Dodaj do ulubionych

Polki zaradne???ß

27.02.07, 08:57
Nielegalni imigranci żenią się z Polkami mieszkającymi w Wielkiej Brytanii.
Fikcyjne małżeństwa umożliwiają im legalną pracę w Unii Europejskiej. Za
małżeństwo kobiety dostają nawet po kilka tysięcy funtów - pisze "Życie
Warszawy".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3948660.html
Nie wiem, czy to ma ale cos z etyka wspolnego, szczegolnie jesli Polska w
prawie 98% sie katolicka zwie?
Obserwuj wątek
    • betelka Re: Polki zaradne???ß 27.02.07, 09:48
      Widzisz, dla pieniedzy sie wszystko robi.
      A to mono so te niewierzace katoliki.
      • annak12 Re: Polki zaradne???ß 27.02.07, 12:01
        betelka napisała:

> Widzisz, dla pieniedzy sie wszystko robi.
        >

..nawet ojczyznę zmiena!Pieniądze nie śmierdzą!
        • ballest Re: Polki zaradne???;) 27.02.07, 16:31
          Jesli to prouwda, to czymu se robia takimi wielkimi patriotkami.
          Przeca nie sa lepsze jak inne a jak chodzi o pieniazki to se kazdymu
          sprzedowajom!
    • bolek5 Re: Polki zaradne???ß 02.03.07, 09:08
      Witam!

ballest napisał:

> Nie wiem, czy to ma ale cos z etyka wspolnego, szczegolnie jesli Polska w
      > prawie 98% sie katolicka zwie?

Radzę zajrzeć tutaj:
      www.filmweb.pl/Zielona+karta+1990+o+filmie,Film,id=11999
      Jak takie rzeczy robią Amerykanki, to jest to temat na komedię romantyczną. Jak
      robią to Polki - to jest temat na pieprzenie o patriotyźmie, etyce i
      sprzedajności.
      • ballest Re: Polki zaradne???ß 02.03.07, 09:44
        Bolek, jest ogromna roznica miedzy kobietami zyjacymi w USA na krawedzi
        egzystencji, w USA ponad 50 milionow osob musi miec co najmniej 2 i wiecej
        fuchow, zeby wyrzyc, a Opy 80 lot stojom za tyjkom, bo dolarow czytej renty nie
        majom.
        Polki w W.B. sa dobrymi pracowniczkami i zarabiaja niezle w stosunku do plac w
        Polsce, a ze sie lakomia na pare tysiece funt, to tylko przypisujam braku
        etykiety i polskim przywarom .
        • bolek5 Re: Polki zaradne???ß 02.03.07, 10:49
          Witam!

ballest napisał:

> Bolek, jest ogromna roznica miedzy kobietami zyjacymi w USA na krawedzi
          > egzystencji, w USA ponad 50 milionow osob musi miec co najmniej 2 i wiecej
          > fuchow, zeby wyrzyc, a Opy 80 lot stojom za tyjkom, bo dolarow czytej renty
          nie
          >
          > majom.
          > Polki w W.B. sa dobrymi pracowniczkami i zarabiaja niezle w stosunku do plac
          w
          > Polsce, a ze sie lakomia na pare tysiece funt, to tylko przypisujam braku
          > etykiety i polskim przywarom .

Rozumiem. Na całym świecie ludzie ciułają grosz do grosza w naturalnym dążeniu
          do poprawy warunków życia. Jedni jedyni Polacy robią to ze względu na swój
          paskudny charakter? ;DDD Pojechałeś po bandzie, że hej... ;))
          • ballest Re: Polki zaradne???ß 02.03.07, 11:52
            Bolek, wpierw w Anglli im napewno zle nie idzie i powinny byc z tego
            zadowolone, ze prace znalazly i zarabiaja wpierony forsy, nie one chca jeszcze
            wiecej i zapominaja o etyce chrzescijanskiej ?
            A gdzie sie podzial ten wrodzony patriotyzm, funt go polknal? ;)
            • bolek5 Re: Polki zaradne???ß 02.03.07, 12:24
              Witam!

ballest napisał:

> A gdzie sie podzial ten wrodzony patriotyzm, funt go polknal? ;)

Jaki znowu wrodzony? Wrodzony to ludzie mają strach przed bólem i potrzebę
              bezpieczeństwa a nie patriotyzm. Czemu Polki muszą spełniać ostrzejsze kryteria
              etyczne, niż np. Amerykanki?
              • ballest Re: Polki zaradne???ß 02.03.07, 20:23
                "Czemu Polki muszą spełniać ostrzejsze kryteria
                >
                > etyczne, niż np. Amerykanki?"

Bo Polska uwaza sie za Apostola Moralnego w Europie.
                Giertych znowu sie ta "Polska Moralnoscia " w Heidelbergu popisal!
                Od czasow drugiej wojny swiatowej Polacy jak rozmawiaja z Niemcami to zawsze to
                robio z pozycji wyzszosci moralnej, choc sam wiesz, ze tak nie jest, czego
                ozenki Polek w Anglii tego najlepszym dowodem sa, czy Polska Agresja w Iraku.
                • bolek5 Re: Polki zaradne???ß 02.03.07, 20:48
                  Witam!

ballest napisał:

> Bo Polska uwaza sie za Apostola Moralnego w Europie.
                  > Giertych znowu sie ta "Polska Moralnoscia " w Heidelbergu popisal!

Jaka znowu Polska? Polska to także ja i ludzie podobni do mnie. Gdzie mi do
                  roli moralnego sumienia Europy? Jesteś inżynierem, więc bądź precyzyjny. To
                  Giertych i pajace tacy jak on uważają Polskę za hmm... "Apostoła Moralnego".
                  Fakt - Giertych jest polskim ministrem. Nie jestem z tego dumny. Ale czy Ty
                  byłeś dumny ze wszystkich niemieckich ministrów?

> Od czasow drugiej wojny swiatowej Polacy jak rozmawiaja z Niemcami to zawsze
                  to
                  > robio z pozycji wyzszosci moralnej,

Czy ja z Tobą rozmawiam z pozycji wyższości moralnej?
                  • sloneczko1 Re: Polki zaradne???ß 03.03.07, 08:46
                    niy yno Polki ,ale tysz Poloki,Angielki,Niymki ,Niymcy tak robiom--znom
                    konkretne przikłady na to
                    • ballest Re: Polki zaradne???ß 03.03.07, 10:44
                      Suoneczko, napewno Niemki tysz, ale w malym stopniu.
                      Moja synowa pracuje jak urzedniczka stanu cywilnego i ona takie falle we
                      Frankfurcie mou czesto.
                      Najwiecej robia to kobiety z obywatelstwem niemieckim ale obcego pochodzenia.
                  • ballest Re: Polki zaradne???ß 03.03.07, 10:42
                    Nie jestem inzynierem Bolek, jestem technikiem, zajmuje tylko w Firmie pozycje
                    inzyniera.
                    Bolek, nie chodzi o nas, jak my rozmawiamy, chodzi jak urzednicy rzadowi
                    rozmawiaja.
                    Czytalem cos na ten temat w Angorze, jak sie chwalil jeden z urzednikow, ze
                    zaczal rozmowe z Niemcami od tego, ze mu Niemcy cala rodzina wymordowali!
                    Takie postepowanie dawnych ran nie zagoji.
                    • bolek5 Re: Polki zaradne???ß 03.03.07, 11:06
                      Witam!

ballest napisał:

> Nie jestem inzynierem Bolek, jestem technikiem, zajmuje tylko w Firmie
                      pozycje
                      > inzyniera.

Chodziło mi o typ umysłowości a nie tytuł.

> Bolek, nie chodzi o nas, jak my rozmawiamy, chodzi jak urzednicy rzadowi
                      > rozmawiaja.

Dopiero w tej kadencji. Przedtem było w miarę normalnie.

> Czytalem cos na ten temat w Angorze, jak sie chwalil jeden z urzednikow, ze
                      > zaczal rozmowe z Niemcami od tego, ze mu Niemcy cala rodzina wymordowali!

No to tylko znaczy, że ten konkretny urzędnik jest kretynem i że jego
                      przełożeni - o ile po takim numerze nie wywalili go z roboty - są durniami.
                      Stanowczo za mało, żeby robić z tego historiozofię stosunków polsko-niemieckich.
                      • ballest Re: Polki zaradne???ß 05.03.07, 15:54
                        Dobrze juz i z Kwasniewskim nie bylo, bo Niemcow zniesmaczylo, ze Polska do
                        Iraku weszla!
                        Oczywiscie, za Kaczynskich sie sytuacja okropnie zaostrzyla!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka