Dodaj do ulubionych

rosnąca blizna

07.05.17, 11:35
Witam
Chciałabym się upewnić
córka ma w tej chwili okropną przerośniętą bliznę na lewym przedramieniu długość ok 7 cm szerokość 4 cm . Córka ma 3,5 roku, czy miarę jak będzie rosła ta blizna też będzie szersza i dłuższa?? czy mieliście tak że blizny u waszych dzieci w miarę jak dzieci rosły trochę się spłaszczały ( rozciągały)?
Obserwuj wątek
    • leilana26 Re: rosnąca blizna 08.05.17, 10:20
      To sprawa indywidualna. I nawet lekarz nie jest w stanie powiedzieć jak blizna będzie wyglądać za kilka lat. Napewno chciałabyś usłyszeć że blizna się zmniejszy, spłaszczy i przedramie będzie wyglądać dobrze. Ale może być również inaczej. Tego nie da się przewidzieć. Mój lekarz powiedział mi że technika tak idzie do przodu że moje obecne zmartwienia mogą okazać się wtedy śmieszne. Nasza blizna ma prawie 3 lata i nie dostrzegam jeszcze spłaszczenia.
      • leilana26 Re: rosnąca blizna 08.05.17, 10:21
        Czy jakiś innych zmian
        • edytka840 Re: rosnąca blizna 08.05.17, 18:25
          możesz mi wysłać zdjęcie ? też tak mam , w tej chwili przeżywam ogromny kryzys u nas dwa lata , a ...niewiem do mnie dopiero chyba dociera że to już zostanie ... boję się zę za mało zrobiłam , już samo to że nie upilnowałam małej... nie mogę sobie darować
          • leilana26 Re: rosnąca blizna 16.05.17, 19:23
            leilana26@gazeta.pl. Sorki ale wcześniej tu nie zaglądam
    • mtkapolka Re: rosnąca blizna 20.05.17, 19:33
      mi trudno w sumie stwierdzić, u nas w sumie trochę nierówności jest , ale nie tragicznych...a minęło półtora roku. Kolor prawie jak skóra , troszkę jaśniejszy.
      • mtkapolka Re: rosnąca blizna 20.05.17, 19:52
        najlepiej stosować ubranko uciskowe i plastry sylikonowe
    • gracjanna70 Re: rosnąca blizna 23.07.17, 13:19
      Witam
      Moja córka jest już 3,5 roku po przeszczepie. Leczy się ubraniem uciskowym i plastrami codosil . Miała blizny bardzo przerosniete i dopiero od roku blizny zaczęły się powoli wypłaszczać. Niestety, ale blizny rosną razem z nią i też czasem wpadam w przerażenie ze to tak brzydko wygląda . Pozdrawiam serdecznie i życzę wytrwałości
      • edytka840 Re: rosnąca blizna 31.08.17, 11:10
        moja jest niecałe 3 lata po poparzeniu i jest mega przaerost, kuzanski chce ja zooperowac , mowi że nic nie pomoże tylko operacja ( która tez nie da gwarancji 100 %)a ty kiedy zaczełas ucisk stosować gdzie się leczycie ?
        • gracjanna70 Re: rosnąca blizna 31.08.17, 17:09
          Leczymy się w Prokocimiu. Ucisk zastosowany był dwa miesiąc po przeszczepie do chwili obecnej. Ale lekarze twierdzą że jeszcze za wcześnie na operacje.
          • edytka840 Re: rosnąca blizna 31.08.17, 17:22
            A ile minelo od poparzeni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka