aubo_lessi 05.08.08, 15:36 hej Zamieszkiwać będę na tym osiedlu. Próbuję się skontaktować z adminem rajskanet mailowo, ale skutek na razie mizerny. Ma ktoś może telefon pod którym mozna zasięgnąć info o podłączeniu? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
17aga Re: internet 05.08.08, 16:07 W którym bloku będziesz mieszkać? Z tego co się orientowałam oferta rajskiejnet nie obejmuje ostatnich bloków. Są za to dostępne Neostrada, Aster i GVT (czy coś pominęłam?). Odpowiedz Link
aubo_lessi Re: internet 05.08.08, 16:52 grabsztyny 1, wiem ze tam juz jest założony, ale chciałbym dograć sprawy konfiguracyjne Odpowiedz Link
rajski.pl Re: internet 05.08.08, 22:30 Witam, Ja kontaktowałem się mailowo w sprawie konfiguracji. Zawsze miałem szybko odpowiedź. Warto zostawić im swój numer telefonu to do Ciebie oddzwonią. (Grabsztyny 1) Pozdrawiam Odpowiedz Link
suzi.4 Re: internet 07.08.08, 12:01 proszę o informację jak się z panem admin rajskanet skontaktował. ja dostałam emaila, że do mnie oddzwoni z datą montażu a to było juz dobrych kilka dni temu i dalej nic. może ma ktoś telefon do kontaktu? Odpowiedz Link
mycloud Re: internet 07.08.08, 20:39 Dobre kilka dni...ja czekalam pol roku,niestety trzeba byc cierpliwy,albo kupic modem. Odpowiedz Link
niezadowolony_1 Re: internet 14.10.08, 14:37 Dziwne jest podejscie Panow z rajskanet, wiem ze to Stowarzyszenie, ale albo sie w to bawia, albo nie. Mam tak jak poprzednicy, napisany mail (nie ma innej formy kontaktu niestety), dosc szybka odpowiedz, z prosba o podanie numeru telefonu, to sie skontaktuja......... Wyslalem maila z telefonem i z prosba o w miare pilny kontakt i sobie czekam, czekam, czekam. Chyba jednak trzeba poszukac innej firmy, jesli ktos nie potrafi sprostac temu co probuje robic, to moze powinien sobie odpuscic? Odpowiedz Link
sevq Re: internet 14.10.08, 20:03 Generalnie wygląda to tak, że adminów z Rajskiej nie interesuje czy Użytkownicy korzystający z netu są z niego zadowoleni. Ja nie jak ściągam jeden plik to juz mam problem z otwarciem strony kiedyś było lepiej... Odpowiedz Link
lokator_18 Re: internet 15.10.08, 09:34 do niezadowolony_1: przecież rajskanet to nie jedyne źródło netu na naszym osiedlu. mam gvt 2Mb za 64zł/m-c i jestem zadowolony. około 20 prędkość spada do 1,4 Mb ale po 23 to i 3,6 Mb hula. oprócz tego jest aster i nasz kochany monopolista. szanuj się Szanowny Sąsiedzie. Ty tu rządzisz. Odpowiedz Link
niezadowolony_1 Re: internet 15.10.08, 10:10 Tak, ale rajskanet ma jeden, duzy plus - nie ma umowy terminowej, a dla mnie aktualnie to dosc duzy argument. Stad zainteresowanie oferta. Odpowiedz Link
tonieja12 Re: internet 15.10.08, 11:20 Witam. jeśli ktoś chce zasięgnąć informacji o Internecie przez ASTER to prosze dzwonić: 0-606-880-462. Pozdrawiam GG Odpowiedz Link
niezadowolony_1 Re: internet 15.10.08, 11:49 Pytalem juz o Aster, wszystko bylo ustalone, i tuz przed podpisaniem umowy mala niespodziewanka - podlaczajac mi net, Aster musi wykorzystac to wyjscie, ktorym aktualnie odbieram Cyfrowy Polsat z anteny zbiorczej u nas na dachu - w zwiazku z tym wytna mi TV, zeby podpiac net DDDD Odpowiedz Link
niezadowolony_1 Re: internet 15.10.08, 12:43 Nienajgorsza, aczkolwiek z tym "zagrabieniem" kabla mnie na lopatki rozlozyli A jesli chodzi o TV, to u nas niestety nie oderuja na razie opcji HD Wiec jeszcze maja co poprawiac. Odpowiedz Link
tonieja12 Re: internet 15.10.08, 17:26 no tak to się zgadza. ale cóż każda kablówka wykorzystuje kabel od tv do swoich usług co w Twoim przypadku jest nie korzystne. jak kończyłem mieszkanie położyłem sobie instalację dodatkową TV i teraz mam zbiorczą i kablówkę i antenę mogę zawiesić na balkonie bez układania kabli i wszystko schowane. A jeśli chodzi o neta w Aster to nie ma co narzekać łącze w 98% jest wykorzystane. Minus kablówki brak HD . Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link
robb80 Re: internet 02.11.08, 22:34 oto nr.tel do osoby która zajmuje się montażem w rajskanet 501 394 059 Odpowiedz Link
filiproslon Re: internet 04.11.08, 14:32 witam w tym tyg wprowadzam sie na osiedle chcialbym dowiedziec sie o mozliwosc zalozenia internetu..slyszalem ze aster city ....ale ze macie tez panstwo jakas wewnetrzna siec czy to prawda?jak tak prosze o jakis kontakt...z gory dziekuje Odpowiedz Link
filiproslon Re: internet 04.11.08, 14:40 niewczytalem sie dobrze oki 2 nr mam a czy do tego gvt ma ktos namiar? Odpowiedz Link
wiorol Re: internet 04.11.08, 15:10 Witam Ja kotrzystam z internetu firmy net-servis od 2 lat i szczerze mówiąc jestem bardzo zadowolona. Ceny moim zdaniem są przyzwoite, transfer ok Odpowiedz Link
zoot Re: internet 04.11.08, 19:23 ja mam gvt i uważam że jest OK. Niezawodna, spełnia parametry oferty i najważniejsze łacze jest symetryczne Podaję namiary: GVT Sp. z o.o. ul. Jagiellońska 8A/1 05-120 Legionowo (0 22) 382-11-45 0-504-475-455 e-mail: biuro@gvt.pl Odpowiedz Link
klara321 Re: internet 07.11.08, 08:24 Też mam GVT 1MB i jestem bardzo zadowolony także polecam firmę, żadnych problemów z netem i hula jak trzeba. Pozdrawiam sąsiadów i sąsiadki S16 Odpowiedz Link