Gość: a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 21:15 jutro mialem odebrac laptopa Asusa ze sklepu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
light-archer Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? 25.01.10, 21:32 Jak rany... Administrator to po prostu walił prosto z mostu "(chyba że jesteś głupi)" itp. Pytający zadawał pytania z sensem, chciał wiedzieć, nie narzucał się niczym - chciał po prostu wiedzieć, co może zrobić - a tu czytam takie odpowiedzi, że po prostu nie mogłem dalej czytać. Rzeczywiście żenujący poziom pomocy technicznej Asusa. Zresztą miałem Lenovo, a teraz Samsunga, a stacjonarne komputery mam na Intelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 21:35 Zastanawialem sie nad kupnem laptopa Asus , ale już wiem czego na pewno nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumba Re: Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.aster.pl 25.01.10, 21:53 Artykuł napisany chyba na kolanie. Bez ładu i składu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni ski Re: Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 22:55 Mam niezły laptop ale kupiłem go nie by "podkręcać" a tylko używać. Gdybym chciał mieć szybszy, kupiłbym szybszy. Moja uwaga dotyczy też mojego samochodu.Też niezłego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nit21 Re: Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.152.144.126.dsl.dynamic.eranet.pl 26.01.10, 08:53 Przeczytałem wypowiedzi na forum asusa. Są raczej nie wrogie. Pytający podpuścił odpowiadającego, pewnie celowo i mu się trochę udało. A to jest fakt, że podkręcanie sprzętu naprawdę nie daje dużo a może być niebezpieczne dla sprzętu. Reklamowy bełkot byłby lepszy na forum. Ja by przyśpieszyć sprzęt wyłączam zbędne, czy nawet nie potrzebne usługi windowsa. Odinstalowuję zbędne programy uruchamiane na komputerze. Instaluje oszczędnego antywirusa. Tu zyskuje szybki start komputera i mniejsze mulenie, gdy potrzeba przyśpieszenia. Mnie nie obraziłyby słowa na forum, ale ktoś chciał może zbanować admina i mu wyszło. A autor artykułu wybrał fragmenty z kontekstu wypowiedzi na forum, i wyszło faktycznie, że ktoś robi osobiste wycieczki, a nie udziela rad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss admin forum to brzmi dumnie i leczy pryszcze IP: *.chello.pl 25.01.10, 23:15 no moze nie same pryszcze ale kompleks pryszczy no coz, jedni faceci wyrywaja laski i je dupcza, inni administruja forum jakiego kto ma naganicza, takie ma hobby :D Odpowiedz Link Zgłoś
sleeper_in_the_grass admin forum dodaje +8 cm do e-penisa 26.01.10, 08:12 To ważne, jak ktoś 23/7 siedzi przy komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q-ku to ten admin robi te laptopy w wolnych chwilach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 23:23 wyluzujcie admin jest cham, co nie zmienia ze komputery, których NIE robi admin mają 1sze miejsce w rankingach serwisu dziecinada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: to ten admin robi te laptopy w wolnych chwila IP: *.mas.abpl.pl 26.01.10, 01:00 Nie samymi rankingami serwisu człowiek żyje. Pomoc techniczna Asusa zawsze kulała, ale to już jest przegięcie wszystkich norm. Odpowiedz Link Zgłoś
sleeper_in_the_grass Re: to ten admin robi te laptopy w wolnych chwila 26.01.10, 08:14 Zdecydowanie potwierdzam. Mam w pracy do czynienia właśnie z osobami, które m.in. szukały nieskutecznie pomocy w autoryzowanych serwisach. Na usługi po-sprzedażowe ASUSa jest pełno skarg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: to ten admin robi te laptopy w wolnych chwila IP: *.chello.pl 26.01.10, 09:40 U mnie wręcz przeciwnie, wszystkie sprawy załatwiane były z pomocą techniczną szybko i sprawnie. A admin na forum to generalnie miał rację, powinien był tylko ująć to co chciał powiedzieć trochę innymi słowami. Nie rozumiem tylko po co z tego taki szum się zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawniczek Re: Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 22:00 Punkt dla Asusa, dosyć włażenia w tyłek marudnym klientom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr To troche nie tak IP: *.acn.waw.pl 25.01.10, 22:01 Uwazam, ze autor artykulu przedstawil caly problem nie tak jak powinien. Owszem wypowiedzi pracownika dzialu obslugi sa obrazliwe, a co wiecej wyrazone w sposob dosc nieporadny. Jednakze zadane przez uzytkownika pytanie dotyczace ewentualnego zwiekszenia osiagow plyty glownej nie powinno byc wogole rozpatrywane przez serwis producenta. Czym innym jest awaria sprzetu lub problemy zwiazane z jego obsluga czym innym zas proba nieautoryzowanej ingerencji w sam sprzet. Jesli ktos ma ochote na ekspretmentowanie i probe modyfikacji zakupionego sprzetu moze to robic an wlasna reke. Jego prawo. Ale autoryzowanemu serwisowi nic do tego. Co wiecej taki serwis ma prawo odmowic w tym wypadku pomocy zaslaniajac sie tajemnica handlowa i patentowa producenta. Zreszta wielu uznanych producentow sprzetu jasno zaznacza, ze samodzielne otwarcie obudowy lub samodzielna proba jakiejkolwiek modyfikacji zainstalowanego systemu skutkuje utrata gwarancji na sprzet i zaprzesatniem swiadczenia uslug pomocy technicznej. pepikomentuje.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: To troche nie tak 25.01.10, 23:07 raz- Asus od dawa deklaruje się jako przyjazne podkręcaniu, jego płyty wręcz maja narzędzia do tego. i dwa - uwaga WAŻNE dla młodych ludzi zaczynających pracę. W kontaktach z klientami niestety przedstwiciel każdej firmy musi milczeć, być grzecznym, miłym, nawet kiedy chciałoby się klienta "z kopa i w mordę". life is brutal ad kopas w dupas - uwierzcietaka jest polityka firm - klient może Was znieważyć, Wy macie dbać o interesy firmy (np. odrzucić reklamację) ale nie wolno Wam stracić klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: To troche nie tak 25.01.10, 23:40 Hm, od kiedy dłubię w kumputerach, overclocking zawsze pociągał za sobą utratę gwarancji. Producent może nawet dodać opcję ułatwień w biosie, ale zawsze w instrukcji jest informacja, że te zabawy to na własne ryzyko. I jeśli ktoś pyta o takie rzeczy na firmowym, moderowanym forum, to świadczy tylko o jego tzw. poziomie. Oczywiście asusowiec przegiął. A ja kupowałem płyty Asusa i dalej będę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: To troche nie tak IP: *.mas.abpl.pl 26.01.10, 01:18 Kilka pierwszych z brzegu linków ze strony Asusa (dział Płyty Główne) "TurboV - Nowe rekordy w przetaktowywaniu dzięki niezwykle precyzyjnym poprawkom w czasie rzeczywistym (...) możesz uzyskiwać ekstremalne wyniki i bić nowe rekordy w przetaktowywaniu!" asus.com.pl/FeatureList.aspx?PG_ID=mKyCKlQ4oSEtSu5m&F_ID=2047 "Nr 1 w Overclockingu" event.asus.com/pl/mb/p7p55dd/ (notabene grafika z błędem ortograficznym) "P6T Deluxe V2 Nowa era ekstremalnego overclockingu! (...) ekstremalne narzędzie OC pozwoli ci rzucić wyzwanie scenie OC" asus.com.pl/product.aspx?P_ID=iRlP8RG9han6saZx&templete=2 "Najlepsza płyta główna do podkręcania. Dostrajanie Twego sprzętu staje się zabawą (...) Przekrocz wszelkie limity W podkręcaniu chodzi o przekraczanie limitów, dlatego płyta główna (...) Extreme Engine zapewnia stabilne zasilanie podczas przeciążenia (...) wybierz procesor, który chcesz podkręcić, a płyta główna zajmie się resztą. Ciesz się większą prędkością swojego procesora. Podkręcanie nigdy nie było prostsze (...) Voltiminder LED pozwala fanom podkręcania na bezproblemowe monitorowanie napięcia (...) COP EX pozwala użytkownikom zwiększyć napięcie chipsetu bez zwiększania zagrożenia przegrzaniem (...) Loadline Calibration Optymalne narzędzie do ekstremalnego podkręcania!" asus.com.pl/product.aspx?P_ID=W7i5W4Pw4fH22Mih&templete=2 Nadal twierdzisz, że "jeśli ktoś pyta o overclocking na firmowym, moderowanym forum, to świadczy tylko o jego tzw. poziomie"? I pewnie upstrzone słowem "overclocking" strony Asusa to tylko "marketingowe slogany", a wiadomo że "osoba która ślepo wierzy w kolorowe slogany i magiczne super programy do zmiany domowego komputera w demona prędkości musi naprawdę być głupia albo niesamowicie naiwna, albo oba naraz"? (oba cytaty autorstwa admina forum Asusa)? Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: To troche nie tak 26.01.10, 11:07 > Nadal twierdzisz, że "jeśli ktoś pyta o overclocking na firmowym, moderowanym f > orum, to świadczy tylko o jego tzw. poziomie"? I pewnie upstrzone słowem "overc > locking" strony Asusa to tylko "marketingowe slogany", W zasadzie tak, to reklama. Oczywiście że można podkręcać i po to Asus robi te dodatkowe modyfikacje. Ale jak przesadzisz i usmażysz procka, to już twój problem. Podkreślam, _wydaje mi się_ że tak jest, bo ostatnio bawiłem się tak z kolegami na studiach parę lat temu i kolega był w plecy ~500zł za dwa Athlony. Wtedy odrzucali reklamacje typu stopiony rdzeń, ale też były płyty Shuttle, Soltek czy właśnie Asus z dedykowanymi w biosie ustawieniami do OC. A pytanie o to na firmowym forum, to trochę tak jakby podjechać do patrolu policji i spytać czy mogę dmuchnąć w balonik bo wypiłem parę piw, ale nie wiem, czy mam <0.2 i chciałbym sprawdzić. Albo pytać na forum PZU jak najłatwiej wyłudzić odszkodowanie "na stłuczkę". Chwytasz o co mi chodzi? > a ślepo wierzy w kolorowe slogany i magiczne super programy do zmiany domowego > komputera w demona prędkości musi naprawdę być głupia albo niesamowicie naiwna, > albo oba naraz"? (oba cytaty autorstwa admina forum Asusa)? Właśnie tak uważam i admin forum Asus pewnie też. Inna sprawa, że on powinien tą opinię zachować dla siebie. I o tym jest artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakej Re: To troche nie tak IP: *.csfb.com 26.01.10, 06:13 Akurat spore korporacje mają jakieś bezsensowne "Code of Conduct" czy inne "Dignity at Work Principles" i (przynajmniej w teorii) są procedury na to co robić jak klient choćby i ważny znieważa pracownika. Ja tam akurat jestem za tym, że klient zadając głupie albo chamskie pytanie powinien się liczyć z konsekwencjami, no ale tutaj to akurat asus powinien w ramach przeprosin opublikować na swojej stronie nagranie z porządnie wykonanej lewatywy jaką ten ich burak musiał odbyć za udzielanie głupich i chamskich odpowiedzi na sensownie postawione pytania. Ale oni zamiast tego kazali kolesiowi zrobienie copy/paste z wysmażonych przez ich dział marketingu przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: To troche nie tak 25.01.10, 23:29 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Czym innym jest awaria sprzetu lub problemy zwiazane z jego obsluga > czym innym zas proba nieautoryzowanej ingerencji w sam sprzet. **************************** Nie całkiem się z Tobą zgadzam. Gdyby chodziło o typowy zamknięty i zaplombowany sprzęt, to podzielałbym Twoją opinię. Sęk w tym, że ta płyta ma w swoim BIOS-ie narzędzia do overclockingu. Ma też zabezpieczenia przed przegrzaniem, czym producent chwali się w instrukcji. Uszkodzenie płyty jest więc mało prawdopodobne, choć nie wykluczone. Wysoce prawdopodobnym efektem overclockingu jest niestabilna praca systemu. I tu nie należy żądać od producenta, by gwarantował poprawną pracę systemu po podkręceniu. Użytkownik ma też prawo szukać porad. A gdzie ma ich szukać, jak nie u producenta? Z drugiej strony wiele osób uważa, że sama możliwość podkręcania przekłada się pewność efektów. I tu osoby bardziej doświadczone mogą się zdenerwować, szczególnie, gdy osobnik podkręcający ma bardzo blade pojęcie o komputerach. Nie upoważnia to jednak administratora do pyskówek. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright koles, przeczytaj promo plyt glownych ASUS 26.01.10, 05:39 oni sami zachecaja do podkrecania sprzetu, wiem bo mam taka plyte plus dwa laptopy plus netbok. wiec, zapakuj zeszyty, zebys jutro nie dostal paly z religii. Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: koles, przeczytaj promo plyt glownych ASUS 26.01.10, 11:27 koham.mihnika.copyright napisał: > oni sami zachecaja do podkrecania sprzetu, wiem bo mam taka plyte plus dwa > laptopy plus netbok. > wiec, zapakuj zeszyty, zebys jutro nie dostal paly z religii. Zachęcają? Chyba umożliwiają. Argumentacja typu "automaty z kondomami zachęcają dzieci do seksu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thumba Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 22:05 A ja jestem zadowlony w 100% z pomocy technicznej Asusa!!! Mianowicie w zeszlym roku na miesiac przed koncem gwarancji padła mi plyta P5N-D... niestety zapodzialem gdzies fakture kupna! a jedyna zecza jak byla to sticker firmy WLODIPOL.pl z Krakowa. W owej firmie czyli wlodipolu odmowili mi przyjecia plyty do naprawy z powodu braku faktury pomimo ich stickera!!! Zglosilem sie do asusa poprzez ich strone internetowa i... Bez problemow plyta zostala przyjeta do naprawy i NAPRAWIONA!!! jedynie musialem ja wyslac na swoj koszt do wawy. Odpowiedzialny za naprawe byl Pan Paweł Sobieszek. Dziekuje!!! Obecnie zrezygnowalem z Wlodipola z Krakowa a nie z ASUSA!!! Ps.Gdy poprosilem o wystawienie duplikatu faktury w firmie wlodipol aby miec potwierdzenie kupna zekomo potrzebne do oddania plyty do serwisu.. uslyszalem ze im sie nie chce szukac !!!! Wlodipolowi juz Dziekuje a do Asusa ZAPRASZAM Krzysiek W. Krakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Jakbym czytał forum Ubuntu IP: *.wroclaw.mm.pl 25.01.10, 22:26 W identycznym tonie wypowiadają się "znafcy" na forum Ubuntu i większości forum linuksowych. To jest zresztą przypadłość większości adminów, modów i innych gó...arzy o wybujałym ego i małym fiutku. Odpowiedz Link Zgłoś
wayward.son Re: Jakbym czytał forum Ubuntu 27.01.10, 02:02 Większość osób, które ma problemy z 'znafcami' ma tylko oczekiwania, a sama nie próbuje podjąć wysiłku by rozwiązać problem. Nie dziw się, że dostaniesz odpowiedź RTFM, STFW, gdy rozwiązaniem jest pierwszy link z Google. Owszem są BOFH, ale na szczęście możesz się bez nich obejść. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? 25.01.10, 23:00 no to przyjmijmy jako pewnik - Asus leci głeboko w obornik. Dla mnie to zapowiedź schyłku tej szacownej niegdyś firmy. I niem yślę tu o tym idiocie, idioci są na świecie. Upadek Asusa znamionują dwie rzeczy. raz - ten czlowiek nie powinien mieć już dostępu do strony firmy jako jej pracownik. jeśli jest aż tak cenny dla firmy, powinna go ściągąć ze stroy i gdzieś schować. gdzie mógłby robić coś pożytecznego nie mając dostępu do klientów. żadnego dostępu. choć tak naprawdę to w mojej firmie facio wyleciałby uszkadzając po drodze dach. dwa - to ktoś inny, ktokolwiek z przelożoych powinien przeprosić klienta. ja na miejscu tak ponizonego gościa na takie przeprosiny jak ten zafudował odpowiedziałbym szefom polskiej części firmie Asus żeby się w d... ugryźli. trzy - w szanującej się firmie takie wydarzenie spowodowałoby jedo zasadnicze pytanie - kto i na jakiej podstawie dopuścił tego czlowieka do pracy z klientami? odpowiedź na takie pytanie musiałaby pociągnąć dalsze zmiany kadrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyber-dog Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 23:13 Och jacy Ci ludzie - ocenić CAŁĄ firmę poprzez zachowanie jednego jakiegoś admina z jakiegoś forum obsługi - buahaha:D - Nawiasem - gość mogł mieć np. kiepski dzień, ludziom się zdarza, po za tym może to była sytuacja (trochę przesadzona co prawda:)) - "kolejny "gamoń" chce wyciągnąć z Celeron'a 2,2Ghz moc Intela i7 albo podobnie" - ja bym się też wku...ł - ale przyznam, że facet nie używał łaciny podwórkowej więc na poziomie:D Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? 25.01.10, 23:47 Gość portalu: Cyber-dog napisał(a): > Och jacy Ci ludzie - ocenić CAŁĄ firmę poprzez zachowanie jednego > jakiegoś admina z jakiegoś forum obsługi - buahaha:D Ależ ocenianie całej firmy przez jednego chamskiego pracownika to byłaby głupota faktycznie. Ależ już ocenianie REAKCJI całej firmy na takie zachowanie jej pracownika to już co innego. Gościu napisał ładną samokrytykę i teraz nie powinien już administrować forum a przynajmniej nie móc na nim pisać. Czy tak będzie? Zobaczymy :D A zresztą nie wiadomo, czy to jej pracownik czy jakiś admin forum z łapanki - dla niektórych userów przywilej bycia adminem to jeden ze szczytów marzeń przez co czasem sodówka uderza. > - Nawiasem - > gość mogł mieć np. kiepski dzień, ludziom się zdarza, po za tym może > to była sytuacja (trochę przesadzona co prawda:)) - "kolejny "gamoń" > chce wyciągnąć z Celeron'a 2,2Ghz moc Intela i7 albo podobnie" - ja > bym się też wku...