Dodaj do ulubionych

karta graficzna

IP: *.w81-248.abo.wanadoo.fr 25.01.04, 15:03
mam laptopa i prawdopodobnie bede musiala zainstalowac nowy driver dla
lepszego odbioru obrazu.
na stronie www.touslesdrivers.com jest ich pelno i nie mam pojecia ktory
odpowiada mojej karcie gr.
W jakim miejscu mojego kompa bede mogla sie dowiedziec jaka mam karte
graficzna ?

dzieki za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: deszczwtwarz Re: karta graficzna IP: *.lanet.wroc.pl 25.01.04, 15:12
      Jeżeli używasz Win to kliknij> start>panel sterowania> Ekran i tam Ustawienia>
      zaawansowane.
      Będziesz widzieć jaka karta.
      Albo kliknij prawym na ikonie "Mój komputer" wybierz "własciwości" i zakładke
      menedżer urządzeń. W spisie zobaczysz "karta graficzna"
      • Gość: betsy Re: karta graficzna IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 25.01.04, 15:29
        znalazlam cos co sie nazywa Vga save ? ale czy to to ?
        • Gość: deszczwtwarz Re: karta graficzna IP: *.lanet.wroc.pl 25.01.04, 16:55
          Ciepło, ciepło!
          Ale zrób dokładnie to co Ci napisałem czyli:

kliknij prawym na ikonie "Mój komputer" wybierz "własciwości" i zakładke
          menedżer urządzeń. W spisie zobaczysz "karta graficzna"

Jak rozwiniesz ten wpis do dowiesz sie dokładnie jaka to karta.
          • Gość: betsy Re: karta graficzna IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 25.01.04, 17:43
            tylko jak wyglada ikona "moj komputer" ? i gdzie jej szukac ?
            jaki ona ma obrazek ?
            • Gość: deszczwtwarz Re: karta graficzna IP: *.lanet.wroc.pl 25.01.04, 17:53
              Oho! widze że musze od elementarza.
              Jeżeli masz Windowsa, to na ekranie najczęsciej w górnym lewym rogu masz taką
              ikonke - monitor podpisaną Mój komputer. To z nią trzeba zrobić to co napisałem
              wcześniej.
              • Gość: deszczwtwarz Re: karta graficzna IP: *.lanet.wroc.pl 25.01.04, 17:56
                Używasz Windowsa w jezyku polskim ?
                • Gość: betsy Re: karta graficzna IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 25.01.04, 18:05
                  nie :)) u mnie to sie nazywa poste de travail - miejsce pracy :))
                  • Gość: betsy Re: karta graficzna IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 25.01.04, 18:09
                    a moze Mobility Radeon ?
                    • Gość: deszczwtwarz Re: karta graficzna IP: *.lanet.wroc.pl 25.01.04, 21:34
                      Tak myślałem że piszesz chyba z Francji to i Windowsa masz w tej wersji.
                      Radeon to istotnie grafika. Ale nie sądze żeby trzeba było cos zmieniać. To
                      nowe karty, wiec nie rozumiem po co Ci nowe drivery [sterowniki].
                      Jeżeli jest jakiś problem to raczej w konfiguracji laptopa. Ale może sie myle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka