ak-69 17.10.09, 14:59 Muszę napisać stronę internetową i szukam dobrego serwera. Słyszałem, że darmowe nie są zbyt dobre. Może mi ktoś polecić coś niedrogiego ale pewnego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: / Re: Szukam taniego serwera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 15:16 ak-69 napisał: > Muszę napisać stronę internetową i szukam dobrego serwera. Słyszałem, że darmowe nie są zbyt dobre. Może mi ktoś polecić coś niedrogiego ale pewnego. Zrób stronę na darmowych kontach www a jak ktokoliwek na nią zajży to dopiero pomyśl o płatym hostingu na dobrych serwerach. Dzisiaj do wyboru są dobra gotowce jak blogi czy inne portale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak-69 Re: Szukam taniego serwera IP: 89.72.113.* 17.10.09, 18:04 Dopiero zaczynam pisać strony i nie chcę używać żadnych gotowców. Zależy mi na tym, aby nauczyć się to robić samodzielnie. Może mi ktoś podać jakiś konkretny adres? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wówówó Re: Szukam taniego serwera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 18:56 Gość portalu: ak-69 napisał(a): > Dopiero zaczynam pisać strony i nie chcę używać żadnych gotowców. Zależy mi na > tym, aby nauczyć się to robić samodzielnie. Do tego nie potrzeba ani serwera ani umieszczania gotowych stron na własnym koncie www. :) > Może mi ktoś podać jakiś konkretny > adres? Jest tego mnóstwo, tylko, że TANI to zawsze znaczy kiepski. Dzisiaj jest jutro nie ma takiego taniego hostingu i pieniądze przepadną. Hosting na płatnym serwerze ma sens tylko przy własnej domenie. Masz już wykupiona domenę na kilka lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Szukam taniego serwera IP: 89.72.113.* 19.10.09, 12:51 Na początek spróbowałem serwera darmowego. Strona bezbłędnie działa na Mozilli Firefox, gorzej na Operze (przyciski i data), a najgorzej na Internet Explorer 8 (żle przyciski, obraz przesunięty w lewo, a na podstronie rozciągnięty). Czy sam serwer może mieć na to wpływ? Strona jest tutaj: members.lycos.co.uk/artur1969/index.html . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wówówó Re: Szukam taniego serwera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 18:16 Jak w kodzie polskiej strony widzę taki kardynalny błąd: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset= utf-8"> to mi monitor płacze z rozpaczy ! :( Po co ci płatne konto ? Do czego ? Na darmowych kontach naucz się robić DOBRZE strony a dopiero potem myśl o płatnych serwerach. Problem ze stroną NIGDY nie leży po stronie serwera. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Szukam taniego serwera IP: 89.72.113.* 19.10.09, 19:18 Nie przesadzaj. To naprawdę moja pierwsza strona i nie robiłem jej na żadnym kreatorze, bo chcę się czegoś realnie nauczyć, a nie tylko ściągać bezbłędne gotowce. Parę tygodni temu nie znałem nawet nazwy HTML, a teraz już nawet raczkuję. Za jakiś czas będę bez problemu chodzić, ale do biegania po bardziej skomplikowanych kodach jeszcze daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wówówó Re: Szukam taniego serwera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 08:49 Gość portalu: art napisał(a): > To naprawdę moja pierwsza strona i nie robiłem jej na żadnym kreatorze, bo chcę się czegoś realnie nauczyć Jak chcesz się naprawdę nauczyć to używaj dobrych programów do robienia stron internetowych i tam składaj strony. Czym lepszy program tym szybciej się nauczysz a profesjonalny DREAMWEAVER jest najlepszym do tego. Pisanie samodzielnie kodu w edytorze tekstowym (Notatnik lub podobne) niczego ciebie nie nauczy a czas leciii...możesz nie zdąrzyć za tym co się dzieje w internecie (nowe media, nowe standardy CSS). Świat poszedł sporo naprzód i znajomość samego kodu HTML nawet na pamięć do niczego dzisiaj nie prowadzi - na pewno nie do robienia dzisiejszych stron internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wówówó Re: Szukam taniego serwera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 08:54 A i kodowanie POLSKIEJ strony powinno być w Środkowoeuropejski iso-8859-2 a nie te twoje utf-8. To kardynalny błąd jakiego nie powinni robić webmasterzy, ale nadal go robią - nawet 'zawodowcy' ze znanych portali internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Szukam taniego serwera IP: 89.72.113.* 20.10.09, 13:02 Facet prowadzący ze mną zajęcia w szkole zaocznej chce, aby natychmiast zrobić mu kodowo stronę bez żadnych kreatorów czy Dreamweaver, na zwykłym notatniku w HTML, ze skryptami JavaScript, PHP i bazami MySQL. Do tego trzeba mu dołączyć profesjonalny projekt na kilkanaście stron. Chyba ma ambicje, aby w ciągu kilku tygodni zrobic z nas profesjonalistów. Żeby było śmieszniej, jego zajęcia polegają na tym, że daje nam do przejrzenia stos czysto teoretycznych podręczników, a sam cały czas siedzi sobie przy biurku i trzeba się nieźle namęczyć, żeby go choć na moment zawołać do komputera. Jak mi tego nie zaliczy cała 2-letnia nauka w szkole padnie, bo nie będę dopuszczony do egzaminu końcowego. Szkoda tylko, że przedmiot aplikacje internetowe nie trwał 2-lata, lecz zaczął się przed paroma tygodniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wówówó Re: Szukam taniego serwera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 15:07 Gość portalu: art napisał(a): > Facet prowadzący ze mną zajęcia w szkole zaocznej chce, aby natychmiast zrobić > mu kodowo stronę bez żadnych kreatorów czy Dreamweaver, na zwykłym notatniku w > HTML, ze skryptami JavaScript, PHP i bazami MySQL. Do tego trzeba mu dołączyć p > rofesjonalny projekt na kilkanaście stron. Chyba ma ambicje... Ma tylko bzdeta w głowie ! Sam tego nigdy nie zrobi a od innych wymaga. Współczuję takiego 'nauczyciela'. :) Odpowiedz Link Zgłoś