Dodaj do ulubionych

NETIA SA? Nie, dziekuje.

20.11.09, 17:58
Ktw,cgn/17-20.11.2009/nesdn

„Netia“ – nazwa sugerujaca imie kobiece. Wedlug wczesniejszych ocen standartow postepania typowego dla kobiet, to: rozstrzepanie, brak systematycznosci, nieporzadek w „papierach“, itp. Naturalnie na dzien dziesiejszy nie sa to akurat cechy opisujace wspolczesne kobiety. Jednak Netia bryluje brakiem porzadku, systematycznosci w dzialaniach, zapomliwoscia. Do tego nalezy nalezy dodac takie – nazwijmy to grzecznie – „cechy“ jak brak szacunku do placacych klientow, ich – niestety – kompletna ignorancja.

Klient decydujacy sie na uslugi Netii musi byc bardzo zdesperowany i rzadny przygod. Musi naturlanie miec tez duzo wolnego czasu i cierpliwosci, odznaczac sie spokojem ducha. Jezeli jego aktywnosci zarobkowe sa w jakikolwiek sposob zwiazane z internetem .... dobra rada: prosze rozejrzec sie za alternatywnymi, ale solidnymi operatorami internetowymi. Gdyz zyc „online” nie idzie w parze ze stalym zlaczem internetowym Netii.

Netia nie po raz pierwszy popisuje sie swoimi mozliwosciami. Posluze sie tutaj tylko jednym, konkretnym przypadkiem zgloszenia awarii internetu. Nie mam pojecia, kiedy dostep do internetu bedzie przywrocony, ale nauczony doswiadczeniem z poprzednich zgloszen awarii, rozpoczynam pisanie tego artykulu od razu w pierwszym dniu awarii, czyli 17.11.2009 o godzinie 11.00.

Cos sie wydarzylo do tej pory:

17.11.2009 – 10:15. Telefon do Netia SA: 0 801 802 803. Konsultant sprawdzil ustawienia rutera i nie bardzo wiedzial, co dalej zrobic. „Prosze o chwilke cierpliwosci, polacze Pana z konsultantem“. Niestety, polaczenie nie doszlo do skutku, gdyz po okolo 5 minutach nie bylo wiecej muzyczki w telefonie, tylko cisza; „cisza, ktora sie wzmaga. Uwaga, uwaga, podejmy komunikat dla miasta Warszawy“. Przepraszam, to akurat cytat z zupelnie innej bajki.

Cisza. Czyzbym wylecial z linii? Nie pozostalo mi nic innego, jak tylko jeszcze raz wybrac znany numer: 0 801 802 803. 2,3,2 aby uzyskac polaczenie z nastepnym konsultantem. Nowe polaczenie, nowe szczescie? Zobaczymy. Po sprawdzeniu mojej tozsamosci pan Damian Rosacki (o tego momentu zaczalem sobie notowac nazwiska osob z ktorymi mialem kontakt. Radze to Panstwu, droczy czytelnicy robic od pierwszego telefonu do Netii) sprawdzil raz jeszcze ustawienia rutera, spytal o lampki na modemie. Owszem, pan Damian w przyjal zgloszenie awarii, numer zgloszenia: ctt09/11/016530. Ktos z technikow Netii ma sie zglosic do mnie, w celu usuniecia awarii.

Od tego momentu relacja na biezaco:
--
Obserwuj wątek
    • Gość: MarekP Re: NETIA SA? Nie, dziekuje. IP: 195.94.208.* 20.11.09, 18:06
      Skads znam podobna historie. U mnie to trwalo dokladnie 12 dni!
    • Gość: wirus86 Re: NETIA SA? Nie, dziekuje. IP: *.polnet.3s.pl 21.11.09, 21:57
      Netia, to totalne dno!
    • Gość: Golec27 Re: NETIA SA? Nie, dziekuje. IP: *.strong-pc.com 22.11.09, 13:45
      Netia jest ok!
      Tylko 2 tygodnie paprali sie z moja awaria. Teraz mam UPC i jest super

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka