szwager_z_laband 10.08.08, 18:09 schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=669 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: fotki z urlopow 10.08.08, 19:26 Jo tyż była na jeniodniowym urlopie. Pewłna jestem wrażeń, bo dzień jeden, a tak jakbym spędziła go dwa tygodnie. Laband, zgaduje - Kołobrzeg, a niektórych miejsc nie poznaje. Czy bedziesz podpisywał łobrazecki ? Koniecznie, by zrozumieć i przeżywać z Tobą te przygody. Koniecznie podpisz. Odpowiedz Link
rita100 Re: fotki z urlopow 10.08.08, 20:12 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=669&pos=15 Dowiedziałeś się jak się robi taką panierkę ? Ponoć rybe tylko w mące i białku się panieruje i na patelnie wrzuca. Pogode mieliście doskonałą. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fotki z urlopow 10.08.08, 20:15 tegoch niy wiedziou ale nauczouech sie robic tatar z uososia - pycha! ja to je w wiynkszosci Kolberg Odpowiedz Link
rita100 Re: fotki z urlopow 11.08.08, 22:33 > tegoch niy wiedziou ale nauczouech sie robic tatar z uososia - pycha! Z wędzonego łososia ? Ja będę miała gości z Kolobrzega, to nie musisz pisać , sami mi wszystko wyjaśnią ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))dość ;))))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fotki z urlopow 12.08.08, 18:44 niy, ze swiyrzego ale od biydy idzie i ze wyndzonego zrobic a do tego tataru(siekanego nozym) posiekane i osobno podawane posiekane pieczarki(nojlepiyj take ze krauzy), posiekano cebula, posiekane ogorki kiszone abo konserwowe pycha! Odpowiedz Link
rita100 Re:Austra sie kłania 10.08.08, 20:16 schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=668 A oto maskotka Hanyska ;)) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=668&pos=22 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:Austra sie kłania 10.08.08, 20:19 a kajs Ty bouya w tyn dziyn urlopowy? Odpowiedz Link
rita100 Re:Austra sie kłania 11.08.08, 22:36 Byłam w zamku królewskim w Chęcinach szukać skarbów królowej Bony , a znalazłam sczewiki krzyżackie ;))) schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=671 Potem byłam w skansenie kieleckim, ale album mam jeszcze nie skończony. To czekamy na albumy innych tez z wojażów. Odpowiedz Link
slonzok.jak.cza Re:Austra sie kłania 12.08.08, 17:05 rita100 napisała: > schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=668 > A oto maskotka Hanyska ;)) > schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=668&pos=22 Rita100 ta maskotka byla na samim szczycie góry. Na prziszłi miesiac to zas jedziymy w inny strony Alp. Odpowiedz Link
rita100 Re:Austra sie kłania 12.08.08, 20:12 Piękne mieliście widoki z góry. A na górze prawdziwy raj dla dzieci. Myslicie już o dzieciach ? A dlaczego uparliście się na Alpy ? schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=668&pos=42 Tego się zdjęcia boję, Kubiss by zapytał, czy to miejsce waszego noclegu ? ;))))) Odpowiedz Link
slonzok.jak.cza Re:Austra sie kłania 12.08.08, 22:09 No na dzieci pomału przidzie czas. do Alpow pojechali my bo to jest od nas 200 km. wiync jak sie w dzien nic nie planuje to o 7 rano do auta i o 9 tej sie je na miejscu. Nigdy jeszcze nie bolech w gorach, a jak sie tak kole Munchen fajnou pogoda trefiyło to dycki bylo widac piykny krajobraz ALP. Mysla ze na prziszłi rok to conajmi na tydzien cza bydzie do Austriy skoczyć, bo doprouwdy warto. A na tim zdieciu to je domek od Czarownicy Odpowiedz Link
hanys_hans hanys_hans sie kłania 13.08.08, 09:16 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=675&pos=0 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: hanys_hans sie kłania 13.08.08, 16:55 a kaj to je Hanys? bo jakos niy kojarza ... Odpowiedz Link
rita100 Re: hanys_hans sie kłania 13.08.08, 20:11 Jak to gdzie ? Kłania nam się Hanys pośród kamiennych starych skał. Wygląda to na wyprawę dookoła świata ;))))) Do odważnych świat należy. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: hanys_hans sie kłania 14.08.08, 19:04 szwager_z_laband napisał: > a kaj to je Hanys? > > bo jakos niy kojarza ... mono tyn obrozek ci co wiyncy powiy schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=675&pos=0 Odpowiedz Link
szwager_z_laband 447 m.n.p.m ;) 14.08.08, 20:17 Hier in der Höhle schlief Kaiser Barbarossa Der alte Barbarossa Der Kaiser Friederich, Im unterirsdischen Schlosse Hält er verzaubert sich. Er ist niemals gestorben, Er lebt darin noch jetzt; Er hat im Schloss verborgen Zum Schlaf sich hingesetzt. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: hanys_hans sie kłania 16.08.08, 22:51 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=0 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: hanys_hans sie kłania 17.08.08, 08:40 powiydz ze to Ballest zrobiou? Odpowiedz Link
ballest Re: hanys_hans sie kłania 17.08.08, 08:55 Niy, jou yno zrobiou plan, a budowy sciongnou uech innych;) Odpowiedz Link
rita100 Re:Austra sie kłania 13.08.08, 20:07 Domek czarownic ? Hehe, ale coś pusty ;)))) Czyżby czarownice gdzies wysiedlili. Pewnie, że trzeba korzystać z takiej mozliwości. Jesli tylko można, jeśli jest ochota, no i jeszcze many, to marzenia trzeba spełniać. Zostaną piękne wspomnienia, a jak ktoś powiedział: wspomnienia to niesamowite bogactwo. Będzie o czym opowiadać później dzieciom :) Pogody życzę Odpowiedz Link
slonzok.jak.cza Re:Austra sie kłania 13.08.08, 21:55 Rita100 mosz recht, a jutro po robocie pyndza do Heimatu, bo dopiyro w niedziela na nocka idymy. Mysl ze zas zachoucza o jake miasto coch jusz downo nieboł w nim. To do zajś ! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:Na Sloonsku trąby 15.08.08, 20:02 faktycznie niykere okropicznie jezdzom;) Odpowiedz Link
rita100 Re:Na Sloonsku powodzie 16.08.08, 15:33 nowiny.gliwice.pl/nowa/forum/viewtopic.php?f=2&t=9&p=29#p29 Ale ich zalało Odpowiedz Link
rita100 Re:Legendarne route 66 z Chicago 19.08.08, 22:25 schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=677 No, no kończą się nam urlopy. Odpowiedz Link
ballest Re:Legendarne route 66 z Chicago 19.08.08, 22:32 ale Hanysa nie szukali;) a tu moje fotki schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=676 Odpowiedz Link
rita100 Re:Gdzie to jest ? 19.08.08, 22:42 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=676&pos=11 W mokrym miejscu ten urlop spędziłeś ;)))) Odpowiedz Link
ballest Re:Gdzie to jest ? 19.08.08, 22:42 Na Majorce;) Zona sie zdecydowla samolotem leciec! Moj kuzyn zyl na Majorce i mial tam restauracje, ale ja sprzedal, bo mu tam za cieplo bylo! Odpowiedz Link
rita100 Re:Majorka się kłania 19.08.08, 22:52 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=676&pos=8 Ależ piekny GrandHotel w starej kamienicy. Dodasz jeszcze więcej zdjęć ? Odpowiedz Link
rita100 Re:Majorka się kłania 24.08.08, 21:44 ballest napisał: > Rita jak chcesz to dodam! Chce ! :) Odpowiedz Link
ballest Re:Majorka się kłania 22.08.08, 20:41 Juz sa Riciuniu schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=676 Odpowiedz Link
rita100 Re:Majorka się kłania 24.08.08, 21:46 ballest napisał: > Juz sa Riciuniu > schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=676 Nie bądź taki szybki Bill ;)))) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=676&pos=7 A w pomieszczeniach nie robiłeś zdjecia ? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fotki z urlopow 22.08.08, 18:13 no to je super! schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=676&pos=15 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fotki z urlopow 23.08.08, 09:47 a jo tera jada to sam knipsowac:) picasaweb.google.com/ubuecher/Provence2008 www.luberon-news.com/fr/Villes-et-Villages-Luberon/Villes/Apt-en-Provence-84400 no to au revoir:) Odpowiedz Link
ballest Re: fotki z urlopow 23.08.08, 10:52 No to zyczam fajnego urlopu i fajnych fotkow! Jedno se ale muszam spytac, fto z Wos umie lepi po francusku, Ty albo baba? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fotki z urlopow 23.08.08, 15:04 Camargue to je ojczyzna kopruchow - one nos tam zezerom:)) Nojlepiyj parlo moj synek, moja tysz niyzle ino niymo ostatnio sposobnosci - jo zawsze poczebuja czasu zeba sie po "murzynsku" z Francuzami dogodac:)) Ballest jo je do szprachow antytalynt - jo tak jak we kuchni, mom idee ale poczebuja dziesiync pomocnikow;) Dziynkuja i pyrsk! Odpowiedz Link
ballest Re: fotki z urlopow 24.08.08, 10:18 Tos Ty taki jak jou, bo jou jak kochom po chinsku, to tysz poczebujam 10 pomocnikow, ale se na koncu zwie, ze ballest uwarzou! ;) a kedy to se wybierosz na Provence? Z Fliegra uech widziou Camarque, jaki cudowne kolory gynau przy ujsciu Rodanu. www.youtube.com/watch?v=MzKzBs09ry4 La Provence tysz tam je;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fotki z urlopow 24.08.08, 10:20 czekom ino na ludzi ze Laband - jak sam bydom zaro jadymy juz licza godziny ale dzisiej jeszcze jedyn gyburstak i tysz bydzie mocka starych i modych "Labanderow";) Odpowiedz Link
ballest Re: fotki z urlopow 24.08.08, 10:46 No fajny Gruß do Wszystkich Labanderow, moja kuzynka z Frebergu wlasciwie tysz Labanderkom jest! Laband kukni na Google Earth i wsadz tam -salin de giraud- Pod tom miejscowosciom sa te wielkie prostokonty kere uech z Fliegra widziou. Jou ale to widziou w trohcx innych farbach jak na Google erth, bouy tysz zielone i swiatue prostokonty? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: fotki z urlopow 24.08.08, 16:27 schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/normal_IMG_7156.JPG Odpowiedz Link
dede99 Re: fotki z urlopow 24.08.08, 17:44 @Szwager widza zes slowa dotrzimol;) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=669&pos=21 lg dede Odpowiedz Link
ballest Re: fotki z urlopow 24.08.08, 20:07 i zaroz bydom nowe, jak yno przyjedzie nazod! Odpowiedz Link
rita100 Re: fotki z urlopow 24.08.08, 21:44 hanys_hans napisał: > schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/normal_IMG_7156.JPG O rany, jakie fantastyczne ujęcie tej elewacji Odpowiedz Link
rita100 Re: fotki z urlopow 24.08.08, 21:48 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=676&pos=18 A mnie ta fotka sie podoba robiona z fligra Odpowiedz Link
ballest Re: fotki z urlopow 25.08.08, 13:16 Jak sie nie mylam, to to jest Masyw Montblanc! aha, w pomieszczeniu tez sa zdjecia, ale sa osoby na nich a tego tu nie wloze! Odpowiedz Link
rita100 Re: fotki z urlopow 25.08.08, 20:54 A czygo sia boisz ? Ludzie só ludźmi :) A ja idę na urlop. Proszę was, nie płaczcie, nie szlochajcie, nie rońcie krokodylowych łez, bo żadne szlochy i płacze nie pomogą - idę na urlop, a raczej urlop przyjeźdza do mnie. I zacznie sie warzenie, plotkowanie, zwiedzanie. Znikam na jakiś czas, tak od zaraz aż do odwołania alarmu. Patrzecie tam jako coby nikomu sie krzywda nie działa. A hoj przygodo ! Odpowiedz Link
ballest Re: fotki z urlopow 25.08.08, 22:51 No to Rita, zyczam fajnych wieczorkow, fajnych wycieczek, plotkowania no i duzo milych przygod. Odpowiedz Link
kubiss Re: fotki z urlopow 26.08.08, 00:34 No no no ;-) Takie fotografie robią wrażenie :-) Powiem wam że są bardzo fajne . Ja chętnie bym też cośik wstawił lecz teraz jestem przed urlopem . Zeszły urlop był w grudniu a zresztą was Ameryka nie interesuja . W każdym razie miło było poznać twarze niektórych adwersarzy Pozdrawiam ..... ;-) Odpowiedz Link
ballest Re: fotki z urlopow 26.08.08, 05:54 a fto napisou, ze nos Ameryka nie interesuje? Odpowiedz Link
annak12 Re: fotki z urlopow 26.08.08, 15:04 apetycznie wyglondo schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=3 co tam je dryny Odpowiedz Link
ballest Re: fotki z urlopow 26.08.08, 15:30 Mosz smaka, niy;) Labanda niy ma, ale jou ci pedziec mogam, bo mi dou szkosztowac. W szklonkach brakuje czerwonego wina a ta nadziewanou zista mou na wierchu dugie owsiki w galerecie (bardzo smaczne i zdrowe) a potym jest bitou smietana z kyjzom;) Odpowiedz Link
annak12 Re: fotki z urlopow 26.08.08, 16:18 ;) oooo,a tu jake ciacho:))) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=669&pos=21 Odpowiedz Link
kubiss Re: fotki z urn 26.08.08, 19:09 Apetycznie ? fuuuj . Wygląd USA jest imponujący . To zupełnie cosik innego Europa . Natomiast żywność jest paskudna . W amerykańskich DELI - mini delikatesy nie kupicie nic z czego mozna by zrobić zupę czy zjesc normalny chleb . Jest tutaj wiele ludzi bardzo otyłych do tego stopnia że ledwo chodza .Ja niestety tez tyje bo chcac nie chcac z braku słowiańskich sklepów często żrę ten amerykański schit . Pozdrawiam ..... KubiSS Odpowiedz Link
annak12 Re: Manhattan 7-th Ave 26.08.08, 19:38 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1140569,2,18.html coż tu jest imponujoncygo?zero zieleni,wszyscy se kaś śpieszom,budynki zawieszone billbordami,a chyba i dziury w jezdni-kałuze:) co do żywności to tu chociaż momy wybór,bo wypisano na etykietach zawartość,smak jednak jyj tysz se traci,w tym roku mi tomaty obrodzioły(o dziwo,ostatnio to mi se zaraza dowała),tu przy zrywaniu juz zapach pobudzo o sylwetka to se dboł,piszecie o szybkich maszynach a zdrowe je koło (rower):) Odpowiedz Link
ballest Re: Manhattan 7-th Ave 26.08.08, 22:01 Anna, wiesz o tym, ze kobiety z Polski czesto na raka piersi w USA cho ruja? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Manhattan 7-th Ave 26.08.08, 21:40 kubiss napisał: > Ja > niestety tez tyje bo chcac nie chcac z braku słowiańskich sklepów > często żrę ten amerykański schit . fotoforum.gazeta.pl/3,0,1140566,2,17.html cojs´ niy widac´ na tym twojim zdjynciu co bys´ byu za ruby... Odpowiedz Link
ballest Re: Manhattan 7-th Ave 26.08.08, 21:59 ale tos nom juz roz pokozou;) fotoforum.gazeta.pl/3,0,1140610,2,9.html Jou myslou ty mosz cos nowego? Czymu tam tak ponuro u wos? fotoforum.gazeta.pl/3,0,811102,2,25.html Odpowiedz Link
ballest Re: Manhattan 7-th Ave 26.08.08, 22:23 Danke, tera zes wsadziou nowe i som fajniejsze, a fto to je na tym Bildzie? fotoforum.gazeta.pl/3,0,1411665,2,1.html Odpowiedz Link
ballest Re: Manhattan 7-th Ave 27.08.08, 16:28 Takie chude gynsi som w Ameryce? fotoforum.gazeta.pl/3,0,1411664,2,2.html Odpowiedz Link
kubiss Re: Manhattan 7-th Ave 28.08.08, 16:00 ballest napisał: > Takie chude gynsi som w Ameryce? > fotoforum.gazeta.pl/3,0,1411664,2,2.html Jako czlowiek dorosly powinienes wiedziec ze na swiecie wystepuje wiele rodzajow ptakow . Nie tylko kanarki i golebie ..... :-) Odpowiedz Link
ballest Re: fotki z urlopow 26.08.08, 21:49 Anna, co chcesz atateczny chop, przeca go baba dobrze kormi;) Odpowiedz Link
kubiss Re: fotki z urlopow 28.08.08, 00:25 Nowy Jork to miasto ktore u jednych budzi wstret a innych zachwyca . Ja nie bede was opisywaniem ameryki zasmuca narazajac sie jednoczesnie na potyczki forumowe . Powiem wam tylko ze Ojropa sie chowa do calego USA . To tyle w tym temacie ..... :-I Odpowiedz Link
ballest Re: fotki z urlopow 28.08.08, 06:08 Kubiss, nie mozna porownac USA do Europy, to tak jak bys porownou haderloka z ksiyndzym. Takou je niestety prowda. USA to land bez kultury, co majom to za wydrukowane dollary kupiyli. Nom nie imponuja, bo jak wleziesz do sklepuy to co tam widzisz z USA oprocz Soji, Ryzu, orzeszkow ziemnych, albo rodzynek? Produkty techniczne made in USA to produkty bez jakosci i skuli tego sa wysmiewane. Malo tego ich kultura z Hamburgerami, Piwem od Anheusera czy Coca Cola swiadczy o braku etyki spozywania. Odpowiedz Link
annak12 Re: fotki z urlopow 28.08.08, 13:46 ballest napisał: > Kubiss, nie mozna porownac USA do Europy, to tak jak bys porownou > haderloka z ksiyndzym. Ballest,kogo tu uważosz za haderloka a kogo za ksiyndza? Odpowiedz Link
ballest Re: fotki z urlopow 28.08.08, 20:35 Europa w stosunku do USA za ostaja moralnosci czyli ksiyndza a USA za haderloka, ale haderlok, jest 1000 razy lepszy jak USA! Odpowiedz Link
annak12 Re: fotki z urlopow 28.08.08, 13:51 kubiss napisał: > Ja nie bede was opisywaniem ameryki zasmuca narazajac sie jednoczesnie na > potyczki forumowe . chciołbyś klakierow!? Odpowiedz Link
kubiss Re: fotki z urlopow 28.08.08, 15:00 Klakierow ? A do czego ? Po prostu nie chce was - zwlaswzcza kolezanki dolowac przypominajac fakt ze mieszkaja w slaskich slumsach z wychodkiem uod podworka . Do tego te zie3lone kraty i okna w ceglastych bunkrowych familokach . Dobrze ze chociaz Polacy wybudowali wam nowe uuosiedla gdzie mozeta sie przesiedlic . Trza tylko robotnego chopa ..... :-) -- Tu tez bywaja slumsy i ubostwo Odpowiedz Link
annak12 Re: fotki z urlopow 28.08.08, 15:25 mosz na myśli to polskie budownictwo z wielkiej płyty,azbestowe!To ino dodatkowe koszty,coby se pozbyć tygo pieroństwa:) Kubiss,wielu Polokow w USA zachorowało na raka od pyłu azbestowego pracujoncych przy Word Trace Center. >Trza tylko robotnego chopa ..... :-) złoto ronczka:))) Odpowiedz Link
kubiss Re: fotki z urlopow 28.08.08, 15:56 Nie z azb estowej plyty tylko z BETONOWEJ ! BETON TO NIE AZBEST . Poza tym mieszkanka z betonu maja ubikacje i lazienke osobno . Mozesz sie kapac w wannie a nie w ocynkowej poniemieckiej misce czy bali :-) . Ty sie kapiesz w piance a obok w lazience maz robi kupe do muszli klozetowej wykonanej z ceramiki . Czego ci wiecej do szczescia potrzeba .....:-) Viele gruse aus Ameryka Ps.Troche szkoda ze prowokujesz pootyczki w watku o fotkach z wakacji . Odpowiedz Link
annak12 Re: fotki z urlopow 28.08.08, 16:44 kubiss napisał: > Nie z azb estowej plyty tylko z BETONOWEJ ! > BETON TO NIE AZBEST . a eternit ,kolego stosowano go niy ino do pokrycia dachow,do elewacji budynkow tysz go wykorzystywano.Zburzono szkoła łączności do keryj Ballest chodzioł,a nowo właśnie wybudowali z tygo świństwa,tak samo i internat.Dopiyro jak internat zmieniali na policja i TBS,to pozbywali se tygo świństwo,teren boł odgrodzony,robotniki w specjalnych kombinezonach,jeszcze jest wiela takich budynkow na terenie Glywic. > Poza tym mieszkanka z betonu maja ubikacje i lazienke osobno . o dziwo,tysz mom osobno,a niy je dom ze betonu,jeszcze do niydowna boły ślady po wojennych kulach:) > Mozesz sie kapac w wannie a nie w ocynkowej poniemieckiej misce czy bali :-) . miski i balie miały urok,jak tak pokazujom we filmach,to wdycko ftoś pomogoł w myciu:)) > Ty sie kapiesz w piance a obok w lazience maz robi kupe do muszli klozetowej > wykonanej z ceramiki . niezbyt to romantycznie brzmi! > Czego ci wiecej do szczescia potrzeba .....:-) cieszy mnie poranno rosa,zachwyci promyk słońca mienioncy se w kropli dyszczu,..... a tam w Hameryce?,oblegani psychologowie,co ich cieszy?zagubieni ,samotni w tym nowoczesnym,wielkim świecie > Viele gruse aus Ameryka > > > Ps.Troche szkoda ze prowokujesz pootyczki w watku o fotkach z wakacji . sorry,postanowiom se poprawić!Uciekom Odpowiedz Link
gajowy555 Re: fotki z urlopow 28.08.08, 19:15 Tak kuknijcie sie ino tukej: schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=678 pozdrowiynia łod Warniji Odpowiedz Link
slonzok.jak.cza Re: fotki z urlopow 28.08.08, 20:13 Gajowy piykne bilda! Mom pytanie co do tich piramidow: Szło tam rejn wlysc? Abo nie wposzczajom do srodka? Odpowiedz Link
gajowy555 Re: fotki z urlopow 28.08.08, 20:44 slonzok.jak.cza napisał: > Gajowy piykne bilda! > Mom pytanie co do tich piramidow: Szło tam rejn wlysc? Abo nie wposzczajom do s > rodka? jak znojda czas, to wom wszystkim odpowiem, mono sie wiyncy pytań pojawi... pzdro:))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fotki z urlopow 29.08.08, 08:35 Pyrsk! Pozdrowiynia ze urlopu do wszyskich! :) Zdjyncia som piykne a jeszcze piykniejszy je na nich kolor nieba:) Do tyj nojwiynkszyj piramidy dzie wlys - bouech tam pora lot tymu - ona je ale pusto = som kamiyn i nic wiyncyj, jedyn kamiynny sarkofag prostokontny, ptrzenscia som wonske, niske i pochue, i jak idzie wycieczka z jednyj strony i zdrugyj(sie mijajom, to je richtik mauo placu, a ze deki kapiom na wos krople ze sparowanych oddychow. Jak ktos chce pooglondac starozytne skarby to polecom wycieczka do Kairu do muzeum. Pozdrowiom i richtuja sie porobic moje fotki:)) Odpowiedz Link
gajowy555 Re: fotki z urlopow 29.08.08, 11:08 szwager_z_laband napisał: >Jak ktos chce pooglondac starozytne skarby to polecom wycieczka do Kairu > do muzeum. schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/normal_Egipt%2034.jpg Ja, tam ino kamery przy wejściu zabiyrajom i łobrozków ni ma. Ale pooglondać jest co. Pozdrawiam i miłego urlopu winszuja. No i na Twoje bildy czekam... Odpowiedz Link
gajowy555 Re: fotki z urlopow 29.08.08, 11:14 slonzok.jak.cza napisał: > Gajowy piykne bilda! > Mom pytanie co do tich piramidow: Szło tam rejn wlysc? Abo nie wposzczajom do srodka? Szwager z Laband napisał: Do tyj nojwiynkszyj piramidy dzie wlys - bouech tam pora lot tymu - ona je ale pusto = som kamiyn i nic wiyncyj, jedyn kamiynny sarkofag prostokontny, ptrzenscia som wonske, niske i pochue, i jak idzie wycieczka z jednyj strony i zdrugyj(sie mijajom, to je richtik mauo placu, a ze deki kapiom na wos krople ze sparowanych oddychow. -potwierdzam, richtik tak je, jak Szwager napisoł... pzdr Odpowiedz Link
kubiss Re: fotki z urlopow 03.10.08, 16:01 Tez bylem wtym kamiennym sarkofagu . Pamietam ze jak wychodzilem tym waskim tunelem to juz mialem gwiazdki w oczach z powodu braku tlenu w tunelu . Myslałem ze nie dojdę do światła na końcu . Odpowiedz Link
annak12 Re: fotki z urlopow 28.08.08, 20:24 to ujyncie fantastyczne schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=678&pos=40 Odpowiedz Link
hanys_hans Re: fotki z urlopow 28.08.08, 20:29 te je piykne schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=678&pos=70 Odpowiedz Link
kubiss Re: fotki z urlopow 28.08.08, 20:48 A czy mas zzdjecia z Kairu jak na dachach nieskonczonych budynkow stercza druty i lezy pelno smieci ? Jest tego cale mnostwo . Sorry ale nie pytam sie o to zeby ci dogryzc . Egipt jest bardzo fajna odskocznia od cywilizacji jaka znamy :-) Zwiedzalem Egipt lecz wtedy moja kamera zostala wykapana w morzu czerwonym i to byl jej koniec . ..... :-) Odpowiedz Link
gajowy555 Re: fotki z urlopow 29.08.08, 11:22 kubiss napisał: > A czy mas zzdjecia z Kairu jak na dachach nieskonczonych budynkow stercza druty > i lezy pelno smieci ? > Jest tego cale mnostwo . > Sorry ale nie pytam sie o to zeby ci dogryzc . > Egipt jest bardzo fajna odskocznia od cywilizacji jaka znamy :-) Pyrsk, co prowda po dachach zech nie łaziuł, ale mosz recht, co Egipt to kraj olbrzymich kontrastów i rozwarstwienia społecznego. Obok przepychu na każdym kroku widać, brud, smród i ubóstwo. Ale zawsze miło powspominać słoneczne dni, tym bardzi, że u nos dyszcz leje, jak pieron... schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=678&pos=76 pozdrowiynia łod Warniji > Zwiedzalem Egipt lecz wtedy moja kamera zostala wykapana w morzu czerwonym i to > byl jej koniec . ..... :-) Odpowiedz Link
kubiss Re: Do Gajowego 555 29.09.08, 01:01 Dziękuję serdecznie za linka do zdjęć . Sprawiłeś mi tym miłą niespodziankę . Cywlilzacja arabska bardzo się różni od europejskiej . Duże wrazenie zrobiło na mnie "miasto umarłych". Pilot wycieczkowy mówił nam że na cmentarzu pośród grobów w Kairze żyją i mieszkaja sobie ludzie . Mowił że jest tam bardzo niebezpiecznie i nie można tam nawet wejść . Jedynie co mi dokuczało to brak rozrywki . Mimo posiadania niezłej sumy pieniędzy nie mogłem zaszalec w kasynach bo takich nie ma , we flipera tez nie moglem zagrać . Motorem wodnym nie moglem pojezdzic bo zabroniony . Troche tak dziwnie . Poza tym polecam wszystkim forumowiczom . Nie siećta w familokach tylko zwiedzejta ..... :-) Odpowiedz Link
rita100 Re: Do Gajowego 555 02.11.08, 22:50 > Nie siećta w familokach tylko zwiedzejta ..... :-) Słowa, slowa, słowa .... lecz nie zawsze w czyny mozna je mienić. Ciesz się Kubiss, że masz to szczęście :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Do Ballesta 02.11.08, 23:01 Ballest cóż można więcej jak tylo iśc śmiało przez życie **.¸¸.•**¨`•»Natura do mnie sia śnieje¸¸.•*¨`•» ¸¸.•*¨`•»skowronek, aj to nolepszy mój kamrot"¸¸.•*¨`•» Odpowiedz Link
ballest Re: fotki z urlopow 28.08.08, 20:42 "Dobrze ze chociaz Polacy wybudowali wam nowe uuosiedla gdzie mozeta sie przesiedlic . Trza tylko robotnego chopa ..... :-)" Kubus, a terazes se zurem uoblou, jou typujam, z tych co tu piszom na forum, mom na mysli Slonzakow ani jeden nie mieszkou w polski SPELUNCE, typu osiedle Kopernika! Bo tam mieszkajom yno Gorole! Myslam, ze Dede, Soccer, Anna, Laband, Hanys, Cirano czy na przyklad Sloneczko mi to podsztymplujom! Widzisz w tych Waszych gorolskich Willach azbestowych Slonzoki miysdzkac nie chcom! Odpowiedz Link
kubiss Re: fotki z urlopuf 28.08.08, 20:57 trza sie posmiac trocha kolego Ballest :-) W takim razie przykro mi ze was nie stac na mieszkanie w BLOKACH . Ale glowa do gory . Wasze dziecki na pewno juz sie wyprowadza z tych poniemieckich familokow . Zycze im tego ze szczerego serca ..... KubiSS Odpowiedz Link
ballest Re: fotki z urlopuf 28.08.08, 21:35 KubiSS we bogatych Dolnoslonskich wioskach Poloki tysz dugo nie wytrzymali, bo kultura mieszkania to nie polskou domena, znosz to z opolskiego, prawda;) - nawet poty spolyli, Polska im wybudowala na koncu kazdy wsi te bloki z tych plyt betonowo-azbestowo - pilsniowych, ale dzisiej i te som zajechane;) Odpowiedz Link
rita100 Re: fotki z urlopów 06.09.08, 21:04 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=681&pos=0 Czasami urlop może być smaczny ;))) Odpowiedz Link
sweet_angelina Re: fotki z urlopów 07.09.08, 10:34 rita100 napisała: > schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=681&pos=0 > Czasami urlop może być smaczny ;))) Rita - Ty sam lepszy nom na smak nie rob... :( Odpowiedz Link
ballest Re: fotki z urlopów 07.09.08, 11:05 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?pos=-16488 podej komentarz do ty fotki! Odpowiedz Link
rita100 Re: fotki z urlopów 07.09.08, 21:55 ballest napisał: > schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?pos=-16488 > podej komentarz do ty fotki! Prawda, że doskonała fotka. To jest malowidło na ścianie w pewnej kafejce na Kazimierzu w Krakowie. Najlepsza postać to w/g mnie jest tego harmonisty co głowę trzyma wykręconą w tył. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: fotki z urlopów 02.11.08, 22:41 mpg z biesidy we goorach HARCU schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=675&pos=60 Odpowiedz Link
rita100 Re: fotki z urlopów 07.09.08, 21:53 sweet_angelina napisała: > rita100 napisała: > > > schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=681&pos=0 > > Czasami urlop może być smaczny ;))) > > Rita - Ty sam lepszy nom na smak nie rob... :( hehe, to jeszcze nie koniec, zaraz podam repete ! Odpowiedz Link
rita100 Re: zapraszam na repete 07.09.08, 22:06 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=681&pos=1 Teraz z malinka w środeczku, uczta dla podniebienia. Sam smaczek z bitą śmietanką. Nikt sie chyba nie oprze takiemu urlopowi ;)))) Odpowiedz Link
rita100 Re: urlop na fotkach 08.09.08, 22:48 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=682&pos=30 A na polskich plażach tłok, gdzies pośród tłumu czai sie Gajowy :) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fotki z urlopow 14.09.08, 12:41 Witom po pauzie urlopowyj:) no i piyrszo fotkajuz je:)) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=687&pos=0 jak widac urlop bou jak malowany;) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: fotki z urlopow 14.09.08, 16:56 szwager_z_laband napisał: > schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=687&pos=0 > jak widac urlop bou jak malowany;) Widza rze tyn szild z hotelu tysz rzes´ pszemalowou :-))) Odpowiedz Link
socer-schlesier Raj na ziemi. 14.09.08, 18:09 rita100 napisala: schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=681&pos=1 Teraz z malinka w środeczku, uczta dla podniebienia. Sam smaczek z bitą śmietanką. Nikt sie chyba nie oprze takiemu urlopowi ;)))) I czyz nie zyjemy w raju? Odpowiedz Link
rita100 Re: Raj na ziemi. 15.09.08, 22:02 Zyjemy w Raju Socer, tylko czasami tego nie zauważamy. Dla jednych jest raj Lazurowe Wybrzeże, dla drugich lody z bitą smietaną z malinką w środku. I cóż więcej chcieć ? Odpowiedz Link
rita100 Re: fotki z urlopow 15.09.08, 22:00 Toś był Laband na Lazurowym Wybrzeżu. Hit marzeń ! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: fotki z urlopow 17.09.08, 18:04 jo by padou izech bou we Provence-Alpes-Côte d’Azur Odpowiedz Link
szwager_z_laband ps 17.09.08, 18:22 miyszkouech sam:) www.youtube.com/watch?v=F_8v9JGl44U Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 17.09.08, 18:36 www.vaucluse-visites-virtuelles.com/glvirtualbluepopouts/st-saturnin-aptus.html Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 17.09.08, 18:59 www.dailymotion.com/video/x5l29h_saint-saturnin-dapt_travel Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 17.09.08, 19:07 www.dailymotion.com/relevance/search/saint%2Bsaturnin%2Bles%2Bapt/video/x4ceg9_saint-saturnin-les-apt_travel Odpowiedz Link
rita100 Re: ps 17.09.08, 22:39 Było po czym spacerować, kamieni , a kamieni, a każdy by opowiedział swą historię. Odpowiedz Link
rita100 Re:Fotki z urlopów 17.09.08, 22:41 Laband, czy nie jest juz czas na konkurs. Zima się zaczyna, więc letnie urlopy sie zakończyły. Powiedzmy finisz ! Czas na konkursy. Nie zapomnij opisać swoich albumów. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:Fotki z urlopów 18.09.08, 19:02 proponuja roztworzyc tyn konkurs piyrszego X - Odpowiedz Link
rita100 Re:Fotki z urlopów 18.09.08, 22:12 Może być i musimy zaangażować w to ludzi, czyli komisje sędziowską, bysmy sami sobie nie wybierali. Jaki układ proponujesz ? Jakbysmy tak zaangażowali na sędziów tych co nie mają urlopowych albumów ? Byliby wtenczas bardziej zaangazowani i odpowiedzialni. A to zobowiązuje :) Ryzykujemy ? Odpowiedz Link
rita100 Re:Fotki z urlopów 19.09.08, 22:46 A jek myślita, jekby tak some dziołuszki wybrały album urlopowy? Momy jich troche na Forum. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:Fotki z urlopów 20.09.08, 07:42 ano niych bydzie - ale niych inksze tysz cos prdzom! Odpowiedz Link
rita100 Re:Fotki z urlopów 21.09.08, 20:14 Trzeba jednak obrać jakąś taktykę by zachęcic do wyborów. A może mosz jakis plan, jakąś zachetę, a może jaką halbkę ? Odpowiedz Link
rita100 Re:Fotki z urlopów 26.09.08, 21:35 Chynci so, a nawet dyktatorskie. A więc Laband jest album bezkonkurencyjny, jest, jest, jest i za ten album bardzo dziekuje. On wygrywa I miejsce, stawiam halbeczke bez dwóch zdań. I czy wam się to podoba czy nie, musi wygrać, bo to jest symboliczny album urlopowy. Czy Ty go widzisz ? Odpowiedz Link
rita100 Re:Fotki z urlopów 27.09.08, 21:49 Laband, rozpłaczę się zaraz, że nie widzicie tego albumu. Było by grzechem gdybysmy go nie wybrali! Odpowiedz Link
rita100 Re:Fotki z urlopów 03.10.08, 20:08 ballest napisał: > rita to som dwa albumy a nie jeden;) ano dwa, bo jak by bylo więcej osób to by i więcej albumów było. Trzeba było sie tak obijać ? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 18.09.08, 19:01 rita100 napisała: > Było po czym spacerować, kamieni , a kamieni, a każdy by opowiedział swą histor > ię. a JEDYN ZECH SE DODOM PRZITARGOU:) Odpowiedz Link
rita100 Re: ps 18.09.08, 22:19 A jednak, kamienie mają wspomnieniową cenę :) Takie małe symbole pamięci. Zauwazyłam, że nowe zdjęcia dołożyłeś. Odpowiedz Link
kubiss Re: Egipt 03.10.08, 15:54 Wiele bardzo ciekawych zdjęć . Mnie urzekły te z Egiptu . Są super . Jestem też pod wrażeniem odwago Hanysa Hanca i Szwagra_z_Polski co to swoje zdjęcia bez oporów ujawnił . Jesteście odważniejsi niz Ballest który ukrywa swoją postać jak wesz . Ja też upubliczniłem swoją postać w dobrej rozdzielczości . Pozdrawiam wszystkich ..... KubiSS Odpowiedz Link
rita100 Re: Egipt 03.10.08, 20:09 Po części jak widac Kubiss również daje glos na album spotkania w Herzu Odpowiedz Link
kubiss Re: Przykro mi 03.10.08, 20:16 Daje głos daje :-) Jo bym sie nawet i z wami spotkał ale z racji tej że jestem Gorol i do tego Polok popsułbym wam tylko dobrą zabawę . To tak jakby na ucztę żołnierzy wermachtu zaprosić Żyda który jadł by i rozmawiał przy jednym stoliku z resztą . TO NIEWYKONALNE .....KubiSS Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Przykro mi 04.10.08, 07:31 jo by raczyjj padou ize som es se je winny. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Przykro mi 04.10.08, 08:13 kubiss napisał: > Polok popsułbym wam tylko dobrą zabawę . > To tak jakby na ucztę żołnierzy wermachtu zaprosić Żyda który jadł by i > rozmawiał przy jednym stoliku z resztą . TO NIEWYKONALNE .....KubiSS Gorzi by byuo z toboom KubiSS na taki uczcie z Żydami. Rzodyn Żydby niy jadł by i niy rozmawiał przy jednym stoliku z toboom znajoonc twooj faszystowski nick "KubiSS"! !!!!!!TO NIEWYKONALNE KubiSS!!!!!! Mooj Onkel byu kedys´ na wycieczce w Izraelu, to rze byu byuym żołnierzym wermachtu rzodnymu tam jakos´ to niy pszeszkazauo jedynie sprawdzali czy niy byu w SS.... Odpowiedz Link
rita100 Re: Miło mi 04.10.08, 16:29 Niestety, punk karny dostajesz za takie porównanie. To nie te czasy, dzisiejsi Niemcy i "Rotę" potrafią zaśpiewać, a i nam włosy z głowy nie spadną jesli zaśpiewamy coś niemieckiego. Gdybysmy tu nie mieli róznych zdań, zanudzilibyśmy się jak mopsy. Ale wiecie co, tak mi Hanys tym wpisem coś przypomniał. A więc byłam na krakowskim kazimierzu czyli zydowskiej dzielnicy, gdzie pełno jest turystów siedzących po kawiarniach papach i tak dalej i tam cały czas idzie zydowska muzyka. I tak siedze pod jednym z tych papów, nocka przepiekna, księzyc w pełni, kawusia , ciateczko oczywiście, do którego umiejetnie zachęcił Zyd i siedze i ..... same glosy po angielsku słychac, żadnej mowy po niemiecku i tak sobie myslę, czy Niemcy odwiedzają ta dzielnicę ? W ogólne turystów niemieckich nie widziałam. Tak sobie myślałam, dlaczego ? Odpowiedz Link
kubiss Re: Miło mi 04.10.08, 18:03 Dzięki za ten punkt karny :-) Na pewno sie to spodoba twoim kolegom i nie będą zli na ciebie ze ze mna rozmawiasz :-) . Ja juz chyba powinienem dostać czerwoną kartkę i być zabanowany . Moje porównanie istotnie było zbyt mocne lecz prawdziwe . Na takim spotkaniu byłbym solą w oku , bo jak mnie traktować ? Polemizować ze mną żle bo byłbym numerem jeden na spotkaniu . Traktować jak powietrze to też zle bo wtedy gorol poczułby się jak osoba dyskryminowana . Mnie się wydaje że gdyby doszło do takiego spotkania to w styczniu gdy zawitam do Polski mógłbym zawitać na takie małe party. Pod warunkiem że rodzaj męski potrafiłby się zachować conajmniej jak przystało na Niemca ( czyli dyplomatycznie ) i kulturalnie . -- Odpowiedz Link
rita100 Re: Miło mi 04.10.08, 19:10 Sam przyznajesz Kubiss, ze mocno akcentujesz niektóre sprawy. Nawet za mocno w niektórych przypadkach. Więc nie dziw się, że czasami wzrasta adrenalina. Ale z drugiej strony adrenalina musi być, żeby istniało życie. Co do spotkania na party to mnie to nie grozi, ale jak widzisz na załączonych filmikach nie jest tak źle - wyobraź sobie tam powinien człowiek sie bawić, a nie forumować. Nikt tam się nie zastanawia czy jest goral czy nie, tylko spiewa i tańczy. Tylko takie spotkanie ma sens. Na samo piwo to sie człowiek umawia dowolnie. ;) No i nie stawiaj warunków :) Odpowiedz Link
annak12 Re: Egipt 04.10.08, 18:14 kubiss napisał: > Jesteście odważniejsi niz Ballest który ukrywa swoją postać jak wesz . dugo nie musisz szukać,jakeś taki ciekawy,to styknie kuknyć na jego wizytowka Odpowiedz Link
kubiss Re: Egipt 03.11.08, 03:20 Ja juz go widzialem w brunatnych barwach NSDAP . Mnie to tak naprawde nie inteersuje ..... :-) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Egipt 03.11.08, 06:28 kubiss napisał: > Ja juz go widzialem w brunatnych barwach NSDAP . > Mnie to tak naprawde nie inteersuje ..... :-) ale chcioues´ go kooniecznie widziec´.... Odpowiedz Link
kubiss Re: Egipt i co dalej 04.11.08, 01:01 To był blef Hanysie :-) Prawdą jest natomiast fakt że poznałem personalia Ballesta ..... :-) Odpowiedz Link