Dodaj do ulubionych

Wspólny internet

16.02.07, 09:25
Co sądzicie na temat instalacji jednego łącza internetowego o dużej
przepustowości i podzielenia go na cały blok. Sądząc po ilości widocznych w
moim mieszkaniu punktów dostępowych wiele osób w bloku korzysta z internetu.
Takie rozwiązanie ma oczywiście wiele wad i zalet, ale może warto to przemyśleć.
Ogrzewanie też mamy wspólne dla całego bloku i chyba rozwiązanie to się sprawdza.
Obserwuj wątek
    • jose_arcadio_buendia Re: Wspólny internet 16.02.07, 09:44
      Pomysł dobry, ale chodzą słuchy, że w Pruszkowie będzie darmowy internet. Jeśli
      jednak to rozwiązanie może być lepsze (np. stosunek cena/prędkość) to ja jestem
      za. O znalezienie odpowiedniej oferty, załatwienie formalności oraz sprawdzenie
      zgody lokatorów można chyba poprosić naszego administratora?
      • karol7979 Re: Wspólny internet 16.02.07, 10:04
        Sam jestem ciekaw jak będzie wyglądała sprawa darmowego internetu w Pruszkowie.
        Odległość naszego bloku od urzędu miasta wskazuje, że powinniśmy być w zasięgu.
        Jest jeszcze kwestia, czy jakość darmowego internetu będzie zadowalająca.

Mam tylko nadzieję, że nie okaże się, że wiele osób podpisało już umowy
        długoterminowne z dostawcami i nie będą możliwości zmiany dostawcy.

• jose_arcadio_buendia Re: Wspólny internet 16.02.07, 10:30
          No więc ja właśnie podpisałem kilka dni temu na cały rok. Internet w Pruszkowie
          ma być ponoć w tym roku, ale nie wiadomo jaka będzie jego jakość, szybkość,
          itp. Dlatego można chyba równolegle zbadać sytuację na rynku i jak już będzie
          wiadomo co miasto oferuje to wybierzemy korzystniejszą opcję. Ja jestem za tym,
          aby sprawdzić również tą możliwość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka