ballest 01.11.05, 14:47 schlesien.nwgw.de/board/viewtopic.php?p=110#110 Ja tez ide dzisiaj swieczki zapalic! Po raz pierwszy za tych co zostali w Falaise zamordowani! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Zapal swieczke 01.11.05, 16:56 za wszystkich Ballest, za wszystkich, za zapomnianych i niezapomnianych. Ten dzień należy do dni ponad podziałami, to dzień pokory wobec życia. Też idę zapalić świeczkę. A w nocy, w nocy cmentarze są najpiękniejsze - te łuny świetlne nad miejscami pamięci - ach, to jest klimat. Odpowiedz Link
ballest Re: Zapal swieczke 01.11.05, 19:13 Rita, wiem, ale nie za wszystkich, bo nie za mordercow! - wlasnie dopiero w tym roku dowiedzalem sie o tym masowym mordzie w Falaise a wiec za ich duszyczki dzisiej uech porzykou i extra swieczka uoswieciou, Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Zapal swieczke 01.11.05, 19:43 smutne to,że niektórzy tylko w jednym dniu w roku pamiętają o swoich zmarłych:( Odpowiedz Link
ballest Re: Zapal swieczke 01.11.05, 19:52 Som osoby co ani razu o swoich zmarlych nie pamientajom PANI KLARO! Ja jezdze regularnie na cmentarz i nasz groby som zawsze wyporzondzone! Odpowiedz Link