ffamousffatman 02.12.09, 01:45 A kogo to obcho? Rozwój internstu blokuje nie mniej jak IE8. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kivi Re: Internet Explorer 6 musi odejść IP: *.alc-bsr1.chi-alc.il.cable.rcn.com 02.12.09, 02:15 Koszt pisania programow by dzialaly pod ie6 to okolo 10% budzetu, u niektorych znacznie wiecej. Ile mozna jezdzic tym samym zlomem? Komputery starzeja sie znacznie szybciej, 8 letni ie to minimum 80letni zlom. Powozdenia z bezpieczenstwem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Internet Explorer 6 musi odejść IP: 83.145.50.* 02.12.09, 12:20 Programy to są okienkowe, a webowe to są badziewia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Internet Explorer 6 musi odejść IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.09, 23:02 Człowieku... IE 6 jest przeglądarka która wiem ze jak ją włacze to ona działa,a nie jak np. w IE 8 po ch*j niewiadomo ile dodatków,a w IE 6 to przynajmniej czujesz ze surfujesz po necie bez zbednego balastu.... Ale zobaczcie ludzie,jaki z jednej strony musiał byc i jest dobry,że od 2001 do 2007 roku MS nie wypuścił żadnej innej wersji tej przeglądarki i jakoś nikt nie narzekał,a terz tylko sie pojawił IE 7 w 2007 i IE w 2009 i już wsyzscy jadą równo po IE 6,że śmieć,że złom,itp. IE6-STARE,ALE JARE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Internet Explorer 6 musi odejść IP: 217.97.190.* 02.12.09, 07:58 Wczoraj żonie w pracy instalowałem "nowe" oprogramowanie. Pracuje w szkole i ma starego win98 (bez SE). Najlepiej działająca przeglądarka to właśnie IE6 (po aktualizacji przeze mnie bo wcześniej było IE 4.0), adobe reader można zainstalować max w wersji 5.0.5 i jeszcze wiele innych kwiatków... Na starych sprzętach i systemach nei da się nowszych rzeczy zainstalować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gshegosh Re: Internet Explorer 6 musi odejść IP: *.chello.pl 02.12.09, 10:24 Wczoraj w warsztacie instalowałem żonie "nowe" urządzenia do pojazdu. Mało zarabia i ma starą bryczkę na konie. Najlepiej działający turbodopalacz to owies (wcześniej było inne zboże), nie da się zainstalować poduszek powietrznych i jeszcze wiele innych kwiatków... Na starych wozach nie da się najnowszych rzeczy zainstalować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Internet Explorer 6 musi odejść IP: 62.69.202.* 02.12.09, 11:15 Da się... zainstalować... nawet na bardzo starym "złomie"... najnowszy... LINUX. Po prostu MS Windows tak już ma, że nowe wersje są coraz bardziej zachłanne. Potrzebują coraz szybszych procesorów, coraz więcej pamięci... po to tylko aby robić to, co robiły wersje sprzed 10 lat (czyli np. umożliwiać pisanie tekstów w Wordzie, przeglądać www). Co dwa lata rewolucja - wszystko zburzyć i brać kasę od klientów od nowa. Linux jest inny, lepszy. Każda kolejna wersja to także dużo nowych bajerów - ale można z nich zrezygnować i mieć to, co się miało - tylko w wersji nieco udoskonalonej. Suma tych udoskonaleń składa się na ogólnie system niemal doskonały - i to bez poświęcania wydajności nawet na bardzo archaicznym hardware. Małymi krokami - ale zawsze do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Internet Explorer 6 musi odejść IP: *.bltmmd.east.verizon.net 02.12.09, 08:02 Nie rozumiem tylko dlaczego tryb XP do Windowsa 7 zawiera IE6. Skoro sie chca go pozbyt to po co pakuja w system operacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutek Śmierć Explorera 6.0 to narodziny Firefoxa IP: *.chello.pl 02.12.09, 08:29 Dlaczego przeszedłem na FF z IE 6.0 pomijając IE 8.0? Bo IE 8.0 jest masakrycznym wręcz szpiegiem w komputerze. ( wg mnie ) Dawny 6.0 nie szpiegował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deszczowiec Re: Śmierć Explorera 6.0 to narodziny Firefoxa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.09, 11:13 Nawet nie wiesz jakim masakrycznym szpiegiem jest FF Odpowiedz Link Zgłoś
nh2501 Problem z firmami? 02.12.09, 08:39 Problem chyba tkwi w firmach, i to tych największych. Niektóre wielkie banki cały czas mają IE6 na wszystkich komputerach, a użytkownicy nie mają uprawnień do ingerencji w aktualizowanie systemu. Co z tego, że jest masa haseł, VPNów, blokad, jak przeglądarka jest stara i dziurawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Problem z firmami? IP: 195.20.110.* 02.12.09, 10:26 oczywiście jest to prawdą, ale trzeba pamiętać o tym, że często nie jest to wina niechęci firmy do aktualizacji przeglądarki, ale wymogów aplikacji, która zeń korzysta...Aktualizacja oprogramowania samego systemu bazującego na IE6 też musi potrwać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Problem z firmami? IP: 83.145.50.* 02.12.09, 12:22 PKO ma system tranzakcyjny napisany w Cobolu... to taki język programowania z przed kilkudziesięciu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venetus Internet Explorer 6 musi odejść IP: *.kul.lublin.pl 02.12.09, 08:42 Ja wielokrotnie próbowałem zaktualizować ie6 do wyższych wersji, ale sam windows nie pozwalał mi tego zrobić, bo pojawiały się liczne błędy podczas update. Microsoft nakłania do przejscia, a ich własny program tego nie umożliwia.... Dodam, że wszystko jest oryginalne i inne udatey wgrywają się bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Internet Explorer 6 musi odejść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.09, 08:55 Powiedzcie to SYMANTEC'owi Niech ich oprogramowanie będzie również kompatybilne z IE8!!!!!!! I niech nie potrzebuje starej wersji JAVY (Dziurawej) do tego by działało. I niech banki przestaną pisać aplikacje giełdowe na M$ Javę (sic, ktoś pamięta jeszcze coś takiego?!?) Odpowiedz Link Zgłoś
hal_gravity Yhy , jassne 02.12.09, 09:14 A wszyscy wiedza wszedzie , nic z tego nie bedzie , nic z tego nie bedize ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fif Microsoft pomaga w szpiegostwie gospodarczym IP: *.foebud.org 02.12.09, 09:15 Microsoft pomaga w szpiegostwie gospodarczym.Windows to system kodu zamknietego.Zbyt duzo jest przypadkow wykradania planow technologii przez amerykanskie sluzby wywiadowcze przy pomocy microsofta. Odpowiedz Link Zgłoś
wedry Internet Explorer 6 musi odejść 02.12.09, 09:21 Największe korporacje jak te dinozaury ciągle mają IE6 jako standard firmowy - tu jest hamulec rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jbravo Internet Explorer 6 musi odejść IP: *.ibd.gtsenergis.pl 02.12.09, 09:40 jak ktoś nie ma oryginalnego XP to nie zainstaluje legalnie wyższej wersji IE niż właśnie 6... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cez Re: Internet Explorer 6 musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 09:54 Zapewniam Cię, że nie ma z tym większego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T IE6 to najlepsza przeglądarka IP: 83.145.50.* 02.12.09, 12:19 Pamiętam jak zainstalowałem IE7 i się przeraziłem. Juz przy pierwszym użyciu gdy otworzyłem drógą stronę to zamiast nowego okna otworzyło mi się w starym a na dole pojawił się dodatkowy taskbar. Taki badziew to jest w firefoxach i innych badziewiach. Na szczęście dało się to wyłączyć. Ale niestety kiedy w IE wpisałem jako adres c:\ zamiast wyświetlić zawartośc dysku w bierzącym oknie, otworzył mi nowe okno Windows Explorera. Kompletna dezintegracja z systemem. Jedyna wada jakąma Vista to IE7 zamiast IE6. Niestety IE8 w 7 jest jeszcze gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Co mają zrobić użytkownicy W2K? 02.12.09, 13:36 Tam nie da się zainstalować nic więcej niż IE6. Skoro M$ twierdzi, że IE6 jest do kitu, to czas się z IE pożegnać do dobre. Są przeglądarki, których najnowsze wersje działają na Win98. Czas spakować manatki i spuścić IE w klozecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiut-fiut Re: zainstalowac Linuksa to oczywiste IP: *.chello.pl 02.12.09, 16:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 IE6 musi odejść - najlepiej razem z MS Windows IP: *.chello.pl 02.12.09, 16:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Internet Explorer 6 musi odejść IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.09, 23:03 Człowieku... IE 6 jest przeglądarka która wiem ze jak ją włacze to ona działa,a nie jak np. w IE 8 po ch*j niewiadomo ile dodatków,a w IE 6 to przynajmniej czujesz ze surfujesz po necie bez zbednego balastu.... Ale zobaczcie ludzie,jaki z jednej strony musiał byc i jest dobry,że od 2001 do 2007 roku MS nie wypuścił żadnej innej wersji tej przeglądarki i jakoś nikt nie narzekał,a terz tylko sie pojawił IE 7 w 2007 i IE w 2009 i już wsyzscy jadą równo po IE 6,że śmieć,że złom,itp. IE6-STARE,ALE JARE ;) Odpowiedz Link Zgłoś