annathemma 19.03.08, 21:57 i nie chodzi o JW, tylko firmę Magus - chodzi o ten kwartał, gdzie pętla Mańki-Wojdy. Czy wie ktoś, co tam ma powstać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slavecky4 Re: wielka budowa na rogu Zdziarskiej i Ostródzki 19.03.08, 22:41 Dżizasss.... Odpowiedz Link
mk_2 Re: wielka budowa na rogu Zdziarskiej i Ostródzki 20.03.08, 13:32 Przeciez to dopiero początek. Jak Waszym zdaniem mamy zrealizować statystyki przybycia liczby ludności, które podał Urząd, a my jako Partnerstwo podawaliśmy na specjalnej sesji? Przypomnę: W ciągu 10 lat, od 2007 z 20 tys mieszkańców na naszej cześci Zielonej Białołeki ma zamieszkać 120 tys. Zatem - w ciągu 3 lat będziemy tacy jak Tarchomin. W ciągu 10 lat cała Białołęka ma liczyć 250 tys. mieszkańców. Pobudka Panowie i Panie. Patrzycie na pole - powinniście widzieć bloki. Nie jest problemem, ze się pojawią ludzie. Problemem jest to jak budowane jest miasto. Odpowiedz Link
tw.zecik Re: wielka budowa na rogu Zdziarskiej i Ostródzki 21.03.08, 06:50 mk_2 napisała: > Przeciez to dopiero początek. Jak Waszym zdaniem mamy zrealizować > statystyki przybycia liczby ludności, które podał Urząd, a my jako > Partnerstwo podawaliśmy na specjalnej sesji? Przypomnę: W ciągu 10 > lat, od 2007 z 20 tys mieszkańców na naszej cześci Zielonej > Białołeki ma zamieszkać 120 tys. > Zatem - w ciągu 3 lat będziemy tacy jak Tarchomin. W ciągu 10 lat > cała Białołęka ma liczyć 250 tys. mieszkańców. > > Pobudka Panowie i Panie. Patrzycie na pole - powinniście widzieć > bloki. Nie jest problemem, ze się pojawią ludzie. Problemem jest to > jak budowane jest miasto. "Pole, pole, łyse pole, ale mam już plan. Pomalutku, bez pośpiechu wszystko zrobię sam. Nad makietą się męczyłem ładnych parę lat, Ale za to zwiedzać cudo będzie cały świat Tu na razie jest ściernisko, Ale będzie San Francisco, A tam, gdzie to kretowisko, Będzie stał mój bank." Tylko nie będzie to cudo, a zwiedzać będą tylko po to, żeby zobaczyć, jak nie należy zabudowywać miasta. Odpowiedz Link
slavecky4 Re: wielka budowa na rogu Zdziarskiej i Ostródzki 25.03.08, 00:09 Ależ masz rację! Ja wcale nie miałem nadziei, ze za oknami wciąż będę widział dzikie pole oraz sarenki i zajączki Mnie właśnie chodzi o to dzikie, polskie prawo, które nie nakazuje w środku Europy na partycypowanie deweloperowi w szkolach, przedszkolach, ulicach, przystankach, chodnikach etc! S. Odpowiedz Link
rayker Re: wielka budowa na rogu Zdziarskiej i Ostródzki 20.03.08, 16:00 Na rogu przy byłej pętli stoi tablica reklamująca bliźniaki/czworaki przy Tymotki, w głębi Zdziarskiej (na wysokości Planety) jakiś spychacz zdjął humus i są wytyczone sznurkiem takie małe kwadraciki - to chyba badanie archeologiczne ( w tym rejonie obowiązkowe przed rozpoczęciem inwestycji). Z tego co slyszalem to maja byc szeregowce. O jakiej wielkiej budowie więc piszesz? Odpowiedz Link
annathemma Re: wielka budowa na rogu Zdziarskiej i Ostródzki 30.03.08, 01:06 a można wiedzieć, gdzie słyszałeś? - bo ja dowiadywałam się w firmie i człowiek nieoficjalnie powiedział mi o wielorodzinnych... rayker napisał: > Na rogu przy byłej pętli stoi tablica reklamująca bliźniaki/czworaki przy Tymot > ki, w głębi Zdziarskiej (na wysokości Planety) jakiś spychacz zdjął humus i są > wytyczone sznurkiem takie małe kwadraciki - to chyba badanie archeologiczne ( w > tym rejonie obowiązkowe przed rozpoczęciem inwestycji). Z tego co slyszalem to > maja byc szeregowce. > O jakiej wielkiej budowie więc piszesz? Odpowiedz Link
contrra Re: wielka budowa na rogu Zdziarskiej i Ostródzki 03.04.08, 10:14 z tego co ja słyszałem, to mają być bloki, takie jak na Skarbka ale z drugiej strony jest słaby popyt na mieszkania a ziemia trzyma jeszcze cenę (w tym rejonie spokojnie 500-700 złotych można dostać) i może firma Magnus rozparceluje to i sprzeda na działki )) Odpowiedz Link
contrra Re: wielka budowa na rogu Zdziarskiej i Ostródzki 03.04.08, 10:15 i chyba wyszliby na swoje... Odpowiedz Link
pepe_ronin Re: wielka budowa na rogu Zdziarskiej i Ostródzki 03.04.08, 10:32 ja tam nappisałem do właściciela terenu - może się odezwie i sam napisze, co tam planuje Odpowiedz Link
contrra Re: wielka budowa na rogu Zdziarskiej i Ostródzki 03.04.08, 10:41 nie liczył bym na to - dla naszych deweloperów ważniejsza jest głupio rozumiana tajemnica, niż przejrzystość i wzbudzanie zaufania u klientów pepe_ronin napisał: > ja tam nappisałem do właściciela terenu - może się odezwie i sam > napisze, co tam planuje Odpowiedz Link
pepe_ronin Re: wielka budowa na rogu Zdziarskiej i Ostródzki 03.04.08, 16:05 I tu się zdziwisz - otrzymałem odpowiedź. Do tej firmy należy działka w głębi Zdziarskiej (nie przy samej Ostródzkiej) i jeszcze nie zdecydowali co wybudują. Możliwości są trzy - plany przewidują zabudowę jednorodzinną lub szeregową, jak również niskokondygnacyjne budownictwo wielorodzinne. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: wielka budowa na rogu Zdziarskiej i Ostródzki 22.04.08, 11:20 Stawiam na niskie wielorodzinne. Odpowiedz Link
varsava Re: wielka budowa na rogu Zdziarskiej i Ostródzki 30.04.08, 10:59 www.mojabialoleka.pl/site/aktualnosci/single/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=70&tx_ttnews%5BbackPid%5D=2&cHash=77dbac8a91 Odpowiedz Link
varsava wątek przeniesiony 30.04.08, 11:02 jako, że tytuł tego wątku jest mylący - nie chodzi o róg Ostródzkiej i Zdziarskiej a Zdziarską na wysokości Planety, utworzyłem nowy wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36264&w=78997737 Odpowiedz Link