Dodaj do ulubionych

Nowy lokal z sushi na płockiej starówce

13.04.12, 13:12
Jeżeli chodzi o sushi - to jest na całkiem przyzwoitym poziomie -
niestety ryba odmrażana na szybko - tuńczyk też chyba trochę poleżał - ceny warszawskie niestety nie wiążę się z tym świeżość.

w elementach sushi - mało poza rybą składników warzywnych - ryż całkiem smaczny, nie można się przyczepić - jeżeli chodzi o pałeczki jednorazowe - tu już się trochę czepiam bo różnica jest mało widoczna - ale to nie są pałeczki do sushi :)

Sushi ładnie podane - i chyba nie na ulicy Narutowicza tylko na Grodzkiej :)

Obsługa bardzo miła i chyba to jest najmocniejsza strona tego lokalu - przy znikomej konkurencji i przy nie dobrej sieciówce Hanna Samuraj może egzystować.

Ogólnie polecam dla amatorów sushi, dla osób które miały wcześniej styczność raczej nie.
Obserwuj wątek
    • nevmat Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce 13.04.12, 13:16
      rzeczywiście to narutowicza:)
    • Gość: tuńczyk Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.plock.mm.pl 13.04.12, 13:29
      To co opisałeś nie tylko zniechęca ale eliminuje te "sushi" z mojego jadłospisu.
      Sześć miesięcy szkolenia stracone.
      Może by tu pani Magda coś pomogła?... Jest radykalna i bardzo skuteczna , a także pełna profesji.
      • Gość: jap Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.084.c76.petrotel.pl 13.04.12, 13:33
        to ma tyle wspólnego z sushi co kino luna z podróżą na księżyc , to jest jakaś "wariacja na temat " , niesmaczne, drogie , obsługa , wystrój lokalu do kitu . Z daleka !!!!
      • Gość: MY Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.centertel.pl 18.04.12, 12:36
        A próbowałes,ćwoku?
    • plocek-is-one Nowy lokal z sushi na płockiej starówce 13.04.12, 14:40
      O gustach i guścikach się nie dyskutuje podobno. Kto będzie miał ochotę to pójdzie, proste. A temu Panu, co tą knajpkę założył życzę powodzenia, bo widać ile serca w to włożył.
      • Gość: sushi szkodliwe Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.12, 14:49
        www.mowimyjak.pl/styl-zycia/z-przymruzeniem-oka/dlaczego-sushi-jest-szkodliwe-dla-polakow,112_31472.html
        • Gość: suszy Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 15:57
          idzie się wyrzygać jedynie
          • Gość: My Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.centertel.pl 18.04.12, 12:46
            Meneli nie zapraszamy
            • Gość: ja Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.12, 14:47
              życzę powodzenia w pozyskiwaniu klientów z takim żenującym podejściem.
      • Gość: MY Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.centertel.pl 18.04.12, 12:46
        Dziękujemy serdecznie. Wystrój???...chciałbym sie poochwalic,..ale to moja Kobieta. One maja jednak leprzy gust
        Pozdrawiamy
    • Gość: pomarańczowe pudło Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.murator.com.pl 13.04.12, 16:42
      Nadal nie potrafię zrozumieć jak można tak się dziennikarsko zeszmacić - artykuł sponsorowany nigdzie nie jest oznaczony, że to reklama a na dodatek imieniem i nazwiskiem dziennikarka się pod nim podpisuje...

standardowo - jest to KRYPTOREKLAMA - chyba karalna?

A Pani dziennikarka napisała to, co chciał właściciel i z dziennikarstwem ten artykuł nie ma nic wspólnego - ten Pan już wcześniej miał restaurację w Płocku, potem miał też sushi i jakoś nie wyszło....

poza tym przecież jest bardzo dobra nowa restauracja sushi w Przedwiośniu - dlaczego w artykule mówią o "znikomej konkurencji" ?? dlaczego jak się otwierała ta restauracja w Przedwiośniu to nie było artykułu w GW?? dla mnie to nie jest dziennikarstwo a kwalifikuje się raczej na szmaciarstwo ... ale mogę się mylić...
      • Gość: ubawiony Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.class98.petrotel.pl 13.04.12, 16:52
        Dlatego, że ten to swój a w Przedwiośniu obcy. Proste.
        • Gość: My Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.centertel.pl 18.04.12, 12:50
          Tu swój...a tamtego nie lubią ....ciekawe czemu
      • aglisa Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce 13.04.12, 17:24
        to już nie pierwsza tego typu reklama w GW jak zauważyłam, mogliby pisać o rzeczach istotnych, a nie bzdetach. Od reklam jest chyba oddzielna rubryka...
        • Gość: marcin Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.058.c77.petrotel.pl 13.04.12, 17:35
          a w Przedwiośniu sushi jest bardzo smaczne, kto był, ten wie, kto nie był, powinien spróbować. śmieszne jest to, że w artykule jest tekst o marzeniu o własnej restauracji, a z tego co mi wiadomo nie jest to pierwsza restauracja pana Bartka. poprzednie mu raczej nie wypaliły...
          • Gość: sak Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 18:06
            rozwodniona gorzała udaje sake - ohyda !
            sake - srake!
          • Gość: My Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.centertel.pl 18.04.12, 12:48
            Masa błędów. nawet nie wiem,czy powinienem odpisać. Czekamy na korektę.
      • Gość: Znawca tematu Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 22:02
        Artukułu nie pisze się o porażkach tylko o sukcesach rynkowych. Po wielu zazdrosno-kłamliwych wypowiedziach, pisanych na pana zlecenie, panie Gałach, w końcu pan osobiście zdecydował się dodać od siebie kilka łopat gnoju do tego staku kłamstw. Pan oczywiście jest właścicielem lokalu w Przedwiośniu, panie Arturze i tu nikt nie ma co do tego żadnych wątpliwości. My naprzykład znamy pańskie sushi, które woła o pomstę do nieba, a ponieważ nie słucha pan uwag i rad, nic pan nie uczy się na swoich błendach. Szmacić lubi pan wszysko i wszystkich, a nie wypłacalny pracodawca powinien zniknąć z rynku, ponieważ to hańba dla prawdziwej przedsiębiorczości, której nie brakuje właścicielom prosperującego od ośmiu miesięcy zakładu. Gdyby SUSHI PŁOCK przygotowywał szmaciarskie sushi, to nie utrzymałby się i miesiąca na rynku, a nie odbierał panu niezadowolonych z pańskiego wydania sushi klientów. Tak więc może wystarczy tego szmacenia i ośmieszania się. Samurai jest otwarty i nic pan nie poradzi na wyższość ich kunsztu sushi nad pańskim amatorstwem. Życzę powodzenia
      • Gość: LIWIA Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.117.c66.petrotel.pl 18.04.12, 14:11
        Widać, że konkurencja nie śpi, ale niech lepiej zajmie się swoją restauracją i polepszeniem standardu niż wypisywaniem takich uwag pod adresem innych. ŻAŁOSNE!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: dw Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.057.c75.petrotel.pl 14.04.12, 12:36
      znowcy sushi sie odezwali hahahahaa , a moze konkurecja nie moze spac przez to
      • Gość: AoL Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 09:34
        Zdecydowanie widac, ze na tym forum co do tego watku to szlag trafia Artura. I jątrzy. I jątrzy Arturek z Kina. Konkurencja mu sie otworzyla i walczy juz tylko na Forum, bo w innych miejscach mu nie wychodzi. Juz tak naszkodzil Pan Arturek ludziom,ze niedlugo sie po miescie nie ruszy patrzac ludziom w oczy. Slabe zachowanie. Owszem serce w Sushi na Narutowicza widac wlozone, a jak komu nie podoba sie to niech do nory bez okien idzie do Kina do pieniacza Artura, gdzie nie widac co sie je. to tyle.
        • Gość: suszi Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.182.c80.petrotel.pl 15.04.12, 09:38
          oj tam po prostu znawcuf sushi po wczorajszym suszy
          • Gość: roza Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.centertel.pl 15.04.12, 13:49
            Byliśmy tam wczoraj. Lokalizacja i wystrój zachęcaja do odwiedzin. Sympatyczna kelnerka w stroju gejszy przywitała nas usmiechem. Krewetki w tempurze
            • Gość: bazyl71 Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.centertel.pl 15.04.12, 13:56
              Ja taz tam byłam. Jestem estetką i zwracam uwage na wygląd obsługi i wystrój. Cała obsługa ma stroje firmowe. Kelnerzy , kucharze a nawet chłopak ,który dowozi ma koszulke z logo firmy . Wystrój w bardzo dobrym guście. Akwarium jedyne w Płocku. Akurat tam siedziałyśmy z koleżanką. Patrzenie się na pływające rybki podczas jedzenia-bardzo relaksujący widok. Polecam
              • Gość: mob Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 18:01
                jak jest akwarium to jest i haracz za utrzymanie akwarium , to sie porobiło ...
                • Gość: April Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: 91.212.223.* 16.04.12, 08:02
                  Fajne akwarium. Robi wrażenie. Nie wiem o co chodzi z haraczem, ale... W sumie fajnie usytuowana restauracja. Zawsze lubilem klimat starówki i nie za bardzo przepadam jak w galerii ludzie zagladaja mi do "michy". Tam jest kameralnie i gustownie. Mi odpowiada. Mozna usiasc i w koncu w Płocku pogłębiać wiedzę i znajomośc Sushi, a nie "grzać" do Wa-wy i nabijać kabzę Stolicy. U nas tez moze być fajnie i interesująco. Jak jestem głodny to lubię usiąść i zjeść coś dobrego, a nie na pokaz w galeriach, czy w Drive'ach. Mi odpowiada. Jestem ZA!
    • maly270 Nowy lokal z sushi na płockiej starówce 16.04.12, 21:22
      Byliśmy tam w niedziele na obiedzie ,bylismy bardzo zadowoleni pyszne sushi i dania dla dzieci również bardzo smaczne . Pani kelnerka bardzo mila i uśmiechnięta odwiedzała nasz stolik pytajac czy może coś potrzeba . Napewno tam wrócimy , lokal godny polecenia .
      • Gość: inny płoczanin za dużo cukru, aż mdło, moja noga tam nie stanie IP: *.123.c64.petrotel.pl 16.04.12, 22:14
        przesadziliście maly270 April bazyl71 roza
        • Gość: su Re: pomidorowa rules IP: *.084.c76.petrotel.pl 17.04.12, 11:37
          to jest co najwyzej fast food w stylu sushi . ten rodzaj potraw niestety nalezy do najtrudniejszych i najbardziej pracochłonnych do przygotowania w calej chyba swiatowej kuchni , do tego składniki są dość wyjątkowe , trudne do przechowywania - nikt kto choćby troche ceni sushi nie wyobraża sobie chyba spożywania dań przechowywanych w lodówce.
          to wszystko musi sprawiać iz prawdziwe sushi musi być nieprzyzwoicie drogie . i niestety takie jest , to przykre ale co robić .

mozna natomiast i tak sie niestety robi przygotować coś taniej, szybciej ze zbliżonych składników i zrezygnować z wielu kanonicznych dla tej wysublimowanej kuchni reguł. W ten sposób powstaje to co jest dostępne powszechnie . Niestety związek z prawdziwym sushi jest taki sam jak szalika burberry z bazaru z prawdziwym .

słuzy to tylko temu aby osoby aspirujące mogly utrzymywac siebie i innych w przekonaniu ze korzystaja z kulinarnej haute couture . nie da sie zrobic tanio i na szybko 30 letniego wina.

sushi w wersji jaka znamy powszechnie to jedynie namiastka i nie pomoga takie czy inne wystroje wnetrz i inne pierdoły .

osobiscie wolę kuchnię bezpretensjonalną która nic nie udaje , gdzie kucharz robi na przykład coś niby prostego ale wedle przepisu babci i robi to perfekcyjnie , niech to będzie zwykły gulasz albo pomidorowa .
          czyz nie lepiej jesc najlepsza na swiecie pomidorową niż byle jakie sushi ?
          niech sobie każdy wybiera jak chce .

jedna z najlepszych restauracji ( a wlasciwie barów) sushi na swiecie w tokio nie wygląda tez na nie wiadomo jaki exclusiv ale za to potrawy przyrządzane są przy kontuarze barowym i nakładane ręka przez kucharza na talerz .

nie ma zadnych cyrków z otwieraniem butelki przy stole - jak ktos uwaza ze na zapleczu mu naleja z kartonu to jest pozbawiony smaku to jedno a po drugie niech w takie miejsca nie chodzi .

• Gość: my Re: pomidorowa rules IP: *.centertel.pl 18.04.12, 12:11
            Znawca jakich mało. Jak masz ochotę na pomidorową to znajdziesz restauracje gdzie podadzą pomidorową. Jeśli w restauracji sushi szukasz pomidorowej...hm...nawet w Tokyo nie serwują.Smakosz wykwintnej kuchni szuka pomidorowej. Poza tym ryba,ale nie z lodówki??? to gdzie ją trzymać ??? Z patelni tez serwujemy.I przekonany jestem,ze w Tokyo ryby przechowuje się w lodówce. A tak z szacunkiem,z chęcią poznamy osobę "su". Zapraszamy .
            "Kierowniki"
            • Gość: hmm! Re: pomidorowa rules IP: *.084.c76.petrotel.pl 18.04.12, 12:25
              mam nadzieje ze gotowanie wychodzi wam lepiej niz czytanie ze zrozumieniem .

napisalem ze lepiej zjesc mistrzowsko przygotowane danie moze byc pomidorowa niz namiastke czegos z kuchni bardzo wysublimowanej .

w barze sushi o ktorym pisze ryby sa przywozone z portu swieze , przygotowywane i zjadane .
              wasze podejrzenia iz w tokio sa lodówki są w pełni słuszne .

przestrzegam przed przechowywaniem w lodówce gotowych potraw i podawaniem ich w stanie że zęby dzwonią ( prawie sto procent polskich barów sushi takie podaje )
              i jeszcze jedno sake to nie rozwodniona czysciocha i ma byc ciepła a nie lodowata .
              gotowanego ryzu tez nie trzymac w lodówce proszę bo jest nie do zjedzenia

co do serwowania ryby z patelni to wolałbym aby była podawana , ostry serwis w kierunku stołu może się zakończyć utratą punktu u klienta ( inaczej niż w tenisie )

smakosz nie szuka potraw wykwintnych poniewaz "wykwintnosc" jest pojęciem mylącym .
              smakosz szuka potraw dobrych albo najlepszych . zapewniam ze jesli chodzi o pomidorową istnieją takie o których się zwykływ sushiżercom nie śniło .
        • Gość: my Re: za dużo cukru, aż mdło, moja noga tam nie sta IP: *.centertel.pl 18.04.12, 12:27
          jedni dają sól,inni cukier,a jeszcze inni kpinę. Nie zapraszamy.
    • Gość: My Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.centertel.pl 18.04.12, 12:34
      Szanowny Panie Nevmat.
      Pałeczki , niestety dyktuje nam hurtownia,wiec nie mamy wyboru. Możemy zaoferować pałeczki "klienta",ale musimy wiedzieć ,ze to będzie stały klient. Co do ryby, to nie jest rozmrażana,ponieważ mamy dostawy 3 razy w tygodniu i nie musimy mrozić.
      Dziękujemy za opoinie i zapraszamy
      MY
      • Gość: 1234 Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.047.c76.petrotel.pl 18.04.12, 12:51
        Na wstepie przyznam , że nigdy nie byłem, w tego typu lokalu i nigdy nie jadłem tego sushi ( nie wiem czy to nie wstyd się przyznać:) takie to ostatnio modne) nie lubie surowych ryb.
        Ale zabieram głoś w sprawie faktycznie jak to ktos tu pisał kryptoreklamy , która co raz częściej pojawia sie w gw nm. Nie mam nic przeciwko takim artykułom wymagam jedynie uccziwości , przeciez nic nie stało na przeszkodzie aby zamieścic krótkie info "artykuł sponsorowany" i była by sytuacja jednoznaczna, a tak mamy dwuznaczność przedtsawiana tu nawet na forum. Budzic to może tez podejrzenia , że ktos komus cos (np. karnecik czy kartę stałego klienta) albo tez o jakieś inne ( np. biznesowe) powiązania własciciela z autorem czy wogóle z gw. Ciekawi mnie zatem , czy "centrala" gw zna takie praktyki tu lokalnie stosowane. Czy to nie budzi ich zastrzeżeń.
        Poza tym , bdyby autor chciał poruszyć temat , bo np. nie ma juz o czym pisac , można go tak skonstruować aby nie podawać bezpośrednio ( na talerzu) danych lokacyjnych np. lokalu, czy też "namiarów" na własciciela itp.
        No ale , jak tu już ie raz pisałem z profesjonalizmem w gw jest co raz wiekszy problem , nie dziwie się więc , że wiewiórki coraz głosniej gadają o likwidacji tego lokalnego dodatku.
        • Gość: My Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.centertel.pl 18.04.12, 13:03
          Właśnie po to podpis jest MY,żebyś wiedział kto,ciemniaku.
          • Gość: do MY Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.123.c64.petrotel.pl 18.04.12, 13:44
            skoro język tak wykwintny to potrawy zapewne też
            piszcie MY dalej, a kot z kulawą nogą tam nie zagości
            • Gość: My Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.centertel.pl 18.04.12, 17:15
              i w błędzie jestes. pisze z malej bos nie wart
      • Gość: nevmat Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.12, 16:00
        a więc tak - pałeczki do sushi powinny być zwężane na pod koniec
        te są w miarę ok - u dostawcy pewnie dostaną Państwo około 7 gr za sztukę :)
        allegro.pl/nobi-sushi-do-paleczki-bambusowe-100-par-najtaniej-i2264701272.html

Mam prośbę - proszę mnie nie oszukiwać - akurat składa się, że temat sushi mam wiele wspólnego.

Dostawa 3 razy w tygodniu ? świeżej ryby ? Za przeproszeniem gó... prawda.

Np. Taki łosoś łowiony jest w Norwegii później bodajże w Niemczech są targi ryb - dlatego dostają Państwo cenę tygodniową . Polski hurtownik kupuje te ryby i zawozi je do swojego magazynu - i stamtąd przyjeżdża do was.

Świeża ryba ma datę ważności 7 dni w lodzie lub w jakiejś chłodni - jestem przekonany, że nie wyrzucają państwo tej ryby - tylko np. poddają obróbce termicznej tj. mrozić, robić łososia pieczonego nieważne - ale to jest normalne - bo nawet najlepsze Sushi w Polsce tak robią.

Nie wiem czy filetujecie ryby czy nie - w sumie mało mnie to obchodzi. Ale umiem rozpoznać kiedy ryba była mrożona a kiedy nie .

Jeżeli chodzi o Tuńczyka to proszę mi nawet nie próbować mówić- że macie świeżego Tuńczyka a nie mrożonego :)

jeżeli się mylę :) to poproszę o zdjęcie :)

• Gość: troll Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 13:09
      Sushi od Bartusia? Buhahahahhaah, tyle w temacie.
      • Gość: nikola Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.117.c66.petrotel.pl 18.04.12, 14:33
        W restauracji sushi SAMURAJ byłam już cztery razy i za każdym razem wychodzę bardzo zadowolona. Jestem smakoszem sushi i do tej pory najczęściej, aby zjeść dobre sushi jeździłam do Warszawy. W końcu doczekałam się w Płocku - dobra jakość, przystępna cena, klimat restauracji wspaniały! Obsługa niesamowita. Właściciel restauracji bardzo miły, ucięłam z nim krótką pogawędkę na temat sushi - widać, że zna się na temacie. Polecam! Oby więcej takich restauracji w Płocku!!!!
        • Gość: su Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.084.c76.petrotel.pl 18.04.12, 14:41
          a potrafią filetować rybę np tuńczyka ?
          bo jak widzę to szare to mi odchodzi ochota
          • Gość: My Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.centertel.pl 18.04.12, 17:21
            To zapraszamy do przedwiosnia
        • Gość: gość Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.117.c66.petrotel.pl 18.04.12, 14:58
          Zgadzam się w 100% z panią. Jak na Płock -lokal I klasa!!!! Jedzenie wyśmienite. Takich steków jeszcze nie jadłem!!
          • Gość: kaziulek Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.class98.petrotel.pl 18.04.12, 17:24
            Jak widze w tej nowej knajpie maja neta z petrotelu , szkoda że ten gośc i jeszcze inni myślą , że jak zmienia nick to będzie wyglądac , że to kilka zadowolonych osób pisze , ale drodzy moi oprócz nicka widoczny jest ( jeżeli sie nie zalogujesz) IP, który dziwnym trafem przy tych chwalebnych wpisach się powtarza.
            • Gość: My Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.centertel.pl 18.04.12, 17:26
              Byłeś?Jadłeś? Czy tylko negatyw???
            • Gość: BeBo Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 19:26
              Byłem, jadłem, smakowało ! Jest fajnie, ceny przystępne. Nie jestem "z petrotelu", mało tego , nawet nie znam właścicieli i pracowników. Po prostu chwalę, bo jest co. Ponieważ coś w koncu się udało w tym mieście !
          • Gość: My Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.centertel.pl 18.04.12, 17:24
            Dziękujemy.Jednak Są zadowoleni klienci. Pozdrawiamy i zapraszamy.
            Bartosz i Iwona
        • Gość: My Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.centertel.pl 18.04.12, 17:19
          Dziękujemy.Niestety ,zbyt tendencyjnie i nikt nie uwierzy,ze to nie my.Ale i tak serdecznie dziękujemy.Pozdrawiamy.
          • Gość: do my Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 18:35
            jak mawiał pewien radziecki myśliciel : "nie sztuka zjeść i wypić ! Sztuka utrzymać!"
            polecam pod rozwagę zarówno włascicielom jak i gosciom !

• Gość: AoL Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: 91.212.223.* 19.04.12, 07:09
              Siedza takie matoly w jakims Kleniewie Dolnym lub Bulkowie, badz gorzej i sie wypowiadaja o jedzeniu na miescie. Umyc sie. Doprowadzic do normalnosci i zapraszamy do miasta na "normalne" jedzenie. Dajcie juz spokoj. Mdlo mi sie robi. Czas na Sushi.
              • Gość: REKLAMA normalnie to reklama jest płatna, ale jak wafelo IP: *.play-internet.pl 19.04.12, 07:35
                to mozna i na krzywy ryj
                • Gość: ja Ale jaja IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.12, 19:26
                  Poważnie ktoś tutaj próbuje robić namiastkę PR i czarnego PR :)

117.c66.petrotel.pl - inne nick name :) i 2 pozytywne opinie ;) nie forum a czas zweryfikuje ;)

ale wypisywanie pozytywnych opinii sobie jest błędem
                  • Gość: ziemnik Re: Ale jaja IP: *.242.c82.petrotel.pl 19.04.12, 19:55
                    tam smierdzi frytkami:)))
                    • Gość: dobra rada Re: IP: *.centertel.pl 20.04.12, 16:45
                      Czytając artykuł na temat nowego lokalu podającego sushi i krwiste steki oraz poniższe wypowiedzi na forum...można dojść do kilku wniosków.
                      Po pierwsze należy się zgodzić z kilkoma opiniami na tym forum, że artykuł o tym lokalu to czysta żywa reklama....i tak nie powinno być, właściciel wychwalający prawie pod niebiosa swoje umiejętności i znawstwo sushi...i że nie trzeba jeździć już do innych miast by skosztować tego rodzaju kuchni. No cóż jest kilka lokali w Płocku, które w swoim menu oferują sushi i naprawdę nie ma co aż tak się czepiać pozostałych właścicieli.
                      Dwa - kultura wymaga tego by nie obrażać innych, czy to innych właścicieli lokali czy też forumowiczów....tu nawet właściciele nowego lokalu pozwolili sobie na uwagi poniżej pasa w stosunku do osób wypowiadających się...dla mnie żenada wdawać się w tzw. pyskówkę...źle świadczy to o właścicielach - to jakby stwierdzić, że jacy właściciele, taki lokal (?!). Zastanawiające.
                      Trzy - pisać na forum niby jako forumowicz, a na pierwszy rzut oka widać, że te dobre opinie piszą sami właściciele - za słodko to wszystko wyszło i dlatego wylazło szydło z worka...nieładnie moi drodzy. Każdy ma prawo otworzyć lokal, własny biznes, konkurencja jest potrzebna, ale zdrowa a nie pyskówka i wytykanie innym,że są "źli", zanim się kogoś obsmaruje, trzeba mieć "mocne plecy" czyli swój udany pełen sukcesów biznes, by na coś takiego sobie pozwolić. Z wpisów wynika, że Pan Bartek miał podobny interes, lub ma i coś mu nie wypaliło....a tu obrzuca innych błotem...Panie Bartku więcej pokory, szacunku do potencjalnego klienta, bo zła sława szybko się roznosi, a na dobrą renomę trzeba czasem latami pracować.Jeśli Pan chce mieć spore profity z tego interesu, to najpierw trzeba zakasać rękawy i brać się do pracy, a nie spędzać czas na zachwalaniu własnego lokalu.
                      Po czwarte - jedzenie, każdy kto choć trochę ma pojęcia o robieniu interesów, tym bardziej restauracji, to wie, że sporo lokali jest na granicy opłacalności, i nie ma co tu wciskać,że towar jest świeży itp., na to trzeba mieć dobra płynność finansową...a z tego co wiadomo, tłumów tam nie ma, więc każdy oszczędza jak tylko może, ale znawcy tej kuchni wiedzą, jak smakują świeżutkie produkty i nie dadzą się oszukać. Ale walka w ten sposób o klienta, czyli krytyka w złym tonie,obrażanie innych to nie jest czysta gra.
                      Mimo wszystko, życzę Właścicielom Pani Iwonie i Panu Bartkowi powodzenia i samych zadowolonych klientów i zdrowej konkurencji i żebyście rzeczywiście stali się dla innych tego typu lokalów konkurencją tylko w dobrym tego słowa znaczeniu i nie traćcie czasu na forum, bo my wszyscy ludkowie, ile by nas nie było, to tyle może być opinii, a ze wszystkimi nie da się walczyć.
                      • Gość: ktoś Re: IP: *.lowicz.mm.pl 20.04.12, 19:13
                        I to jest najbardziej trafna odpowiedź. Właścicielu zapracuj na swoją markę!
                        • Gość: miejski Re: drogi dla płocka cel nr 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 20:30
                          ... a wy jak prosieta co to tylko o korycie i dla koryta. Mi zamiast sushi na Starówce o wiele bardziej się podobuje ta akcja:
                          drogidlaplocka.ubf.pl/news.php
                          Oderwijcie się chociaż raz od koryta i zróbcie cos pro publico bono.
                          • Gość: cf Re: drogi dla płocka cel nr 1 IP: *.077.c69.petrotel.pl 21.04.12, 06:28
                            Smierdzi juz z daleka ten lokal, lepiej do 10,5 chodzcie
    • Gość: Anna Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.185.c80.petrotel.pl 12.06.12, 13:48
      Niestety my zostaliśmy lekko mowiąc olani przez panią kelnerkę w tym lokalu.Owszem menu otrzymaliśmy od pana dania wybraliśmy,a kelnerka rzucala kilka krotnie juz do panistwa podchodze.Proszę mi wierzyć nie jestem zlośliwa ale takie zachowanie nas poprostu z nog zwaliło.Oczywiście lokal opuściliśmy z pustymi brzuszkami.Wystarczyło przyjąć zamowienie oczekując na posilek nawet ciut dlużej miałabym wrazenie że papu bedzie solidnie przygotowane i smaczne.
      • Gość: z Bulkowa Re: Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.cdma.centertel.pl 12.06.12, 16:47
        Oczywiście lokal opuściliśmy z pustymi brzusz
        > kami.

Trzeba było zjeść obiad w domu, jak przystało na normalnych ludzi, a nie się włóczyć po dziwacznych knajpach.
    • Gość: maly270 Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.play-internet.pl 04.07.12, 21:13
      Dziwię się bardzo ze została pani olana byłem tam kilkakrotnie zarówno pani kelnerka jak i pan są zawsze mili i uśmiechnięci chętnie doradzają i rozmawiają z gośćmi, chyba kobieto lokale pomyliłaś mogłaś iść na kebaba i byś dostała szybko papu.
    • Gość: Agata Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.182.109.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.12, 13:44
      Pyszne jedzonko w dobrej cenie!
    • Gość: SMAKOSZĘ Nowy lokal z sushi na płockiej starówce IP: *.c154.petrotel.pl 25.01.13, 21:39
      SUPER !!!
      W SKALI OD 1-10
      JEMY SUSHI W KAŻDYM MIEŚCIE,ALE SAMURAJA W PŁOCKU MUSIMY WYRÓŻNIĆ,ZAWSZE JEST ŚWIEŻE,PYSZNE, OSTATNIO SIEDZĄC W RESTAURACJI I JEDZĄC ZAUWAŻYLIŚMY ,ŻE CHYBA PRZYGOTOWYWAŁA TO KOBIETA(BYLIŚMY W SZOKU) BYŁO PYSZNIE :)
      OBSŁUGA NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE ;) ,A CO DO ZUPKI TOM YUM KUNG Z KREWETKAMI TO JESZCZE TROSZKĘ MUSZĄ POPRACOWAĆ ;) ALE OGÓLNIE REWELACJA ;) POLECAMY
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka