my "onkel Polok". Była wielkanoc.Jak dycki we druge swiynto jechali my do te ciotki do Rybnika. Jo,jak sie domyślosz z tym przipnytym orderym. Jedyn z moich onklow,a miołech ich 5 ( wszyjscy padli na wojnie)padoł mi tak; Jak tam przidziesz do tego Poloka to mu powiydz,że majom szykować garce na krew a miechy na kości,bo my tam chnet przidymy. W Rybniku,po prziwitaniu,jak sie mie spytali co nowego,ech wyrecytowoł ta parola. Tyn ujek Polok poszoł do antryja,przinios tako dość wielko tasza ze zielone plauy i pado mi tak.Widzisz jo już musza z tom taszom chodzić od nowego roku do roboty bo mo być wojna. Mo tam w ni być gasmaska ale jo w ni nosza sznity i blachowka z kawom. Ale jak przidzie co do czego to mi do ni wrażom handgranaty, a Franckowi ( to tyn co to doł skozać)powiydz,że piyrszy przidzie dran. Jak już za pora miesiyncy wybuchła ta wojna a ta rybnicko ciotka ze moimi kuzynkami przijechały z płaczym do nos bo jom wyciepli z miyszkanio toch sie dowiedzioł,ze onkel Polok choć eisebaniok też je na wojnie.Zostoł zmobilizowany do bauzuga i kasik przepod pod Lwowym. Nie płakoł ech,ale żol mi trocha było,żech tela nieszczyńścio narobioł. Toż widzisz,jo jako sześcioletnie dziecko wiedzioł poł roku naprzod,że ta wojna bydzie. Jak byś lizno wojska- jo je majorym z polskigo wojska,to byś wiedzioł,ze przigotowania do take wojny trwajom od roku do trzech lot. I co tu dzisiej mom rozważować co sie wydarzyło 31 siyrpnia 1939roku, jak 1 września juz bombardowali. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: bratjakuba 13.01.12, 18:02 Wiysz, jak jo bou bajtel to zech tysz miou medale po oupie a obok mie miyszkali dwa braciki co oba sie na prowdy Polok mianowali. Jedyn miou baba wanieliczka a drugi miou baba prawdziwo Ukrainka co se jom ze wojny prziwioz jak bou we miymieckim wojsku. Jedyn z tych bracikow bou w miymieckim wojsku a drugi we polskim, a jo myslou ze to je normalne, bo moj papa bou z poskego Slonska a mama z tego miymieckego, no a coby bouo jeszcze smiyszniyj to uopow i oumow przez ta wojno miouech dwa razy wiyncyj niz wszyske kolegi. Jo se tak rachowou to wszysko i niygdy mi sie niy zgodzauom to z tym co mie we szkole rechtory uczyli. Potym zech sie ozyniou i dowiedziou ize we Laband od mojyj kobiyty familia godaua karbinadle na to co u nos bouo karminadle, no i zech se pomyslou ze czas te Miymcy poznac. Tera zech je we tych Miymcach i ida do lekarza a tyn mi pado eli chca z nim mowic abo szprechac sztopuo mie, bo uon sie mianowou Polok ... - Odpowiedz Link
chrisraf Re: bratjakuba 15.01.12, 11:30 Witej! "> Przeca nie myślisz,ze w XX wieku wojna sie rozpoczyno rano bo wczora wieczor ko > goś z naszych zabiyli abo on kogoś zabioł." Ale pisou es, ze uona boua przigotowywano przez wiela lot. Co mosz na mysli? "Ale oprocz papiorka,kieregoch anich n > ie widzioł > był też do tego załonczony richtich Order-Abzeichen. > Medal ze wszyckim co wteda na takich medalach musiało być a dookoła szlajfki Sc > hwarz-Weiss-Rot." Co to bou za "Order-Abzeichen"? "> Jedyn z moich onklow,a miołech ich 5 ( wszyjscy padli na wojnie)padoł mi tak; > Jak tam przidziesz do tego Poloka to mu powiydz,że majom szykować garce na krew > > a miechy na kości,bo my tam chnet przidymy." Sytuacjo niy rzadko spotykano. Jak se kukniysz co Poloki wyriobiali, szczygolnie podczas "powstan", je to zrozumioue. Zostoł zmobilizowany do b > auzuga i kasik przepod pod Lwowym. Jak miou "trocha" pochodzynio niymieckigo, mog tysz dostac kula uod swoich kamratow. > Jak byś lizno wojska- jo je majorym z polskigo wojska,to byś wiedzioł,ze przigo > towania > do take wojny trwajom od roku do trzech lot. Ganc taki amator ech niy jest. Mje uczyli, ze takie przigotowanio trwajom nowyt 10 lot. Hitler szpekulowou na wojna na wschodzie kajs na 1941-1943. > I co tu dzisiej mom rozważować co sie wydarzyło 31 siyrpnia 1939roku, jak 1 wrz > eśnia juz bombardowali. Bo zerwanie rozmow przez Polska bylo gwozdziym do trumny. Hilter stou z plecami do sciany. Glückauf! Odpowiedz Link
chrisraf Re: Hitler nie potrzebowal powodu "gliwickiego" 13.01.12, 13:30 aby wkroczyc do Polski. Przesladowania, wypadki smiertelne, masowe aresztowania i w koncu tzw. "marsze smierci" ludnosci polskiej narodowsci niemieckiej przy jednoczesnym zerwaniu rozmow ze strony polskiej, byly wystarczajacymi powodami. Ciekawe co by zrobil ktos inny na jego miejscu. Pewien analityk wojksowy i byly gen. NATO napisal kiedys: "Hitler mial ten sam moralny obowiazek interweniowac w Polsce, jak my na Balkanach". Glückauf! Odpowiedz Link
firiduri Re: Hitler nie potrzebowal powodu "gliwickiego" 15.01.12, 13:10 Zastanawiam się czy ze względów dydaktycznych nie powinien ktoś obić ci ryła i skopać dupska? Miałbyś szansę zrozumieć o czym piszesz... Odpowiedz Link
chrisraf Re: firiduri 15.01.12, 20:23 Bruderszaftu z Panem nie pilem. To co Pan raczy mi zrobic podchodzi po kodeks karny, jako grozba. Ja wiem doskonale, co pisze i oczym pisze. Pan nie posiada wielkiego rozeznania historycznego, wiec niech Pan nie plodzi dupereli, za przeproszeniem, lecz sie uczy. Glückauf! Odpowiedz Link
1fatum Re: firiduri 15.01.12, 20:43 chrisraf napisał: > Bruderszaftu z Panem nie pilem. > > To co Pan raczy mi zrobic podchodzi po kodeks karny, jako grozba. > > Ja wiem doskonale, co pisze i oczym pisze. Pan nie posiada wielkiego rozeznania > historycznego, wiec niech Pan nie plodzi dupereli, za przeproszeniem, lecz sie > uczy. > > Glückauf! ********************************************* Nie ma sensu dyskutować z "geniuszem". Ja go mam w ignorowanych i mam spokój, bo głupot nie czytam. To dzięki takim jak on Polacy wstydzą się w świecie i panuje określenie polactwo. Nie ma sensu dyskutować, bo z chama nie zrobisz pana. Odpowiedz Link
firiduri Re: firiduri 15.01.12, 21:17 He, he... Gościu "historyku", raczej "histeryku", masz zbyt duże wyobrażenie na swój temat dopuszczając w ogóle taką możliwość, jak wypicie ze mną czegokolwiek. A pod kodeks karny to podchodzi to, co piszesz w swoich postach. Gloryfikacja faszyzmu i usprawiedliwianie poczynań Hitlera - tego pospolitego sukinsyna i mordercy - jest ścigane w Polsce, ale również w Niemczech i w Europie. Odpowiedz Link
chrisraf Re: firiduri 15.01.12, 21:23 Jak juz pisalem, nie jestesmy na Ty. Czy w Zaglebiu trudno to zrozumiec? Takze pisalem Panu, ze nie grzeszy szczeczolna wiedza i rozeznaniem. Nigdy w zadnym poscie nie gloryfikowalem faszyzmu. Jest Pan innego zdania, prosze o cytat. Decyzji Hitlera nie usprawiedliwiam, lecz opisuje mechanizmy, dlaczego doszlo do takiej hekatomby, aby nawet tak intelektualnie skromnie wyposazona osoba jak Pan, to w koncu zrozumiala. Odpowiedz Link
1fatum Materiały o tzw. prowokacji gliwickiej 15.01.12, 12:04 Usiłuję zebrać i umieścić w jednym miejscu prawdziwe informacje o tzw. prowokacji gliwickiej. Tu i gdzie indziej były materiały, ale nie do wszystkich udało się dotrzeć. Najłatwiej jest ich autorom podać linki, bądź na e-mail treść wpisów. Proszę o pomoc, bo takiego zbioru chyba jeszcze nie ma. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Materiały o tzw. prowokacji gliwickiej 15.01.12, 12:58 239103.forumromanum.com/member/forum/forum.php?action=ubb_show&entryid=1046672480&mainid=1046672480&USER=user_239103&threadid=2 Odpowiedz Link
1fatum Re: Materiały o tzw. prowokacji gliwickiej 15.01.12, 13:16 szwager_z_laband napisał: > 239103.forumromanum.com/member/forum/forum.php?action=ubb_show&entryid=1046672480&mainid=1046672480&USER=user_239103&threadid=2 ******************************************************** Szukam materiałów o Hanioku. Ktoś dużo napisał na ten temat. Dziękuję za już i proszę o jeszcze. Odpowiedz Link
firiduri Re: Materiały o tzw. prowokacji gliwickiej 15.01.12, 21:28 Dociekanie prawdy nie jest twoją najmocniejszą stroną, a to dlatego, że nie wiesz kim jesteś (panem czy chamem). Może dociekania zacznij od tego. Prowokacje gliwicką zostaw sobie na później, jak ci się wróci świadomość. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Materiały o tzw. prowokacji gliwickiej 15.01.12, 22:03 firiduri moze cos na tymat napiszesz? Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Materiały o tzw. prowokacji gliwickiej 15.01.12, 22:06 Re: Hitler nie potrzebowal powodu "gliwickiego" chrisraf napisal: aby wkroczyc do Polski. Przesladowania, wypadki smiertelne, masowe aresztowania i w koncu tzw. "marsze smierci" ludnosci polskiej narodowsci niemieckiej -------------------------------------------------------------------------- chrisraf kaj se cos wiyncy na tyn tymat idzie dowiedziec? Odpowiedz Link
chrisraf Re:socer-schlesier 16.01.12, 14:45 Ewald Stefan Pollok; "Śląskie tragedie" ISBN 83-916903-0-X Wydawnictwo Źyrowa Prof. dr Marek Zybura: "Niemcy w Polsce" www.gandalf.com.pl/b/niemcy-w-polsce/ gen. (Bundeswehr) Gerd Schultze-Rhonhof www.amazon.de/1939-Krieg-Anlauf-Zweiten-Weltkrieg/dp/3789282294/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1326721264&sr=8-1 Glückauf! Odpowiedz Link
bratjakuba Re:socer-schlesier 16.01.12, 15:38 chrisraf napisał: > Ewald Stefan Pollok; "Śląskie tragedie" ISBN 83-916903-0-X Wydawnictwo Źyrowa > > Prof. dr Marek Zybura: "Niemcy w Polsce" > www.gandalf.com.pl/b/niemcy-w-polsce/ > gen. (Bundeswehr) Gerd Schultze-Rhonhof > www.amazon.de/1939-Krieg-Anlauf-Zweiten-Weltkrieg/dp/3789282294/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1326721264&sr=8-1 > Glückauf! ----------------------------------------------------------------------------------------------- Tyn ostatni tytuł jest rzetelnym,historycznym opracowaniym,kiere ani jednym słowym nie potwierdzo Twoich tez dotyczoncych prziczyn wojny. Znom to od downa i idzie se to poczytać bez kupowanio ksionzki. www.scribd.com/doc/19585311/DER-KRIEG-DER-VIELE-VATER-HATTE#page=18 A sam Fazit- podsumowanie zasadniczej tezy: Ani słowa o upiorach,kiere Cie gnymbiom. Ale tako jest niestety obiektywno prowda historyczno. Schuld und Mitschuld Der internationale Rüstungswettlauf ab dem Jahre 33, der 1939 zu DeutschlandsSieg in Polen führt, scheint vom Ergebnis her betrachtet für die Deutschen nur dem Ziel gedient zu haben, einen Eroberungskrieg zu führen, und für die Geg-ner-Alliierten nur dem Ziel, das zu verhindern. Doch der Beginn der Schnell-aufrüstung nach dem Ersten Weltkrieg liegt außerhalb der deutschen Sphäre. Er findet sich im Rüsten der Amerikaner, Briten, Sowjets und Japaner und in demVorsprung, den sich die Franzosen mit ihrem Heer, den Luftstreitkräften und der Flotte auf dem Kontinent und im westlichen Mittelmeer erhalten wollen. Die ge-nannten Mächte folgen ihrer Verpflichtung aus dem Vertrage von Versaillesnicht, selbst abzurüsten. Sie brechen den Vertrag, bevor das Deutsche Reich sichaus ihm löst. www.scribd.com/doc/19585311/DER-KRIEG-DER-VIELE-VATER-HATTE#page=18 Odpowiedz Link
chrisraf Re:bratjakuba 16.01.12, 23:09 > Tyn ostatni tytuł jest rzetelnym,historycznym opracowaniym,kiere ani jednym sło > wym nie potwierdzo Twoich tez dotyczoncych prziczyn wojny. Opisane przez moja osobe w ostatnim czasie wydarzenia odzwierciedlaja jedynie ich przyslowiowy gwozdz do trumny. Przyczyny sa znacznie bardzie zlozone. To dotyczy technologii niemieckich, sily gospodarki, bezwalutowego handlu zagranicznego oraz ruchow nacjonalistycznych w Polsce i w Czechach, oraz polityki Francji, Wilekiej Brytanii i USA oraz ZsRR. O tym mozesz jak najbardziej poczytac w tej pozycji. Cieszy mnie bardzo, ze znalazla ona Twoja akceptacje. Przeczytaj ja do konca, a znajdziesz takze to o czym ja pisalem. Przetlumacz na jezyk polski cytat, ktory w kleiles. ;) Glückauf! Odpowiedz Link
bratjakuba Re:bratjakuba 16.01.12, 23:45 chrisraf napisał: > Przetlumacz na jezyk polski cytat, ktory w kleiles. ;) > > Glückauf! ================================================== Jo to czytoł cale i to nierouz. Tyn cytat dotyczy sprawy o kierej tu jest cały czas mowa,mianowicie czy akcja gliwicko eli była abo niy miała jaki kolwiek wpływ na wybuch wojny. Jo twierdzioł ze nie miała a jak była prowokacjom to jedynie służyła jako wymowka rozpoczyncia wojny bez formalnego jej wypowiedzenia i to nie dlo świata ale własnego narodu. Kożesz mi tłumaczyć cytowany fragment. A tyś juz zapomnioł po niymiecku? A jak chcesz sprawdzić moje umiejentności w tym zakresie toś nie je za bardzo do tego upoważnionom osobom. Moga ale zaspokoić twoja ciekawość oswiadczyniym,żech zaliczoł do 1945 roku w Raciborzu niemiecke szkoły aż do druge klasy Oberschule a w Bayerach do 1947 jeszcze dwie klasy Volksschule bo Oberschule w tej dziurze kaj mie loś pociep nie było. Osimioma klasami możno moga rywalizować z niejednym co sie teraz podowajom za Niymcow. Co do znajomości polskiego to pewnie ni mosz wontpliwości a to przeca jest istotniejsze przi tłumaczyniu. A prziznom Ci sie też,że mi sie po prostu nie chce bo sprawa nie jest tego warta. Odpowiedz Link
chrisraf Re:bratjakuba 17.01.12, 23:17 > Tyn cytat dotyczy sprawy o kierej tu jest cały czas mowa,mianowicie czy akcja g > liwicko eli była abo niy miała jaki kolwiek wpływ na wybuch wojny. > Jo twierdzioł ze nie miała a jak była prowokacjom to jedynie służyła jako wymow > ka rozpoczyncia wojny bez formalnego jej wypowiedzenia i to nie dlo świata ale > własnego narodu. Zgadzom siy ze Tobom, zy nie mioua zodnygo znaczenio. Uona nowyt niy boua wymowkom. Hitler siy nigdy do tyj akcji niy odnius. Heydrich przeprowadziou 13 kacji. Jak wygloondo na wuasno rynka. Szpekuluja se, ze chciou siy podlizac szefowi. Adolf niy poczybowou tyj akcyji. Wojsko Polskie przed 01.09. plondrowou tereny niemiyckigo przigranicza. > Kożesz mi tłumaczyć cytowany fragment. > A tyś juz zapomnioł po niymiecku? Zasugerowou ech, niy kozou. > A jak chcesz sprawdzić moje umiejentności w tym zakresie toś nie je za bardzo d > o tego upoważnionom osobom. Bratjakuba, zlys ze palmy i przeston ciepac bananami. Niy testuja Ciy ino chciou ech normalnie pogodac. > Osimioma klasami możno moga rywalizować z niejednym co sie teraz podowajom za > Niymcow. Gut ino, ze szkoua ni mo nic do czynienio z narodowosciom. > A prziznom Ci sie też,że mi sie po prostu nie chce bo sprawa nie jest tego wart > a. No to Bratjakuba, rob co Ci je warte i siy niy nerwuj. Jako niymiecki oficer hinterhaltu na polskigo majora niy mom na mysli szikowac. ;)) Glückauf! Odpowiedz Link
bratjakuba Re:chrisraf. 17.01.12, 23:47 Nie byda sam z kolejnymi tezami histrycznymi polemizowoł bo jak ech już padoł sprawa jest po za moimi zainteresowaniami. Oczywiście,że skończynie jakeś szkoły ni mo nic wspólnego z narodowościom. Jo jedynie o szkole wspomnioł w kontekscie znajomości jynzyka. Do tej podstawowej edukacji moga jeszcze dodać 2 lata lektoratu nimieckigo na studiach a w 1968 roku Goethe -Zertifikat ZMP. (ni mo nic wspólnego ze zwionzkym młodzierzy polskej) Chcioł bych natomiast zapytać o Twoje pojmowanie narodowości. Czy narodowość sie uzyskuje przez jeji zadeklarowanie? A możno tak jak w USA i Niymcach przez miejsce urodzynia? Czy może przez aktualne miejsce zamiyszkania. A tyś je jakej narodowości i jak uzyskanej? Ciekawi mie Twoje zdanie boś sie odnios do tej sprawy choć nie jest zwionzano z tematem naszej dyskusji a na Ślonsku nie som i nie były to take sprawy oczywiste. A jo sie wcale nie nerwuja i nie musisz mie uspokajać.Po prostu już mom tako natura, że stawiom sprawy jasno,konkretnie a nikiedy kategorycznie. Odpowiedz Link
chrisraf Re:bratjakuba 18.01.12, 20:13 > Chcioł bych natomiast zapytać o Twoje pojmowanie narodowości. > Czy narodowość sie uzyskuje przez jeji zadeklarowanie? Ganc tak ajnfach wedug mje, niy jest. Ocziwiscie, bez deklaracji nie ma okreslenia narodowosci. Ale to niy je wszisko. Do tego przychodzi utozsamienie sie z kultura, historia, obyczajami, mowa. Nastynpnie dochodzi do tego tzw. "wola przetrwania" jako zdefiniowanej odrebnej grupy. Miyjsce urodzenio i pochodzneie jest jedynie jednym z podpunktow. > A możno tak jak w USA i Niymcach przez miejsce urodzynia? Niy znom panstwa we kerym narodowosc boua by nadawano. > A tyś je jakej narodowości i jak uzyskanej? Jo je narodowosci nimiycko - sloonskij: "Meine Heimat ist Schlesien, mein Vaterland Deutschland" > Ciekawi mie Twoje zdanie boś sie odnios do tej sprawy choć nie jest zwionzano z > tematem naszej dyskusji a na Ślonsku nie som i nie były to take sprawy oczywis > te. > > A jo sie wcale nie nerwuja i nie musisz mie uspokajać.Po prostu już mom tako na > tura, > że stawiom sprawy jasno,konkretnie a nikiedy kategorycznie. Amen! ;)) Glückauf! Odpowiedz Link
bratjakuba Re:bratjakuba 18.01.12, 23:47 chrisraf napisał: > Ganc tak ajnfach wedug mje, niy jest. Ocziwiscie, bez deklaracji nie ma okresle > nia narodowosci. Ale to niy je wszisko. Do tego przychodzi utozsamienie sie z k > ultura, historia, obyczajami, mowa. Nastynpnie dochodzi do tego tzw. "wola prze > trwania" jako zdefiniowanej odrebnej grupy. Miyjsce urodzenio i pochodzneie jes > t jedynie jednym z podpunktow. > > > A możno tak jak w USA i Niymcach przez miejsce urodzynia? ==================================================== So ist es rechtlich in Deutschland: Deutschland umfasst nach Völkerrecht nach wie vor das gesamte Gebiet des Deutschen Reichs in den Reichsgrenzen vom 31.12.1937, wie sie im SHAEF-Gesetz Nr. 52 (Artikel VII Nr. 9, Abschnitt e in Verbindung mit dem 1. Londoner Protokoll vom 12.9.1944) festgelegt wurden. Alle innerhalb dieser Grenzen geborenen Personen sind gemäß des Reichs– und Staatsangehörigkeitsgesetzes vom 22.7.1913 – und sogar nach Artikel 116 des „Grundgesetzes für die Bundesrepublik Deutschland“ – Angehörige des Staates “Deutsches Reich”. Da mindestens alle in den Grenzen des Staates „Deutsches Reich“ im Gebietsstand vom 31.12.1937 geborenen Personen Staatsbürger des Staates Deutsches Reich sind, sind sie somit auch berechtigt, Personalpapiere des Staates „Deutsches Reich“ ohne irgendwelche Schwierigkeiten, rechtliche Konsequenzen oder Repressalien von Seiten der Behörden zu besitzen. ####################### > Niy znom panstwa we kerym narodowosc boua by nadawano. ============================================= Nadawano w ZSRR i jescze poru krajach. Mimo republik narodowoęciowych był jeden nar od radziecki. Inne,bardzi cywilizowane kraje nadajom obywatelstwa nie troszczonc sie o narodowśc swoich obywateli Tak jest w wielu krajach. Z tych ważniejszych to USA. Z urodzynia uzyskuje sie obywatelstwo automatycznie a pozostałym,np imigrantom sie je nadaje po spełniyniu odpowiednich kryteriów. Mimo to,zwłaszcza ostatnio mówi sie dużo o narodzie amerykańskim w domyśle USA. Dotyczyło to tez PRL-u. tu kazdy zamieszkujoncy na terytorium PRL był automatycznie jej obywatelem,choć niekiedy o tym ani nie wiedzioł. Obce narodowości były relegowane. Ci co chcieli zostać a byli Niemcami, Łemkami, Litwininami,Ukraincami nie mogli sie do tego prziznawać. W Niymcach jak widzisz je troszka na opak. Można nie miyszkać na terenie Niemiec, nie prziznawać sie do niemieckiej narodowości a jest sie niemieckim obywatelem. Teraz żodne deklaracje narodowościowe nie som potrzebne bo narodowość w/g nadrzyndnego prawa EU jest nie zależno od obywatelstwa. Odpowiedz Link
chrisraf Re:bratjakuba 19.01.12, 07:14 "... > So ist es rechtlich in Deutschland: (...) > > Niy znom panstwa we kerym narodowosc boua by nadawano. > ============================================= > Nadawano w ZSRR i jescze poru krajach. Mimo republik narodowoęciowych > był jeden nar od radziecki. Moment mysla, ze se my niy zrozumieli. Tukej je godka o obywatelstwie, a niy narodowosci. "> Inne,(...) Obce narodowości były > relegowane. O co Ci konretnie uazi, uo "narodowosc", czi "obywatelstwo"? > W Niymcach jak widzisz je troszka na opak. > Można nie miyszkać na terenie Niemiec, nie prziznawać sie do niemieckiej narod > owości a jest sie niemieckim obywatelem. Kaj na opak. W Polsce mozesz byc urodzony, a byc narodowosci innyj. > Ci co chcieli zostać a byli Niemcami, Łemkami, Litwininami,Ukraincami nie mogl > i sie do tego prziznawać. To je inkszo sorta wursztu. Glückauf! Odpowiedz Link
1fatum Re:bratjakuba 19.01.12, 09:41 Mnie uczono, że narodowość się ma już od urodzenia będąc dzieckiem przedstawicieli narodu/w. Może być narodowość mieszana np. ojciec Polak matka Chinka. Można też samemu zadeklarować narodowość z innych niż powyższe powodów, np. emocjonalnych. Narodowości nie można natomiast przydzielić bądź narzucić, bo z urzędowych papierów można Być Polakiem, a faktycznie, kulturowo, emocjonalnie, językowo i wielu innych np. Rusem. Inna bajka, to obywatelstwo. Władze każdego kraju w zgodzie z własnym przepisami stosują różne procedury nadawania obywatelstwa. Obywatelstwo nie determinuje narodowości. Można być Poskistańczyko-Grekiem z obywatelstwem hiszpańskim. Istnieje również nieokreślone obywatelstwo, w Polsce znane pod nazwą "bezpaństwowiec". Taki bezpaństwowiec (legalnie) żyje w jakimś kraju, podlega jego prawom i obowiązkom, ale nie jest jego obywatelem, ale już może być tej samej narodowości, choć najczęściej jest innej. Istnieje jeszcze pomijana grupa ludzi, którzy mają obywatelstwo danego kraju i wywodzą się z jego narodu, lecz nie odczuwają z nim żadnej więzi. Taką więź mogą odczuwać z innym narodem, lecz najczęściej są kosmopolitami. Jak widać tak niewielki temat może być nieskończony w dyskusjach. Odpowiedz Link
bratjakuba Re:bratjakuba 19.01.12, 09:46 chrisraf napisał: > O co Ci konretnie uazi, uo "narodowosc", czi "obywatelstwo"? ************************************************* Ekstra ech postawioł sprawa dość prowokacyjnie bo obywatelstwo jest jednak udokumentowane i prawnie uzasdnione. A narodowość se czynsto ludzie przipinajom ja medalik abo szleifka. Wessen Brot ich eß, dessen Lied ich sing. A teraz mogesz se jom kupić za trzi,piontka. (3,5€) ****************************************************** > > W Niymcach jak widzisz je troszka na opak. > > Można nie miyszkać na terenie Niemiec, nie prziznawać sie do niemieckiej > narod > > owości a jest sie niemieckim obywatelem. > > Kaj na opak. W Polsce mozesz byc urodzony, a byc narodowosci innyj. ********************************************************** Ale dziepro w tej, III RP ale ni w PRL-u. ************************* > > Ci co chcieli zostać a byli Niemcami, Łemkami, Litwininami,Ukraincami nie > mogl > > i sie do tego prziznawać. > > To je inkszo sorta wursztu. ****************************************** Niy, to je to samo eno te Polski som coroz to inksze. Dlo Ciebie jak widza sie ale nic nie zmiyniyło od czasow kiedy żodneani nie było. A jak widzisz i som twierdzisz co inkszego je Państwo a w nim świadomi obywatele a co inkszego narody nikiej niczym nie zwionzani z władzom państwowom. Wiysz to dobrze boś przeca miyszkoł w dwóch roztomantych państwach polskich. > Glückauf! **************************** Der Steiger kommt! Odpowiedz Link
ballest Re: Materiały o tzw. prowokacji gliwickiej 19.01.12, 10:31 socer-schlesier napisał: > Re: Hitler nie potrzebowal powodu "gliwickiego" > chrisraf napisal: > aby wkroczyc do Polski. Przesladowania, wypadki smiertelne, masowe aresztowani > a i w koncu tzw. "marsze smierci" ludnosci polskiej narodowsci niemieckiej > -------------------------------------------------------------------------- > chrisraf kaj se cos wiyncy na tyn tymat idzie dowiedziec? Soccer, my juz na temat tych marszow smierci tu pora razy pisali, ale linki byly do stron niemieckojezycznych , ale tera mosz cos w jezyku polskim: pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Drzewiecki_%28wojskowy%29 Oczywiscie Poloki wszystko negujom! Odpowiedz Link
ballest Re: Materiały o tzw. prowokacji gliwickiej 19.01.12, 10:36 u mosz wiyncy www.nexusboard.net/sitemap/6365/volkermord-an-deutschen-in-polen-t296819/ Odpowiedz Link