21.01.06, 10:59
Co myślicie o powołaniu koalicji z partiami lewicowymi (SLD+SdPL+PD+ZIELONI)?
Ja mam poważne wątpliwości. Nie wyobrażam sobie Mazowieckiego i Frasyniuka w
jednym bloku wyborczym z Millerem i Sierakowską.
Jednak Demokraci powinni coś zacząć w końcu robić, od czasu porażki wyborczej
ta partia nie istnieje- jej przedstawicieli nie ma w mediach, tak jakby
demokraci zapadli w sen zimowy.
Obserwuj wątek
    • peter.szabo Obawiam się że nie ma innej możliwości zaistnienia 21.01.06, 17:31
      PD w chwili obecnej niż w koalicji lewicowej. Na skrzydle liberałów są PO i
      UPR, a z PiS-em to wolelibyśmy raczej nie... :-) Pytanie tylko czy dojdzie do
      tych przedterminowych wyborów, bo na razie możliwośc ta sie odsuwa... I w takim
      przypadku koalicji pewnie nie będzie czyli trzeba zacząć mysleć nad czyms
      innym...
    • ardzuna Re: Koalicja? 22.01.06, 00:22
      nefil napisał:

> Co myślicie o powołaniu koalicji z partiami lewicowymi (SLD+SdPL+PD+ZIELONI)?
      > Ja mam poważne wątpliwości. Nie wyobrażam sobie Mazowieckiego i Frasyniuka w
      > jednym bloku wyborczym z Millerem i Sierakowską.

Nie wyobrażam sobie również. Dla mnie byłby to ostateczny koniec tej partii.
      • nefil Re: Koalicja? 22.01.06, 10:32
        Wydaję mi się, że PD straciłaby do końca wiarygodność w oczach większości
        swojego i tak już małego elektoratu.
        Do dzisiaj nie rozumiem, czemu równo rok po osiągnięciu przez Unię Wolności
        dobrego wyniku w wyborach do Parlamentu Europejskiego, partia zdecydowała się na
        zmianę nazwy.
        • peter.szabo Byl to eksperyment mający na celu przyciągnięcie 22.01.06, 21:59
          nowych osób...
    • independent100 (SLD + SdPL) + PD lub SLD + (SdPL + PD) +Zieloni.. 23.01.06, 13:22
      Ja osobiście jestem za blokiem wyborczym. Faktem jest że we wszystkich
      wspomnianych partiach są ludzie mniej lub bardziej uczciwi. Każda ma też swoje
      skrzydło:lewe i prawe. Stworzenie koalicji byłoby jednak AWS 3-adycja (po PO-
      PIS). Propobowałbym utworzenie bloku "centrum i lewicy" (nie cenntrolewicy) by
      wiele wartościowych osób z PD i SdPL przeskoczyło przez próg który gwarantuje
      SLD a potem w sejmie podział. SLD i PD mają różna przeszłość i programy i wiele
      osób by się "męczyło" ;-)
    • sierzant_kawalerii Re: Koalicja? 25.01.06, 01:04
      Niemysle ze koalicja ma jakies szanse z sld nawet z kwasniewskim na czele
      Predzej z sdpl i zielonymi
      Wlanczanie sie do sld sprawi ze pd bedzie postrzegana tak jak oni
      czyli stara cwana nomenklatura bez honoru i pryncypiow
      • mysha_b Re: Koalicja? 26.01.06, 16:41
        A w ktorej to partii honor i pryncypia stoja na pierwszym miejscu? Cos nie
        widze takiej. Ale oczywiscie kazdy wymieni te, ktora sam popiera, prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka