Gość: mm Ranking ekologicznych firm Newsweeka - technolo... IP: *.chello.pl 17.10.09, 11:32 To zestawienie dotyczy jedynie firm z USA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Ranking ekologicznych firm Newsweeka - techno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 13:12 Chyba nie sądzisz, że w Polsce stworzono kiedykolwiek coś oryginalnego? Gazeciarze tłumaczą amerykańskie materiały (z błędami zresztą), bo ten język jest jedynym, którego się trochę nauczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogus Re: Ranking ekologicznych firm Newsweeka - techno IP: 94.254.137.* 17.10.09, 13:16 "Fortune 500 to zestawienie największych przedsiębiorstw świata pod względem przychodów, tworzone co roku przez amerykański magazyn poświęcony gospodarce - Fortune." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Ranking ekologicznych firm Newsweeka - techno IP: *.ats.pl 17.10.09, 13:38 Apple nie ma, nie zapłaciło nic pod stołem. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że te rankingi są sponsorowane i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością? Bo jak można mówić o ekologii w przypadku firmy, która produkuje sprzęt elektroniczny, uzależniony od energii, której wytwarzanie zwykle wiąże się z degradacją środowiska. Jak widać takie "absurdy" nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonemigdaly Raport Greenpeace... 17.10.09, 13:53 do którego linkuje artykuł jest z grudnia 2008... najnowszy (HP faktycznie na 14. miejscu) można znaleźć tutaj: www.greenpeace.org/international/campaigns/toxics/electronics/how-the-companies-line-up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chmielok Ranking ekologicznych firm Newsweeka - technolo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.09, 14:08 A ja mysle, ze moja agencja towarzyska jest bardziej ekologiczna. Dlaczego nie ma jej w rankingu?! Odpowiedz Link Zgłoś
ziggizag C.h.u.j z Greenpeace !!! 17.10.09, 15:14 Precz z kryptokomunistyczną agenturą zielonych oszołomow !!! Polichlorek winylu jest najmądrzejszym pomysłem na zagospodarowanie chloru - ubocznego produktu przy produkcji sody - koniecznej do produkcji szkła. Nikt dotąd nie wymiślił nic lepszego a mity o szkodliwości PVC czy rzekomej emisji rzekomo szkodliwych dioksyn itd. można włożyć między bajki. C.h.u.j w d.u.p.ę ekologom - niech spadają na drzewo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kos Re: Ranking ekologicznych firm Newsweeka - techno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 18:16 Wszystko cacy ale ja dużym korpo nie wierze :) Przeważnie to wszystko jest hipokryzją do kwadratu. Np. nasi operatorzy telekomunikacyjni wysyłają faktury w "ekologicznych" kopertach do których dołaczona jest blacha inpostu + w srodku już jest faktura i biling drukowany na normalnym papierze:) Policzmy tpsa okolo 9mln listów z blaszką, Era kolejne z 5mln. Nie wiem czy Orange wysyla z blacha. Wiec mamy co miesiac tone metalu ktory idzie do kosza. Fakt jest to wina tego ze poczta polska ma jeszcze monopolo no ale. Poza tym wejdzmy do Salonów Opów. Wielkie powierzchnie oświetlone ogromą ilością światła. Plus tony ulotek które co róż się zmieniają = stare idą do kosza:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jami8 HP na czele? no to posłuchajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 19:53 Moja firma ma umowę z HP na dostawę komputerów i ich utrzymanie. Ostatnio dostaliśmy nowe laptopy. A do każdego z nich - 10 (dziesięć) kabli zasilających. Każdy miał sobie wybrać odpowiedni, a resztę można było wyrzucić. Widać firmie bardziej opłacało się pakować w pudelka jak leci dla całego świata - a potem niech się dzieje co chce... Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Ranking ekologicznych firm Newsweeka - technolo... 17.10.09, 20:08 Trudno wymagać, by to były np. kancelarie prawnicze Odpowiedz Link Zgłoś