Dodaj do ulubionych

erka- same sukcesy.

17.02.19, 12:02
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24462444,osiem-ciosow-w-dwa-dni-konferencja-w-warszawie-poslala-polske.html#BoxWOpImg1
Obserwuj wątek
    • 1fatum Re: erka- same sukcesy. 17.02.19, 22:07
      Trudno się dziwić, skoro takich "erek" mamy całe zastępy.

Ciekawe, czy nasz jest na którymś z filmów.

• herbjelita Re: erka- same sukcesy. 18.02.19, 20:29
      I tu mosz, Polska nie jedzie do Israela. Spotkanie panstw Grupy Wyszochrackiej ist geplatzt. Poloki nie jadom. Take gupieloki, nie zadarli jeno ze Israelem ale i ze swoimi somsiadoma. Polok bez wrogow nie przezyje. Uon ich musi miec. Dalekich jak i bliskich.
      • erka-4 i bardzo dobrze się stało... 19.02.19, 17:14
        ...i ja się cieszę niezmiernie z tych faktów,w końcu zaczyna mówić się konkretnie,że żydowscy cwaniacy nie mają co liczyć na zagarnięcie polskich ruin,bo nic im do nich,jeżeli coś planują to niech kłaniają się do Niemców,bo oni od ruin są specjalistami.

herbjelita napisał:

> I tu mosz, Polska nie jedzie do Israela. Spotkanie panstw Grupy Wyszochrackiej
        > ist geplatzt. Poloki nie jadom. Take gupieloki, nie zadarli jeno ze Israelem al
        > e i ze swoimi somsiadoma. Polok bez wrogow nie przezyje. Uon ich musi miec. Dal
        > ekich jak i bliskich.
        >
        - wszystko się stało po mojej myśli,bo w dniu w którym się dowiedziałem o tych planach,że konferncja wyszechradzka odbyć ma się w Izraelu wysłałem list na ćwierkaczu do prezydenta RP,żeby nie robił głupot,bo co niby mają Żydzi do Wyszechradu.
        • socer-schlesier Re: i bardzo dobrze się stało... 19.02.19, 19:49
          erka same baty.Kaj se niy obrocisz.Jak widac bez Polski tysz idzie.Tu mosz powod czymu Izrael.

ktos napisal:

wiceherszt

Aha. Czyli przynajmniej wiadomo, czemu służyło organizowanie tego szczytu w tak egzotycznym miejscu. Po prostu Izrael chciał wymusić na, jakby nie było, "członkach UE" oficjalnego uznania Jerozolimy za stolicę tego państwa i przeniesienie tam swoich ambasad. Reszta Unii zrobić tego nie chce, więc wybrano "najsłabsze" albo "najgłupsze" ogniwa. Mogło się udać, gdyby przy okazji najgłupszego ogniwa nie obrażono.

Szkoda tylko, że polskie "rządy" nie są w stanie domyślić się, do czego ich zagraniczni "sojusznicy" chcą ich wykorzystać, bo te inicjatywy są dosyć przyziemne i służące chwilowym interesom ich pomysłodawców, a dla Polski zazwyczaj szkodliwe. Tak jak katastrofalna konferencja na temat Iranu.

Czasem mam wrażenie, że jest nawet gorzej niż za "komuny", gdyż wtedy polscy gensekowie czasem starali się jednak stawić opór swojemu panu, podczas gdy obecni włodarze godzą się na każdy bzdet.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,24471671,wegry-i-slowacja-otwieraja-biura-o-statusie-dyplomatycznym.html#s=BoxOpCzol7
          • socer-schlesier erka same sukcesy. 19.02.19, 20:22
            To "recepta" do takich jak Ty:

"Dopóki nie uznamy prawdy, tak jak w sprawie żołnierzy wyklętych, dopóki minister edukacji (!) Zalewska będzie kręcić w sprawie, kto kogo zamordował w Kielcach, dopóty ten bezsensowny spór nauki z propagandą będzie trwał. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i tak jak inne narody rozliczyć się z przeszłością, zamknąć ten problem. Przyznać, że nie wszyscy byli święci. Nasz, polski rząd powinien wspierać niezależne badania, nawet jeżeli nie są one po jego myśli. Nie przejmować się tym, co napisze jakaś gazeta czy powie jakiś polityk, zaprzestać polowania na krzywdzące oskarżenia, a całą swoją energię skierować na ujawnianie i szerzenie prawdy historycznej."

passent.blog.polityka.pl/2019/02/17/morawiecki-stchorzyl/?nocheck=1
            • ballest Re: erka same sukcesy. 19.02.19, 21:26
              "Moim skromnym zdaniem premier Morawiecki odwołał swój udział w szczycie V4 (grupa wyszehradzka) w Jerozolimie "

a czemu mial byc ten szczyt w Jerozolimie ?
              • berncik Re: erka same sukcesy. 19.02.19, 23:49
                Socer powyżej już napisał czemu w Jerozolimie
            • erka-4 sytuacja dojrzała do zgłębiania prawdy oczywistej 20.02.19, 06:03
              cytuję Passenta:

"zostałem przez Polaków ocalony, a moi Rodzice zostali przez Polaków zdradzeni.

Koniec, kropka."

On wie swoje i ja też wiem co wiem,bo został ocalony dzięki niebywałemu polskiemu poświęceniu na co są niezbite dowody,które on ma i my mamy,a na zdradę i doprowadzeniu jego rodziców do śmierci jakie ma te dowody?
              Jeżeli ma niech je ogłosi wszem i wobec oficjalnie,że pan Jan Kowalski i pan Jan Nowak donieśli do niemieckiego gestapo gdzie mieszkają jego rodzice i co to za ludzie są ci kapusie.

A za to twierdzenie,które szerzy po całym świecie winien dostać trzy lata odsiadki za kłamstwo oświęcimskie:

Swoje przeżycia wojenne podsumował w jednym ze swoich felietonów tak: mnie ocalili Polacy i Żydzi, a moich rodziców zdradzili Polacy; jedni i drudzy byli obywatelami państwa polskiego.

Gdzie to państwo było w owych strasznych niemieckich czasach,że tak się spytam,a ci tak zwani Polacy spełnili obywatelski niemieckiego państwa obowiązek,i ten pan Passent gdyby był człowiekiem uczciwym to winien mówić całą prawdę a nie tą częścią prawdy manipulować.
              Dlatego trudno jest wierzyć niektórym Żydom w uczciwe intencje,co ostatnie wydarzenia dokładnie potwierdzają.

A wniosek z tego wynika jeden podstawowy.
              Należy w ekspresowym tempie ponownie powrócić do Ustawy o polskim Instytucie Pamięci Narodowej i wpisać ten paragraf o karze więzienia bezapelacyjnie za kłamstwa oświęcimskie.

Ja już swój postulat o powyższej treści zgłosiłem Prezydentowi Rzeczypospolitej Polskiej,bo nie może być tak,żeby nam,Polakom,włazili na głowę jacyś oświęcimscy oszuści,kłamiąc i łamiąc polsko-żydowsko porozumienia.

Tak jak z tym twierdzeniem o polskim państwie w okresie okupacji niemieckiej jest to twierdzenie o mordzie w Jedwabnem,bo nikt nie twierdzi,że mordu tam i w innych miejscach podobnych nie było,one były i na to są dowody,ale niepełne,a dlaczego ?
              A no dlatego,że Żydom,oczywiście takim jak pan Passent,te niepełne dowody do kłamstw oświęcimskich w pełni wystarczają,ale nie wystarczają Polakom.
              Dlatego te dowody należy dokładnie zgłębić i ekshumacje wszędzie,tak w Jedwabnem jak i gdzie indziej przeprowadzić,żeby w końcu prawda oczywista wyszła z grobu.

• socer-schlesier Re: sytuacja dojrzała do zgłębiania prawdy oczywi 20.02.19, 08:10
                erka-4 20.02.19, 06:03
                Ja już swój postulat o powyższej treści zgłosiłem Prezydentowi Rzeczypospolitej Polskiej,bo nie może być tak,żeby nam,Polakom,włazili na głowę jacyś oświęcimscy oszuści,kłamiąc i łamiąc polsko-żydowsko porozumienia.
                --
                No to mysla jusz niydugo Cie w telewizji pszi boku Prezydynta bydymy oglondac.Jo zawsze godol ze z Ciebie to
                "poltoragoscia" jest.
                • erka-4 Nie żartuj sobie z ludzi poważnych... 20.02.19, 16:46
                  ...ale co by nie mówić,dziękuję za uznanie.
                  • socer-schlesier Re: Nie żartuj sobie z ludzi poważnych... 20.02.19, 17:58
                    erka tyn Orban to jeszcze Polski bratanek i do wina i do szklanki czy jusz niy? Kartka z pozdrowiyniami jak by niy bylo wyslol.Spytej se Prezydynta skoros kolo niygo "tak blisko" i dej znac.
                    --
                    next.gazeta.pl/next/7,151003,24473774,orban-pozdrawia-z-jerozolimy-prof-goralczyk-grupa-wyszehradzka.html#s=BoxOpMT

ktos napisal:

eti.gda
                    Oznacza on, że trzeba stroszyć piórka i ustępować, gdy trzeba Benjaminowi Netanjahu...

A Czesi też tam pojechali? Jeżeli tak, to cytuję czeskie przysłowie:
                    "Największa mądrość życiowa to wiedzieć, na kogo nasr... a przed kim się zesr..."
                    Orban nasrał na nas a zesrał się przed Netanjahu.
                    • herbjelita Re: Nie żartuj sobie z ludzi poważnych... 20.02.19, 19:28
                      I pomyslec, ze to wlasnie Polska roszczy sobie prawa tym zgrupowaniom politycznych przewodniczyc. Zoudyn somsiod nic nie chce z tymi Polokoma miec cioskolwiek wspolnego. Jo bych takego somsioda tysz nie chciou.
                      • socer-schlesier erka-same sukcesy. 21.02.19, 08:44
                        erka Twoj Prezydynt niy bydzie miol lekko.Jak widac niy chcom zapomniec.
                        --
                        wiadomosci.onet.pl/swiat/naftali-bennett-wielu-polakow-mialo-swoj-udzial-w-zbrodniach-na-zydach/mx0l590
                        • cirano Re: erka-same sukcesy. 21.02.19, 13:02
                          Ktoś porachowoł, że stosunek był 1-2:99 , tzn tych sprzyjajoncych Żydom była znikoma ilość. Pozatym byli i tacy (?) co jym wszysko było wuszt, ale pozydowskigo majontku niy tknyli. Reszta (?) to ganz üble Judenhasse

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka