katek18 20.04.04, 11:49 W dzisiejszej Rzeczpospolitej jest wkładka na temat Śląska, a w niej taka mała wizualizacja tyskiego City Point. Podali nawet strone www.city-pont.pl, ale nie działa :-( Planowane otwarcie - październik 2005. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: City Point IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 16:15 > Podali nawet strone www.city-pont.pl, ale nie działa :-( > Planowane otwarcie - październik 2005. Na pewno taki adres podali? Jak tak to kto chce zbić fortunę? Takiej domeny jeszcze nikt nie zarejestrował, a już ma reklamę w prasie :D. Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: City Point 20.04.04, 22:06 Mała pomyłka - podali oczywiście: www.city-point.pl Ale i tak nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: City Point IP: 80.51.254.* 20.04.04, 23:17 zgadza sie juz sparwdziłemw szystkie mozliwe kombinacje z ta nazwą i nic.. PS a czy był tam zamieszczony projekt??? jak tak to opisz a my sobei w naszych głowach bujnie wymarzymy Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: City Point 21.04.04, 08:33 W tym dodatku zamieszczono reklamę City Point. Opisać tego za bardzo nie potrafię - widać, że powstanie przy wykorzystaniu budynku, w którym obecnie mieści się Biedronka (czy co to tam jest) i tego bezpośrednio za nim, który stoi pusty, a kiedyś były tam meble. Galeria handlowa ma zajmować 4200m2. Odpowiedz Link Zgłoś
1976_darek Re: City Point 21.04.04, 14:07 katek18 napisała: > W tym dodatku zamieszczono reklamę City Point. Opisać tego za bardzo nie > potrafię - widać, że powstanie przy wykorzystaniu budynku, w którym obecnie > mieści się Biedronka (czy co to tam jest) i tego bezpośrednio za nim, który > stoi pusty, a kiedyś były tam meble. Galeria handlowa ma zajmować 4200m2. A co z budynkiem z czymś w rodzaju "balkonu" :-) na dwóch nogach? (chodzi mi o tą część pawilonów, która najbardziej wystaje w stronę ulicy Jana Pawła II, tam gdzie jest prowizoryczne przejście "drewnianym tunelem")? Czy ona też będzie wykorzystana? Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: City Point 21.04.04, 14:14 Ten budynek pokazany jest fragmentarycznie i trudno mi powiedzieć czy tylko stanowi tło w wizualizacji czy też ma być wykorzystany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: City Point IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 11:33 prawdopodbnie zostanie wyburzony, choć wolałbym aby został-ładnie wykończony ale zoabczymy jak bedzie.. dawnotam nie bylem caby sie przejechać, zobaczyć plac budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: City Point IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 10:30 Domena city-point.pl jest zarejestrowana przez: CONCORDE INVESTISSEMENT S.A. ulica: UL. MODZELEWSKIEGO 27 miasto: 02-679 WARSZAWA Strona internetowa jest obslugiwana na serwerach firmy Zig-Zag (mogli sie bardziej postarac). Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: City Point 21.04.04, 11:23 Napisałam do nich i odpowiedzieli, ze ze względów technicznych strona ma działać dziś od ok. godz. 12. Odpowiedz Link Zgłoś
1976_darek Re: City Point 21.04.04, 14:05 katek18 napisała: > Napisałam do nich i odpowiedzieli, ze ze względów technicznych strona ma > działać dziś od ok. godz. 12. No cóż, jest 14:00, a jak na razie to jest tylko : "Pod wprowadzonym adresem domeny nie został umieszczony serwis WWW ..." :-) Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Masz Katku skaner? 21.04.04, 15:34 Ładnie byś nam mogła zmailić tę wkładkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Masz Katku skaner? 21.04.04, 16:41 Poszukaj na stronach Rzeczpospolitej, powinna być wersja online. Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Masz Katku skaner? 22.04.04, 08:04 Nie mam możliwości zeskanowania. W Rzeczpospolitej online na pewno nie będzie, bo to reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk dalej nic.. 21.04.04, 22:44 jak ktoś doszedł do projektu/wizuazlicacji oprócz kate to niech ze skanuje i posle.. ja pogrzebie w sieci moze natkne sie na coś.. Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: City Point 22.04.04, 10:35 Też widziałam tę reklamę w Rzepie. I znów nam obiecują super centrum handlowe z kinem i kawiarniami a powstanie pewnie kolejny hipermarket z beznadziejnym pasażem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 www-city-point.pl 22.04.04, 11:54 Uprzejmię informuję, że juz działa. Można się np dowiedzieć ile przeciętnie zarabiamy :-)Ciekawe skąd to wzięli. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x działa,ale 22.04.04, 16:34 nadal nie wiemy czy to wysuniete pudelko na dwoch nogach bedzie zagospodarowane. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś
1976_darek Re: działa,ale 22.04.04, 16:42 man_x napisał: > nadal nie wiemy czy to wysuniete pudelko na dwoch nogach bedzie > zagospodarowane. Oby. Na moje oko chyba nie, ale zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk www.city-point.pl - własnie lukam nono super sup IP: 80.51.254.* 22.04.04, 16:56 no ładne ładne.. qrde brakuje obrazu po lewej stronie i byłoby wiadome czy ta część na dwóch czy trzech nmogach bedzie dlaej nad jezdnią. mi osobisicie wydaje sie ze tak.. ale chyba stronka bedzie dalej aktualizowana.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi Re: www-city-point.pl IP: *.junisoftex.pl 23.04.04, 08:39 katek18 napisała: > Uprzejmię informuję, że juz działa. Można się np dowiedzieć ile przeciętnie > zarabiamy :-)Ciekawe skąd to wzięli. Musze to pokazac mojemu szefowi :) Ogloszenie! Poszukuje pracy za "przecietne wynagrodzenie", moze byc wiecej :) Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: www-city-point.pl 08.09.04, 09:17 katek18 napisała: > Uprzejmię informuję, że juz działa. Można się np dowiedzieć ile przeciętnie > zarabiamy :-)Ciekawe skąd to wzięli. HMMMM- chciałabym mieć takie brutto ... Pozdrawiam D. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk bede miał folder o city point w Tychach 23.04.04, 14:46 jak tylko go dostane to przekaze niezwłocznie informacje i zdjęcia o inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Toż to wygląda badziewnie 23.04.04, 15:10 Jak taki trochę większy baron. Jak dodadzą multipleks ze standardową aranżacją wnętrz to będziemy mieli kolejną polską amerykanizację, choć fakt, w Tychach ich jeszcze mało. Ale moim zdaniem, mogliby się bardziej postarać. Jakoś wizja całego nowego centrum, z ławeczkami, szybkim pociągiem i tym centrum mi się troszkę inaczej wyobrażała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk nowe cetnrum =\= city-point IP: 80.51.254.* 23.04.04, 15:45 no cóz na podtsawie jednego zdjęcia-niezbyt dobrego nie mozna oceniac jak to bedzie wygladać.bede miał folder o tej inwetsycji wiec zdjec powinno byc wiecej. co do całego nowego centrum to na nie nie składa sie tylko city-point. to ma być tylko jeden z iluś tam części tego CENTRUm. ławeczki, klomby, szybka kolej, i nowoczesne nowe budynki są dopiero projektowane. a ta część kóra stoi od lat 7o czesciowo niewykorzystana teraz bedzie zaaaptowana tak wiec jest to jeden z wielu wielu punktów nowego centrum które obejmi prostokąt Armii krajowe, dąbroskwiego, jana pawła II grota roweckiego a nawet dalej w kierunku osiedla H z wstepnych planów ynika ze wykop (tak jak planowali wejchertowie) bedzie częsciowo zadaszony co pozwoli uzyskać dodatkową powirzchnie w tym prostokącie.. zresztą cąły plan nowego centrum jest dopiero tworzony, a jeden z jego etapów czyli zaadoptowanie tego szkieletu z lat 70 już "powstaje" Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: nowe cetnrum =\= city-point 23.04.04, 16:10 i tylko nalezy zalowac ze naszych politykow nie stac na odwazniejsze dzialania w tej sprawie. wszystko sie slimaczy, nikt nie chce chyba brac odpowiedzialnosci za decyzje w realizacji centrum. najwyzszy czas zeby to wszystko nabralo jakiego rozmachu. wiecej odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: niestety moje drogie dzieci,ja tego nie dożyję IP: *.tychy.pl / 82.160.38.* 23.04.04, 18:48 tak przynajmiej myślę,jeżeli bedzie sie to tak ślimaczyć to mam marne szanse na dożycie :( Odpowiedz Link Zgłoś
basturk otrzymałem folder o inwetsycji 03.05.04, 15:34 otrzymałem folder o inwetsycji. Jak bede miał wiecej czasu bo niedawno przyjechałem to przekaze troche info. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: otrzymałem folder o inwetsycji 19.05.04, 15:33 Basturk, a może jakiś skanik tego folderu na Twojej stronce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: otrzymałem folder o inwetsycji IP: 80.51.254.* 19.05.04, 16:40 si umieszcze albo posle na poczte. jest pokazana wizualizacja budynku, gdzie obecnie jest min biedronka i świat dziecka czy coś takiego. śa też przekroje budynkiu. wiec skanik bedzie. ale dopiero wieczorkiem zrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: City Point 09.06.04, 21:31 w innym watku juz sie o to pytalem, ale cos z pamiecia u mnie nie tak :-/ kiedy zaczynaja prace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: City Point IP: 80.51.254.* 09.06.04, 21:47 łomatko?! nie wiem dokąłdnie ale wiem ze zakonczenie inwestycji jesienią 2005 roku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk pierwsze roboty na początku sierpnia IP: 80.51.254.* 05.07.04, 20:31 pierwsze roboty na początku sierpnia budowa kompleksu rozpocznie się od rozbiórki budynków przeznaczonych do rozbiórki a później już normalne prace budowlane zakonczenie jeseinią 2005 r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTy Re: pierwsze roboty na początku sierpnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 17:49 Dwoeidzałem sie ze prace rozbiórkowe maja sie zaczac 20 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: pierwsze roboty na początku sierpnia IP: 80.51.254.* 04.08.04, 18:54 oo ja tylko doptarłem do ogólnych danych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY do basturka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:15 Basturk czy Ty masz folder reklamowy City Pointu bo w któryms miejscu na formum o tym wspominasz. Fajny jest? widasc jak to ma wygladac?, bo na ich stronie to mało co widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: do basturka IP: 80.51.254.* 04.08.04, 22:28 Tak mam, otrzymałem. Jak chodzi o zewnętrzną wizualizacje to jest tylko jedna fotka-przedtsawia wygląd centrum /obecnie frotnową strone biedronki i sklepów powyżej niej/ są tam też przekroje budynku i dane liczbowe w tym krótkie streszczenie tyszan.. wiecie co zaraz biore sie za skanowanie i posle na poczte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: do basturka IP: 62.233.231.* 20.08.04, 09:14 Gość portalu: basturk napisał(a): > Tak mam, otrzymałem. > Jak chodzi o zewnętrzną wizualizacje to jest tylko jedna fotka-przedtsawia > wygląd centrum /obecnie frotnową strone biedronki i sklepów powyżej niej/ > są tam też przekroje budynku i dane liczbowe w tym krótkie streszczenie tyszan. > . > wiecie co zaraz biore sie za skanowanie i posle na poczte Ho ho ho! Dopiero teraz odgrzebałam ten wątek:) Basturku, mój mail to magi104@gazeta.pl. Mam nadzieję, że znajdziesz ten post:)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamiltychy Re: do basturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 16:04 moglbys mi wyslac na poczte??? kamilgogolewski@neostrada.pl Z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk skany City Point - poszły IP: 80.51.254.* 04.08.04, 23:26 skany City Point - poszły chyba do wszytskich, przepraszam magi ale tówj mail jestneico inny niz magi@gazeta.pl... dlatego nei doszło... m,ozesz podac to posle od nowa mail poszedł z mojej innej skrzynki, skłąda sie z 2 czesci skan z wizualizacjami i przekrojem 1 i 2 kondygnacji pokmin ąłem podziemie i parter oraz dane liczbowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 Re: skany City Point - poszły 05.08.04, 10:47 do mnie doszlo- skrzynka pelna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: skany City Point - poszły 05.08.04, 12:35 krzys00 napisał: > do mnie doszlo- skrzynka pelna :))) Ano, aż się postmaster wnerwił ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY City Point IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 10:58 Niestety ten szkielet, który sie znajduje miedzy Baronem a Senatorem nie będize zagospodarowany, będzie dalej straszył, zeby tylko ten City Point wypalił, jak nie rusza zgodnie z zapowiedzia 20 sierpnia to trace nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
zyta_1 Re: City Point 15.08.04, 20:56 www.city-point.pl/ tak pieknie to wygląda, ciekawe czy termin 2005 jest realny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: City Point IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 14:48 Budynek ciekawy, na pewno takiego w Tychach brakuje, dlatego cieszę się, że w końcu powstaje (chociażby z powodu dobrego kina). Ale jednak generalnie zaczynam mieć dość wszechobecnej amerykanizacji, dlatego bardziej niż City Pointu wypatruję inwestycji w ten obiecany przyjemny, stylowy ryneczek na terenie dawnego targowiska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: skany City Point - poszły IP: *.local.pl / 62.233.185.* 16.08.04, 20:24 Również dziękuję - dopiero je odebrałem po urlopie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY a gdyby zrobić ryneczek przy city poincie? IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 21:21 To nie jest mój oryginalny pomysł, wypatrzyłem to ostatnio w planach z lat siedemdziesiatych. Mniej więcej wygląda to tak: jeśli się przyjrzycie tamtemu miejscu to już powstaje coś a'la ryneczek: od północy Baron, senator i ten budynekj gdize na dole jest biedronka a ma być City Point, od wschodu szkielet, od zachodu budynek po sklepie meblowym gdzie ma byc kino w ramach City Pointu, od południa Kościół który jest obecnie w budowie (niestety wejście jest od drugiej strony) czyli teren ten nie jest zabudowany tylko od południa, brakuje jednego budynku obok kościoła. Czyli mamy placyk o wymiarach ok 60 na 90 wybrukować, zrobić zieleń, fontanne, knajpki same się pojawią i mamy ryneczek o ktorym wszyscy marzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: a gdyby zrobić ryneczek przy city poincie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 09:59 No ja tam bym marzył o czymś bardziej stylowym niż City Point na ścisłym ryneczku ;-). Swoją drogą mam pewne wątpliwości, czy taki plan mógł powstać w latach siedemdziesiątych, bo robienie ryneczków to raczej nie było w stylu urbanistów PRL-u. No chyba, że chodzi o tak wspaniałe rynki jak w Katowicach ;- ) lub u nas - który ma przez środek drogę ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY Re: a gdyby zrobić ryneczek przy city poincie? IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:53 Uwierz mi, że plan jest z lat siedemdziesiątych. Ci urbaniści PRL ( w Tychach Wejchertowie) stworzyli w Tychach co najmniej kilka ryneczków. Patrz osiedle K, Plac Baczyńskiego, Plac św Anny na osiedlu A, Tzw. Merino na H ( tu nawet są dwa ryneczki), i na Z tez mamy coś na kształt ryneczku, no i Rynek przy Marii Magdalenie. Przypuszczam, że te przykłady Cię nie stysfakcjonują, bo dla Ciebie rynek do jest rynek w Krakowie. Czy bardizje stylowe to sa kamieniczki? Moim zdaniem gdyby to miejsce dobrze zagospodarować to powstałby nowoczesny plac z ogródkami piwnymi, dobrym dojazdem, sklepami, kawiarniami i kinami wokół. Odpowiedz Link Zgłoś
plasmaman Re: a gdyby zrobić ryneczek przy city poincie? 20.08.04, 12:06 Faktycznie, pomysł super. Ale ciekaw jestem kiedy to zrobią. Czas zapierdziela a tam nadal nic się nie dzieje :-( A byłoby fajnie, bo mieszkam niedaleko ;-) Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: a gdyby zrobić ryneczek przy city poincie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 15:44 Masz rację, dla mnie miejsce w formie, o której mówisz to raczej należałoby nazwać "Placem XXI wieku", a nie rynkiem. Dla mnie Rynek to rzeczywiście Kraków, Wrocław itp. Tak, chodzi o kamieniczki. Ale chyba rzeczywiście nie chodzi tutaj o moje podejście do samego rynku jako takiego, ale raczej do tego, że w Tychach nie czuć jednak ani historii, ani kultury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM1311 Re: skany City Point - poszły IP: *.tsi.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:13 CZY MÓGŁBYŚ MI TEŻ PODESŁAĆ SKANY TEGO CITY POINT-JAK TO BĘDZIE WYGLĄDAŁO W ŚRODKU???MÓJ MAIL tom1311@poczta.fm dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuv Re: City Point IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 12:10 ktos pisal ze zaczynaja prace 20 VIII... dzisiaj jest 20.VIII i co zaczelo sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: City Point IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 13:22 Przed chwilą przechodziłem. Nic się nie dzieje. Biedronka nowe promocje wrzuciła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTy Re: City Point IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 15:00 powiedizno mi ze 20 wchodzi sprzet, biedronke maja zamknac we wrzesniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY Re: City Point IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 19:34 dupa! byłem w poniedizałek i nic. nie wiem czmeu tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: City Point IP: 80.51.254.* 26.08.04, 14:39 hmmm obiecują ze jesienią 2005 r bedzie otwrcie...niepozostaje chyba nic tylko czekać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bty codzienie sie modle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:41 zeby to wypalilo, bo wreszcie sie cos w cantrum ruczy i to co powstanie bedzie na dobrym poziomie. narazie to zazdroszcze ludziom z innych miast ktorzy na forach narzekaja ze w ich miescie powstaje kolejna galeria handlowa i multikino i ze chca czego lepszego. eh miec takie zmartwienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY Re: sa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:54 to znaczy cos sie dzieje? bo ostatnio jak bylem to w obu budynkach zamalowano biała farbai biedronka była zamknięta, a byłem 1 wrzesnia. co jest teraz? duzo osob sie kreci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk No to budowa nam ruszyła widać.. dawajcie kolejne IP: 80.51.254.* 07.09.04, 16:23 No to budowa nam ruszyła widać.. dawajcie doniesienia jak bedziecie mieli. Ja tamtędy przejezdzam dosć rzadko ba bardzo rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 Re: City Point 30.08.04, 17:51 chyba cos zaczna za niedlugo robic poniewaz od 1 wrzesnia likwiduja biedronke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: City Point IP: 80.51.254.* 30.08.04, 18:00 oo czyli wreszcie ekipa wchodzi na "ruiny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł a w ogóle to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 20:37 A w ogóle to znajomy prowadzi kawiarenkę w podziemiach koło Senatora i już od roku jest wkurzony, że mu przyślą wypowiedzenie i będzie musiał zwijać interes. Bo przenieść się nie ma gdzie, bo to było miejsce, gdzie: a) miał tanio; b) spełniało wszystkie warunki, by dostał koncesję na alkohol. Nie wiem czy coś wykombinowali, bo dawno tam nei byłem pytać, ale jeżeli nie to będzie koniec klubu Syjon :-(. Bo nawet jak skończą to remontować to teoretycznie będzie miał prawo pierwokupu, no ale wtedy to ceny pewnie będą duuuuużo wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY są czy nie są?!?!!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 22:23 może ktoś łaskawy napisz coś na ten temat, jakaś krótka relacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Centrum tychów zmieni sie nie do poznania!! IP: 80.51.254.* 10.09.04, 13:01 szukajac w sieci pewnych danych natknąłem się na taki artykuł: ŚLĄSKIE: PLANY INWESTYCYJNE ZABUDOWY CENTRUM TYCHÓW Najpewniej już za trzy lata centrum Tychów zmieni się nie do poznania. Powstaną: pasaż handlowy, galerie, eleganckie restauracje, stacja benzynowa, multikino i skwer. Za budowę centrum Tychów odpowiada spółka Śródmieście i to ona zleciła badania dotyczące przyszłości i rozwoju miasta. Na ich podstawie zagospodarowany będzie teren po dawnym targowisku. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, za trzy lata spełnią się niektóre marzenia mieszkańców. W drugiej połowie 2005 r. w budynku dawnego Pewexu ma powstać centrum handlowo-rozrywkowe. Przy domu handlowym Baron zostanie otwarty wielopoziomowy parking z siecią kawiarni i restauracji, a w śródmieściu pojawią się nowoczesne ścieżki rowerowe. Źródło: Dziennik Zachodni - 30.07.2004r śląskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY Re: Centrum tychów zmieni sie nie do poznania!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:10 juz to widzialem nawet chyba na tym forum, ktos sie smial z nowoczesnych sciezek rowerowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY relacja z budowy City-point IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 15:30 Poniewaz nikt nie chciaB mnie poinformowa co sid ziej z City- Pointem, to sam si pofatygowalem. Otoczono calosc plotem, zamkniete w czesci jest to podsiemne przejscie i trwa wyburzanie. za bylym meblowym ogrodzono jeszcze znaczny teren, ciekawe czy tam beda cos budowac, czy tez moze bedzie parking, czy tylko zaplecze budowy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk 22.09 wmurowanie kamienia węgielnego 18.09.04, 12:20 22 września nastąpi wmurowanie kamienia węgielnego dawno w tamtej okolicy nie byłem ale chyba sie przejade. no z towjej relacji bty wynika iż roboty wreszcie ruszyły pełną parą. Planowane zakonczenie tej inwestycji planowane jest pod koniec 2005 r Tak wiec już jedna z wielu pozycji planu zwanego nowe centrum miasta będzie zrealizowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk zaczynam tworzyć koncpecje centrum IP: 80.51.254.* 18.09.04, 17:52 zaczynam tworzyć koncpecje centrum-mam pewne wyobrażenie spróbuje je przelać na papier tera. zrobiłem nawet szkic planu i jak dla mnie bardzo ciekawy jednocześnie myśle że niezbyt drogi no i bez ciasnoty. Szczeguły Wam przedstawie w krótkim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osF Re: zaczynam tworzyć koncpecje centrum IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 18.09.04, 20:40 Daruj sobie Szczeguły, tylko przedstaw nam szczegóły :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk pierwszy zarys IP: 80.51.254.* 19.09.04, 12:22 ano faktycznie szczeguły sobie daruje a przedstawie szczegóły ;)) skoro jako mieszkańcy mamy byc zaangażowani w tworzenie naszego centrum wiec pozwoliłem sobie na przedstawienie mojej koncepcji: w skrócie: "centrum" wg mojej wizualizacji będzie składać się z trzech budynków /tylko albo aż/ i dwóch placów /jeden główny w formie pasażu i drugi boczny o kształcie trójkąta-na który jednocześnie będzie aleją sławnych tyszan i stanie na nim.... Tyski BigBen ;)) a co skoro mamy piramide to tyski bigben tymbardziej może być-tymbardziej ze wg mojej koncpepcji bedzie w tamtym miejscu baaardzo pasował chodzi o trójkąt Grota Roweckiego/Jana Pawła II. jeszcze co do placu głównego /który jednoczesnie bedzie pasażem o szerkości ok 150m ciągnącego sie od dąbrowskiego do ul. jana pawła II i za tą ulicę wzdłuż murów City Point/. bedzie on bezposrednio nad stacją Tychy-miasto i w jego centralnej częsci znajdzie się przeszklony ostrosłup przez który będzie widać reaktywowaną stację Tychy-miasto. W sumie bedzie on dalszą cześcią biegnacej od UM osi zielonej włąsnie w kierunku dąbrowskiego i obecnej stacji Tychy miasto.Więcej szczegółów i moja wizualizacja nieco później. PS te trzy budynki o których wspomniałem będą to budynki mieszkalno-handlowo- usługowe. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Wizja centrum/rynku by BTY 19.09.04, 14:07 Równie ciekawa wizja stworzona przez BTY znajduje się na Zrembie, na molo z dwiema odnogami(na tej lewej). Wyryta kapslowym dłutem czeka na komentarze meiszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Wizja centrum/rynku by BTY 21.09.04, 18:56 no to trzeba bedzie sie wybrac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Ruszyła budowa IP: 80.51.254.* 23.09.04, 00:03 Ruszyła budowa City Point w Tychach Fot. Dawid Chalimoniuk / AGENCJ Fot. Dawid Chalimoniuk / AGENCJ Małgorzata Goślińska 22-09-2004 , ostatnia aktualizacja 22-09-2004 23:00 City Point może zatrzymać w Tychach młodych ludzi. W środę ruszyła budowa City Point ma być centrum rozrywkowo-usługowo-handlowym ze sklepami, kawiarniami i kinem. Miejsce wybrało sobie obiecujące: sąsiedztwo hotelu (który właśnie przechodzi renowację) przy al. Jana Pawła II. Co najmniej od 40 lat planowane jest tutaj centrum, którego Tychy nie mają. Na razie trwa rozbiórka pokracznego budynku, gdzie ma się znajdować - kiedyś siedziby Peweksu, a ostatnio Biedronki. Inwestorem City Point jest Concorde Investissement z Warszawy, spółka zarządzająca nieruchomościami. Inwestor zastępczy, firma PGM, i projektant, Dedeco ze Szczecina, zajmowały się centrami handlowymi. Wreszcie operator kina - Instytucja Filmowa "Film-Art" z Poznania potrafi łączyć komercję z ambicjami. W nowym tyskim kinie planuje ok. 600 miejsc, ale podzieli je na trzy sale, z czego jedna będzie mieć repertuar premierowy, druga powtórkowy, a trzecia europejski. Już w przyszłym roku (otwarcie City Point przewiduje się w październiku 2005) zamierza zorganizować przegląd polskich dzieł, wyświetlanych na festiwalach filmowych w Gdyni. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Ruszyła budowa 24.09.04, 16:53 Gość portalu: basturk napisał(a): > W nowym tyskim kinie planuje ok. 600 miejsc, ale podzieli je na trzy sale, z > czego jedna będzie mieć repertuar premierowy, druga powtórkowy, a trzecia > europejski. Już w przyszłym roku (otwarcie City Point przewiduje się w > październiku 2005) zamierza zorganizować przegląd polskich dzieł, > wyświetlanych na festiwalach filmowych w Gdyni. fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Moja wizualizacja już zrobiona. Moge posyłać 23.09.04, 20:06 wizualizacja Centrum miasta wraz z opisem wg mojej koncepcji gotowa. jak ktoś chce moge posłać. Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: Moja wizualizacja już zrobiona. Moge posyłać 23.09.04, 20:40 To ja poproszę:) He he he nawet specjalnie się zalogowałam, żebyś nie miał problemów z moim mejlowym adresem:) Odpowiedz Link Zgłoś
oqo Re: Moja wizualizacja już zrobiona. Moge posyłać 23.09.04, 21:15 ja również poproszę, bo może mieszkam w ścisłym centrum tylko jeszcze o tym nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Moja wizualizacja już zrobiona. Moge posyłać 23.09.04, 21:41 wysyłaj wszystkim! Byle by mi to całej skrzynki nie zapchało:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk poszło. skrzynki nie zapcha ;) jak ktos bedzie chc IP: 80.51.254.* 23.09.04, 22:00 jak ktoś nie otrzymał i bedzie chciał to niech da znać tutaj-pośle. Napiszcie swoją opinie. PS jak będa pytanie to chętnie odpowiem. starałem się koncepcje dosyć jsano przedstawić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk poszło teraz IP: 80.51.254.* 23.09.04, 22:15 na coś w stylu manhatanu a nawet jednego duzego biurowca nie mozemy sobie pozwolić-wszelkie biurowce świecą pustkami i to w warszawie i to w katowicach i w krakowie.. tak więc nie ma szans stawiać czegoś takiego. Rynku tam nie mozemy wybudować-w tej częsci miasta nie pasuje to raz a po drugie to rynek juz mamy na Starych Tychach, który bedzie przebudowywany nieco. Dlatego Moja koncepcja przedstawia zabudowe tamtego terenu przez przykrycie wykopu co musi nastąpić aby centrum w tamty miejscu wybudować. Dla mnie to ma byc miejsce chyba i dla Was kóre bedzie pępkiem miasta i tętnic życiem. Dlatego szeroki główny pasaż o długosci 150 m który będzie jakby przedłuzeniem biegnacej od strony UM zielonei Osi. Ba bedzie to pasaż-deptak z zielenią, którego u nas brakuje, w dodatku obo kompleksu city-point, hotelu no i lokali usługowo-rozrywkowo-handlowych.. mam andzieje ze wizualizacja pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
oqo Re: poszło teraz 23.09.04, 23:07 czy to jest tylko prorocza wizja czy aż konkretne plany z minimalną choć szansą realizacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: poszło teraz IP: 80.51.254.* 23.09.04, 23:16 moim zdaniem bardzo realne plany-nic futurystycznego. raptem 3 budynki mieszkalne o ciekawym kształcie architektonicznym ,gdzie parter i czesciwo pierwsze pietro byłyby zarezerwowane dla usług-rozrywki i handlu. Przykrycie wykopu musi być-inaczej nie da sie stworzyć prawdziwego centrum w tamtym miejscu ze względu na jego ilosć. Do tego wg mnie dwa place po obu naroznikach "prostokąta" armii krajowej dąbrowskiego Jana Pawła i G. Roweckiego w tym jeden z aleją sławnych tyszan, no i szeroki pasaż-deptak na ok 150 m. Do tego dwa pasaże boczne. moim zdaniem nic nierealnego PS no i BigBen: postawienie tyskiej kopii BigBena np z odpowiednio wyszlifowanego betonu nie byłoby wielkim kosztem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk co jeszcze o mojej wizji myślicie?? IP: 80.51.254.* 24.09.04, 10:06 Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: co jeszcze o mojej wizji myślicie?? 24.09.04, 10:08 motyw z przeszklonym podglądem metra fajny:) Bigben mi się nie podoba - zgapianie to wstydliwa rzecz. Kreatywność polska taką złą nie jest by coś ciekawszego tam wstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: co jeszcze o mojej wizji myślicie?? 24.09.04, 10:44 Chętnie zapoznam się z Twoją wizją :-) dementia@gazeta.pl Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
plasmaman Re: Moja wizualizacja już zrobiona. Moge posyłać 24.09.04, 10:40 Ja też bym prosił na maila ;-) mieszkam na "M" więc bardzo niedaleko ;-) Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: poszło 24.09.04, 11:00 basturk napisał: > napsiz co o nim sądzisz > > Hmmmm - nie jestem zwolenniczką stawiania kopii Big Bena (Wieży Eiffla czy czegokolwiek :-P). Kojarzy mi się to z kiczowatościa Las Vegas. Natomiast reszta wygląda nieźle, ale... Jak widzę budowa takiego centrum odbyłaby się kosztem drzew, które rosną między wykopem kolejowym a ul. Dąbrowskiego. W tym momencie nie byłabym przychylna takiej budowie. I jedno pytanko na koniec: to Twoja i tylko wyłącznie hobbystyczna ekspresja?:-) Czy to plany, które znajdą swoje realne odbicie w naszym mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: poszło IP: 80.51.254.* 24.09.04, 11:14 > Hmmmm - nie jestem zwolenniczką stawiania kopii Big Bena (Wieży Eiffla czy > czegokolwiek :-P). Kojarzy mi się to z kiczowatościa Las Vegas. nie bede sie trzyamł szytowno tyskiego BigBena. równie dobrze można tam postawić coś podobnego ale jednoczesnie innego pasujacego do zaprojektowanego otoczenia. > Natomiast reszta wygląda nieźle, ale... Jak widzę budowa takiego centrum > odbyłaby się kosztem drzew, które rosną między wykopem kolejowym a ul. > Dąbrowskiego. W tym momencie nie byłabym przychylna takiej budowie. no niestety. Jakakolwiek koncepcja budowy centrum wiąże się z przykryciem wykopu a więc i niestety zlikwidowania drzew. Ale jednocześńie w nowym Centrum pojawiłoby się równie dużo zieleni i drzew okalających to Centrum. tak więc drzewa ze środka -zastąpiłyby drzewa okalające centrum /patrz na rysunku kolor zielony/ oraz drzewa na pasazu-deptaku. Wcale niemusiały by to być drzewa już istneijacego pokroju ale nieco też bardziej "szlachetne" > I jedno pytanko na koniec: to Twoja i tylko wyłącznie hobbystyczna ekspresja?:-) z zamiłowania nie tylko meteorolog ale architekt/urbanista też ale neistety nie jest to droga zawodowa-zdawałem ale nie wyszło.. > Czy to plany, które znajdą swoje realne odbicie w naszym mieście? chciałbym... myśle ze nie jest to koncepcja "droga jak na budowe centrum" i nie nierealna a myśle tez ze bardzo ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
bty_tychy Re: poszło 25.09.04, 12:23 ja tez poprosze ta wizje, napisalem do Ciebie maila odpisz prosze na adres ktory podalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk wizja poszła IP: 80.51.254.* 25.09.04, 12:31 napisz jak co sądzisz.. moz eopis zbyt pobiezny wstawiłem dlatego jakbyś miał jakies pytania to chętnie dopowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY analiza wizji Basturka i plan prac wg BTY IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 15:43 Masz zacięcie! Moje uwagi: - Przykrycie tunelu jest na pewno słuszne i też marzę żeby to kiedyś nastąpiło, ale w najbliższych powiedzmy 10 latach jest to nierealne więc proponowałbym skoncentrować się nad pomysłami zagospodarowania terenu na południe od wykopu. Co do wykopu to chciałbym żeby oprócz kolejki przebiegała tam jeszcze trasa szybkiego ruchu z Gliwic przez Mikołów Tychy, Oświęcim do Krakowa, ale to też SF. - Twój rysunek nie do końca oddaje rzeczywistą wielkość terenu na południe od wykopu, wynika z niego ze jeżeli połączyć odcinek osi zielonej na ulicy Darwina z odcinkiem który znajduje się na południe od Nałkowskiej to zagospodarowany byłby cały obszar byłego targowiska. W rzeczywistości znaczna część targowiska byłaby w dalszym ciągu pusta, trzeba jakoś ten teren zagospodarować. Generalna idea jest taka, że należy kiedyś przykryć wykop, nim do tego dojdzie daleka droga. I stoję na stanowisku, że w pierwszej kolejności należy dokończyć to co jest już rozgrzebane. Poniżej mój harmonogram na zabudowę terenu pomiędzy ulicami Dąbrowskiego (na północy) Nałkowskiej (na południu) AK (na wschodzie) i Grota Roweckiego (na zachodzie) ETAP I (2004- 2008) 1. Budowa City- Pointu i kościoła (te budynki już tam powstają) 2. Zagospodarowanie dwóch pozostałych szkieletów (tj. tego między Senatorem a Baronem oraz tego za nim) 3. zagospodarowanie placu, który tam dzięki inwestycjom powyżej powstaje powoli (tak powstanie CENTRUM 1) i uporządkowanie do końca terenu wokół City Point. Senatora, Barona przychodni i kościoła. ETAP II (2008- 2011- założenia urbanistyczne; 2007 i później powstanie zabudowy) 4. Doprowadzenie szybkiej kolejki do Tychów i przykrycie niewielkiego fragmentu wykopu na przedłużeniu ul. Darwina tam gdzie Basturk przewiduje ostrosłup z widokiem na kolej i budowa pod tą płytą stacji Tychy Miasto 5. Dokończenie oś zielonej (pasażu głównego w koncepcji Basturka) dzięki czemu powstanie reprezentacyjny deptak miasta. 6. Działki bezpośrednio przy osi (zwłaszcza w okolicach przecięcia z wykopem) przeznaczyć na budynki reprezentacyjne (sąd, banki, biurowce, teatr, kino, galerie) Nad wykopem powstałby plac z nowoczesną zabudową. Tylko chciałbym żeby to były rzeczywiście budynki, które przynajmniej w skali krajowej zwracałyby na siebie uwagę. (Tak powstanie CENTRUM II) Czyli oś zaczynałby się od Żyrafy przechodziła koło UM, poczty głównej (szkoda, że architektura poczty nie jest powalająca) następnie obok wymienionych planowanych budynków, po przekroczeniu ul. Piłsudskiego obok miejskiej hali sportowej (która w stanie surowym znajduje się przy szkole Municypalnej) i kończyła się przy kościele Karoliny w Parku miejskim południe Moglibyśmy wtedy powiedzieć, że w Tychach jest centrum. A w niedalekiej przyszłości w okolicach roku 2011 lub później, Polska z 8 procentowym wzrostem gospodarczym i 14 procentowym na Śląsku, 6% bezrobociem w Polsce i z bilbordami w całym kraju o treści ,,TYCHY- potrzebujemy ludzi do pracy’’ gdyż miastu grozi zastój gospodarczy ze względu na bark rąk do pracy, w centrum Tychów wciąż znajdują się gigantyczne przestrzenie pod zabudowę. Miasto ogłasza budowę etapu III i IV centrum. Ceny metra kwadratowego osiągają wysokość 4000zł (wg siły nabywczej z 2004) Opłaca się budować już tylko budynki o wysokości 100 m i więcej. Piękna wizja co nie? ETAP III 7. Zabudowa terenu po byłym targowisku, parkingu przy Baronie ETAP IV zwany potocznie Drugą Częścią Wizji Basturka 8. Przykrycie wykopu i powstanie wielkomiejskiej zabudowy Basturk stwórz rysunek zagospodarowania terenu na południe od ul JPII Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: analiza wizji Basturka i plan prac wg BTY 26.09.04, 17:35 Gość portalu: BTY napisał(a): > > A w niedalekiej przyszłości w okolicach roku 2011 lub później, Polska z 8 > procentowym wzrostem gospodarczym i 14 procentowym na Śląsku, 6% bezrobociem w > Polsce i z bilbordami w całym kraju o treści ,,TYCHY- potrzebujemy ludzi do > pracy’’ gdyż miastu grozi zastój gospodarczy ze względu na bark rąk > do pracy, w > centrum Tychów wciąż znajdują się gigantyczne przestrzenie pod zabudowę. Miasto > > ogłasza budowę etapu III i IV centrum. Ceny metra kwadratowego osiągają > wysokość 4000zł (wg siły nabywczej z 2004) Opłaca się budować już tylko budynki > > o wysokości 100 m i więcej. Piękna wizja co nie? Hehehheehehe, genialne. Obaj macie zacięcie:) > > ETAP III > 7. Zabudowa terenu po byłym targowisku, parkingu przy Baronie Moim zdaniem ten element będzie dużo szybciej zagospodarowany! Myślę, że zaraz po skończeniu kłótni własnościowej. P.S. BTY, wybieram się do Krakowa w październiku. Liczę na gościnę:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY Re: analiza wizji Basturka i plan prac wg BTY IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 20:15 Radex a razem z wesola gromadka przyjedziesz? Pewnie masz racje ze tereny po targowisku zostane szybciej zagospodarowane niz os zielona dokonczona. Basturk: nawet bez przykrycia wykopu teren do zagospodarowania jest ogromny, czyli zeby zaczac budowac centrum nie jest konieczne przykrycie wykopu. doprawdy cieszylbym sie gdyby sie okazalo ze w krotkim okresie czasu caly teren bylego targowiska bedzie zagospodarowany i brakuje miejsca pod zabudowe. To co jest to jest ogromny teren, to musialaby byc gigantyczna inwestycja zeby calosc zagospodarowac w setkach milionów zlotych. Oczywiscie mysle o czyms sensownym a nie hali hipermarketu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY propozycja co do kierunku dalszej dyskusji IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 20:36 Do radeksa i bastruka: szukaliscie tych planow zagospodarowania paprocan? I proponuje zeby w dalszych naszych rozmowach koncentrowac sie na tym co realne w niedalekiej przyszlosci. Przyjmuje i mysle, ze sie zgodzicie, ze przysloniecie wykopu predko nie nastapi, wiec skoncentrujmy sie na: 1. City Point, Baron i szkielety wokól- co mogloby sie tam znalezc, jak zagospodarowac ten teren i budynki np. radex widzi w tym wystajacym nad JPII salon samochodowy 2. Co na terenie po targowisku? 3. Os zielona- zakladam ze zrobienie deptaka i posadzenie drzew jest realne, przykrycie wykopu w miejscu gdzie przecina go os raczej nie. Co powinno tam sie znalezc? Wg mnie w bliskiej okolicy wykopu powinny powstac jak juz mowilem budynki uzytecznosci publicznej, hotele, banki, biurowce, restauracje, kawiarnie, ale nie galerie handlowe dla ktorych miejsce widze dalej na zachod w strone barona Ostatnimi czasy powstalo troche budynków w tychach, które powinny znalexc sie w centrum ale niestety sa porozrzucane po miescie np. PKO, WBK, WBU (no ale tu istotna byla lokalizacja ze wzgledu na zapomoge z UE) dobrze, ze poczta tam powstala. Juz by sie cos powoli wyklowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: propozycja co do kierunku dalszej dyskusji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 20:58 Gość portalu: BTY napisał(a): > Do radeksa i bastruka: szukaliscie tych planow zagospodarowania paprocan? Jest na tym forum. Basturk, może Ty umiesz odszukać - chodzi o te wizje pawilonu włoskiego, odkrytych wapieni, alejek. Nawet ktoś projekty posyłał. Nie wiem czy to nie Ty byłeś. > > I proponuje zeby w dalszych naszych rozmowach koncentrowac sie na tym co realne > > w niedalekiej przyszlosci. Przyjmuje i mysle, ze sie zgodzicie, ze > przysloniecie wykopu predko nie nastapi, wiec skoncentrujmy sie na: > 1. City Point, Baron i szkielety wokól- co mogloby sie tam znalezc, jak > zagospodarowac ten teren i budynki np. radex widzi w tym wystajacym nad JPII > salon samochodowy Chodzi o ten obiekt pomiędzy Baronem a Senatorem. Mam wizję by tam był salon samochodowy ze zwisającymi autami. W stylu Smarta:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: propozycja co do kierunku dalszej dyskusji IP: 80.51.254.* 27.09.04, 16:11 tak jest ja je posyłałem.. tylk musze poszukać je gdize one były... miała byc promenada, centrum kultury włoskiej z przeszklonego budynku u wybrzezy Paporcan, zdarcie wierzchniej czesci ziemi i pozostawienie odkrytych pod spoedem skał... szukam tego, a co do zagospodarowania tamtego terenu to wieczorkiem sie rozpisze na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: propozycja co do kierunku dalszej dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 16:00 ja tesh poprosze projekt na adres kamilgogolewski@neostrada.pl. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk BTY zrobi sie!!! moż erazem wybudujemy centrum heh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 18:01 BTY zrobi sie!!! moż erazem wybudujemy centrum heh jeszze tylko mała uwaga odnośnie przykrycia wykopu. Kazda koncepcja centtrum wczesniej prezentowana czy toopisywana w gazetach etc zawiera w sobie plan przykrycia wykopu.-Bez tego nie jest mozliwe wybudowanie pradziwego centrum- poprostu obie przestrzenie-tereny na północ i południe wykopu sa zbyt małe. Dlatego żeb coś sesnwonego zrobić wykop musi zostac przykryty. Ale fakt przykrycie wykopu musi byc uzaleznione od tempa prac i miejsca prac. dlatego nalezy najpierw dokonczy zagospodarowywanie terenu obok City Point. (ja skupiłem sie tylko na prostokącie /Jana Pawła Grota roweckiego dąbrowskiego i A krajowej/ Harmonogram prac znakomity!! odnośnie zagospodarowania terenu na południe od jana Pawła to zrobi sie. I wreszcie zielona oś miast w centrum z deptakiem o szerokosci ok 150 m zostanie dokonczona. Po wybudowaniu centrum zajmiejmy sie parkiem miedzy osiedlami U i T a moze i równolegle jezeli sytuacja gospodarcza na to pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
kaligar Re: BTY zrobi sie!!! moż erazem wybudujemy centru 29.09.04, 16:08 Gość portalu: basturk napisał(a): > BTY zrobi sie!!! moż erazem wybudujemy centrum heh > jeszze tylko mała uwaga odnośnie przykrycia wykopu. ...itd,itp. No fajnie! :) Może moje wnuki się tego doczekają-pomarzyć można. A tak na marginesie. Ul.G.Roweckiego to też centrum. I zamiast tam coś koncepcyjnie tworzyć to .... wrrrr.... wiocha się robi. Np.blok gdzie jest Agawa. Następne mieszkanie na parterze wykupione i przerabiane. Wszystko fajnie gdyby była JEDNA koncepcja. A tak to tu takie schody,tu takie wejście.... KOSZMAR!!!! A mogło to by całkiem inaczej wyglądać. Szkoda :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk BTY dalsza część naszego projektu-teren byłego tar IP: 80.51.254.* 29.09.04, 16:23 dobra wiec jak chodzi o teren dawnego teargu między wieżowcem a budowanym kompleksem city point to generealnie jest on /prawie/ zamknięty z 3 stron..niestety z dóch stron to zamknięcie nie pasowałoby do juz opracowanej naszej kncepcji a mianowicie chodzi o zaknięcie pd /bloki biało brązowe 3kondygnacyjne/ oraz zamknięcie wschodnie - dwa wieżowce. Dlatego proponowałbym teren ten obudować z tych trzech stron a przynajmniej z dwóch wyzej poruszonych aby pasował on do reszty zaprojektowanego jak wspomniałem nowego centrum. Oczywiscie w zabudowie tej znalazłoby sie coś w rodzaju bramy do dalszej częsci "zielonej osi miasta". Zabudowa tego terenu-terenu byłego targowiska wg mnie nie powinna byc wysoko góra 3 kondygnacyjna /mieszkalno-usługowo- handlowa-podobna do zabudowy zaproponowanej w koncepcji dotyczącej prostokąta /A.K., Grota roweckiego, J.P.II, dąbrowskiego/ ale konkretną wizualizacje przedstawie w terminie najbliższym myśle ze na dniach amoze juz dzis bedzie zrobiona. Jak chodzi o elewacje tych budynków to proponowałbym elewacje pasującą do elewacji cityp-point. Na środku tego terenu mozna by umieścić jakąś bardzo ciekawą architektonicznie fontanne-oczywiscie o nowoczesnym kształcie aby pasowała do otoczenia. bty co ty na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY Re: BTY dalsza część naszego projektu-teren byłeg IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 22:56 Za bardzo nie zrozumiałem Twojego posta ;-) zwłaszcza tego fragmentu ,,niestety z dóch stron to zamknięcie nie pasowałoby do juz opracowanej > naszej kncepcji a mianowicie chodzi o zaknięcie pd /bloki biało brązowe > 3kondygnacyjne/ oraz zamknięcie wschodnie - dwa wieżowce'' Jak coś stworzysz nowego to przesyłaj prosze, adres juz masz. Zastanawiam się, czy kino zmieści się w całości w byłym meblowym, czy też z tyłu cos dobudują. tą druga opcje sugeruje ogrodzenie, ktore otacza całkiem sporoa działkę za meblowym , ale możliwe, że będzie to tylko zaplecze budowy. GDyby jednak powstał tam nowy budynek, placyk byłby praktycznie z 4 stron otocozny zabudową trzeba by tylko dokończyć szkielety Co do szkieletu gdzie Radex widzi salon Smarta, mam taki pomysł aby tam był miusic club. przeszklic ile sie da i z ulicy bylby widok na skaczace piekne dziewczyny. moze jeszcze szklana podloge zrobic? no w to to nie wierze, ale na disco to byloby clakiem fajne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: BTY dalsza część naszego projektu-teren byłeg IP: 80.51.254.* 29.09.04, 23:00 spoko.. fakt troche zamotałem jak to sie mówi. jutro jak tylko wóce z prayc za to sie wezme i opis nowy posle razem z rysunkiem. pzdr PS pomysł z przeszkloną podłogą wspaniały.. tylko na słupy trolejbusowe by trzabyło rzucić ogumienie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: BTY dalsza część naszego projektu-teren byłeg 30.09.04, 09:03 Nie Smarta, tylko w stylu Smarta. Mogą tam sprzedawać nawet Geo. Ale Twój pomysł jest równie interesujący, i na pewno bardziej realny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Moja wizualizacja już zrobiona. Moge posyłać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 16:07 Moglbys wyslac na adres kamilgogolewski@neostrada.pl??? dzieki bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk oki wysłałem IP: 80.51.254.* 29.09.04, 16:12 sorki za zwłoke ale dopiero co przed chwilą wróciłem do domku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: oki wysłałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 17:10 Dzięki. Projekt wyglada bardzo interesujaco, druga sprawa to to czy jest mozliwy do wykonania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek czy moglbys wyslac ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 12:43 na adres lowieczka@poczta.fm z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
basturk posłałem 30.09.04, 16:18 ale to tylko pierwsza część koncepcji bo obecnie tworze druga czesc po drugiej stronie j.p. II obok citi pointu i hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk II część nowego centrum gotowa. wysyłam. wizual IP: 80.51.254.* 30.09.04, 20:36 II część nowego centrum gotowa.wizual + opis. wysyłam. jak ktos nie otrzyma a bedzie chciał to dajcie znac. Odpowiedz Link Zgłoś
bty_tychy Re: II część nowego centrum gotowa. wysyłam. wiz 30.09.04, 22:47 Gość portalu: basturk napisał(a): > II część nowego centrum gotowa.wizual + opis. > wysyłam. jak ktos nie otrzyma a bedzie chciał to dajcie znac. ,,z centrum tego w kierunku pd –osiedla O wychodziłby by deptak który dochodziłby do ulicy orzeszkowej a z czasem zostałby przedłużony do ulicy Piłsudskiego.'' 40 metrów na południe od oszeszkowej w strone piłsudskiego os zielona już istnieje, tam już jest wyasfaltowana scieżka i posadozne drzewa. czyli nie ma co przedluzac bo juz istnieje. Nad reszta zastanowie sie jutro. Jak chcecie przesle Wam plany zagospodarowania tego terenu z lat 70' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: II część nowego centrum gotowa. wysyłam. wiz IP: 80.51.254.* 01.10.04, 11:54 > 40 metrów na południe od oszeszkowej w strone piłsudskiego os zielona już > istnieje, tam już jest wyasfaltowana scieżka i posadozne drzewa. czyli nie ma > co przedluzac bo juz istnieje. > Nad reszta zastanowie sie jutro. > Jak chcecie przesle Wam plany zagospodarowania tego terenu z lat 70' tak jest ale chodziło mi zeby tą wyasfaltowaną droge wybrukowac.. bo asfalt zbyt estetyczny nie jest oki slij Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: II część nowego centrum gotowa. wysyłam. wiz 01.10.04, 15:10 bty_tychy napisał: > Jak chcecie przesle Wam plany zagospodarowania tego terenu z lat 70' Bardzo chcemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bty zrobie to 9.10.2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 16:15 to wysle w sobote za tydzien, mozliwe ze znajde pare roznych koncepcji Odpowiedz Link Zgłoś
fockx Re: PS 40 000 moje :D /30 000 tez było 30.09.04, 22:09 No to gratulacje :) a nawiązując do City Pointa zastanawia mnie fakt czy nasze jedyne kino tracąc pozycję monopolisty zastanowi się i może stanie się drugim Światowidem - radując entuzjastów dobrego niehollywoodzkiego kina??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: PS 40 000 moje :D /30 000 tez było IP: *.local.pl / 62.233.185.* 04.10.04, 18:25 fockx napisał: > nawiązując do City Pointa zastanawia mnie fakt czy nasze jedyne kino > tracąc pozycję monopolisty zastanowi się i może stanie się drugim > Światowidem - radując entuzjastów dobrego niehollywoodzkiego kina??? Miejmy nadzieję, że tak się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi Re: PS 40 000 moje :D /30 000 tez było IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 05.10.04, 10:02 > No to gratulacje :) a nawiązując do City Pointa zastanawia mnie fakt czy nasze > jedyne kino tracąc pozycję monopolisty zastanowi się i może stanie się drugim > Światowidem - radując entuzjastów dobrego niehollywoodzkiego kina??? City Point to nie bedzie typowe multikino (nie ta wielkosc i ilosc sal). W wyobrazasz sobie premiere kasowego filmu w salce na 200 osob? :) Adromeda w swojej jednej sali miesci tyle ludzi co to "multikino" bedzie miescic we wszystkich salach. Raczej City Point bedzie musial sie bawic w kino studyjne, chyba ze oba w ramach konkurencji. _____m_0v0_m_____ www.tychy.silesianet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi Re: PS 40 000 moje :D /30 000 tez było IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 05.10.04, 10:17 Basturk, Ty chyba masz jakis folder planami budowy City Point. Mam pytanie, slyszalem ze caly obiekt ma miec 6000m2 a galeria handlowa 4200m2 czyli na 3 salki kinowe korytarze, kasy, itp. zostaje 1800m2 czyli powierzchnia podobna do np. budowanego supermarketu Lidla. Widac na planie jakiej wielkosci i gdzie beda te salki kinowe?? Podobno ma zostac wyburzony budynek bylego meblowego (powstanie tam parking). Pozostanie tylko budynek w ktorym byla Biedronka. Oczywiscie szkielety tez zostana ale w stanie taki jakim widac :(. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior CP 05.10.04, 12:02 Jeśli napiszesz maila do Concorda ( or sth) to Ci przyślą projekt City Pointa. Mnie najbardziej interesuje co zrobią z tym tunelem za Baronem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY Re: PS 40 000 moje :D /30 000 tez było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 16:13 O planach City Point - powieszchnia jest taka jaką podałes - kino ma być w meblowym, nic nie wskazuje, ze budynek ma być wyburozny i w to miejsce postawiony nowy, a z planów w 100% wynika, że kino jest właśnei w tamtym miejscu. Zastanawia mnie tylko czemu jeszcze spory kawałek ziemi za meblowym jest ogrodzony. koncepcej: 1. będize tam parking 2. budynek bedzie przedłuzony (mało prawdopodobne patrząc na plany) 3. zaplecze budowy (najbardziej prawdopodobne moim zdaniem) - beda 3 sale. jedna wieksza i dwie mniejsze - do kina bedize sie wchodzic z drugiego pietra tego budynku gdzie byla biedronka - Na planiku nie jest pokazane gdize ma być parking.w prospekcie pada takie zdanie: ,, parking na 200 bezposrednie wejscie na poziom 1'' co to znaczy bezposrednie? to sugerowaloby ze parking bylby w tym tunelu o ktorym wspomina Radex, tyle ze tam 200 aut nie wejdzie. z drugiej strony tunel jest na poziomie 0 a nie jeden. Jesli trzymac sie ze bezposrednio na poziom 1 to oznaczaloby ze parking mialby byc przy meblowym na tym placu gdzie widzi mi sie ryneczek. To też raczej niemożliwe. Podsumowywując w tym co dostałem od City Point są nieścisłości. - podobnie jak wyzej sprawa ma sie z przejsciem podziemny. Na planach jest narysowane ze po zejsciu schodami (tymi równolegle do biedronki) wchodzi sie do City Point, ale nie ma możliwośc skręcić w lewo gdyż na planie jest tam sciana, czyli tunel ma wejscie (przy wykopie) a nie ma wyjscia (trafia na slepa sciane zamurowanego tunelu). Takie rozwiazanie byloby conajmniej idiotyczne, a pozatym obecnie (w trakcie budowy) odcieto tunel na prawo od zejscia, czyli mozna swobodnie skrecic w lewo, czyli wszystko wskazuje ze tunel ocaleje. Zeby tylko zrobiono tam tez wejscie do City Point (dotychczas były tam podziemia biedronki z jakimis sklepami i te strome schody przez dwie kondygnacje, ktore prowadzily na druga strone budynku. Wszystko jasne? jesli sa jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bty Re: PS 40 000 moje :D /30 000 tez było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 16:16 powierzchnia-oczywiscie. mogłem poprawic ten tekst bo obecnie to sam go nie rozumiem, ale pewnie sobie poradzicie, skany wysyla ponoć basturk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: PS 40 000 moje :D /30 000 tez było IP: 80.51.254.* 05.10.04, 17:00 tak wysyłałem. jakby co to posle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi Re: PS 40 000 moje :D /30 000 tez było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:20 Jak mozesz to przeslij mi na adres embi@silesianet.pl _____m_0v0_m_____ www.tychy.silesianet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: PS 40 000 moje :D /30 000 tez było IP: 80.51.254.* 06.10.04, 16:13 hej.. no włąsnie luknąłem na folder .. i niestety juz ich nie mam na kompie :( ale pamietam ze rozsyałem wielu osobom moze ktoś jeszcze ma-moze BTY sorki.. myślałem ze mam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY Re: PS 40 000 moje :D /30 000 tez było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 16:19 acha i tunel jest na poziomie -1 a nie zero zdaje sie ze zjezdza sie tam w dół z poziomu 0 na poziom -1, ale nie jestem pewien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY City Point IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 16:31 na stronie City-point widac na pierwszym planie była biedronke, z prawej himal , a w głębie meblowy przerobiony na kino. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: City Point 05.10.04, 18:31 Gość portalu: BTY napisał(a): > na stronie City-point widac na pierwszym planie była biedronke, z prawej > himal , a w głębie meblowy przerobiony na kino. Na tej samej stronie widać, że miedzy Himalem a Biedronką jest wjazd dla samochodów - wnioskuję, że do parkingu. A określenie "bezpośrednio" nie musi znaczyć, że jest na tym samym poziomie tylko, że nie trzeba przechodzić przez podwórze. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: znalezione w necie: 05.10.04, 18:47 znalezione wcześniej, ale teraz wklejone:) " Zostanie całkowicie wyburzony były sklep meblowy i częściowo budynek, gdzie mieściła się Biedronka." - dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf/n/810302F2DD95EF22C1256F1800252DCF?OpenDocument&View=n&Cat=wd&Count=10