05.01.08, 15:08
de.youtube.com/watch?v=S5yGv_flTZ0
Obserwuj wątek
    • szwager_z_laband Re: bo nasze 05.01.08, 15:21
      to przeca tysz:)

de.youtube.com/watch?v=f7orhtgLEoQ
      • szwager_z_laband Re: bo nasze 05.01.08, 16:03
        de.youtube.com/watch?v=aeIGeU-Pd6E
    • alladyn15 Re: bo nasze 05.01.08, 16:18
      Smutne ogladanie i sluchanie.
      Spiwanie - zero
      Harmonijka - zero

Tak mozna wykonywac na 10-leciu Ogrodkow Dzialkowych!
      Bylo to na jakis dzialkach nakrecane?
      • szwager_z_laband Re: bo nasze 05.01.08, 18:59
        ogrodki dziaukowe som piynkne jak my sie za nie domy - mogesz ale
        miec inksze zdanie:)

co Ty lubisz oprocz tego co juz wiymy?
        • rita100 Re:a to nie nasze 05.01.08, 19:15
          Każdy utwór ma swój styl i swój urok

Przypomne tylko że piękne tango argentyńskie powstało z biedy i wśród biedy
          argentyńskiej. Twórcą jego był Astor Pizzolla.
          www.youtube.com/watch?v=QCmP4bEJfOg&feature=related
          a to coś do tańca, który powstał na ulicy i na podwórkach argentyńskich , a dzis
          tańczony jest na salonach
          www.youtube.com/watch?v=mMPg5Yw5tTs&feature=related
          • szwager_z_laband Re:a to nie nasze 05.01.08, 19:25
            tymu cza pszoc, jak to je to juz je piykne:)
          • szwager_z_laband Re:a to nie nasze 05.01.08, 19:25
            tymu cza pszoc, jak to je to juz je piykne:)
            • rita100 Re:a to nie nasze 05.01.08, 19:33
              Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ze z biedy wychodzi najpiekniejsza twórczość
              • rita100 Re:bo nasze 06.01.08, 11:29
                Ale prawdą jest, że macie swój styl bluesowy, styl slonski i swoje klimaty.
                de.youtube.com/watch?v=TAV9iI1QkfE&feature=related
                • szwager_z_laband Re:bo nasze 06.01.08, 12:24
                  biyda poradzitak jak nic inkszego harakter piyknie uksztautowac, a
                  piykno rozwijo w najlepszyj formie.

Kyks do mie je niy in o nasz slonski, ale i dobry blusmyn!
              • annak12 Re:a to nie nasze 06.01.08, 15:55
                rita100 napisała:

> Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ze z biedy wychodzi najpiekniejsza twórczość

mono dlatygo,co zachowali bogate wnyntrze,to ich marzenia,to im w duszy gro:)
                • alladyn15 Re:a to nie nasze 07.01.08, 01:06
                  Nonsens annak,nie prawda.Od 30 z gora lat gra mi w jelitach,15 juz
                  lat swiszcze mi w plucach i jeszcze nic godnego uwagi nie
                  skomponowalem.Dwukrotnie przeswietlano mnie w szpitalch i za kazdym
                  razem mowiono,ze mam bogate we wnetrznosci wnetrze.Uwazam,ze aby cos
                  fajnego skomponowac,to trzeba miec duzo kasy aby wynajac kompozytora.
                  Jako,ze jestem biedny,zachwycam ludzi jelitami i pluckami.
                  • alladyn15 Re:a to nie nasze 07.01.08, 01:29
                    Szwager...nie znam tworczosci Kyksa.Masz do niego duzy sentyment i
                    to sie bardzo chwali.
                    Powiem Ci jednak,jako osoba postronna,ze facet nie potrafi spiewac
                    ani na harmonijce grac(przynajmniej naramiennej).
                    No a teraz noz w twoje serce..Nalepa tez sie skompromitowal robiac
                    gig z Dzem.Facet stracil wokal(o ile kiedykolwiek go mial) lata
                    wczesniej.
                    Moge miec wlasne zdanie,abo
                    • socer-schlesier Re:a to nie nasze 07.01.08, 10:37
                      alladyn15 napisał:

Uwazam,ze aby cos
                      fajnego skomponowac,to trzeba miec duzo kasy

A wg. Ciebie np. Ludwig van Beethoven byl biedny czy bogaty?
                    • szwager_z_laband Re:a to nie nasze 07.01.08, 11:52
                      :)

rozsondno wypowiydz, ale - ale zapomnious dodac ze Kyks je super
                      blusmynym i ze je w tym co robi wybitnom osobistosciom i
                      przedewszyskim niypowtarzalny.

Mie sie podobo to co on robi i pokazuje nom Slonzokom jak cza byc
                      sobom.

Czi Kyks np konczou szkoua muzyczno mie niy interesuje = odniego
                      bracikowi talyntow muzycznych na zicher niy odmowisz. Abo? - A jo
                      jednak wola Kyksa.

Jak myslicz czymu?
                  • annak12 Re:a to nie nasze 07.01.08, 13:06
                    Ba ,u Cia to kiszki marsza grajom,mono tam i mosz.. artystyczny nieład:)Artysta
                    stworzy coś wielkiygo jeśli (w tym wypadku to muzyka)jest jego życiem a niy ino
                    chlebem!
                    • socer-schlesier Re:a to nie nasze 07.01.08, 15:19
                      Za Beethovenem w kondukcie zalobnym szedl tylko jego przyjaciel i wierny mu pies.Umarl w strasznej biedzie i zapomnieniu.
                      • alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 10:56

Szwager...nie znam Kyksa tworczosci jako wybitnego blusmena.Mozesz
                        jakis link podac?Niech raczej dobry bedzie,prosze.

Teraz odpowiem na pytanie.Jest samoukiem,tak samo jak Ty.
                        • szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 11:35
                          sam mosz opinia:

www.lesniczowka.art.pl/teksty/sgbinf06.doc
                          a sam muzyka:
                          mp3.wp.pl/p/strefa/posluchaj/hifi,148423.html

sam mosz wiyncyj konskow:

www.sgbmp3wppl.mp3.wp.pl/
                          • sloneczko1 Re:a to nie nasze 12.01.08, 11:39
                            miec taki talynt a tak marnie skonczyc,i to na wlasne rzyczynie :(
                            • alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:10
                              Szwager..Twoj link MP3,jest calkiem ladny,lubie na niego patrzec
                              czasami.Szkoda,ze sie nie nie otwiera.
                              • alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:13
                                Sloneczko,masz wiadomosci o czlowieku ktory nas tutaj zaprzata?
                                • sloneczko1 Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:16
                                  bou niydowno o niym film
                                • alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:42
                                  Zycie blusmena jest ciezkie,nie mowiac jeszcze,ze na hiszpanskiej
                                  gitarze gra.
                                  O czym chcialem...acha,przechodze sobie z C na D w blusie,robie
                                  wszystko co nalezy,aby moja nowa zona, wszystkie moje sciagi
                                  muzyczne uporzadkowala i wywalila na smietnik.
                                  Ktos moze sie zapytac,dlaczego wszystkie moje zony wyjezdzaja do
                                  Australii, szybko.Odpowiadam,ze nie wiem.Mam pecha do babek z tymi
                                  konekcjami.
                                  • szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:50
                                    Alladynku, we austaralii som modne hawajske gitary, kere jedyn
                                    bohymiok wynaloz/abo byli to braciki?/
                                    • sloneczko1 Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:53
                                      Laband--mi to tysz niy gro
                                      • sloneczko1 Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:55
                                        no szkoda,ze czeba kombinowac cos tam
                                        • szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 13:08
                                          a jake mosz odtwarzacze do suchania muzyki zainstalowane na
                                          komputerze?
                                          • sloneczko1 Re:a to nie nasze 12.01.08, 13:13
                                            mediaplayer
                                            • szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 13:18
                                              jo zawsze se na komputerze wiyncyj odtwarzaczy zainstaluja odrazu,
                                              to potym je zicher je zicher:)
                                              • szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 13:23
                                                a to prawie suchom sam:

www.winamp.com/
                              • szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:30
                                Alladynie, "nie nie otwiera" znaczy ze sie otwiyro - no i jak
                                podobauo sie abo niy muzycznie?
                                • alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:45
                                  Szwager..nic nie gra.Nicht Musik.
                                  • szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:52
                                    a tyn ostatni link ze tych kerech ci dou ci si roztwiyro?

jak ja to ino kliknij na jakis konsek i mogesz suchac
                                    • alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 13:10
                                      Ok
                                      • alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 13:52
                                        Sytuacja jest taka a nie inna,ze trzeba pojedynczy link sciagnac,aby
                                        potem odgrac.
                                        Mialem z tym pewien sukces i powiem Ci,ze mam zal do Ciebie.
                                        Jak pisalem wczesniej,blabla.
                                        Faciu nie ma pojecia o spiewaniu koled noworocznych z 10 letnimi.
                                        Gra bluesa na fortepianie(elektronicznym)i nie potrafi skoncentrowac
                                        sie na sobie,ani na instrumencie.
                                        Zapowiada pociagi PKP.Dokladnie ja Nalepa robil.
                                        Wybacz moja szczerosc.
                                        • szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 14:07
                                          jak Ci sie niy podobo, to nic juz na to niy poradza

tak to juz je ze takom muzykom, abo sie jom lubi abo niy

ps

jako muzyka Ty preferujesz?
                                          • alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 14:45
                                            Masz racje.Albo sie cos lubi ,albo nie.Teraz Cie zaskocze;
                                            uwielbialem blus przez wiele,wiele lat(powiedzmy,ze okolo
                                            osmiu).Zaczalem potem lubiec amerikan folk(Bob Dylan), aby skonczyc
                                            na Packo de Lucia(gitara hiszpanska) i Al di Meola(Gitara hiszpanska
                                            oraz jazz).

A co u Ciebie?
                                            • alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 15:02
                                              Jakbys wierzyl w to co wypisuje,to bylbys Polakiem!
                                              • szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 19:20
                                                Ty tos jerichtik "artysta-malyrz" ;)

jo grom ino na nrwach, a na gitarze to oprocz mojyj oumy gro jeszcze
                                                moja zona:)
                                                • alladyn15 Re:a to nie nasze 13.01.08, 18:21
                                                  Dla Szwager-Malaguena

pl.youtube.com/watch?v=XdKogZMyCMk
                                                  Teraz sobie wyobraz,jak musze diete nisko-weglowodanowa
                                                  kontrolowac,aby cos podobnie grac.
                                                  • alladyn15 Re:a to nie nasze 13.01.08, 18:44
                                                    A teraz uwaga:Paco de Lucia

pl.youtube.com/watch?v=RYkz30RL_GU
                                                  • alladyn15 Re:a to nie nasze 13.01.08, 19:11
                                                    Oczywiscie, di Meola

pl.youtube.com/watch?v=hZjJIVXfuEg
                                                    Sluchac i widac wyraznie,co oceniam, jako granie na instumencie
                                                    muzycznym.
                                                  • alladyn15 Re:a to nie nasze 13.01.08, 19:25
                                                    Teraz masz Ich Dwoje oraz mnie

pl.youtube.com/watch?v=9cadbYIzhqQ
                                                  • szwager_z_laband Re:a to nie nasze 13.01.08, 22:34
                                                    fajne ino niy nasze:)
                                                  • rita100 Re: nasze wspólne 18.01.08, 23:07
                                                    Koncert "Rawa Blues" 1992r
                                                    pl.youtube.com/watch?v=S5SRl6WSFN8&feature=related
                                                    Ale jedno wiem po latach
                                                    zawsze warto być człowiekiem
                                                    choć tak łatwo zejść na psy
                                                  • rita100 Re: nasze wspólne 18.01.08, 23:11
                                                    pl.youtube.com/watch?v=0mSIUTyT-CQ&feature=related
                                                    XIII Rawa Blues - Ostatnia Rawa Ryśka Riedla 1993.09

Ta wersja jest chyba lepsza
                                                  • rita100 Re: nasze wspólne 18.01.08, 23:14
                                                    pl.youtube.com/watch?v=44an4uyvW34&feature=related
                                                    "Dzem" (Jarocin 1986)
                                                    Czerwony jak cegła, rozgrzany jak piec....
    • szwager_z_laband Re: bo nasze 19.01.08, 13:04
      niynojlepiyj sam nagrane, ale jedyn z najpiynkniejszych konskow ...

pl.youtube.com/watch?v=4OSP89av9Xw
      • rita100 Re: nasze bo wspólne 19.01.08, 20:29
        szwager_z_laband napisał: kultura nie zna granic :)

> niynojlepiyj sam nagrane, ale jedyn z najpiynkniejszych konskow ...
        >
        Drugi dzień Festiwalu im. Ryśka Riedla. Koncert zespołu Cree. 29.07.2007
        Faktycznie , nie najlepiej nagrane, nie zbyt czysto, za to widać dobrze jak
        publika sie bawi. Tekst cięzko zrozumieć.

> pl.youtube.com/watch?v=4OSP89av9Xw
        • szwager_z_laband Re: nasze bo wspólne 20.01.08, 12:06
          kar00linka.wrzuta.pl/audio/3mndz9LQCj/cree_-_po_co_wiecej_mi
          • rita100 Re: nasze bo wspólne 20.01.08, 21:38
            szwager_z_laband napisał:

> kar00linka.wrzuta.pl/audio/3mndz9LQCj/cree_-_po_co_wiecej_mi

To spiewa syn Ryśka. Ponoć jest to niedokończona piosenka Jego ojca.
            A Bastek ciągnie ten wózek z całkiem podobnym głosem. Oby mądrość nim władała i
            nie poddał się w życiu, oby tylko czuł blues. Powodzenia mu życzę.

Weź mnie jak wiatr skrzydła ptaka
            Weź mnie jak woda łagodną falą
            Weź mnie jak słońce drzewną rosę
            A ja się wzniosę,
            podniosę, bo muszę

Dusza moja jeszcze czysta, choć niejedno widziała
            Serce widać, widać jak na dłoni po co więcej...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka