szwager_z_laband 05.01.08, 15:08 de.youtube.com/watch?v=S5yGv_flTZ0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwager_z_laband Re: bo nasze 05.01.08, 15:21 to przeca tysz:) de.youtube.com/watch?v=f7orhtgLEoQ Odpowiedz Link
alladyn15 Re: bo nasze 05.01.08, 16:18 Smutne ogladanie i sluchanie. Spiwanie - zero Harmonijka - zero Tak mozna wykonywac na 10-leciu Ogrodkow Dzialkowych! Bylo to na jakis dzialkach nakrecane? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: bo nasze 05.01.08, 18:59 ogrodki dziaukowe som piynkne jak my sie za nie domy - mogesz ale miec inksze zdanie:) co Ty lubisz oprocz tego co juz wiymy? Odpowiedz Link
rita100 Re:a to nie nasze 05.01.08, 19:15 Każdy utwór ma swój styl i swój urok Przypomne tylko że piękne tango argentyńskie powstało z biedy i wśród biedy argentyńskiej. Twórcą jego był Astor Pizzolla. www.youtube.com/watch?v=QCmP4bEJfOg&feature=related a to coś do tańca, który powstał na ulicy i na podwórkach argentyńskich , a dzis tańczony jest na salonach www.youtube.com/watch?v=mMPg5Yw5tTs&feature=related Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:a to nie nasze 05.01.08, 19:25 tymu cza pszoc, jak to je to juz je piykne:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:a to nie nasze 05.01.08, 19:25 tymu cza pszoc, jak to je to juz je piykne:) Odpowiedz Link
rita100 Re:a to nie nasze 05.01.08, 19:33 Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ze z biedy wychodzi najpiekniejsza twórczość Odpowiedz Link
rita100 Re:bo nasze 06.01.08, 11:29 Ale prawdą jest, że macie swój styl bluesowy, styl slonski i swoje klimaty. de.youtube.com/watch?v=TAV9iI1QkfE&feature=related Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:bo nasze 06.01.08, 12:24 biyda poradzitak jak nic inkszego harakter piyknie uksztautowac, a piykno rozwijo w najlepszyj formie. Kyks do mie je niy in o nasz slonski, ale i dobry blusmyn! Odpowiedz Link
annak12 Re:a to nie nasze 06.01.08, 15:55 rita100 napisała: > Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ze z biedy wychodzi najpiekniejsza twórczość mono dlatygo,co zachowali bogate wnyntrze,to ich marzenia,to im w duszy gro:) Odpowiedz Link
alladyn15 Re:a to nie nasze 07.01.08, 01:06 Nonsens annak,nie prawda.Od 30 z gora lat gra mi w jelitach,15 juz lat swiszcze mi w plucach i jeszcze nic godnego uwagi nie skomponowalem.Dwukrotnie przeswietlano mnie w szpitalch i za kazdym razem mowiono,ze mam bogate we wnetrznosci wnetrze.Uwazam,ze aby cos fajnego skomponowac,to trzeba miec duzo kasy aby wynajac kompozytora. Jako,ze jestem biedny,zachwycam ludzi jelitami i pluckami. Odpowiedz Link
alladyn15 Re:a to nie nasze 07.01.08, 01:29 Szwager...nie znam tworczosci Kyksa.Masz do niego duzy sentyment i to sie bardzo chwali. Powiem Ci jednak,jako osoba postronna,ze facet nie potrafi spiewac ani na harmonijce grac(przynajmniej naramiennej). No a teraz noz w twoje serce..Nalepa tez sie skompromitowal robiac gig z Dzem.Facet stracil wokal(o ile kiedykolwiek go mial) lata wczesniej. Moge miec wlasne zdanie,abo Odpowiedz Link
socer-schlesier Re:a to nie nasze 07.01.08, 10:37 alladyn15 napisał: Uwazam,ze aby cos fajnego skomponowac,to trzeba miec duzo kasy A wg. Ciebie np. Ludwig van Beethoven byl biedny czy bogaty? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:a to nie nasze 07.01.08, 11:52 :) rozsondno wypowiydz, ale - ale zapomnious dodac ze Kyks je super blusmynym i ze je w tym co robi wybitnom osobistosciom i przedewszyskim niypowtarzalny. Mie sie podobo to co on robi i pokazuje nom Slonzokom jak cza byc sobom. Czi Kyks np konczou szkoua muzyczno mie niy interesuje = odniego bracikowi talyntow muzycznych na zicher niy odmowisz. Abo? - A jo jednak wola Kyksa. Jak myslicz czymu? Odpowiedz Link
annak12 Re:a to nie nasze 07.01.08, 13:06 Ba ,u Cia to kiszki marsza grajom,mono tam i mosz.. artystyczny nieład:)Artysta stworzy coś wielkiygo jeśli (w tym wypadku to muzyka)jest jego życiem a niy ino chlebem! Odpowiedz Link
socer-schlesier Re:a to nie nasze 07.01.08, 15:19 Za Beethovenem w kondukcie zalobnym szedl tylko jego przyjaciel i wierny mu pies.Umarl w strasznej biedzie i zapomnieniu. Odpowiedz Link
alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 10:56 Szwager...nie znam Kyksa tworczosci jako wybitnego blusmena.Mozesz jakis link podac?Niech raczej dobry bedzie,prosze. Teraz odpowiem na pytanie.Jest samoukiem,tak samo jak Ty. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 11:35 sam mosz opinia: www.lesniczowka.art.pl/teksty/sgbinf06.doc a sam muzyka: mp3.wp.pl/p/strefa/posluchaj/hifi,148423.html sam mosz wiyncyj konskow: www.sgbmp3wppl.mp3.wp.pl/ Odpowiedz Link
sloneczko1 Re:a to nie nasze 12.01.08, 11:39 miec taki talynt a tak marnie skonczyc,i to na wlasne rzyczynie :( Odpowiedz Link
alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:10 Szwager..Twoj link MP3,jest calkiem ladny,lubie na niego patrzec czasami.Szkoda,ze sie nie nie otwiera. Odpowiedz Link
alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:13 Sloneczko,masz wiadomosci o czlowieku ktory nas tutaj zaprzata? Odpowiedz Link
alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:42 Zycie blusmena jest ciezkie,nie mowiac jeszcze,ze na hiszpanskiej gitarze gra. O czym chcialem...acha,przechodze sobie z C na D w blusie,robie wszystko co nalezy,aby moja nowa zona, wszystkie moje sciagi muzyczne uporzadkowala i wywalila na smietnik. Ktos moze sie zapytac,dlaczego wszystkie moje zony wyjezdzaja do Australii, szybko.Odpowiadam,ze nie wiem.Mam pecha do babek z tymi konekcjami. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:50 Alladynku, we austaralii som modne hawajske gitary, kere jedyn bohymiok wynaloz/abo byli to braciki?/ Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 13:08 a jake mosz odtwarzacze do suchania muzyki zainstalowane na komputerze? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 13:18 jo zawsze se na komputerze wiyncyj odtwarzaczy zainstaluja odrazu, to potym je zicher je zicher:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 13:23 a to prawie suchom sam: www.winamp.com/ Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:30 Alladynie, "nie nie otwiera" znaczy ze sie otwiyro - no i jak podobauo sie abo niy muzycznie? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 12:52 a tyn ostatni link ze tych kerech ci dou ci si roztwiyro? jak ja to ino kliknij na jakis konsek i mogesz suchac Odpowiedz Link
alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 13:52 Sytuacja jest taka a nie inna,ze trzeba pojedynczy link sciagnac,aby potem odgrac. Mialem z tym pewien sukces i powiem Ci,ze mam zal do Ciebie. Jak pisalem wczesniej,blabla. Faciu nie ma pojecia o spiewaniu koled noworocznych z 10 letnimi. Gra bluesa na fortepianie(elektronicznym)i nie potrafi skoncentrowac sie na sobie,ani na instrumencie. Zapowiada pociagi PKP.Dokladnie ja Nalepa robil. Wybacz moja szczerosc. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 14:07 jak Ci sie niy podobo, to nic juz na to niy poradza tak to juz je ze takom muzykom, abo sie jom lubi abo niy ps jako muzyka Ty preferujesz? Odpowiedz Link
alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 14:45 Masz racje.Albo sie cos lubi ,albo nie.Teraz Cie zaskocze; uwielbialem blus przez wiele,wiele lat(powiedzmy,ze okolo osmiu).Zaczalem potem lubiec amerikan folk(Bob Dylan), aby skonczyc na Packo de Lucia(gitara hiszpanska) i Al di Meola(Gitara hiszpanska oraz jazz). A co u Ciebie? Odpowiedz Link
alladyn15 Re:a to nie nasze 12.01.08, 15:02 Jakbys wierzyl w to co wypisuje,to bylbys Polakiem! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:a to nie nasze 12.01.08, 19:20 Ty tos jerichtik "artysta-malyrz" ;) jo grom ino na nrwach, a na gitarze to oprocz mojyj oumy gro jeszcze moja zona:) Odpowiedz Link
alladyn15 Re:a to nie nasze 13.01.08, 18:21 Dla Szwager-Malaguena pl.youtube.com/watch?v=XdKogZMyCMk Teraz sobie wyobraz,jak musze diete nisko-weglowodanowa kontrolowac,aby cos podobnie grac. Odpowiedz Link
alladyn15 Re:a to nie nasze 13.01.08, 18:44 A teraz uwaga:Paco de Lucia pl.youtube.com/watch?v=RYkz30RL_GU Odpowiedz Link
alladyn15 Re:a to nie nasze 13.01.08, 19:11 Oczywiscie, di Meola pl.youtube.com/watch?v=hZjJIVXfuEg Sluchac i widac wyraznie,co oceniam, jako granie na instumencie muzycznym. Odpowiedz Link
alladyn15 Re:a to nie nasze 13.01.08, 19:25 Teraz masz Ich Dwoje oraz mnie pl.youtube.com/watch?v=9cadbYIzhqQ Odpowiedz Link
rita100 Re: nasze wspólne 18.01.08, 23:07 Koncert "Rawa Blues" 1992r pl.youtube.com/watch?v=S5SRl6WSFN8&feature=related Ale jedno wiem po latach zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy Odpowiedz Link
rita100 Re: nasze wspólne 18.01.08, 23:11 pl.youtube.com/watch?v=0mSIUTyT-CQ&feature=related XIII Rawa Blues - Ostatnia Rawa Ryśka Riedla 1993.09 Ta wersja jest chyba lepsza Odpowiedz Link
rita100 Re: nasze wspólne 18.01.08, 23:14 pl.youtube.com/watch?v=44an4uyvW34&feature=related "Dzem" (Jarocin 1986) Czerwony jak cegła, rozgrzany jak piec.... Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: bo nasze 19.01.08, 13:04 niynojlepiyj sam nagrane, ale jedyn z najpiynkniejszych konskow ... pl.youtube.com/watch?v=4OSP89av9Xw Odpowiedz Link
rita100 Re: nasze bo wspólne 19.01.08, 20:29 szwager_z_laband napisał: kultura nie zna granic :) > niynojlepiyj sam nagrane, ale jedyn z najpiynkniejszych konskow ... > Drugi dzień Festiwalu im. Ryśka Riedla. Koncert zespołu Cree. 29.07.2007 Faktycznie , nie najlepiej nagrane, nie zbyt czysto, za to widać dobrze jak publika sie bawi. Tekst cięzko zrozumieć. > pl.youtube.com/watch?v=4OSP89av9Xw Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: nasze bo wspólne 20.01.08, 12:06 kar00linka.wrzuta.pl/audio/3mndz9LQCj/cree_-_po_co_wiecej_mi Odpowiedz Link
rita100 Re: nasze bo wspólne 20.01.08, 21:38 szwager_z_laband napisał: > kar00linka.wrzuta.pl/audio/3mndz9LQCj/cree_-_po_co_wiecej_mi To spiewa syn Ryśka. Ponoć jest to niedokończona piosenka Jego ojca. A Bastek ciągnie ten wózek z całkiem podobnym głosem. Oby mądrość nim władała i nie poddał się w życiu, oby tylko czuł blues. Powodzenia mu życzę. Weź mnie jak wiatr skrzydła ptaka Weź mnie jak woda łagodną falą Weź mnie jak słońce drzewną rosę A ja się wzniosę, podniosę, bo muszę Dusza moja jeszcze czysta, choć niejedno widziała Serce widać, widać jak na dłoni po co więcej...? Odpowiedz Link