Dodaj do ulubionych

Holiday Travel Center

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:11
Cześć
Czy ktos z was słyszał o biurze podróży Holiday Travel Center? Przed chwilą
do mnie zadzwonili i powiedzieli że wygrałem super luksusową wycieczkę z
rodziną. Nie wiem czy śmiać sie czy płakać....
Obserwuj wątek
    • Gość: Nabrana Re: Holiday Travel Center IP: *.speed.planet.nl 22.03.05, 13:17
      Olac!
    • Gość: Joanna Re: Holiday Travel Center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 19:37
      Mam podobny problem jak Grzesiek. Dostałam informację z tego biura o możliwości
      gratisowego wyjazdu na południe Europy. Czy ktoś wie coś o tym biurze? Proszę o
      wszelkie informacje.
      • Gość: gosc Re: Holiday Travel Center IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 01.04.05, 11:02
        to sa oszusci tez kiedys do mnie zadzwonili
        • Gość: amigo Re: Holiday Travel Center IP: *.promax.media.pl 13.04.05, 18:47
          hmmm, teraz rozumiem dlaczego uprzejma Pani była taka zirytowana i
          zaniepokojona kiedy na koniec rozmowy oznajmiającej o mojej wygranej zapytałem
          o adres internetowy ich firmy (który apropo nie działa). jak dotąd przeglądając
          różne wypowiedzi i fora natrafiłem na jednego zadowolonego klienta -
          ciekawe...no ale ktoś w HTC wkońcu pracuje. Ja tam osobiście w to nie wierze i
          odmówiłem spotkania na którym miałem rzekomo dostać voucher na darmowy pobyt na
          egzotycznej wyspie.Popracuje,pooszczędzam i sam sobie wykupie...
    • korencjuszkaa Re: Holiday Travel Center 22.04.05, 11:43
      tak słyszałam..dwa lata temu mój chłopak.."wygrał." tydzien... na Teneryfie dla
      2 osób. Trzeba było zapłacić za przelot i jesli ktos chiał mógł wykupić
      wyżywienie.Dokupienie drugiego tygodnia - ...ok.chyba 800. zł/osoba...więc co
      dokupilismy ponieważ przelot wtedy był jeszcze drogi więc pomysleliśmy że już
      jak szaleć to dwa tygodnie;-)) tak czy siak w skrócie napiszę było
      super...ale...ta oferta jest kierowana do ludzi bogatych tak myslę - ponieważ
      na miesjcu odbyło się spotkanie i zorientowalismy się że zabiegają o osoby
      które "wykupią apartamenty" tzw.chyba timeshare - i np. mająć apartament na
      teneryfie będąc członkiem w tym systemie możesz niby sobie zamienić się z
      kimś kto ma taki apartament..nie wiem..np. na Majorce..i zabawa na tym polega..
      ( przyciąganie klientów) Gdy się okazało że jestesmy nie zaiteresowani..to
      brzydko mówiąc"OLANO NAS"....tzn. np. rezydent nie był osiągalny i nie
      odpowiadał na nasze telefony..więc radzilismy sobie sami..i było super...oprócz
      faktu że kasy poszłoooooo...spoorrrroooo...ale ...teraz przeloty są duzo tańsze
      więc....;-) uważam że nalezy porówanć oferty z innych biur...i zastanowic
      się...czy warto;-))) my żywiismy się na własny rachunek i sądze że tak było
      oki..osoby które wykupiły wyzywienie nie były zadowolone...bo jedzonko
      się...bardzoooooo...powtarzało;-)))pozdrawiamps. ale mój chłopak..wtedy
      naprawde brał udział w konkursie;-)) jakies pytanie ..i losowanie;-))) tez
      myśłałam że to dowcip.;-) więc może nie takie całkiem oszustwo..ale haczyk w
      tym jest;-)))o czym pisałam j.w.
    • Gość: Klient02 Re: Holiday Travel Center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:01
      Byłem na prezentacji połączonej z odbiorem niby bezpłatnego tygodnia dla całej
      rodziny. Oczywiście nie jest to bezpłatne (100 zł za osobę) i dotyczy to tylko
      noclegów w ich sieci. Więc za prezent trzeba zapłacić!!! Przelot i wyżywienie
      trzeba pokryć za własne pieniądze.
      Prezentacja dotyczy członkostwa w klubie timeshare ( niby RCI, ale do końca nie
      wiadomo czy bezpośrednio - czy dostaniemy dokument wykupu udziału w RCI czy
      tylko prawo do korzystania z przywilejów. Cena pełnego udziału dla 4 osobowej
      rodziny do 2067 roku wynosi 12 tys. Euro, w promocji 9600 Euro. Wg HTC
      członkostwo można odsprzedać, jest dziedziczne i nie wygasa w 2067(????). I
      podobno nie traci na wartości (???). HTC próbuje sprzedać 3 letnie członkostwo
      za 25% ceny (2400 Euro), które wygasa jeśli nie dokupimy całości i jest bez
      możliwości odsprzedaży.
      W momencie rezygnacji 25%-owe udziały przechodzą na HTC ( czysty zysk !!! ).
      Członkostwo w klubie daje możliwość korzystania z pobytu po preferencyjnych
      cenach na 1 tydzień w roku i zniżki na usługi turystyczne będące w sieci.
      W trakcie rozmowy naciskają na podpisanie umowy na miejscu. W momencie, gdy nie
      chcemy podpisać umowy natychmiast stają się nerwowi i mało przyjemni i
      stwierdzają, że "stracili cenny czas".
      Gdy zapytamy o elementy wiarygodności firmy takie jak : kapitał zakładowy w
      KRS, zarząd, opnie instytucji oceny finansowej lub wiarygodności firmy czy
      stronę internetową (której nie ma) są bardzo zirytowani tak jakby chcieli coś
      ukryć. Stosują typowe socjotechniki, aby wciągnąć klienta pokazując kolorowe
      obrazki i nakłaniając na szybkie podejmowanie decyzji finansowych. Nie omawiają
      i nie pokazują umowy jaką trzeba podpisać. Odniosłem wrażenie, że jest to firma
      mało wiarygodna typu "Sprzedaj i zapomnij" jakich wiele na polskim rynku. O
      wiarygodności firmy świadczą również opinie byłych pracowników HTC - oszukanych
      i omamionych.
      • Gość: Edzia Re: Holiday Travel Center IP: 195.205.97.* 19.05.05, 18:54
        Wreszcie jakaś konstruktywna odpowiedź, na jaką czekałam. Teraz wiem, że nie
        wybieram się nigdzie w niedzielę tj, na jakieś spotkanie, gdzie miałam zostać
        obdarowana cudownym prezentem w postaci całkiem darmowych wczasów. Tylko Pani
        wspomniała, aby wziąć ze sobą trochę pieniążków.Dziękuję Kliencie02, że nie
        zmarnowałam niedzieli.Pozdrawiam.
      • Gość: kolo Re: Holiday Travel Center IP: *.wesola.3.pl / *.warpol.pl 25.05.05, 22:45
        Ludzie nie nabierajcie sie na takie bzdury jak timeshare w polsce bo najblizej
        w czechach sprzedaja czlonkostwo.A firma o ktorej mowimy to ma tylko i
        wylacznie bajer dobry.Jak podpiszecie umowe i bedziecie sie musieli procesowac
        z jakis przyczyn to niestety bedziecie musieli do sadu w hiszpani zlozyc
        pozew.Ceny czlonkostw na teneryfie zaczynaja sie juz od kilky tysiecy eiro wiec
        nie bierzcie sie na jakies bzdury o czlonkostwie 35 miesiecznym za minimum 1990
        euro bo to nie jest czlonkostwo tylko umowa ze w przeciagu tego czasu wam
        zorganizuja wyjazd albo i nie.tam na miejscu mozecie to zakupic. Nie dajcie sie
        zwiesc im pustym slowom.
    • Gość: anka Re: Holiday Travel Center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 22:52
      ja tam pracowałam co prawda przez krotki czas!!a wiec moje opinie!nie zgadzam
      sie z tym ze sa to oszusci jesli ktos ma duzo piniedzy i lubi wypoczywac w
      bardzo luksusowych mijscach to napewno powinien skorzystac z zaproszenia!
      napewno nie jest to oferta dla ludzi srednio zamorznych!npersonel firmy potrafi
      byc bardzo przyjemny jak rowniez wrecz przeciwnie!ja zrezygnowałam z pracy bo
      nie wytrzymywałam napiecia i uwag menagera ktorego z pewnoscia wiekszosc z Was
      miała [przyjemnosc poznac!nawet nie wiecie jak biedni czasami sa pracownicy tej
      firmy
      • Gość: ana Re: Holiday Travel Center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 14:48
        Masz rację pisząc o Pani Manager, Bogusi Ilczuk, która poszukuje teraz osób do
        pracy.
        Istny koszmar ta kobieta nie wie zupełnie nic o marketingu.
    • Gość: zosia Re: Holiday Travel Center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:10
      czesc ! ja wlasnie zostalam przyjeta do pracy na przedstawiciela ale nie wiem
      co robic po tych wszystkich opiniach ktore tu przeczytalam. mozesz mi cos
      doradzic ? to co mowia brzmi jak bajka ale jaka jest rzeczywistosc??
      • Gość: Ana Re: Holiday Travel Center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 14:44
        No to fajnie,
        może i masz tą pracę ale szybko się zorientujesz że to stek kłamstw.
        Ja tam pracowałam i wiem jak jest.
        Aż głupio okłamywać ludzi.
        Po pierwsze wypłatę dostaniesz z dużym opóźnieniem a po drugie na sto procent
        nie dostaniesz tyle ile Ci obiecają.
        Także zmykaj jak najszybciej się da do innej pracy.
        Powodzenia w szukaniu.
      • Gość: As Re: Holiday Travel Center IP: *.sggw.waw.pl 13.06.05, 18:55
        bo to jest bajka. po 3 miesiacach mozna cos zarobic, ale tak naprawde niewiele,
        bo jak przychodzi wyplata to sie dowaidujesz, ze umowy sie skancelowały i ze
        nic nie zarobisz a stalej masz okolo 390-420 zl. to wszystko. wiem bo tam
        pracowalam. nie polecam, wrecz odrzadzam!! zrezygnuj za czasu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka