gryfny 19.11.08, 21:48 juz majom pelne galoty: www.tvn24.pl/-1,1573783,0,1,sledztwo-abw-podejrzani-piraci,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: ..Piraty,pono 19.11.08, 21:49 O kurcze, jak za dawnych czasów. A myslałam, ze piraci juz wyginęli. Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Piraty,pono 19.11.08, 21:54 kaj tam,Jack Sparrow juz zlozol podanie o wiza de.youtube.com/watch?v=bDfIYNlorrU&feature=related Odpowiedz Link
annak12 Re: ..Piraty,pono 19.11.08, 21:55 rita100 napisała: > O kurcze, jak za dawnych czasów. A myslałam, ze piraci juz wyginęli. tysz myślałach co poszli z duchem nowoczesności i przeciepli se na komputery;) Odpowiedz Link
rita100 Re: ..Piraty,pono 19.11.08, 22:00 Porywają statki jak za dawnych lat, tyle , ze teraz okup żądają i to ogromne sumy. Mysle Anna, że to robią jakąś nowoczesną sztuka , a nie z opaską na oku ? ;) Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Piraty,pono 19.11.08, 22:11 Wczoraj w tv:"Jak te statki zaczly tu plywac,ryby przestaly plywac, no to my lowiemy te statki" pedziol jedyn zamaskowany pirat. I podobno dziela sie z ludnoscia miejscowom,takie Robin-Hodd-y wspolczesne Odpowiedz Link
rita100 Re: ..Piraty,pono 19.11.08, 22:13 Tak właściwie, to mało nam wyjaśniają te porwania, mało jest z tego nawet materiałów obrazkowych, jedynie podają w słowach. Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Piraty,pono 21.11.08, 15:42 koniec szpasu im rychtujom: www.focus.de/politik/deutschland/piraten-reeder-verband- schickt-brandbrief-an-merkel_aid_350280.html Odpowiedz Link
rita100 Re: ..Piraty,pono 22.11.08, 20:52 Mnie się niektóre linki nie otwierają, nie słyszałam tez o żadnej akcji odbicia złodziejskich statków. Odpowiedz Link
rita100 Re: ..Piraty,pono 08.12.08, 22:00 Unia Europejska debatuje co zrobic z piratami, mają nawet flotę wysłać, tylko że, okazuje się, że nie ma żadnego pisanego prawa na piratów. Nie wiedza czyje prawo stosowac i co zrobić ze złapanymi piratami ;))))) A to prosze bardzo, takie Chile - tam piraci nie mają miejsca. Jedna wojskowa jednostka strzeżąca brzegów Chile złapała korsarzy. Zrobiła pościg za piratami, złapali, natychmiast zrobili sąd wojenny i piratów natychmiast powieszono. Od tego czasu żadni korsarze do brzegów chilijski ch już się nie zbliżają. A Unia debatuje na koszt podatników niemieckich ;) Odpowiedz Link