Dodaj do ulubionych

Praca i życie w Hiszpani

IP: 212.160.234.* 15.09.03, 22:05
Interesuje mnie życie i zarobki przy zbieraniu winogron.Słyszałam ze 100 Euro
na dzień,podobno życie jest tam tanie.Jestem ciekawa ile tam kosztuje zycie
na miesiąc dla jednej osoby {jedzenie wynajęcie jakiegoś mieszkanka woda prąd
itp}.Jeśli wiesz to bardzo proszę odezwij sie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Nadine Re: Praca i życie w Hiszpani IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 16:07

Wróciłam niedawno z Bracelony (zamierzam znów tam wyjechać - tym razem aby
      trochę popracować ) - jeśli masz jakieś pytania o koszt utrzymania w tym
      mieście to napisz annacristine@wp.pl
      • Gość: niebieska do Nadine zwlaszcza IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.09.03, 21:20
        Czesc. Ja tez wrocilam z Barcelony, jakies 2 tyg. temu i chce tam jechac, jakos
        zima. Czy moglabys dac mi jakies info odnosnie pracy? Mam gdzie mieszkac. No i
        poza tym moglybysmy sie tam spotkac. :0)
      • Gość: jola Re: Praca i życie w Hiszpani IP: 213.241.54.* 04.10.03, 17:47
        wwitam wlasnie wrocilam z hiszpanii ale super.teraz bylam
        turystycznie .chcialabym Za rok pojechac do Barcelony jak tam jest napisz cos
        prosze ??
        • Gość: magda Re: Praca i życie w Hiszpani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 18:23
          jolu tez bylam rok temu turystycznie w lloret de mar a w tym roku chce jechac
          do pracy tam jako naganiacz albo do hotelu tam jest duzo polakow i podobno nie
          trudno o taka prace moj meil meggyj@wp.pl daj znac jak bys chciala tez
          jechac:)
    • basia553 Re: Praca i życie w Hiszpani 27.09.03, 16:06
      No na ta odpowiedz Saro i ja czekam! Nie jestem praca zainteresowana, tylko
      zarobkami. Bo u nas w Niemczech na winobraniu zarabiaja Polacy po 4 Euro za
      godzine (mieszkam w okolicach winnych). Jakby mogli takie krocie w Hiszpanii
      zarobic, to widze to marnie dla niemieckich baueröw!
    • Gość: zorientowany 100& & #35 8364; dziennie na winobraniu? OSZALAŁAŚ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 12:16
      we francji stawke dzienną za 8h pracy ustala merostwo miejskie, i cała okolica
      ma sie tego trzymać. za cięcie winogron + miejsce do spania i jedzenie jest ok.
      43€ za dzień. za noszenie kosza 50-70kg 47€. od tego płaci sie 7% podatku.
      Jeżeli sama sie żywisz i mieszkasz poza winnicą - zarabiasz kilka € więcej, ale
      bez przesady. no i podstawowa kwestia: francja jest w porównaniu z hiszpanią
      bogatym krajem. w hiszpanii zarobki są niższe!
      - to stawki legalne! nielegalnie możesz dostać nawet 35€ za dzień i zero
      utrzymania.
      REASUMUJĄC: jak dostaniesz gdzieś przy zdiorach odoców (cała europa) 5€ za
      godzine - to jest to normalna stawka! no i cała afryka bedzie pracować taniej
      od ciebie - zwłaszcza w hiszpanii!!!
      powodzenia
    • Gość: barcelona Re: Praca i życie w Hiszpani IP: 5.5.* / 80.58.51.* 30.10.03, 22:20
      100 euro!!! dobre sobie, nie wiem skad masz te wiadomosci, ale zapomnij
      ja wlasnie zaczalem studiowac w Barcelonie i na pewno moglbym cos powiedziec o zyciu cenach i problemach jakie sa w Hiszpani jak cos to piszcie na hubertog@poczta.onet.pl, a moze i pewnego dnia spotkamy sie np na Ramblas
    • Gość: Jarek Re: Praca i życie w Hiszpani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.04, 12:30
      witaj kochanie,
      100 Eu. dziennie to było by piękne pracowałem 18-cie miesięcy w Santa Perpetua
      niedaleko Barcelony jako spawacz w prywatnej firmie zarabiajac 1300 Eu. przy
      230 godź.A zycie kosztowało mnie w miesiącu 130 Eu. plus wynajęcie pokoju 240
      Eu. w tym woda ,gaz,prąd ale i tak suka ze mnie zdzierała ,trzymało mnie tylko
      to iż miałem pod nosem pracę 5min drogi piechotą.
      Jeśli chcesz wiedziec więcej to napisz
      Jarek
      • Gość: Bartek Re: Praca i życie w Hiszpani IP: *.client.comcast.net 11.01.04, 17:50
        Dziewczyny, mozna zarobic i wiecej niz 100 Euro na dzien ale nie przy
        zbieraniu winogron, a Polkom taka praca przychodzi bardzo latwo wiec nie
        martwcie sie o zarobki
        • wysoki_adam Re: Praca i życie w Hiszpani 11.01.04, 18:50
          Ty jakiś alfons jesteś !!! Spadaj stąd, łachmyto! Wstyd, że jesteś Polakiem.
          • rybka58 Re: Praca i życie w Hiszpani 12.01.04, 12:25

Już ktoś zwrócił uwagę na tego osobnika, ale takich jest wszędzie pełno.
            Znalazłam temat na Kontaktach- polecam
            • Uwaga na osobnika o imieniu -Bartek- (2) Gość: christoph4
            Rybka
        • Gość: nim Re: Praca i życie w Hiszpani IP: 153.19.192.* 01.04.04, 23:34
          takie teksty to nie na tych stronkach zwyrodnialcu
      • Gość: piotrek Re: Praca i życie w Hiszpani IP: *.olsztyn.mm.pl 26.03.04, 14:16
        czesc jarek sluchaj stary jak by ci to nie sprawilo klopotu no i oczywiscie jam
        mozesz czy mial bys jakis namiar na prace w hiszpani to byl bym wdzieczny jade
        niebawem wczesniej zachacze do niemiec a w polowie kwietnia do hiszpani za
        kazdy namiar z gory dziekuje moj email sisiti-travel.wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka