Dodaj do ulubionych

Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany inaczej

IP: *.chello.pl 18.01.10, 12:20
od pewnego czasu uzywałem safari bylo ok jednak od czasy pojawienia sie opera 10 nie ma nic lepszego. firefox moj ulubiony do tej pory pozostal w tyle - pozostala moda i przekazywana z ust do ust opinia "tylko lis" Watpie zebym do tego mula wrocil.
Obserwuj wątek
    • Gość: kazik Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.10, 12:30
      no i po co sie wypowiadasz operowy trollu ? idz do newsa o operze.
      • Gość: rororo Firefox to idea i fukncjonalnosc IP: *.zdv.Uni-Mainz.DE 18.01.10, 14:50
        1. znaczy narzedzie przeciw wielkim i arganckim + b. sympatyczne comunity.
        2. jw. funkcojalnosc.
        • Gość: qiu Re: Firefox to idea i fukncjonalnosc IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 19:50
          co z tego skoro zamula niebotycznie?
          • Gość: Brom Re: Firefox to idea i fukncjonalnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 23:11
            Może czas wymienić tego 6-letniego rzęcha, którego komputerem zwiesz?
    • Gość: uzbl uzbl FTW ! IP: *.touk.pl 18.01.10, 12:30
      Spróbuj uzbl.org jak firefox dla Ciebie zbyt mułowaty.
    • Gość: ende Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in IP: *.trojmiasto.pl 18.01.10, 12:35
      mysle, ze firefox jako narzedzie deweloperskie jeszcze dlugo pozostanie w
      czolowce. dla przecietnego usera jednak bedzie za wolny - opera 10.5 (prealfa)
      chociaz sypie sie co chwile to predkoscia i tym jak malo zasobow zzera - miazdy
      konkurencje :)
      • Gość: odev Opera i narzędzia dla DEVs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 14:48
        W weekend pojawiła się kolejna aktualizacja 10.5, wciąż się sypie, ale już
        trochę mniej :P

Co do narzędzi - fakt, firebug i inne są nie do pobicia. Ale to kwestia czasu,
        to dragonfly już się przyzwyczaiłem i do prostszych rzeczy się nadaje. No i
        mówcie co chcecie, ale jest dużo szybszy od FireBug. Na rozbudowanych stronach
        jak coś sprawdzam to tylko DragonFly'em.
    • Gość: Pio Niech Mozilla zrezygnuje z Gecko engine IP: 212.191.195.* 18.01.10, 12:56
      i przejdzie na WebKit to może powalczą z konkurencją w postaci Presto
      (Opera) czy właśnie WebKit (Safari, Chrome, Arora, Midori, etc.)

Gecko już tak odstaje w renderingu stron, że o jezu. Do tego jest
      wolnym silnikiem. A Firefox sam w sobie stał się bloatware browser...
    • Gość: lolek Tylko nie Chrome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 13:10
      To jest przeglądarka działająca w 2 strony: to znaczy użytkownik ogląda internet
      a google ogląda użytkownika, no, chyba, że ktoś lubi być szpiegowany.
      • Gość: zenek Zgadza się - chrome to szpieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 15:42
        Ostatnio zainstalowałem ją po raz 2, bo klient zgłosił jakiś problem.
        1. Nie spytała gdzie ma się zainstalować, i zaśmiecił mi dysk C.
        2. Installer de facto był tylko bootstrapem - zaciągał coś z sieci i wysyłał w
        drugą stronę (raport firewalla), zanim przeglądarka zaczęła działać - co tam
        było.... nie wiadomo.
        3. Po odinstalowaniu bez pytania skierował mnie na jakąś kretyńską ankietę.

Takie rzeczy nie zdarzają się ich konkurentom, nawet Microsoftowi.

Jeszcze lepszy był Google Toolbar - aktualizował się bez pytania, zmieniał
        ustawienia mojego liska bez pytania, pod prawym klawiszem miał zupełnie inne
        menu niż reszta toolbarów (wszystkie mają opcję wyłączania poszczególnych
        pasków, tu tego nie było).

Wiem że pewnie kilka z tych rzeczy można by wyłączyć / ominąć, ale ta nachalność
        sprzedawcy używanych odkurzaczy... nikt inny już tego nie robi.
        • pio765 Re: Zgadza się - chrome to szpieg 18.01.10, 17:20
          Jest bezpieczniejsza odmiana "Chrome". Nazywa się "SWare Iron". Nie wysyła komunikatów do "tatusia", a funkcjonalność oraz szybkość jest identyczna z pierwowzorem. Wersja portable, jest super, zwłaszcza gdy uruchamia się ją z wirtualnego dysku.
    • Gość: janpe(gość) Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany inaczej IP: 89.229.203.* 18.01.10, 13:19
      I tak Opera jest najlepsza!!!
    • wilhelmina32 Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany inaczej 18.01.10, 13:36
      To była moja ulubiona przeglądarka, ale często się zawiesza. Czy nie mogliby
      by to wreszcie naprawić?
      • settembrini Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in 18.01.10, 13:45
        zacznij dbac o forme calego systemu, to ci sie ff przestanie wieszac.
        • wilhelmina32 Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in 18.01.10, 14:02
          po pierwsze proponuję pomyśleć zanim cokolwiek napiszesz, jasne?
          po drugie czytaj ze zrozumieniem tekst. Dla Ciebie dodatek specjalny - po
          ostatniej aktualizacji firefoks zwany badziewiem zaczął się zawieszać. Jak łatwo
          z tego zrozumieć wcześniej się NIE zawieszał!

Przeczytaj jeszcze raz i jeszcze raz i na pewno zauważysz związek!

I jak każdy męski bezmózgowiec nie zakładaj od razu winy użytkownika, zwłaszcza
          jak jest nim kobieta, jasne?
          • zbrojarz.betoniarz Brakuje ci seksu, dziewczę? Bo bardzo jesteś 18.01.10, 14:35
            rozdrażniona ...
            • uookasz Re: Brakuje ci seksu, dziewczę? Bo bardzo jesteś 18.01.10, 18:40
              zbrojarz.betoniarz napisał:

> rozdrażniona ...

syndrom baby z dziekanatu
      • Gość: madzia Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.10, 13:50
        opera śmierdzi, i do tego 99% stron źle jest wyświetlanych na operze. a nie
        które w ogolę się nie otwierają. syf i malaria. Polecam Firefox i Chrome
        • czwarty.wymiar Dziecko się do netu dorwało 18.01.10, 13:56
          Madziu, bardzo głębokie te twoje przemyślenia. Tylko się w nich nie utop.
        • Gość: frajerfox Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in IP: *.kokarda.pl 18.01.10, 15:14
          Gość portalu: madzia napisał(a):

> opera śmierdzi, i do tego 99% stron źle jest wyświetlanych na operze. a nie
          > które w ogolę się nie otwierają. syf i malaria. Polecam Firefox i Chrome

Dobrze madziu , ogól się.

btw.
          jak można napisać "nie które" ?
          • pacal2 Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in 18.01.10, 18:20
            Gość portalu: frajerfox napisał(a):

> Gość portalu: madzia napisał(a):
            > > które w ogolę się nie otwierają. syf i malaria. Polecam Firefox

> Dobrze madziu , ogól się.
            > btw.
            > jak można napisać "nie które" ?
            btw.
            a jak można napisać "ogól się"?
        • krk01 Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in 18.01.10, 16:28
          ło jezu daj link jednej takiej strony pls a nie powtarzaj bzdur!
          • Gość: madzia Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.10, 17:02
            policja.pl
            esc.pl
            ram.net.pl
            • Gość: krk jezu a co ci na tych stronach nie chodzi???? IP: *.chello.pl 18.01.10, 17:14
              lol
        • bnch Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in 18.01.10, 16:46
          Zapach przeglądarki jest podstawową cechą po jakiej się ją ocenia,
          więc brawo Madziu. Używam Opery od 1,5 roku i właściwie czasem są
          strony, które wyświetlają się nieprawidłowo, niemniej to jest jakiś
          margines. Ja z kolei polecam melisę.
    • Gość: gutek Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany inaczej IP: *.lanet.net.pl 18.01.10, 13:44
      Ja przeszedłem na Chrome, bo Firefox strasznie zaczął mi zamulać.
    • Gość: ms Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany inaczej IP: 80.48.43.* 18.01.10, 13:56
      ja osobiscie uzywam chroma. a to przez to ze firefox tak spuchl ze
      jego uruchomienie i przegladanie stron stalo sie mozolne. chrom jest
      szybki lekki i niezawodny... brawo dla mozilli, wasza przegladarka
      niedlugo bedzie wymagac od kompa wiecej niz gry. Martwie sie za to
      tym ze chca chroma rozwijac w podobnym stopniu. To moja wielka
      prosba. Zrobcie wersje Lite ktora po prostu bedzie dzialac i jakas
      inna ktora bedzie puchnac...?
      • Gość: rupcio Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.01.10, 15:09
        > ja osobiscie uzywam chroma. a to przez to ze firefox tak spuchl ze
        > jego uruchomienie i przegladanie stron stalo sie mozolne. chrom jest
        > szybki lekki i niezawodny... brawo dla mozilli, wasza przegladarka
        > niedlugo bedzie wymagac od kompa wiecej niz gry. Martwie sie za to
        > tym ze chca chroma rozwijac w podobnym stopniu. To moja wielka
        > prosba. Zrobcie wersje Lite ktora po prostu bedzie dzialac i jakas
        > inna ktora bedzie puchnac...?

Tak już kiedyś było. Ta, która puchła nazywała się Mozilla, a wersja LITE to właśnie Firefox :)

A już na poważnie - naprawdę żal mi odwracać się od liska, ale ostatnie kilkanaście miesięcy to jakiś koszmar. Wolny i zasobożerny potwór. Opera jakoś nigdy mnie nie kręciła, Safari nie pasi, próbuję teraz Chrome'a. I póki co, przy Chromie zostanę. Choć bez wielkiego afektu.
        • Gość: rupcio Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.01.10, 15:11
          Dla ścisłości - Chromeplus, nie zwykły Chrome.
          Bez gestów życia sobie nie wyobrażam :)
    • Gość: xx Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.10, 14:06
      Mój FF w momencie, gdy piszę tego maila zajmuje 350MB. I dokładnie to uważam, za
      główny problem tej przeglądarki obecnie.
      • Gość: Nie Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in IP: 77.48.44.* 18.01.10, 15:55
        350??? to moze czas ma jakas diete - nie znam sie na dietetyce lisow, ale moj FF
        ma 31. Moze dlatego nie rozumiem uwag o tym, ze jakos muli czy jest wolny. Swoja
        droga ciekaw jestem ile userow widzi rzeczywista roznice w przegladaniu stron
        miedzy poszczegolnymi przegladarkami.

Pozdrawiam
      • Gość: smutas. Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.01.10, 23:18
        Jak zes to obliczyl? Dla hecy sprawdzilem: FF z 10-cioma katrami 60MB, Opera z 6-cioma 80MB.

Pewnie to jest zalezne od systemu, ja mowie o XP.
    • Gość: Gość Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in IP: *.security.pl 18.01.10, 15:30
      Eee.. nie.. Chrome? Nie!

Firefox. Czego by o nim nie mówić, to w tej chwili najbardziej sensowna
      przeglądarka. IE to dramat, Opera nie zawsze sobie radzi... do lekkich rzeczy
      może się przydać K-Meleon, ale FF zawsze górą.
    • s0ber Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany inaczej 18.01.10, 16:02
      Jest już RC2 tak swoją drogą. ;)
    • Gość: sven Mi wirus zaatakowal exe'ca do FF wiec go usunalem IP: 194.237.142.* 18.01.10, 16:21
      teraz uzywam IE i wreszcze jest stabilnie i bezpiecznie
      • Gość: smutas Re: Mi wirus zaatakowal exe'ca do FF wiec go usun IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.01.10, 23:15
        Nie martw sie, te leki maja takie skutki uboczne. Ale po 6 miesiacach powinno sie unormowac :-)

cheers
    • Gość: A3Z4 Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 16:57
      Niestety, aby firefox się nie zawieszał, trzeba odinstalować wszystkie dodatki.
      • Gość: kr77 Re: Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany in IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.10, 17:26
        Hahaha, mam firefoksa w wersji "niestabilnej" 3.7a1pre i ponad 150 rozszerzeń i
        wszystko chodzi gładziutko :) Fakt pamięci pobiera 200-300MB ale mi to nie
        przeszkadza bo mam 4GB ramu i nigdy nie mogę zuzyć takiej ilości
    • Gość: ZiomisławPaliblant To znaczy, że zbliża się koniec tej przeglądarki. IP: *.e-wro.net.pl 18.01.10, 20:26
      Zbliża się koniec tej przeglądarki. Coraz więcej udziwnień, coraz to nowa polityka uaktualnień. Po prostu strach się bać.
      Dodatkowo, już niedługo Mozilla zostanie odcięta od źródełka góglowych pieniędzy.
    • Gość: Antixus Mozilla: od teraz Firefox będzie rozwijany inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 21:40
      O jak dobrze , sądziłem że tylko mi się zawiesza (pzrycina) na
      kilkadziesiąt sekund w górę ;/
      Na dwóch kompach mam więc to nie jest moja wina że tak się dzieje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka