Dodaj do ulubionych

Peru Wenezuela visa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.02, 12:25
Witam,
Mam pytanie - czy lecac do Peru z przesiadka w Caracas potrzebna jest jakas
wiza tranzytowa [ i gdzie ja mozna zdobyc ]?
Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: migueluski Re: Peru Wenezuela visa IP: 202.97.171.* 18.12.02, 00:34
      do wenezueli od lipca polacy nie potrzebuja juz wiz.
      ale zostan w wenezueli zamiast jechac do zindianizowanego peru.
      duzo ladniej
    • Gość: drzewko Re: Peru Wenezuela visa IP: *.tychy-sikorskiego.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 12:31
      A wiesz gdzie w Polsce jesst ambasada/konsulat Wenezueli?
      • Gość: migueluski Re: Peru Wenezuela visa IP: 202.97.171.* 18.12.02, 17:10
        Nie wiem, bo od prawie 6 lat nie mieszkam w pl
        ale jestem pewny, ze nie musisz tam isc.
    • Gość: drzewko Re: Peru Wenezuela visa IP: *.tychy-sikorskiego.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 11:18
      Ambasade znalazlam = musialam potwierdzic twoje info.i faktycznie zadnych wiz
      nie potrzeba....To pochwal sie gdzie mieszkasz? :-)
      • Gość: migueluski Re: Peru Wenezuela visa IP: 202.97.171.* 20.12.02, 17:16
        No widzisz
        jak chcesz to tam ci dobry kontakt na Margaricie
        dla mnie no 1
        spokojny hotel,extra wlaciciel, basen, palmy itp. tuz przy palya del agua za
        ok. 6 us dziennie
        w wenezueli mialem jak w raju,mieszkalem tam ponad rok, niestety chavez mnie
        zmusil do emigracji
        teraz ucze anglika w chinach,
        jedzenie lepsze. kobiety niestety nie
        pozdrowienia
    • Gość: drzewko Re: Peru Wenezuela visa IP: 213.25.46.* 23.12.02, 11:49
      Ale odlot - ja wlasnie wrocilam z Shanghaju - okolo miesiaca temu - no to zesmy
      sie rozmineli!?!? ;-) Co do jedzenia to chinskie uwielbiam - szczegolnie te w
      tych malych ulicznych "jadlodajniach" [tego mi brakuje]--gdzie ty jestes w tych
      Chinach? A poza tym Wenezuela to tylko zmiana samolotu, celem jest Peru! :-)
      WESOLYCH SWIAT I SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU!!!!
      • Gość: migueluski Re: Peru Wenezuela visa IP: 202.97.171.* 23.12.02, 18:20
        Dzieki za zyczenia i wzajemnie.
        Ja jestem w dziurze pod nazwa Panjin, dawniej Panshan. NE Chiny, blisko KRLD.
        Jest to zaglebie naftowe.
        Dobrze placa, ale nudy jak cholera.
        Wzrost gospodarczy niesamowity.
        W przyszlym roku (maj) chce sie przeniesc o Szanghaju lub Hong Kongu.
        Mieszkalem prawie 5 lat w Ameryce Lacinskiej i dlatego jestem troche
        uprzedzony do tych wszystkich panstw "indianskich"
        Inaczej jest jak jedziesz na miesiac, dwa wakacji a inaczej jak tam mieszkasz.
        Trzymaj sie.
        Pozdrowienia.
        Co porabiales w Szanghaju?
    • Gość: Menotti Re: Peru Wenezuela IP: *.lebork.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 17:06
      zdecydowanie polecam Peru, nie bedziesz sie tam nudzil. Wenezuelczycy sa wielce
      zadufani w sobie , w odroznieniu od Peruanos. Tak czy siak baw sie, Wenezuelki
      sa ladniejsze, choc w Limie znajdziesz mase wspanialych dziewczyn. Polecam
      sobotni wieczor w Barranco.
      • Gość: drzewko Re: Peru Wenezuela IP: *.tychy-sikorskiego.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 11:17
        A ty "Menotii" to dokladnie gdzie byles w tym Peru - tylko Lima i jak jest tam
        pogoda od stycznia do czerwca? Poza tym czy warto lykac czaly czas tabletki
        antymalaryczne - wg mnie nie jesli ktos jedzie na dluzej - a jaka jest twoja
        opinia.
        • Gość: Menotti Do Drzewka IP: *.lebork.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 14:06
          Wiec bylem w Peru w wielu miejscach, spedzilem tam ok 6 miesiecy i kilka w
          innych miejscach Ameryki Pld. Zreszta wybieram sie tam w okolicach marca na
          jakies 2 miesiace.
          Co do pogody. Peru ma 3 strefy klimatyczne: wybrzeze, gory i dzungla i kazda z
          nich rzadzi sie swoimi prawami. Szczegoly w kazdym lepszym przewodniku (nie
          bede oryginalny- polecam Lonely Planet). Generalnie styczen do marca trwa tam
          lato i np na wybrzezu jest wtedy b. goraco i parno.
          Tabletki antymalaryczne nalezy brac tylko jesli wybierasz sie do dzungli. Na
          wybrzezu i w gorach malaria jest rzadka i przebywajac w miejscach
          "turystycznych" raczej nic ci nie grozi. Co innego jesli chcesz wyruszyc gdzies
          na prawde z dala od ludzi, generalnie im blizej dzungli, tym
          niebezpieczniej.Nie wiem czego szukasz w takiej podrozy, dlatego nie wiem o
          czym Ci pisac, co cie interesuje. Jesli chcesz odpowiem na konkretne pytania,
          ostatni raz bylem tam 3 lata temu, wiec nie znam ostatnich nowosci.
          -L.C. Menotti
    • Gość: drzewko Re: Peru Wenezuela visa IP: *.tychy-sikorskiego.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 10:50
      Witam - tylko mala uwaga ja jestem kobieta, choc "drzewko" moze byc mylace:-)
      W Shanghaju bylam na swego rodzaju internship - troche to nie wypalilo wiec
      wrocilam, a zarobki faktycznie sa bardzo dobre. I z tego co slyszalam S. jest
      lepszy od Hong Kongu. A co wy Panowi robiliscie w Ameryce Pd. Caly czas tylko
      Wnezuela i tylko nauka jezyka czy co?
      • Gość: migueluski Do drzewka IP: 202.97.171.* 28.12.02, 15:30
        czesc
        dobrze , ze jestes kobieta
        zdecydowanie wole rozmawiac z kobietami niz facetami
        ja ucze angielskiego to tu to tam.
        w ameryce lacinskiej pracowalem prawie 5 lat.
        znudzilo mi sie wiec zalapalem sie do Chin.
        troche tesknie za Kolumbijkami, Chinki strasznie niesmiale.
        co porabialas w Shanghaju?
        pzdr
    • Gość: drzewko Re: Peru Wenezuela visa IP: *.tychy-sikorskiego.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 11:14
      Hej. Chiny to byl rodzaj internship = praca w duzej miedzynarodowej firmie,
      asystenka/sekretarka; tylko ze to nie bylo calkiem tak jak sobie wyobrazalam,
      ponadto nastapila fuzja z inna firma 50 osob bylo do odstrzalu wiec za obopolna
      zgoda zdecydowalismy, ze czas sie pozegnac. A w tej Am. to tylko byles w
      Kolumbi i w Wenezueli, i wszedzie uczyles jezyka [czy masz jakies papiery ESL
      czy po prostu wszystko dzieki wlasnej sile przebicia azaliz znajomoscia?] Czemu
      zdecydowalas sie na Chiny a nie na Argentyna lub inne panstw z Am - a moze
      zaliczyles je juz wszystkie?
      • Gość: migueluski Re: Peru Wenezuela visa IP: 202.97.171.* 30.12.02, 12:03
        Hi
        z argentyna teraz jest kiepsko
        nie bylem dalej niz od meksyku do venezuelii
        brazylia pewnie wkrotce
        a po 5 latach w am. lacinskiej chcialem czegos innego no i mam chiny
        ale tesknie za poludniowymi klimatami.
        z praca zawsze trzeba naciskac , z reguly sie udaje, white power.
        a wyksztalcenie sie przydaje, ale nie jestem po anglistyce.
        w azji jest mnostwo pracy dobrze placa
        w meksyku bez problemow, kostaryka ok, honduras ok, w kolumbii ciezko,
        wenezuela sie sypie
        pzdr
        • Gość: drzewko Re: Peru Wenezuela visa IP: *.tychy-sikorskiego.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 12:12
          No to powodzenia w Chinach :-) - a czy nigdy nie necily cie stany?
          • Gość: migueluski Re: Peru Wenezuela visa IP: 202.97.171.* 30.12.02, 17:24
            Bylem 2 razy ostatnio 5 miesiecy na Florydzie
            na normalna prace bez zielonej karty nie ma szans
            po fizyczne harowie kolo miami mam dosyc
            nigdy wiecej
            nie zaleznie od pieniedzy
            • Gość: drzewko Re: Peru Wenezuela visa IP: *.tychy-sikorskiego.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 10:56
              Co robiles, ze az tak cie to odrzucilo - budowa? A prace w Chinach to jak
              znalazles i czy ty znasz Chinski?
              • Gość: migueluski Re: Peru Wenezuela visa IP: 202.97.171.* 02.01.03, 17:08
                czesc
                w stanach glownie jachty w fort lauderdale
                ale po studiach i pracy na uniwerku, dla hbo, maersk itp. to mala degeneracja
                chiny zalapalem z internetu
                jak na razie rewelacja chociaz juz tesknie za ameryka lacinska
                za zadne pieniadze na swiecie nie bede juz harowal fizycnie, promise
    • Gość: migueluski Re: Peru Wenezuela visa IP: 202.97.171.* 02.01.03, 17:18
      co do chinskiego
      na poczatku szok nic sie nie rozumie
      ale z czasem to naprawde jest calkiem prosty
      trzeba sie przyzwyczaic do dzwiekow no i akcent
      gramatyka latwa, budowa slow dosyc banalna
      nawet znaki nie sa takie zle.
      po dwoch miesiacach pobytu juz sie dogaduje
      i jak z kazdym jezykiem obcym trzeba byc z nim 24 h na dobe wtedy zalapuje sie
      szybko
      w wenezueli jezeli znasz angielski to hiszpanaki powinnas zaczac rozumiec po
      jakims tygodniu ( podstawy)
      po prostu napisz slowo po angielsku i czesto zrozumieja, duzo podobienstwo
      pisowni inna wymowa
      pzdr
      • Gość: drzewko Re: Peru Wenezuela visa IP: *.tychy-sikorskiego.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 11:08
        Witam! Co do tej pracy fizycznj to znowu nie obiecuj = to nie jest takie zle =
        rozruszasz sobie miesnie, jesli jakis tluszczyk narosl to sie go pozbedziesz =
        same plusy :-) Powodzenia z Chinskim!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka