Gość: kate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 16:51 szukam osoby,bądź firmy która zajmuje się grilowaniem chodzi mi szczególnie o grilowanego prosiaka na wesele. Gdzie i za ile można to zrobi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nela Re: grillowany prosiak IP: *.plock.mm.pl 22.05.08, 20:15 gratuluje sumienia, tak sie cieszysz ze cie ktos chce ze az musi prosiaczek zostac zamordowany? mam nadzieje ze ci stanie w gardle i ze jego ufne oczka beda cie przesladowac do konca zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: grillowany prosiak 24.05.08, 16:58 widzę, że masz problemy ze skleceniem kilku pełnych zdań weź się za książki i nie narzucaj innym swojego światopoglądu człowiek jest mięsożerny więc nie widzę niczego złego w jedzeniu świni o świnkę z rożna spytaj się w firmie KOPCIŃSKI on obstawia takie imprezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: grillowany prosiak IP: *.plock.mm.pl 25.05.08, 00:26 nie zycze sobie by takie zero jak ty do mnie pisalo, sam sie doucz , jeszcze nie slyszalam zeby czlowieka okreslac mianem miesozercy, no ale ja sie nie wychowywalam wsrod bezdusznych pozeraczy naszych braci mniejszych tak jak ty,ja jakos zyje bez miesa od urodzenia i mam sie swietnie, skoro jestes miesozerny to pozryj wlasna matke, dziecko, brata. zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZASA Re: grillowany prosiak IP: *.214.c69.petrotel.pl 25.05.08, 15:52 IDIOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: grillowany prosiak 26.05.08, 10:19 najwidoczniej brak mięsa w Twojej diecie upośledziło Cię delikatnie i masz problemy z percepcją obrażanie mnie tylko potwierdza fakt, że jako weganka? wegetarianka? czy inny wynalazek jesteś nieprzystosowana społecznie tyle, że społeczeństwo nie musi się do Ciebie dostosowywać, a Ty dziecię moje musisz dostosować się do społeczeństwa inaczej kaftanik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: grillowany prosiak IP: *.plock.mm.pl 26.05.08, 13:13 to mieso uposledza myslenie,toksyny z miesa szkodza i to powaznie co widac u ciebie, zatruty organizm nie mysli jasno, ja sie nie musze dostosowywac do spoleczenstwa, moze ty musisz skoro sam nie potrafisz myslec i musisz podazac owczym pedem za wiekszoscia. i nie dziecię, tak to sie odnos do swojej niuni ktora nie mysli z zatrucia i ktora sie do ciebie musi dostosowywac. chcesz zrec mieso to zryj ale zawalcz o to by te prosiaczki byly zabijane humanitarnie a nie by cierpialy katusze i meczarnie, widac nie wiesz jak sa dreczone zwierzeta przed smiercia, gdybys to widzial i mial sumienie to mieso samo by ci stanelo w gardle. widac nie masz serca i sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: grillowany prosiak 26.05.08, 14:26 nie miotaj się jak zarzynane prosię jak zwierzę może być zabijane humanitarnie? humanitarnie znaczy po ludzku, więc nie widzę związku ze zwierzętami żrą zwierzęta i widać Ty, jeśli sie z nimi utożsamiasz ja jem za pomocą sztućców, oczywiście do mięsa mam odpowiednie i bardzo ostre a walczyć to Ty sobie możesz ze swoja mamą lub tatą o ile jeszcze mają czas i ochotę na słuchanie Twoich fanaberii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: grillowany prosiak IP: *.plock.mm.pl 26.05.08, 23:00 ale ty tepy i ograniczony jestes, moze o tym nie slyszales bo w koncu los zwierzat masz gdzies, ale zwierzeta tez nalezy traktowac w sposob humanitarny mimo ze nie sa ludzmi, ale tak samo nalezy sie im poszanowanie ich godnosci a tym tez jest humanitaryzm, i wszelkie odstepstwa od takowego traktowania zwierzat sa karane, polecam poczytac ustawe o ochronie zwierzat z 1997r. z takim nastawienie to pewnie niejednokrotnie zlamales ustawe. taki uczlowieczony a taki niedouczony. USTAWA z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt. (Dz. U. z dnia 23 września 1997 r.) Dz.U.97.111.724 1998.09.01 zm. Dz.U.97.88.554 1999.01.01 zm. Dz.U.98.106.668 2000.02.23 zm. Dz.U.00.12.136 2001.02.02 zm. Dz.U.01.3.21 2001.10.21 zm. Dz.U.01.111.1194 Rozdział 1 Przepisy ogólne Art. 1. 1. Zwierzę, jako istota żyjąca, zdolna do odczuwania cierpienia, nie jest rzeczą. Człowiek jest mu winien poszanowanie, ochronę i opiekę. .... Art. 4. Ilekroć w ustawie jest mowa o: 1) doświadczeniu na zwierzęciu - rozumie się przez to wykorzystanie zwierzęcia do celów naukowych lub dydaktycznych, mogące u niego spowodować uszkodzenia ciała lub inne zaburzenia zdrowotne, w tym ból, cierpienie, lęk, z wyjątkiem znakowania zwierząt, 2) HUMANITARNYM traktowaniu zwierząt - rozumie się przez to traktowanie uwzględniające potrzeby zwierzęcia i zapewniające mu opiekę i ochronę, 3) konieczności bezzwłocznego uśmiercenia - rozumie się przez to obiektywny stan rzeczy stwierdzony, w miarę możliwości, przez lekarza weterynarii, polegający na tym, że zwierzę może dalej żyć jedynie cierpiąc i znosząc ból, a moralnym obowiązkiem człowieka staje się skrócenie cierpień zwierzęcia, usmiercac humanitarnie to tak by nie uwlaczac godnosci zwierzecia, by sprawic mu jak najmniej bolu i by smierc byla jak najszybsza. ale ty i tak tego nie zrozumiesz... a od moich rodzicow to wara,oni moich pogladow nie uwazaja za fanaberie, tylko za dowod ze mam sumienie, serce i jestem pelna empatii. czy ty bys chcial byc zywcem wrzucowny do wrzatku albo pozostawionym do wykrwawienia? raczej bys wolal umrzec humanitarnie, wolalbys byc najpiew przynajmniej ogluszony , zwierzeta tez maja prawo do godnej smierci. zwierze nie jest rzecza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: grillowany prosiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 01:15 Nela, rozumiem, że w Twojej garderobie nie ma NIC skórzanego??? Żadnego paska, butów, o kurtce czy futrach to juz nawet nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: grillowany prosiak IP: *.plock.mm.pl 27.05.08, 18:20 w mojej szafie nie ma NIC skorzanego,zadnych futer, kozuchow, galaretek tez nie jadam :) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: grillowany prosiak 27.05.08, 19:17 pięknie prawisz a o moim niedouczeniu to może porozmawiamy np w sądzie ponieważ podpadasz pod art 212 KK rt. 212 § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. pójdź dziecię ja cię uczyć każę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: grillowany prosiak IP: *.plock.mm.pl 28.05.08, 01:09 Autor: gibki 24.05.08, 16:58 widzę, że masz problemy ze skleceniem kilku pełnych zdań,weź się za książki Autor: gibki 26.05.08, 10:19 najwidoczniej brak mięsa w Twojej diecie upośledziło Cię delikatnie i masz problemy z percepcją, że jako weganka? wegetarianka? czy inny -WYNALAZEK- (?!?!?!?!?) jesteś nieprzystosowana społecznie Ty mnie pierwszy obraziles chlopcze, tylko ja sie potrafie bronic sama z ty musisz szukac pomocy w sądzie :) ty masz mnie prawo obrazac a ja nie mam prawa powiedziec co mysle o tobie? chcesz byc szanowany to szanuj, czy ci sie czyjes poglady podobaja czy nie to szacunek sie nalezy kazdemu, ty mnie pierwszy obraziles wiec sie zastanow nad swoim postepowaniem, ty masz prawo mi napisac, ze twoim zdaniem mam problem ze skleceniem zdan i jakies rady bym sie wziela za ksiazki? a kim ty jestes by mi cos nakazywac? problemu z pisaniem nie mam a ksiazek przeczytalam napewno wiecej niz ty, brak miesa mnie UPOSLEDZIL ? WYNALAZEK ? nie zagalopowuj sie chlopcze. znasz kodeks brawo, jestes prawnikiem brawo, ale stosuj prawo tez w swoim postepowaniu i odnoszeniu sie do ludzi, o ktorych nic nie wiesz. co to za prawnik co sam prawa nie przestrzega,oskarza o to samo co sam robi. ty obraziles mnie wiec i ja skorzystalam z prawa wyrazenia swej opinii na twoj temat, ty masz o mnie zdanie ze nie umiem sie poslugiwac jezykiem polskim, ze jestem uposledzona i ze jestem wynalazkiem wiec tym samym ja moge wyrazic swe zdanie ze jestes niedouczony bo nie znasz ustawy o ochronie zwierzat i nie wiesz ze humanitarnie to z poszanowaniem godnosci i ze zwierzeta tez nalezy traktowac humanitarnie, ty zapoczatkowales obrazanie wiec teraz nie placz i nie zaslaniaj sie sądem. ja jestem mila i slodka :) ale do czasu, nie dam sie obrazac, atakowana kąsam, bez powodu nie kąsam, wiec skoro ciebie ukąsilam tzn ze mnie obraziles,ale ja jestem duza dziewczynka,sama rozwiazuje swe waśnie, nie latam do sądu by mnie ratowal :) naucz sie rozmawiac i dyskutowac i rozstrzygac spory a nie latac i skarżyc sie sądowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: grillowany prosiak 28.05.08, 10:24 widzę, że do ciebie najlepiej pasuje określenie "Dlaczego dzwon głośny? bo pusty w środku" Ty nie potrafisz się bronić, zero argumentacji, nie jesteś merytoryczna, a Twoja zaściankowa butność bardzo dobrze odzwierciedlają polskie społeczeństwo uważasz się za inną, lepszą - gó.. prawda, jesteś idealnie wpisana w nurt dzisiejszego trendu, nie jem mięsa - patrzcie jaka jestem fajna, nie jesteś fajna - wykreowałaś tylko wokół siebie jakąś aurę inności, która tylko ukazuje twoją szarość i bezradność w dodatku pewnie jesteś brzydka jak noc i musisz się jakoś dowartościować, przykre przez chwilę miałem świetną zabawę czytając Ciebie teraz już uważam, że jesteś nudna i nie masz nic ciekawego do powiedzenia po co ci w takim razie kły wegetarianko? dla ozdoby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: grillowany prosiak IP: *.plock.mm.pl 28.05.08, 14:55 nie znasz- nie oceniaj, dla ciebie jestem beznadziejna, dla innych super fajna kolezenska zawsze pomocna bezinteresownie, dla ciebie nie mila, dla innych mila, ludzie ktorzy mnie znaja nigdy by nie okreslili mnie szara, nieciekawa bo jest akurat wrecz odwrotnie, kto mnie poznal, ten zawsze byl zaskoczony moja energia zyciowa, radoscia zycia,podejsciem do zycia i ogromnego dystansu do wielu spraw i siebie, nie jestem slodka niunia i mimoza,ktora byle co zalamie itd,mnostwo ludzi darzy mnie wielkim szacunkiem i sa to ludzie bardzo kulturalni wyksztalceni i inteligentni,ale dlaczego tego ty sie nigdy nie dowiesz,ty masz swoje zdanie o mnie w ogole mnie nie znajac i ok,masz do tego prawo, ja o tobie tez mam swoje i jest malo ciekawe, czy brzydka czy ladna to rzecz gustu,typem lal z dyskoteki do jakich ty przywykles nie jestem,daleko mi do tandetnosci typu barbie ,ja piersi mam wlasne i nawet mam wlasne paznokcie :)))))) i nie chodze w rozowych bluzeczkach :)))))). tak jak mnie nie kazdy facet zainteresuje,tak ja nie musze zaiteresowac kazdego faceta. temu ktoremu chce sie podobac podobam sie bardzo. ty napewno jestes zupelnie nieatrakcyjny i przez to zgorzknialy skoro oceniasz czyjs wyglad, nie widziac ocenianej osoby. ja nie robie halo z tego ze nie jem miesa, robie to bo tak mi dyktuje sumienie, a nie ze tak jest fajnie i bede "inna", inna nie bede bo ludzie mi bliscy tez nie jedza miesa, i nie robie tego na pokaz. dziwne masz podejscie, dla ciebie ktos nie jedzacy miesa to kosmita, dla mnie to zwykle i codzienne, nic w tym nadzwyczajnego. smutne ze musisz sie wyzywac na ludziach na forach zamiast wyjsc na slonce i cieszyc sie zyciem, tym ze widzisz,ze masz nogi, znam ludzi ktorzy nie maja nog,nie maja nrak,sa niewidomi a ciesza sie kazda chwila zycia i nie sa zgorzkniali i niesymaptyczni jak ty. milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: grillowany prosiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 12:39 ale nie ma to jak fryzjerka z salonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: grillowany prosiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 14:25 A jeśli chodzi o fryzjerkę to Pani Milenka z salonu Mirage jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: grillowany prosiak IP: *.183.c79.petrotel.pl 02.06.08, 15:56 grilowany wieprzek grilowany wieprzek Odpowiedz Link Zgłoś