Dodaj do ulubionych

Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 14:54
Rano prawie codziennie obserwuję przejawy chamstwa i totalnego
olewania przepisów ruchu drogowego na Modzlińskiej.
Mimo posterunków policji samochdy jadą bus-pasem do Płochocińskiej
tam robią blokadę wciskając się na właściwy pas przed patrolem
policji następnie po minięciu policjantów znowu blokują ruch
wciskając się ponownie na bus-pas.
Jak na to patrzę to czasem myślę , że na notrycznych łobuzów
drogowych policja chba powinna mieć prawo odstrzału bo nic innego na
nich nie działa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wochna Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.aster.pl 10.09.09, 17:28
      A po co budowali buspas na tranzycie? Jakieś pieniądze za malowanki były do wyrwania i ktoś na tym zarobił. Policji za pilnowanie też coś skapnie z Urzędu. W ten sposób wszyscy są zadowoleni a ty tylko narzekasz. Typowe polskie narzekanie kmiotka.
      • Gość: X Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.acn.waw.pl 10.09.09, 18:56
        P ... przysz jak potłuczony.
        • Gość: XXz Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.jmdi.pl 10.09.09, 19:56
          Ja to się tylko zastanawiam nad jednym, dlaczego wychwytująca
          jeżdźących buspasem policja........... zawsze! stoi tylko w tym
          samym miejscu. Przecież wszyscy już wiedzą że na Żeraniu, więc
          większość stosują dyscyplinę w tym miejscu. Dziś tam widziałam 3
          smaochody policyjne/ patrole obok siebie. Czy to ma sens jakiś?
          • Gość: Majk Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.aster.pl 10.09.09, 21:26
            Dziś przy kominach na bus pasie była inna akcja tzw "Trzeźwy Poranek" dlatego aż 3 miśkowozy stały i korek się zrobił hohoho. Wiem bo dostałem na pamiatke taka białą koncóweczkę od alko.
      • Gość: Prahnitz Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: 212.244.73.* 11.09.09, 09:50
        > A po co budowali buspas na tranzycie?

Jakim tranzycie? Modlińska to wewnętrzna ulica miasta. Warszawę można bez
        problemu objechać i nie trzeba do niej wjeżdżać.
        • jabeu Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej 11.09.09, 10:17
          LUDZIE to czemu kazdy musi jechać autem a autobusy jezdzą puste ?
          • sibeliuss Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej 11.09.09, 12:32
            To wspomnienia z dzieciństwa są trauma, w pekaesie ludzie
            śmierdzieli i taki tam.
          • Gość: E8 Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: 217.96.70.* 28.10.09, 14:36
            E8 właśnie zmniejszyli...
            • Gość: Rychu Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.spray.net.pl 19.12.09, 00:26
              > E8 właśnie zmniejszyli...

Wozy o pół metra niższe wyjeżdżają?
    • Gość: Fura Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.spray.net.pl 11.09.09, 12:28
      Każdy widzi to co chce,ja widzę przedsiębiorczych ludzi spieszących
      się do pracy którym utrudniono dojazd i piętnuje się zwykłe zgodne z
      kodeksem, włączanie się do ruchu.A zwykle widzę polowania na
      kierowców osobówek na wiadukcie (jak zjedzie z pasa kilka metrów
      dalej nie chcąc blokowac ruchu) i tylko na kierowców osobówek, bo
      40tonowe tiry w zabawie nie biorą udziału i są małowidoczne.
      • Gość: gosh Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 16:56
        to niech ci przedsiebiorczy ludzie wstaja wczesniej to sie nie beda
        spieszyc. Ci w autobusach nie spiesza sie wcale!!!
        Wrrrrrrrrrrrrrrr
        • Gość: upały Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.spray.net.pl 15.09.09, 21:48
          Ci w autach jeszcze mniej, od tego maja auta i miejsce zawsze
          siedzące klimatyzowane...
    • Gość: BKARELA Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: 193.138.110.* 11.09.09, 14:41
      RAcja... Racja.... A do tych co uważają że buspas nie potrzebny...to powiem tak
      : w autobusie jedzie ok 100 osób, gdyby nie było bus pasa albo nie był on
      respektowany i autobus jechał dłużej, to 80% z tych osób jechała by autem,
      zakładając że jedna osoba w aucie, daje 80 aut więcej w tym miejscu i czasie...
      • Gość: jola Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 09:51
        Powinny być zaporowe opłaty za wjazd do centrum to problem korków by
        się skończył a tak byle kmiotek sam jeden w aucie blokuje drogi
        dojazdowe.
        • janiiisobieski Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej 14.09.09, 10:37
          > Powinny być zaporowe opłaty za wjazd do centrum to problem korków by
          > się skończył
          Centrum Warszawy jest de facto trasą tranzytową - często szybciej przejedzie się
          centrum Marszałkowską czy Alejami niż Wisłostradą i Łazienkowską. To miasto nie
          ma obwodnicy zewnętrznej i wewnętrznej. Na tych nielicznych drogach, które mogą
          stanowić namiastkę fragmentów obwodnicy maluje się buspasy - więc jeszcze więcej
          będzie omijać korki na tych trasach jadąc przez ścisłe centrum.
          A co do opłat za wjazd do centrum to pomyśl, co byłoby gdyby jeszcze Janki,
          Jabłonna, Łomianki i Marki wprowadziły opłatę zaporową za wjazd do centrum.
        • Gość: plenic Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.spray.net.pl 15.09.09, 21:29
          A dlaczego, jak sam jedzie to jest "byle kmiotek" ? ktoś tak do
          ciebie się zwraca ?
    • Gość: wciskacz Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.spray.net.pl 15.09.09, 21:53
      Całe szczęście że nie na Modlińskiej, nara...
      • Gość: ania Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.09, 09:50
        Dzisiaj nareszcie policja wpadła na pomysł ,że należy stac w kilku
        miejscach.
        • Gość: mmm Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: 82.177.11.* 16.09.09, 09:55
          I od razu byl dwa razy wiekszy zator...
        • Gość: free Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.spray.net.pl 16.09.09, 22:14
          Super, nikomu to nic nie dało oprócz większych korków, ale jest
          jakaś satysfakcja i temat...
          • Gość: nana Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.subscribers.sferia.net 17.09.09, 22:46
            No nareszcie porządek bo stoją 2 posterunki
            • piotrekeke Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej 18.09.09, 13:40
              Jak bedzie postawionych 10 posterunków to pewnie Rekord Guinessa w
              wielkości korka będzie mozna pobić...
              • Gość: . Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.subscribers.sferia.net 19.09.09, 20:39
                Bus-pas jest jak sama wskazuje dla autobusów więc nie rozumiem tych
                zabawnych inaczej uwag.
                • Gość: mmm Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 20:53
                  > Bus-pas jest jak sama wskazuje dla autobusów więc nie rozumiem tych
                  > zabawnych inaczej uwag.

No widzisz a ja widzialem jak w czwartek okolo 7 rano jechaly nim dwa radiowozy bez wlaczonych sygnalow swietlnych i dzwiekowych.
                  • Gość: . Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.subscribers.sferia.net 19.09.09, 21:11
                    A to by się zgadzało bo policjanci podobno nawet prywatnymi autami
                    żony do pracy wożą bus-pasem

• Gość: mmm Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.ostrow61.ptc.pl 20.09.09, 12:09
                      Przyklad zawsze idzie z gory. Skoro wladza nie szanuje przepisow to dlaczego
                      zwykly obywatel mialby to robic.
    • Gość: Kierowca Drogi Jarku IP: *.cezex.pl 25.09.09, 15:57
      Nie ma sensu się denerwować. Weź gazetę i poczytaj o tym co słychać
      w szerokim świecie, zamiast wyglądać przez okno. Przepisy od zawsze
      były po to, żeby je łamać. Ty nie będziesz za to odpowiadał tylko
      ten, który łamie. Jeśli przez niegrzecznych kierowców aut Twój
      autobus wolniej jedzie, to może zacznij jeździć wcześniejszym :)
      Serdecznie ozdrawiam
      Jeżdżący buspasem
      • Gość: kierowca/pasazer Ależ z Ciebie prostak IP: 212.160.172.* 28.10.09, 11:17
        A może dla odmiany Ty zaczniesz jeździć autobusem ?
    • Gość: xxZ fotoradar i 600 mandatów IP: *.jmdi.pl 25.09.09, 18:56
      Z"We wtorek, 22 września, rano Łazienkowska była całkowicie zatkana.
      Zamiast trzech pasów kierowcy mieli do dyspozycji dwa, bo w ulicy
      wytyczono nowy, najdłuższy w stolicy buspas"

"Fotoradar był bezlitosny, niezależnie od wymyślonego naprędce
      alibi: za złamanie przepisów grozi 100 zł i 1 punkt karny. Akcja
      trwała 4,5 godziny."
      pełny tekst
      transinfo.pl/text.php?id=27272&from=tag
      Dlaczego u nas na Modlińskiej nie ma fotoradarów, skoro to taki
      biznes dla miasta?
      • Gość: nanA Re: fotoradar i 600 mandatów IP: *.chello.pl 25.09.09, 19:25
        Trzeba wyprowadzic z Tarchomina świomaków czy buraków a BUS PAS
        BĘDZIE PUSTY. Codziennie jeżdzę Modlińską i widzę jakie rejestrację
        wjeżdzają na bus pas.
        Pozdrawiam
        • Gość: jojo Re: fotoradar i 600 mandatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 09:55
          nanA >>>>> zgadza się jeżdzą ja u siebie we wsi po zabawie
          • Gość: mmm Re: fotoradar i 600 mandatów IP: 82.177.11.* 28.09.09, 11:05
            > nanA >>>>> zgadza się jeżdzą ja u siebie we wsi po zabawie

Zwlaszcza zolto czerwone autobusy na rejestracjach WR....
        • Gość: Mirek LLU są najorsze ŻJE-BY IP: *.aster.pl 17.12.09, 20:31
          Tak słyszałem
      • Gość: Prahnitz Re: fotoradar i 600 mandatów IP: 212.244.73.* 28.09.09, 11:16
        > Dlaczego u nas na Modlińskiej nie ma fotoradarów, skoro to taki
        > biznes dla miasta?

Kto ci to powiedział, że nie ma? :)
        • Gość: xxZ Re: fotoradar i 600 mandatów IP: *.jmdi.pl 28.10.09, 17:53
          A czy tobie ktoś powiedział, że są? A może widziałeś? Jesli tak to
          podziel się informacją. Chyba, że masz na myśli radary parkujące
          przy kanale o znanych godzinach i lokalizacji. O tak.... złoty
          interes, tylko dla kogo?
          • Gość: Rychu Re: fotoradar i 600 mandatów IP: *.spray.net.pl 30.12.09, 10:35
            > Jesli tak to podziel się informacją.

Przecież jeździsz przepisowo - po co ci ta informacja?
    • Gość: Jellyeater Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.synerway.pl 17.12.09, 08:00
      Jak bydło stoi na buspasie to nic mu się nie robi. Mandatów nie wlepia. Jakbym
      ja wybił szybę w takim aucie, to by mnie ścigali. W sumie nie wiem jak by mnie
      złapali, ale coś by wymyślili.

Aczkolwiek codziennie jestem bliżej tego, by kilka szyb w takich stojących na
      prawym pasie samochodach wybić. Cel łatwy, nie rusza się, a może mróz by czegoś
      buraka nauczył. Że jak się mieszka w mieście, to się samochodem nie jeździ, bo
      jest za dużo ludzi, a za mało dróg.

Jestem za wielką, publiczną akcją wybijania szyb. Lepsze by było niż fotoradary
      i opłaty za wjazd do miasta. Najłatwiej pękają tylne szyby. Zezwolić na coś
      takiego i od razu na bus pasie czysto.
      • Gość: arek Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: 193.164.157.* 17.12.09, 08:04
        Tak, to ciekawe co Pan mówi. A co mówi lekarz?
        • Gość: Jellyeater Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 18:18
          Nie wiem. Ale gratis do szyby mógłbym Ci rozprasować ryło... Luźniej na drodze,
          by się przez to nie zrobiło. Ale może by mi trochę ulżyło. Bo godzina dziennie
          stracona na stanie w korkach przez takie bydło to jednak za dużo by siedzieć
          spokojnie.
      • Gość: frustracik Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.centrumklima.pl 17.12.09, 12:12
        Bezsens buspasa od BP do Elektrociepłowni Zerań/i wcześniej przy
        Płochocińskiej/ pokazał właśnie dzisiejszy megakoreczek który
        zaczynał się już przed ul.Mehoffera,
        odcinek od Selgrosa do EC zajął mi dzisiaj ponad godzinkę, ciekawe
        ile się spóźniliście dzisiaj do pracy , bo ja 1,5 godziny.
        • Gość: Hanlka Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.09, 13:58
          Dla ciebie to to zawsze będzie "bezsens buspasa" bo we wsi nie było
          a wszystkich was pięciu kierowców jakoś jeździło. Tu jest Warszawa i
          Europa a nie jakaś wiocha. Chamów co jadą bus-pasem a potem wciskają
          sie bo patrol stoi i kompletnie paraliżują ruch trzeba przykładnie
          karać.
          • Gość: frustracik Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.centrumklima.pl 17.12.09, 17:17
            Żałuję bardzo ale mieszkam w Wwie od urodzenia,
            a Twoje epitety obrażają porządnych ludzi/kótrzy nie tylko są
            Warszawiakami z urodzenia, proszę wytłumacz czy dla Ciebie każda
            osoba spoza Wwy to "Cham"?
            Co o tym Szanowni Państwo myślicie?
            Chyba takie wypowiedzi świadczą raczej o poziomie Twojej kultury
            osobistej.
            No, ale widocznie nie każdy wyniósł z domu dobre wychowanie.
            • Gość: Jellyeater Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 18:15
              Nie cham a zwierzę. Tylko zwierzę nie szanuje swojego czasu. Nie piszę już o
              czasie innych.

Niestety korki powodują samochody, a nie buspas. Dzisiaj takie śmiecie jak Ty
              chamie z urodzenia w mieście warszawa zawaliły buspas. I co nie było szybciej.
              Bo się nie da.

Można by Czajkę przerobić na krematorium i tam palić kierowców. To jedyny sposób
              by pozbyć się korków. Albo niech się kierowcy przesiądą do autobusów. Droga do
              centrum zajmowała by 30-40 minut. A nie godzinę.

Niestety chamstwo i głupotę można by wyleczyć jedynie kulką w pusty łeb. Bo
              żadne argumenty nie docierają.
              • Gość: frustracik Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.centrumklima.pl 18.12.09, 10:14
                No, takie odzywki najlepiej świadczą o twojej kulturze, zanim
                zaczniesz kogoś obrzucać wyzwiskami, najpierw spójrz w lustro i
                zobacz czy ty przypadkiem nie jesteś właśnie takim chamem albo kimś
                gorszym,

buspasik jest prawie OK, poza tym że zajmuje faktycznie 2 pasy ruchu
                i spokojnie można wydzielić z niego jeden pas dla osobówek
                chętnie bym podróżował komunikacją ale niestety musiałbym się z 5
                razy przesiadać, sanochód jest niestety konieczny
                • Gość: Rychu Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.spray.net.pl 19.12.09, 11:17
                  > buspasik jest prawie OK, poza tym że zajmuje faktycznie 2 pasy
                  > ruchu

Na chodniku chyba.

> i spokojnie można wydzielić z niego jeden pas dla osobówek

Przez całą Modlińską podział jest na 3 pasy - jeden buspas i 2 dla
                  pozostałych pojazdów.
                  • Gość: frustracik Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.centrumklima.pl 21.12.09, 10:36
                    2 pasy dla osobówek to za mało na Modlińskiej,

3 pasy są przed Światowida i jest OK, dalej sa 2 i jest bez sensu
                    • Gość: Prahnitz Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: 212.244.73.* 28.12.09, 09:03
                      > 2 pasy dla osobówek to za mało na Modlińskiej,

Więcej nie będzie.
                • tarantula01 Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej 28.12.09, 12:19
                  Gość portalu: frustracik napisał(a):
                  > buspasik jest prawie OK, poza tym że zajmuje faktycznie 2 pasy
                  > ruchu i spokojnie można wydzielić z niego jeden pas dla osobówek.

Niestety Modlińska jest na to za wąska:
                  radny.com.pl/pisma/zdm/zdm-modlinska20060817_zdm-buspas.jpg
                  • Gość: mmm Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 12:29
                    > Niestety Modlińska jest na to za wąska:
                    > radny.com.pl/pisma/zdm/zdm-modlinska20060817_zdm-buspas.jpg

Skoro na trasie AK mozna zwęzić pasy ruchu do 3,3m zeby wprowadzic buspas to
                    dlaczego nie mozna tego zrobic na Modlinskiej aby wydzielic dodatkowy pas ruchu?
                    • tarantula01 Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej 28.12.09, 21:30
                      Gość portalu: mmm napisał(a):

> Skoro na trasie AK mozna zwęzić pasy ruchu do 3,3m zeby wprowadzic
                      > buspas to dlaczego nie mozna tego zrobic na Modlinskiej aby
                      > wydzielic dodatkowy pas ruchu?

Nie do mnie to pytanie.
                      • Gość: mmm Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 23:53
                        > Gość portalu: mmm napisał(a):
                        >
                        > > Skoro na trasie AK mozna zwęzić pasy ruchu do 3,3m zeby wprowadzic
                        > > buspas to dlaczego nie mozna tego zrobic na Modlinskiej aby
                        > > wydzielic dodatkowy pas ruchu?
                        >
                        > Nie do mnie to pytanie.

Czy w takim razie radny moze zadac to pytanie w imieniu mieszkancow dzielnicy
                        odpowiednim organom?

Z gory dziekuje.
            • Gość: Jellyeater Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 18:21
              Napiszę jeszcze raz bo widzę, że cenzura czuwa.

Tylko zwierzęta nie szanują swojego czasu. A cham to jednak człowiek.

Dziś autobydło zawaliło buspas. I co nie było szybciej. Za to ja jechałem 10
              minut dłużej do pracy. Taki efekt. Inni pasażerowie autobusu też.
              • Gość: arek Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.acn.waw.pl 17.12.09, 18:28
                Szanowny Panie! Warto się tak awanturować dla 10 minut? Proszę zażyć
                ziółka i nie wpadać w nerw. Wesołych Świąt Panu życzę! Też jestem
                zwolennikiem buspasa - od roku codziennie zyskuję dzięki niemu około
                15 minut. A takich jak ja są setki. Dzielnie na buspasie jedziemy
                obok siebie - po dwa sznury aut (a autobus tego nie potrafi). Wiwat
                Radny, który wymyślił to cudo!
                • Gość: Jellyeater Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 18:33
                  >>zbliżenie do siebie ludzi i uświadomienie, że po drugiej stronie >>monitora
                  >>siedzi człowiek, który również ma uczucia.

Zwierzę nie zna wyższych uczuć. Zwierzę zna tylko strach. Dlatego, albo powinny
                  być mandaty, wlepiane i egzekwowane, albo państwo powinno się przyznać do
                  bezsilności i pozwolić wziąć praworządnym obywatelom prawo we własne ręce.

Gwarantuję Tobie, że szybko byś przestał jeździc po buspasie.
                  • Gość: Jellyeater Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 18:34
                    Czym jeździsz? I o której... Możemy się spotkać. W korku. Ty i ja.
                    • Gość: Jellyeater Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 18:35
                      A za te 10 minut mógłbym Cię zabić. Bo twoje życie nie ma dla mnie żadnej
                      wartości. Moje 10 minut jest dla mnie bezcenne. I tyle. Dlatego staram się
                      szanować cudzy czas.
                  • Gość: & Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.spray.net.pl 17.12.09, 22:41
                    Niedługo cię uświadomią kto siedzi po drugiej stronie monitora.
                • tarantula01 Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej 28.12.09, 12:23
                  Gość portalu: arek napisał(a):

> Wiwat Radny, który wymyślił to cudo!

Ale wkrótce:
                  radny.com.pl/pisma/ztm/ztm_t-i-m_buspas091008_prez-zal.jpg
                  Zostanie uruchomiony na próbę automatyczny system kontroli pasów autobusowych.
                  • Gość: arek Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.acn.waw.pl 28.12.09, 18:52
                    Ciągły wyścig tarczy i miecza. Ja przestaję myć tablice
                    rejestracyjne.
      • Gość: Złota 20 Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.subscribers.sferia.net 27.12.09, 22:08
        Gość portalu: Jellyeater napisał(a):

> Aczkolwiek codziennie jestem bliżej tego, by kilka szyb w takich stojących na
        > prawym pasie samochodach wybić. Cel łatwy, nie rusza się, a może mróz by czegoś
        > buraka nauczył. Że jak się mieszka w mieście, to się samochodem nie jeździ, bo
        > jest za dużo ludzi, a za mało dróg.
        >
        > Jestem za wielką, publiczną akcją wybijania szyb. Lepsze by było niż fotoradary
        > i opłaty za wjazd do miasta. Najłatwiej pękają tylne szyby. Zezwolić na coś
        > takiego i od razu na bus pasie czysto.

Rzecz jasna zdajesz sobie sprawę, że Twoja wypowiedź może zostać uznana za nawoływanie do popełnienia przestępstwa i jesteś gotów ponieść wszystkie tego konsekwencje? (Informacja o tym, że najłatwiej pękają tylne szyby pewnie ma swoje pochodzenie i chyba ktoś powinien się tym zainteresować)
        Żeby uprzedzić pytania to dodam tylko, że z nie mieszkam na Tarchominie, nie jeżdżę Modlińską i na dodatek jeżdżę do pracy zbiorkomem pomimo koszmarnych warunków tam panujących (metro daje spory zysk czasu i tyle, tam gdzie zbiorkomem dłużej lub tyle samo wybieram samochód).
    • Gość: Alegoria Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.jmdi.pl 17.12.09, 19:39
      Najlepsza metoda na chama? za jazdę bus pasem zabrać auto..nie bedzie miał
      wyjścia jeden z drugim tylko ruszyc d..e na autobus.A jak nie to rower miedzy
      nogi i smuga! Skoro inne metody nie skutkują tak powinno być żeby buractwo
      nauczyć. Dziś jakby mi ktoś dobrą giwerę rano sprezentował zaraz bus pas byłby
      "czysty"...szlag człowieka może trafić jak dzięki takim cwaniakom nikt dzis do
      pracy nie zdążł!
      • Gość: E-4 Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.rajskanet.pl 17.12.09, 20:01
        Jeżdżę samochodem, z wyboru, ale nie pasem dla autobusów. Też szlag
        mnie trafia, że zawsze komuś "spieszy się bardziej" i wjeżdża
        osobówką na ten pas. Jestem za przykładnym karaniem. Policja powinna
        stać nie na odcinku Kowalczyka-EC Żerań, a głównie na skrzyżowaniu
        Modlińska/Płochocińska i Modlińska/Ekspresowa. Tam jest zwykle
        większy burdel i większa chamówa. Pas dla autobusów powinien być
        albo egzekwowany, albo zlikwidowany. A do kierowców osobówek -
        wieziecie dupę autem -> ponoście konsekwencje swojej decyzji. Ja,
        mając do wyboru powoli, ale wygodnie, z grającym radiem lub mało
        wygodnie, na stojąco, ale szybciej, wybrałem to pierwsze.
        • Gość: Alegoria Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.jmdi.pl 17.12.09, 21:43
          Amen. I oby jak najwiecej takich osób jak Ty. choć w tym kraju to może dopiero
          za 200 lat . Wesołych i Spokojnych Świąt :-)
          • Gość: kamizelka odporna Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.spray.net.pl 17.12.09, 22:31
            Też życzę Wesołych Świąt, giwery pod choinkę i małego tłoku na
            pasterce.
            • Gość: Alegoria Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.polsat.net.pl 18.12.09, 10:51
              Dziękuję,ale na pasterkę nie chodzę.
              • Gość: ela Re: Autobydełko blokuje bus-pas na Modlińskiej IP: *.tktelekom.pl 30.12.09, 11:49
                A jak się dzisiaj jechało super do pracy autobusem z Nowodworów;-)))
                pusto, spokojnie, ja chcę tak zawsze!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka