norabs 29.06.07, 21:21 Czy ktos cos wie na temat pracy w aweco w tychach hala produkcyjna jest na bazie PKS czy ktos wie jakie place sa na produkcji w tej firmie, czy to kolejny wysyskiwacz ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna_1981 Re: Praca w AWECO 19.07.07, 11:00 Witam serdecznie...jest to praca na hali produkcyjnej ktora sie znajduje kolo FIATA dokladnie na milenium park...jest mozliwosc szkolenia za granica...a co do plac to dokladnie jeszcze niewiem bo narazie jestem na okresie probnym...ale napewno firma jest OK pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
muka2424 Re: Praca w AWECO 19.07.07, 13:15 mam takie pytanie przyjmują tam może kobiety? i czym się zajmuje ta firma.pozdro all. Odpowiedz Link Zgłoś
luna_1981 Re: Praca w AWECO 22.07.07, 14:27 Witam Cie....tak przyjmuja przedewszystkim kobiety...praca ta polega na produkcji podzespolow do sprzetu agd...jesli chcesz wiecej sie dowiedziec to smialo mozesz sie wybrac na Fabryczna 2 (stara hala AWECO ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
muka2424 Re: Praca w AWECO 22.07.07, 16:33 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedż jutro napewno ich odwiedzę z Cv.Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 25.07.07, 16:30 mam małe pytanko odnośnie firmy Aweco czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda u nich test? dostalam "zaproszenie" na poniedziałek aby przejść test czy się sprawdzę czy nie.Chciałabym wiedzieć jak to mniej więcej wygląda.Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.:) Odpowiedz Link Zgłoś
pytka50 Re: Praca w AWECO 25.07.07, 20:00 www.tychy.pl/CBoardListThreads/exeThreadList/?thread_id=3460 Odpowiedz Link Zgłoś
pytka50 Re: Praca w AWECO 25.07.07, 20:03 Koszula całkiem ciekawa www.tygodnikecho.pl/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=647&Itemid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
renata2005tychy Re: Praca w AWECO 25.07.07, 21:06 witam. Też jestem umówiona na poniedziałek na testy. zobaczymy co to będzie choć jestem ciekawa czy obecni pracownicy sobie chwalą......? Odpowiedz Link Zgłoś
norabs Re: Praca w AWECO 25.07.07, 22:42 Jak wypadły testy zapewne dobrze!! ?? bo aby było to wyglądało na profesjonalny nabór, to robią niby test a wynagrodzenie jakie 750 na rękę w okresie próbnym a potem to samo plus premia uznaniowa od szefa tylko że "da" albo i "nie da" a zaplecze socjalne jakie tam jest ? jest szatnia jest? pokój śniadań jest ? odzież robocza dają czy nie dają ??? ostatnio obozy pracy, modne były we włoszech, a teraz tu mamy bliżej, bo Niemiec przyjechał do polski stworzyć nam obóz pracy Firma nie umie znaleźć u siebie w niemczech, ludzi do pracy za 10 euro na godzinę, to myśli że Polsce znajdzie kogoś za 1 euro na godzinę? Myśli że co, polska to Chiny? Bo tam tam podobno chińczyk robi cały dzień za jednego dolara. Wiec w czym problem niech pakuje te hale i jedzie do Chin ! Odpowiedz Link Zgłoś
mis24me Re: Praca w AWECO 03.10.07, 12:17 Mam pytanie... Czy ktoś może wie co z wynajęciem autobusu dla pracowników? Bo szukaja ludzi nawet z Mysłowic i mówią, ze transport dla pracowników jest w trakcie załatwiania. Podobno w tym tygodniu mieli się juz dowiedziec. Za jakie kolwiek informacje w tej sprawie dziekuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 26.07.07, 10:20 Mam jeszcze jedno pytanie oni teraz z ul.Fabrycznej przeniosą się na ul.Turyńską i własnie jak z dojazdami to będzie bo widząc dojazd jest nieciekawy hm... Odpowiedz Link Zgłoś
gaz3ciorz Re: Praca w AWECO 29.07.07, 13:47 jesli chodzi o dojazd komunikacja miejska z Tychow to obok tego zakladu jedzie linia 262 oraz 536 (obie linie w kierunku Ledzin) przystanek jest niedaleko wiec z dojsciem chyba niema problemu.alternatywa jest linia 31(kier.Bierun) oraz PKSy oswiecimskie ale to juz spory kawalek trzeba by przejsc wiec raczej odpadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 29.07.07, 18:19 gaz3ciaz bardzo dziękuję Ci za informacje :)wkońcu ktoś napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
gaz3ciorz Re: Praca w AWECO 29.07.07, 22:32 nie ma sprawy:) p.s.jak mozesz to daj znac czy zaczynasz tam prace i jak jest ok? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 30.07.07, 18:27 a więc tak Gaz3ciorz dziś miałam te testy ( jak się okazało lepiej jechać 31 wtedy uniknie się tego duużego koła) testy zdałam są banalne kierownik mi powiedział że zdałam lecz teraz tu trzeba czekać na telefon i nie pracuje się jak to piszą ci co nie wiedzą po 12 godzin!! W sierpiniu bądz we wrześniu będzie szkolenie na 3 tygodnie na Słowacji i trzeba powiedzieć tak lub nie co do wyjazdu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
renata2005tychy Re: Praca w AWECO 30.07.07, 19:09 witam. tez byłam dzis na testach. wszystko spoko tylko to ma byc 4-brygadowka. nie wiem czy to tak fajnie robic soboty i niedziele, a ten pan Tomek to nic dokładnie nie wiedział......Nie wiem co zrobie jak po mnie zadzwonią? Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 30.07.07, 19:25 do reneata2005gazeta przecież w ogłoszeniu pisało że jest czeto-brygadówka więc nie wiem skąd te zdziwienie.Teraz prawie wszędzie pracuje się w soboty i nawet w niedziele.Najlepiej jest dobrze przeczytać ofertę pracodawcy nim się dalsze kroki zrobi.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
renata2005tychy Re: Praca w AWECO 30.07.07, 21:34 Pelzaczku ! info o pracy dostałam od znajomego. W rozmowie telefonicznej z Panią z kadr usłyszałam ze praca na 3 zmiany i że jedną sobotę w miesiącu sie pracuje to chyba proste że jestem zdziwiona ...wprowadzono mnie w błąd . Widze że forumowicze się ostrzegają przed oszustami wiec nie wiem czemu sie unosisz... Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 31.07.07, 10:49 renato2005tychy nie uniosłam się ale mi np. z kadr jak zadzwonili to odrazu spytałam się jakie są zmiany i tamta pani powiedziala mi ze i w sobotę i w niedzielę można iść do pracy nawet zapytałam się czy po 12 godzin się pracuje (przeczytawszy że niby po 12h się robi).Owszem ludzie nawzajem ostrzegają przed oszustami ale jeśli patrzeć na wszystkie fabryki np na terenach przemysłowych no to sorry nikt by nie tyrał za śmieszny tysiąc +soboty,niektóre niedziele a jeszcze na hali jest 40stopni ciepła.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
renata2005tychy Re: Praca w AWECO 31.07.07, 12:49 Witam. Pelzaczku!Ty widocznie miałas więcej szczęscia kadrowa była szczera, bo mnie powiedzieli tak jak pisałam wcześniej. przez ostatnie 3 lata pracowałam wszystkie soboty i niedziele i szczerze mam dość- mysle że nie warto zaniedbywać dzieci.Ja raczej poczekam na coś lepszego mam nadzieje że sie trafi... Zyczę powodzenia no i napisz czasem jak sie pracuje.SZkoda że na dobrych firmach nie ma przyjęc tam sie ludzie trzymią bo jest ok. Pozdrawiam renata. Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 31.07.07, 14:11 Niestety robocze soboty i niedziele są bardziej dla tych co nie mają rodzin, dzieci itd doskonale Cię rozumiem.Z tego co wiem to firma Nosag potrzebuje ludzi na Wilkowyjach ul. Dojazdowa 9 (operator zgrzewarek i giętarek)a w Hager Polo próbowałaś?pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
renata2005tychy Re: Praca w AWECO 31.07.07, 18:58 widze że zrobiłyśmy sobie prywatne forum :-) polo tak raz wyslałam cv i jutro koleżanka mi zawiezie jeszcze raz. dzięki za wilkowyje jutro tam zadzwonie i sie dowiem czy są przyjęcia. Jak pracowałam do 12 lipca to wszęęęęędzie potrzebowali ludzi, teraz to bieda sie gdzie dostać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 01.08.07, 07:57 oj tylko my się tu udzielamy. Wiesz renato2005 masz rację jak człowiek pracuje to wszędzie są przyjęcia a jak przyjdzie co do czego to... Odpowiedz Link Zgłoś
robertka Re: Praca w AWECO 03.08.07, 17:14 witam dopiero dzisiaj trafiłam na to forum i przeczytałam je z ciekawością i nasunęły mi się takie myśli,że wypowiedziało się na nim sporo pracowników maflow i mając koszmarne wspomnienia z pracy w tym włoskim obozie pracy wydało już podobną opinię o aweco ,a tak naprawdę firma jeszcze się na dobre nie zagościła w Tychach myślę ,że powinni dopiero zacząć działac pełną parą i wtedy będzie można się przekonać co i jak ja sama pracowałam jakiś czas temu w maflow a obecnie pracuję w polo i nie chciałabym mieć z maflow już nigdy więcej doczynienia. W polo pracuje się fajnie i z tego co się orientuję będą przyjęcia na początku września (tylko zarobki trochę marne na początek ok.700zł ale na zt atmosfera o niebo lepsza niż w maflow ).Czekam na dalsze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 05.08.07, 08:59 to fajnie że we wrześniu będą przyjęcia w Polo...ja miałam testy w czerwcu, zdałam je potem mi kazali czekać aż zbiorą grupkę osób a potem przez telefon kadrowa mi powiedziała że żadnych przyjęć nie będzie-człowiek na głupka wyszedł :)pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaz3ciorz Re: Praca w AWECO 30.07.07, 23:31 dzieki za konkretna relacje:) duzo osob bylo razem z Toba na rozmowie? jestes pozytywnie nastawiona na prace tam czy raczej nie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 31.07.07, 10:44 witaj gaz3ciorz generlanie jestem pozytywnie nastawiona do tej pracy ostatnio pracowałam w Maflow więc wczoraj będąc na tych testach dla mnie był lajt choć dziwię się że mnie odrazu dali na zgrzewarkę :) a Ty planujesz tam podanie składać? aha praca jest siedząca lub stojąca zależy gdzie Cię dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
faga Re: Praca w AWECO 31.07.07, 21:52 Moja znajoma jest po szkole sredniej i szuka pracy,mozecie podac mi nr tel do kadr lub adres mail lub korespondencyjny do firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 01.08.07, 07:54 podaję namiary Aweco ul.Fabryczna 2 tel. (0-32) 329 -12-19 mail:hr@aweco.pl ul.Turyńska 88 Odpowiedz Link Zgłoś
niezdecydowana6 Re: Praca w AWECO 21.10.07, 16:39 do pelzaczek24 albo ja nie umiem czytać, albo nie wiem. pisząc list motywacyjny do aweco jaki podac adres. dzieki za odpowiedz, bo tak mi sie cos wydaje,ze podalas dwie ulice:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gaz3ciorz Re: Praca w AWECO 01.08.07, 23:20 witam! niewiem czy to zainteresuje Ciebie i Twoja znajoma ale jeszcze jedna firma poszukuje pracownikow a mianowice hoop - maja nowa linie - moja sasiadka zlozyla podanie,zadzwonili i na jakis tam termin sie umowili wiec zobaczymy co jej powiedza na rozmowie... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 02.08.07, 07:56 Witaj gaz3ciorz'u. Dzięki za namiary do Hoopa ale ja dałam papiery ponad miesiąc temu i cisza ( tak samo jak np. w Interplascie)może dlatego że nie mam książeczki sanpeidowskiej lub jak koleżanka się dowiedziała że mile widziane jest orzeczenie o stopniu niepełnosprawności :):) Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
gaz3ciorz Re: Praca w AWECO 03.08.07, 23:05 witaj!aha rozumiem no chyba ze tak...to o kwestii ksiazeczki sanepidu nieslyszalem a o stopniu niepelnosprawnosci wiem bo preferuja takich ze wzgledu na to ze to tzw zaklad pracy chronionej,z tym ze nie tylko niepelnosprawni tam pracuja ale mniejsza z hoopem:) pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaz3ciorz Re: Praca w AWECO 01.08.07, 23:08 witam! no nieplanuje raczej skladac bo z tego co czytalem w ogloszeniu to potrzebuja kobiety:) a interesuje mnie ten temat bo znajoma szuka pracy wiec przy okazji moge sie popytac jak tam jest np Ciebie czyli pewnego zrodla:)mam nadzieje ze w aweco bedziesz miec lepiej bo znam wielu ludzi ktorzy pracowali lub jeszcze pracuja w maflow (czyli byle manuli nie?) i mowili mi jak tam jest z praca i ludzmi typu timliderzy... pozdrowka!! Odpowiedz Link Zgłoś
martita_tychy Re: Praca w AWECO 22.08.07, 18:19 SIEMKA:) mozesz mi nap na maila martita69@onet.eu jaki byl ten test na czym polegal:) bo ja boje sie jak tam pojde bede sie telepac lub zawiesze sie i zrobie wszytsko zle:( czekam na odp i dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
kneptun Re: Praca w AWECO 26.07.07, 11:55 Czas dać nauczkę tym krwiopijcom,od tylu lat pracuję ale takiego wyzysku nawet za komuny nie było !Trzeba dobrze przyjrzeć się ofercie pracy bo to poważna sprawa , nieraz rzutująca na całe życie.Praca w AWECO to praca w systemie 12-godz. totalna niewola. Odpowiedz Link Zgłoś
smutaska10 Re: Praca w AWECO 03.08.07, 21:09 Aweco Aweco. ja ide na test w poniedzialek po poludniu :) wybiera sie ktosik jeszcze moze? Odpowiedz Link Zgłoś
faga Re: Praca w AWECO 01.08.07, 13:56 dziekuje podalam dane do firmy kolezance:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 07.08.07, 12:57 jeśli kogoś zainteresuje praca w europacku-foil to daje namiary 032 2165170 w. 26 lub PS@europack-foil.pl z tego co wiem praca czterobrygadowa szukają kobiet na operatorów zgrzewarki jutro idę na rozmowę zobaczymy co tym razem z tego będzie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kiarka1 Re: Praca w AWECO 07.08.07, 15:27 mam pytanko, czy ktoś mi może powiedzieć jak wygląda test w aweco?? mam tam przyjść we wtorek za tydzień i wole wiedzieć co mnie czeka Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 07.08.07, 19:05 spokojnie i bez obaw:) z tego co ja miałam na teście to tylko byłam na zgrzewarce i miałam 3 elementy zgrzać a potem wszystko ze sobą połączyć a z tego co widziałam reszta osób będąca na testach (test manulany)siedziała sobie i również miała jakiś podzespół i manulanie je ze sobą łączyła.pozdrawiam będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kiarka1 Re: Praca w AWECO 07.08.07, 20:59 dzięki pelzaczku:) jestem dobrej myśli więc nie powinno być źle, pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
lideczka40 Re: Praca w AWECO 09.08.07, 18:05 Witam,,,jeśli chodzi o firmę AWECO to z tego co ja wiem to jest system pracy czter-obrygadowy tzn,, pięć dni po osiem godz.pracujez a dwa dni wolne... po dwanaście godz. sie pracuje przez trzy tygodnie na szkolenie np.słowacja.A i jeszcze jedno ,, wyżywienie na szkoleniu na własny koszt.Podpisujesz umowę za szkolenie z pracowawcą na dwa miesiące.Są też szkolenia w niemczech ale 2 tygodnie.A co do tesu to test sprawnościowy i pisemny ale to nic trudnego tylko zastanawiam się dlaczego nie mówią od razy czy zdany lub nie(przynajmniej ja tak mam a zdawałam 3.08.07.Czekam na telefon :))) nie wiem co z tego wyniknie ale i tak między czasie swoje sv złożyłam w innych zakładach. Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 09.08.07, 19:20 Lideczeka40 dzięki wielkie za informacje kurcze to do dupy jednym słowem! Przecież na delegacji wyżywienie i nocleg płaci pracodawca i w jakim kodeksie pracy jest mowa o 12 godzinach pracy?Białych murzynów chyba z nas zrobią.Ja mam już od poniedziałku pracę w Hager Polo i też czekam na telefon bo niby tak im ludzi brakuje ale chyba podziękuję tym...pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
renata2005tychy Re: Praca w AWECO 13.08.07, 18:57 Do Pelzaczek24 dosta łaś sie do hager? tez tam złożyłam papiery i czekam....wiesz coś więcej? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 14.08.07, 23:17 Witam! Odpowiadam na pytanie o prace w hager otóż pracuje się tam na dwie zmiany od poniedziałku do piątku soboty jak ktoś chce.Wynagrodzenie to 1000brutto. Praca siedząca, dla tych którzy mają dobry wzrok i zwinne palce. Obejmuje tam okres "ochronny" dwa miesiące po czym wtedy już trzeba zrobić normę 275 sztuk.Generalnie pracuję tam ale ciągle szukam innej pracy.Bardziej odpowiada mi w Aweco tylko jestem ciekawa co z tym kursem zagranicznym itd. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Praca w AWECO 13.08.07, 18:14 system pracy narazie jest 8 godzinny od pon do pt jedna z maszyn pracuje w systemie 12 godzinnym 3 dni po 12 h 3 dni wolne a od teraz wprowadzaja system 4 brygadowy 8 godzinny który wygladac ma w ten sposob ze pracujecie 5 dni na noc 2 dni wolne (laczie z dniem po nocce) potem 5 na popołudnie 1 dzien wolny i 5 dni na rano 1 dzien wolny czy system totalnie kijowy zaden weekend nie jest wolny ja osobiscie pracuje teraz w systemei 12 godzinnym i nie chcialabym go zamieniac na zaden inny ten mi w 100% odpowiada! Odpowiedz Link Zgłoś
rolomat Re: Praca w AWECO 07.08.07, 19:43 do pelzaczek24 pracowalam tam przez 4,5 roku osobiscie nie polecam stawka podstawowa slaba + premia uznaniowa jak dostaniesz dobra premie to jeszcze jest ok ale potrafia obcinac z byle powodu lub nawet bez niego wiec w sumie nigdy nie jestes pewna ile zarobisz brak mozliwosci pracy w godzinach nadliczbowych chyba ze czasem jest taka nagla potrzeba ale placa je osobno do reki i wcale konkretnie Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 08.08.07, 07:06 dzięki Ci wielkie za odpowiedz coś tak czułam że to kolejna lipa. jedna znajoma tam właśnie robi i kiedyś mówiła że z 900zł miała na rękę. a z tymi dojazdami to jest prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Praca w AWECO 13.08.07, 18:09 nie to nie jest prawda. jak narazie firma nie ma zadnych dojazdów firmowych trzeba sobie samemu pioradzic z dojazdem ale bez organizacji dojzadu sie nie obejdzie a czy bedzie darmowy czy płatny tego jeszcze nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Praca w AWECO 13.08.07, 18:18 jesli chcecie cos wiedziec wiecej na temat pracy w AWECO to pytajcie ja pracuję tam od 6 m-cy czyli prawie od samego początku wiec moge wam powiedziec co i jak pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 14.08.07, 23:21 Rozyczka_22 mam pytanie odnośnie do Aweco i z tym co jest napisane na tym forum jeśli chodzi o kurs i wyżywienie na swoją kieszeń czy mogłabyś napisać jak kto jest właściwie?Jestem również ciekawa wynagrodzenia bo na dzień dzisiejszy pracuje w hager ale bardziej mi odpowiada praca w Aweco i mam dylemat gdzie będzie "lepiej" finansowo i wogóle jak kto jest z kierownictwem.Za wszelkie odpowiedzi z góry wielkie dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Praca w AWECO 29.09.07, 09:55 do pełzaczek24 jesli chodzi o wyjazdy za granice to owszem wyzywienie trzeba sobie samemu zorganizowac@ firma wczesniej proponowała wyzywienie ale wiekszosc osob wolala sobie sama to załatwic wiec juz nie proponuja za wszystko inne płaci firma! finansowo jest róznie ale powyzej 1000 sie wychodzi na reke kierownictwo jest OK wprawdzie sa to młodzi chłopacy prosto po szkole wiec brak im doswiadczenia ale sa OK Odpowiedz Link Zgłoś
szymon-281 Re: Praca w AWECO 17.08.07, 22:31 Witam - jesli ktoś chce coś wiedzieć o pracy w Aweco piszcie - pracuje tam od początku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wikunia80 Re: Praca w AWECO 19.08.07, 13:13 Witam czy ktos sie wybiera we wtorek na spotkanie do Aweco? Odpowiedz Link Zgłoś
agnesskorp Re: Praca w AWECO 20.08.07, 11:58 Hej rozyczko 22 jestem bardzo ciekawa jak Ci się pracuje w tej firmie jaka panuje atmosfera i jacy są przełożeni.Ile zarabiasz po tych 6 m-cach. Interesuje mnie także o ile się orientujesz szkolenie zagraniczne jak tam jest? Z góry dziękuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
moniakers Re: Praca w AWECO 23.08.07, 23:38 Witam !!!!!!!!!!! Chcę złożyć papiery do AWECO czy mógł by mi ktoś powiedzieć jak tam jest???????? Może ktoś tam pracuje i wie doskonale jak tam jest naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
moniakers Re: Praca w AWECO 24.08.07, 12:23 Witam!!!!!!!!!! Jeśli wiecie coś o aweco to piszcie na moje gg 4663038. Prosze !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rolomat Re: Praca w AWECO 14.08.07, 16:53 A czytałaś dokładnie o czym pisałam ??? NIe dotyczyło to dojazdu do firmy AWECO tylko EUROPACK-FOIL bo o to pytała pełzaczek Odpowiedz Link Zgłoś
agnesskorp Re: Praca w AWECO 14.08.07, 19:02 Czy był ktoś na szkoleniu zagranicznym i jak to wszystko wygląda? - jakie dodatkowe zobowiązania z tego wynikają ? Odpowiedz Link Zgłoś
martita_tychy Re: Praca w AWECO 22.08.07, 18:35 pelzaczek24 odp na koffana69@onet.eu i jak tam rozmowa w europacku- foil jaka płaca itp??? bardzo prosze o odp na maila pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
moniakers Re: Praca w AWECO 28.08.07, 02:27 Wszystkich zainteresowanych pracą w Aweco muszę zmartwić :( Dziś byłam złożyć papiery i powiedzieli że narazie nie przyjmują bo mają już komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
kiarka1 Re: Praca w AWECO 28.08.07, 11:12 mam pytanko do wszystkich, czy wiecie może gdzie warto jeszcze papiery złożyć i gdzie są przyjęcia?? dzięki za odp.pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
atizylak Re: Praca w AWECO 28.08.07, 23:26 Na fiacie niby są ale jak złożyłem cv to 0 odzewu. Wystarczy mieć znajomości, ktoś cie poleci to cie odrazu przyjmą. Mnie tak do delfo przyjeli, płaca coś 1800 ileś brutto nie pamietam dokładnie ile. +soboty to bedzie wiecej bo chyba +100% za soboty. I w niedziele tez możesz robić jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 29.08.07, 11:18 W pośredniaku jest oferta pracy w Lear na ul.Murarskiej5 Odpowiedz Link Zgłoś
omt Re: Praca w AWECO 29.09.07, 10:55 Od kiedy to sa soboty pracujace? w kodeskie pracy jest wyraznie napisane ze tydzien pracy wynosi 40 godzin, a w roku mozna przepracowac maksymalnie 150h nadgodzin czyli 4 miesiace pracy w soboty i juz kodeks zakazuje dalszych nadgodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 29.09.07, 13:29 soboty pracujące? hm a w którym zakładzie robi się od poniedziałku do piątku? kodeks pracy nie zawsze idzie w parze z różnymi mykami. Odpowiedz Link Zgłoś
niezdecydowana6 Re: Praca w AWECO 21.10.07, 16:45 witam, mam pytanie: jaką podać ulice piszac list motywacyjny do aweco?? Odpowiedz Link Zgłoś
gaz3ciorz Re: Praca w AWECO 21.10.07, 22:06 hej pelzaczek24!dawno tu niezagladalem a widze ze chyba juz troche pracujesz w aweco wiec jak tam jest?i czy cos sie zmienilo z tym profilem zatrudnianych osob tzn dalej tylko kobiety czy dla faceta tez cos by sie znalazlo?pozdr!! Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 22.10.07, 17:17 gaze3ciorz ja tam nie pracuje:) owszem dostałam telefon w sobotę hehe że mam przyjść do pracy a za tydzień wyjazd na Słowację na 4 tygodnie także nie dziękuję no izarobki trochę marne.Na dzień dzisiejszy pracuje i nie narzekam na zarobki i nie muszę wyjeżdzać z kraju na Słowację i robić po 12 godzin:) papa bużka! Odpowiedz Link Zgłoś
gaz3ciorz Re: Praca w AWECO 22.10.07, 23:22 <wstyd>ups no to widocznie za slabo czytalem skoro przeoczylem motyw z tym ze tam nie pracujesz :))wiec sorry.ok to widze ze niepolecasz...a gdzie polecasz?:P tzn gdzie postanowilas pracowac? (sorry ze tak wypytuje,pewnie juz o tym pisalas ale widzisz...umnkneło mi) pozdrawiam:)!! Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Praca w AWECO 23.10.07, 14:52 gaze3ciorz a dlaczego pytasz gdzie pracuje? szukasz pracy dla siebie czy dla kogos? jak co to daję namiar na siebie 5010707 pa Odpowiedz Link Zgłoś
jokawie Re: Praca w AWECO 23.10.07, 11:51 Mam pytanie, kiedy dni otwarte w Aweco. Chciałabym się wiecej dowiedzieć o pracy w firmie.Pracuje się przy taśmie czy przy stanowiskach stolikach. Co konkretnie tam się robi? Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Praca w AWECO 29.10.07, 21:43 Dni otwarte?? nie ma czegos takiego poprostu zlozysz papiery zaprosza cie do firmy i wszystko ci pokaza i oprowadza. praca jest na maszynach przy tasmie lub nie, firma produkuje czesci do sprzetu AGD pralki zmywarki itp a polega praca na montazu tych czesci czyli cos sie wklada, sklada, naklada, laczy, wpina, wspolpracuje sie z maszyna, czesc robotek robisz ty a czesc maszyna taka praca bardziej zabawowa i manualna, potrzebne sa sprawne rece i dobry wzrok ;-) jesli ktos takie cos lubi to jest fajnie ja pracuje tam od 8 m-cy i nie narzekam a zarobki jak to zarobki w Polsce ale na pocieszenie powiem ze wiele firm płaci mniej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamileczka-1988 Re: Praca w AWECO 12.12.07, 17:15 Witam, czy ktos zna dokladny adres do aweco? czy aktualnie prowadza przyjecia i na jakie ewentualnie stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek Re: Praca w AWECO 13.12.07, 11:48 Z tego co słyszałem, to teraz będą potrzebować ludzi do produkcji, więcej informacji uzyskasz pod numerem 32-327-66-49. Odpowiedz Link Zgłoś
kamileczka-1988 Re: Praca w AWECO 17.12.07, 15:57 witam, dziś byłam na ul. fabrycznej 2, tam gdzie stacja benzynowa, stary duży budynek, po drugiej stronie wysoki nowoczesny budynek gdzie meści sie m.in. urząd celny i na którym też widnieje adres "Fabryczna 2", tak więc szukałam, i nigdzie nie znalazłam napisu "AWECO"(a Tychów zbytnio nie znam bo od niedawna mieszkam), tylko-niemalże- co budynek "Fabryczna 2". Właśnie na forum przeczytałam że nowa hala znajduje się koło fiata a dokładnie na milenium park. Mam w związku z tym prośbę- może ktoś napisać gdzie dokładnie znajduje się firma Aweco, bo w internecie adresu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
gaz3ciorz Re: Praca w AWECO 17.12.07, 20:32 poczytaj co wczesniej jest tu w tym watku zawarte-wszystkie potrzebne info znajdziesz tylko troche wysilku... Odpowiedz Link Zgłoś
kamileczka-1988 Re: Praca w AWECO 17.12.07, 21:35 To do mnie? Może więcej uprzejmości! Odpowiedz Link Zgłoś
agnesskorp Re: Praca w AWECO 20.12.07, 16:28 Hej mam zamiar pracować w tej firmie jestem ciekawa jakie są warunki pracy i jak wygląda system 4-brygadowy.Interesują mnie także zarobki po okresie próbnym.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blejd0 UWAGA!!! AWECO oszuści !!!!!!! 04.01.08, 19:17 NIE składajcie podań do tej firmy. Dziś zostało wywalone z pracy 20 osób po 3 tygodniach od zatrudnienia !!! Powód: Nie potrzebni już nam jesteście ! To jest dopiero kpina, robią sobie z ludzi debili, niedawno co umowa podpisywana a tu już wylot :/ NIE POLECAM, TO ZWYKLI OSZUŚCI !!!! Dodam jeszcze ze miesięczna norma wyrobiona została w pare dni, więc ekipa pracowała świetnie... Odpowiedz Link Zgłoś
awecoman Re: UWAGA!!! AWECO oszuści !!!!!!! 06.01.08, 21:46 co ty pieprzysz, z tego co wiem to byly to osoby z agencji pracy zatrudnione na okres tymczasowy 30 dni....i ciekawe na czym wyrobiles/as ta miesieczna norme w pare dni...przestan bzdury wygadywac Odpowiedz Link Zgłoś
anecz-ka70 Re: UWAGA!!! AWECO oszuści !!!!!!! 08.04.08, 22:16 Witam zgadzam sie z tym że AWECO to jedno oszustwo!!!nawet na wypłatach ciągle cyganią!!!nie polecam pracy w AWECO!! Odpowiedz Link Zgłoś
morski2 Re: Praca w AWECO 15.11.08, 15:11 Witam ! Mam pytanie odnośnie pracy na dziale wtrysku . Mam trochę doświadczenia w tego typu produkcji ale patrząc na komentarze dotyczące pracy i produkowanych w Firmie Aweco elementów do AGD wnioskuje , że to chyba jakaś tykająca BOMBA ! Który producent pozwoli sobie na produkcję samych odpadów i nieład organizacyjny o którym na forum tak wiele . O co wam chodzi narzekania , obrzucanie się epitetami jeden na drugiego . Opinie na tego typu forach mogą być wiarygodne tylko wtedy , kiedy na każdy temat wypowie się każdy z pracowników . Odpowiedz Link Zgłoś
navijka Re: Praca w AWECO 29.02.08, 14:42 jestem pracownikiemaweco od sierpnia 2007 ale to co czytam az włosy staja mi na głowie a todlatego ze to co tu sie pisze to same bzdury POD KAZDYM WZGLEDM jesli ktospracuje to wie jak wyglada wyjazd do słowacji(juz ich nie ma)Jak wygląda praca w rzeczywistości itd.... macie pytania to odpowiem na gg 951 24 58 Faktycznie a nie plotki Odpowiedz Link Zgłoś
agnesskorp Re: Praca w AWECO 29.02.08, 18:34 Hej! A czy wiesz może cos na temat wyjazdu do Kutna bo dzisiaj dostałam taką propozycję? Odpowiedz Link Zgłoś
navijka Re: Praca w AWECO 29.02.08, 19:41 sa wyjazdy ale sie dowiem do jutra cos dokładniej bo nie chce strzelac ale jest warto Odpowiedz Link Zgłoś
agnesskorp Re: Praca w AWECO 29.02.08, 21:45 Z góry dziękuję za odpowiedz.Z tego co napisałaś wywnioskowałam że, jesteś zadowolona z tej pracy .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
navijka Re: Praca w AWECO 01.03.08, 17:02 wyjazdy sa podobno do swiat diete płaca polska jak wyjedziesz przyjedziesz z ta maszyna na której sie tam bedziesz uczyc i juz na miejscu bedziesz pracowac po powrocie Odpowiedz Link Zgłoś
navijka Re: Praca w AWECO 01.03.08, 17:05 Rożyczka pisze w rzeczywistosci jak jest Odpowiedz Link Zgłoś
agnesskorp Re: Praca w AWECO 01.03.08, 17:49 Dziękuje Ci bardzo za zainteresowanie i odpowiedz. Myślę, że warto spróbować i wyjechać na to szkolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
newuser1 Re: Praca w AWECO 19.03.08, 11:09 W tym Aweco to jedna wielka ściema z zarobkami,zarobek z premią za norme,z sobotami wychodzi tyle co najniższa płaca,czyli mniej niemogą dać,to znaczy że ta premia za norme defacto nieistnieje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
navijka Re: Praca w AWECO 27.03.08, 10:38 czy ty wiesz co piszesz piszesz ze niby robimy 6 dni w tygodniu razem z sobotami JAK SIE NIE ORIENTUJESZ TO NIE PISZ GŁUPOT SCIEMĄ TO JESTEŚ TY CHYBA.......bo podstawa to jedno a dodatki to drugie Niestety komu sie nie robić to nie zarobi ,a kto chce to zarobi i uwazam ze na ten okres krótki co tam pracuje to nieżle zarabiam,a TAKICH osób co usłyszeli cos a nie wiedza co to lepiej nie pisza na forum,....... Odpowiedz Link Zgłoś
newuser1 Re: Praca w AWECO 29.03.08, 08:25 No to wytłumacz mi jak to możliwe że przeprscowałam cały miesiąc,w tym 2 soboty i 1 niedziela,miałam 150 premii za normy i dostałam 1065 z na reke.To gdzie te dodatki?Nawijka ty chba jesteś kadrową w Aweko,bo strasznie bronisz tej firmy,pisz prawde,napisz o tym że czesto zapominają za soboty wypłacic i trzeba sie upominać.Pisałas że warto do Kutna na szkolenie jechać to sobie jedz,tam jest 25 zł diety,do roboty 30 minut marszu.OTWÓRZ OCZY NAWIJKA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Praca w AWECO 29.03.08, 19:46 Witam obie macie po części racje. Praca nie jest zła mnie sie podoba, pracuję już 2 rok (zaczął się)ale mam tez duzo zastrzeń co do funkcjonowania biuralistow, prawda jest ze zapominaja o wyplacaniu za weekendy trzeba sie upominac, źle obliczaja wyplaty trzeba sie dobrze doliczac Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Praca w AWECO 29.03.08, 19:48 do Kutna nie oplaca sie jechac, za malo kasy a pozatym Kutnowskie maszyny to są złomy! Warto jechac do Niemiec, Odpowiedz Link Zgłoś
navijka Re: Praca w AWECO 05.04.08, 15:43 nie jestem kadrowa ale zwykłym pracownikiem ale na słowackich liniach i ja osobiscie wychodze najmniej 1350 zł owszem nie zawsze wszystko wypłacaja ale rózyczka ma racje maja,,mały burdel " na górze .nam nie wypłacaja sobót ale za niedziele kazda,z tego co piszesz wnioskuje ze pracujesz na stronie niemieckiej a z tego co wiem tam sobot wam nie płaca tylko macie do wybrania bo chodzicie dodatkowo a od zawsze nadgodzin w tej firmie nie wypłavcaja z wyjatkiem jak ktos przyjdzie w swieta tak jak teraz było A jesli chodzi o kutno to kazdego indywidualna sprawa niestety dieta w polsce jest najmniejasz ale to juz ustala RZAD wiec do nich pretensje Bronie ich dlatego bo jrszcze wiekszym gó..e robiłam za 800 zł 6 w dni tygodnu po 10-12 godz i nadgodzin wogóle nie płacili wiec jak komu kazdy ma inne zdanie bo z reguły polacy zawsze narzekaja jak dzis jest goraco to chce deszcz i na odwrót JA NIE NARZEKAM ANI NA PRACE ANI NA PŁACE Odpowiedz Link Zgłoś
luna_1981 Re: Praca w AWECO 05.04.08, 15:52 podpisuje sie pod tym co napisała ,,navijka,, ludzie jesli nie wiecie jak jest naprawde to sie nie odzywajcie...mi tez ta praca odpowiada i zarobki sa calkiem niezle...pozdrawiam Cie i do zobaczenia jutro na lince ;) Odpowiedz Link Zgłoś
franciszka-3 Re: Praca w AWECO 10.05.08, 18:51 nie wiem czy zarobek 1350 z 3niedzielami +30%premii jest taki niezły? Odpowiedz Link Zgłoś
bolinex Re: Praca w AWECO 11.07.08, 19:13 Witam!niedawno dowiedziałam się,ze na jednej z liń niemieckich p. Urbański chce wprowadzić prace 10-cio godzinną!jak to usłyszałam wara mi opadła!ludzie nie zgadzajcie się na taki system!!!to będzie wasza wykańczalnia/będziecie schorowane,garbate/to co wiem równo tam dajecie z normą jak mrówy robotnice-zapewne wam karzą!a pomysłodawca tego, niech sam stanie na lini i delikatnie mówiąc - zaiwania!bo widać nie ma co robić-niech chociaż postara się o to aby na kazdej lini niczego nie brakowało/rękawiczki,wentylatory,wózki,koszulki,obuwie,stopery,ręczni ki/firma rząda od pracowników a sama się nie wywiązuje taka prawda,już nie wspomne o bałaganie w kadrach/ mam tu na mysli źle wypłacane pensje/- jesli w tej firmie nie powstanie jakiś zwiazek to pracownicy będą niczym-w innych zakładach związki wywalczyli sobie wyzsze pensje+dobrze płatne soboty,większe dodatki,moim zdanie powinien zaistnieć w tym zakładzie strajk-powinniśmy odstąpić od maszyn-takim sposobem ludzie walczą na innych zakładach-ze skutkiem pozytywnym!ja się cieszę ze z czterobrygadówki przeszłam na 3 zmiany a pomysłodawcą był właśnie p.Urbański także dziwi mnie że wprowadza 10 godzin pracy i soboty obowiązkowe a sam zaznaczył na zebraniu że chce abyśmy byli ze swoimi rodzinami na wekendy!takze jego poczynania przeczą z prawdą jaka jest!kobiety nie dajcie się stracicie rodziny a dzieci was nie poznają a to co zarobicie zostawicie w aptece - pozdrawiam was i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
franciszka-3 Re: Praca w AWECO 05.04.08, 16:48 Gratulacje!Ja na słowackiej linii wychodzę góra 1350pln w tym weekendy + premia Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Praca w AWECO 06.04.08, 15:10 To wychodzisz dobrze bo ja na niemieckich wychodze 1060 bez weekendow (bo ich nie robimy) i bez premii (zadko idzie ja wyrobic) Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatek600 Re: Praca w AWECO 06.04.08, 17:01 ktoś tam wcześniej napisał że na niemieckich liniach ponoć weekendy robi sie za nadgodziny do wybrania, to nie prawda mi jakoś płacą jak się zgodzę przyjść w sobotę lub niedziele. Jakieś dziwne mity że na słowackich liniach zarabia się więcej a to nie prawda, zarobek masz dobry jak trafi Ci się linia na której idzie wyrobić ponad normę żeby dostać premię, niestety mało takich linii w tym zakładzie i to jest problem... Jak się słyszy to wszyscy narzekają na zakład organizację i wypłaty które prawie nigdy nie są wypłacone dobrze... Więcej wad w tej pracy niż zalet ale co tu narzekać praca na produkcji nie przyniesie kokosów... pozdro600 Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Praca w AWECO 10.05.08, 20:32 Tak własnie jest że na niemieckich liniach soboty lub niedziele nie robi sie za godziny do wybrania ale za normalne płatne nadgodziny Odpowiedz Link Zgłoś
agusica18 Re: Praca w AWECO 31.08.08, 15:22 czesc mam takie pytanie bo czytam to forum i nie wiem co mam o tej pracy myslec ide jutro pierwszy raz i jakie tam sanaprawde zarobki robisz juz tam jakis czas wiec wiesz wiecej od innych jak bys mogla odpisac najlepiej na maila agusica18@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agusica18 Re: Praca w AWECO 31.08.08, 15:41 rozyczka 22 glownie chodzi mi o twoja wypowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
agusica18 Re: Praca w AWECO 18.10.08, 22:23 aweco to jedno wielkie bagno.....nie ma co sie tam pakowac... same zwolnienia.firma podupada i ludzi zwalniaja.jebiesz za psie pieniadze i traktuja czlowieka jak psa....szkoda słow powinni splajtowac i nie miec zlecen bo robia same bubleeee Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Praca w AWECO 19.10.08, 13:20 Chyba troche przesadzasz, bo ja co chwile widze nowe osoby bo maja za malo ludzi, a tych co zwalniaja widocznie sobie na to zasluzyli, tak samo jak na traktowanie jak psa wybacz ale ja w tej firmie pracuję od samego poczatku istnienia czyli od starej hali..... idealnie nie ma to prawda, burdel maja to tez prawda ale tak jest w kazdej firmie a ty przesadzasz, Odpowiedz Link Zgłoś
uskat Re: Praca w AWECO 23.04.08, 21:26 Jestem na L-4 czy coś się zmieniło na lepsze? Czy likwidują 4 brygadówki? Odpowiedz Link Zgłoś
anecz-ka70 Re: Praca w AWECO 08.04.08, 22:19 ale ty piszesz brednie nawijka.ta firma to wielkie oszustwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uskat Re: Praca w AWECO 11.04.08, 10:37 100% prawdy wielkie oszustwo. A gdzie nasze wypłaty?? Odpowiedz Link Zgłoś
borysbestia Re: Praca w AWECO 18.05.08, 16:17 CZY KTOś JESZCZE PISZE NA TYM FORUM Odpowiedz Link Zgłoś
anecz-ka70 Re: Praca w AWECO 08.04.08, 22:14 norabs napisał: > Czy ktos cos wie na temat pracy w aweco w tychach hala produkcyjna jest na bazi > e PKS czy ktos wie jakie place sa na produkcji w tej firmie, czy to kolejny wys > yskiwacz ? Witam Aweco znajduje sie koło Auto Hitu,kierunek Bieruń.Wiesz powiem ci krótko ta firma to jedno oszustwo!!pracowałam tam.Wiec naprawdę nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Praca w AWECO 10.05.08, 20:40 Nie gadaj głupot anecz-ka70 to ze tobie sie nie podobalo i cos nie pasowalo to nie znaczy ze komus innemu nie bedzie odpowiadac. Jak sie ma dwie lewe rece do roboty i brak cierpliwosci to tak potem jest! Ja pracuje w tej firmie od samego poczatku istnienia tej firmy czyli 1,5 roku przeszlam jakies 5 innych firm na produkcji i wierz mi ze w aweco jest praca na poziomie przedszkola porownuja inne zaklady produkcyjne, fakt ze trzeba byc sprawnym manualnie nabrac szybkosci ale to jest tylko kwestia wprawy i cierpliwosci zarobki nie sa zle jak na dzisiejsze czasy na produkcji w tych moich poprzednich firmach płacili najnizsza krajowa ja na reke wychodze srednio 1200 zł to chyba nie tak tragicznie Odpowiedz Link Zgłoś
franciszka-3 Re: Praca w AWECO 14.05.08, 21:53 Różyczka to jest taka choroba dawno nie byłaś na badaniach profilaktycznych chociaż tak długo tam pracujesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Praca w AWECO 21.05.08, 20:07 A co ma do rzeczy różyczka czy badania profilaktyczne?? wytłumacz to stwierdzenie ;-) a wogole badania robilam niedawno i jest ze mna wszystko w jak najlepszym porządku widać praca w Aweco mi "służy" ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
navijka Re: Praca w AWECO 30.05.08, 00:31 dawno mnie tu nie było ale widzę ze sie nic nie zmieniło Wiecznie narzekacie!!!! Kazdy wybiera taka pracę jaka mu pasuje Moje zdanie nikt nikogo nie trzyma na siłe wręcz przeciwnie NIE PODOBA MI SIE DANA PRACA TO IDĘ SZUKAĆ INNA A NIE WYPISUJE SIE GŁUPOT Ja juz swoje zdanie napisałam wczesniej wiec powtarzac sie nie bede RÓZYCZKA MASZ RACJE co juz wczesniej napisałam!! Macie tyle firm w okolicy!!! JA ZAWSZE POWTARZAM WSZEDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA PS dla mnie nawet 1200-1400 a nawet czasami wiecej to jest dużo jak sie wczesniej robiło w gó..e Odpowiedz Link Zgłoś
melody4 Re: Praca w AWECO 31.05.08, 00:19 zgadzam sie z tym ze kazdy pracuje gdzie mu pasi tym bardziej ze firm teraz jest sporo,narzekacie na place w aweco chcialybyscie 3 z przodu?no niestety ale status materialny trzeba bylo wyrobic sobie w latach szkolnych jak sie nie chcialo uczyc to nic juz nie zrobicie.Wybaczcie ale pracujac na produkcji dyrektorskich wynagrodzen nie ma.co do innych spraw to łącze sie z tzw.niezadowolonymi bo bajzel troche tam jest.Trudno jest sie doprosic o rzeczy ktore nam sie naleza np.nie wszyscy maja szafki na odziez,buty itp.mam nadzieje ze to sie bedzie zmieniac.Moze w firmie nie ma wesolutko ale tragicznie tez nie jest,pracowalam wczesniej w firmie gdzie dopiero byl bajzel i to hmm...prawie za frico wiec teraz nie moge narzekac a jesli komus bylo gdzies lepiej to po co przyszedl do aweco? Odpowiedz Link Zgłoś
navijka Re: Zarobki 03.06.08, 07:59 na ten temat musiałby sie wypowiedzieć wózkowy ale chyba nie narzekają....... Odpowiedz Link Zgłoś
navijka Re: Praca w AWECO 03.06.08, 08:09 <Szczerze nie chcemy zarabiać 3 na przodzie ale troche więcej niz mamy obecnie ,Niestety życie jest drogie nasza wypłata starcza na opłaty ,a gdzie reszta,......?! A to że teraz pracujemy na produkcji to nie znaczy że jestesmy tłumokami A WYKSZTAŁCENIE TU NIE MA ZNACZENIA I ZE KTOS SIE NIE CHCIAŁ UCZYĆ! może nie miał mozliwosci!!! Zadna praca nie hańbi!! Kazdy chciałby pracując tez zarobić,w miarę przyzwoite pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Praca w AWECO 03.06.08, 10:43 Wykształecenie nie ma tu nic do rzeczy bo w aweco pracują ludzie z różnymi skzołami i z róznym wykształceniem na produkcji, są dziewczyny które mają licencjata lub nawet magistra!! i pracują bo nie chcą iść do baiur bardziej im odpowiada ta praca, a co do zarobków to wszystko się kreci dzieki nam osobą z produkcji od nas się wszystko zaczyna bo gdyby nie my to firma by nie istniała, to od nas zalezy co pojdzie do klienta i jakiej jakosci i w jakiej ilosci! ale docenic tego nie potrafia! A co do zarobków wózkowych to maja chyba cos w granicach 1500-1600 na reke z tego co wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Praca w AWECO 03.06.08, 10:59 Ja osobiscie mam wykształcenie średnie z trzema roznymi kierunkami w tym administrację ale nie chcialabym pracowac w biurze bo bardziej mi odpowiada produkcja, odrobie swoje 8 h i ide do domu i nie interesuje mnie nic wiecej a w biurze... przyjdziesz do pracy i nie wiesz kiedy wyjdziesz i jeszcze uzeraj sie z papierami czy ludźmi i plaszczysz tyłek na krzesełku przy komputerku...dlatego bardziej odpowiada mi produkcja a jedynie z tego powodu ze nie jest doeceniona ta praca płacowo.znajoma zmienila produkcję na biuro i bardzo tego załuje ale zostaje bo ma umowe na stałe bo nie chce zaczynac od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Praca w AWECO 03.06.08, 11:38 Małe sprostowanie do mojej poprzedniej wypowiedzi ;-) wyszlo ze odpowiada mi praca na produkcji bo nie jest doceniana pod wzgledem płacowym ;-D a mialo być ze boli mnie jedynie to w pracy na produkcji ze własnie nie jest doceniana płacowo... zeżarło mi poprostu jedno zdanie ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
melody4 Re: Praca w AWECO 04.06.08, 20:37 naprawde nie mialam zamiaru ta wypowiedzia nikogo obrazic...chodzilo mi o to ze duzo ludzi tak naprawde narzeka strasznie na place ale nie maja jakby szans nawet zarobic duzo wiecej bo pracuja niestety na produkcji!!!nie łudzmy sie ze zarobimy tyle co np.kierownictwo i nikogo nie nazwalam tlukiem nie o to tu chodzilo.fakt jest ze kazdy chce godnie zyc ja tez a szkola ma tu duze znaczenie i to gdzie pracujesz tez.doczepie sie do tego ze duzo wiecej bysmy tez zarabiali gdyby srednia krajowa byla wieksza bo niestety ale jak tak jest ustalone odgornie to nikt sam od siebie wiecej nam nie da niz musi. Odpowiedz Link Zgłoś
poema40 Re: Praca w AWECO 30.06.08, 23:22 PRAWDA JEST TAKA,ZE W AWECO ABY BYłO CI DOBRZE MUSISZ LIZAC DUPE KIEROWNIKA I Z NIMI DOBRZE ZYC.WTEDY BEDZIESZ MIAL IDELNIE. NIEPOLECAM NIKOMU TEJ PRACY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Praca w AWECO 01.07.08, 21:03 Gadasz głupoty!!!!!! i tyle, to że bedziesz sie miec dobrze jak bedziesz lizac dupe kierownikowi jest nieprawda!!! Bo tak naprawde kierownik tam gó..o moze to czy bedziesz sie miec dobrze czy nie nie zalezy od kierownika tylko od ciebie i od twojej pracy i współpracy z innymi. Ile przepracowalas w tej firmie?? bo ja tam pracuje od samego poczatku czyli 1,5 roku i wiem ze gadasz glupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
mimi22011984 Re: Praca w AWECO 02.07.08, 20:43 czy wiecie czy sa przyjecia na aweco?? Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Praca w AWECO 03.07.08, 20:40 Teoretycznie niby nie bo maja komplet (z czym bym sie nie zgodziła) ale praktycznie to zloz papiery bo przyjmuja podania...dzis nie ma a jutro moga byc tak to okreslaja w kadrach na pytanie o przyjecia Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatek600 Re: Praca w AWECO 17.07.08, 20:19 można składać CV-ki ale przyjęć niestety nie ma, zawsze można liczyć na to że ktoś sie zwolni, a jak sie słyszy to wiele osob ma taki zamiar ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1_pracus A chodzi o kase.... 05.08.08, 16:38 to może trzeba rozpocząć od siebie, z reguły to co nam przeszkadza u innych tyczy się nas samych. Ludzie tu chodzi o kase. Tabele płacowe ustala zarząd z jeszcze wyższymi jegomościami, a nie jakieś kierownictwo. Jak to trafnie ktoś ujął "oni udają że płacą, a my udajemy że pracujemy" więc o czym mowa. Powtórze, kto wam karze tam pracować, pójdziecie gdzieś do prywaciarza albo na budowe i wtedy koniec socjalu. Czekają kanapeczki z herbatką w termosiku, kasa raz 1 raz 15 a może 25 lub zaliczki zamiast wypłaty. Odciągnięcie porządnego podatku to tylko w marzeniach. Pozostają jeszcze te super stanowiska w hipermarketach które wylicza w/w pani gdzie nawet siusiu nie da rady bo kolejeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
gornik1111 Re: A chodzi o kase.... 27.08.08, 16:36 Mam małe pytanie do ludzi pracujących właśnie w Aweco. Czy napiszecie mi ile zarabia się w utrzymaniu ruchu w tej właśnie firmie. Mam znajomego , którego również znajomy ma iść do pracy do Aweco na ten właśnie dział. Mnie też namawia, twierdząc ,że zarobi tam 3 tys, opowiada o tej firmie same superlatywy ,chciałbym jednak aby napisł ktoś mi obcy jak tam jest, mam na myśli system pracy, jakie zmiany, dodatki socjalne, wczasy pod gruszą ,czy wynagrodzenie jest za dniówkę czy za miesiąc ,ile płacą za sobotę, czy są "obowiązkowe" jak na Fiacie, jak płacą za niedzielę , co z urlopami jak patrzą na kogoś kto chce wziąć nagle urlop czy są i jakie dodatki nocne i świąteczne. Dziękuje wam z góry drodzy forumowicze. Przeczytałem wiele waszych postów na temat pracy w Aweco ale nie ma opisane wszystkiego o co pytałem. Dziękuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatek600 Re: A chodzi o kase.... 05.09.08, 18:12 Jesli chodzi o twojego kolege to Ci troche nakłamał mowiac o aweco w samych superlatywach, tzn jesli chodzi o zarobki wydaje mi sie UR zarabia koło 3tys z tym ze czasem trzeba sie wybrac w weekend do pracy. Dopiero powstała rada pracowników która jak narazie nie załatwiła NIC, nie ma wczasow pod gruszą żadnego socjalnego. Wynagrodzenie jest za miesiac. Z urlpem jak w innych zakładach 3 dni wczesniej musisz szefa powiadomić a jak nie to zawsze są 4 nż. Za nocki marny dodatek za 1 nocke jakieś 7/8zł. Na swieta Bożego Narodzenia były bony w wysokości 300zł-nie wiele... Za weekendy hmm... nie wiem jak w UR ale na producji jest prawdopodobnie sobota 100% niedziela 100% + 50zł, też nie wiele...Mam nadzieje że juz wszystko wiesz ;) Poza tym wszystkim to nie ma źle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: A chodzi o kase.... 05.09.08, 19:45 Zgadza sie w aweco nie ma źle jest fajnie ale zeby jeszcze te zarobki podniesli bo za 1200 nie da sie zyc....... Odpowiedz Link Zgłoś
kodeks_pracy Re: A chodzi o kase.... 27.06.09, 13:26 A dlaczego pracujecie w weekeny, macie system pracy ciągły? W podstawowym czasie pracy nie można pracować weekendów, chyba że z wyjątkami, np. prowadzenie akcji ratowniczej itd. Jeśli to system ciągły to winien byc miesięczny okres rozliczeniowy a nie czteromiesięczny. Cos mi tutaj nie gra, chyba nieźle ta firma kantuje... Odpowiedz Link Zgłoś
next-elgato aweco oszusci!!!!!!!!!!! 10.10.08, 23:52 ta firma to jest jedno wielkie nieporozumienie! pracuje tutaj od samego początku z nadzieja ze firma rozwinie sie a jest coraz gorzej ,sprawa podstawowa jest BRAK ORGANIZACJI!!!! oszukuja na wypłatach odkad firma powstała a tutaj kaZdy nazeka w grupie zamiast cos z tym zrobic !!! zapiepszam za 1300zł brutto ale w umowie zaszczegli muwienia o tym komukolwiek bo oszukuja na kasie teraz wprowadzili odtracenia z premi uznaniowej ja miałam -20% to jest zato ze maszyna sie psuje i wtedy niepracujemy co jest wina kierownika bo odtego tam jest by nam w czasie awari maszyny wyznaczyc inna pracy my przeciez niczemu winni niejestesmy ze maszyny sie psuja wiec dlaczego nam z premi odtracaja? Odpowiedz Link Zgłoś