ł - ale przyznam, że facet nie używał łaciny > podwórkowej więc na poziomie:D To jest poziom dyskusji anonimowych szczyli z Internetu. Jeśli kolo jest pracownikiem ASUS'a to powinnien dostać oficjalny zakaz zbliżania się do klientów. Bo nie wiadomo kiedy będzie miał kolejny zły dzień i PR znowu będzie się musiał męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.mas.abpl.pl 26.01.10, 01:26 > A zresztą nie wiadomo, czy to jej pracownik czy jakiś admin forum z łapanki Prawdę mówiąc podejrzewam, że z łapanki - wsparcie Asusa zawsze niestety było robione metodą "mata - "mata tu forum i se sami nawzajem pomagajta". Po otwarciu polskiego oddziału trochę się zmieniło na lepsze, ale jak widać chyba po prostu skaptowali do siebie co aktywniejszych użytkowników. Ale "aktywniejszy" nie znaczy "nadający się do tego, żeby reprezentować firmę"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.greennet.org.pl 25.01.10, 23:16 Podejście faktycznie nieprofesjonalne, ale ze strony jednej osoby. Nie będę oceniał całości po jednej wpadce. Do tego wydaje mi się, że po tak euforycznym artykule gazety nie powinniśmy teoretyzować tylko czekać na kompetencję ze strony Asusa. Mam zamiar kupić notebooka firmy asus i jeden człowiek z pomocy technicznej nie zmieni mojego pozytywnego nastawienia do tej firmy i jej usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gru Re: Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.chello.pl 25.01.10, 23:35 A moje nastawienie zmienił. Parafrazując: Jaki kram, taki pan. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? 25.01.10, 23:48 Gość portalu: gru napisał(a): > A moje nastawienie zmienił. Parafrazując: Jaki kram, taki pan. A tam. Laptopy ASUS robi dobre. Przynajmniej te których używam. Na tyle dobre, że nie musiałem zbliżać się do pomocy technicznej - może to lepiej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IT Re: Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 23:34 I go odbierz, dobrze zrobisz. Firma jest firmą a admin nie jest jeden. Czarna owca trafi się wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik a czy zwóciliście uwagę na język admina 25.01.10, 23:44 przecież to wskazuje na tak podstawowe braki w wykształceniu, że trudno mówić, kto takiego niedouka zatrudnia jako chyba odpowiedzialnego admina, sam sobie odpowiem firma Asus - a dalej przypomina mi się "nie nauka lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbin Re: a czy zwóciliście uwagę na język admina IP: *.acn.waw.pl 26.01.10, 18:18 Wiesz, spora czesc osob ktore moderuja/adminuja na takich forach zostaje adminem w wyniku liczby napisanych postow,aktywnosci na forum +jakiejs tam wiedzy o sprzeecie Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Tak samo potraktowała mnie Manta 26.01.10, 02:45 Kupiłem kiedyś nagrywarkę z HDD, która źle odtwarzała CD - po każdym utworze robiła sekundę przerwy, co przy koncertach było nie do strawienia. Zapytałem kulturalnie na firmowym forum czy jest jakaś łatka na ten błąd, to zostałem przez admina tak potraktowany, że natychmiast oddałem sprzęt i unikam wszystkiego, co ma Manta w tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Tak samo potraktowała mnie Manta IP: *.acanac.net 26.01.10, 03:21 bardzo dobrze go potraktowal. polacy nie pytaja, polacy żądają , podniesionym glosem, cwaniakujac po drodze. Polak to najgorszy klient. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright sack the f..wit!!! ASUS you can do better. 26.01.10, 05:30 Where that a...hole came from? is there anything worse than arrogant jinx? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o tym sza Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.edata.net.pl 26.01.10, 06:47 To że administratorzy i moderatorzy obrażają użytkowników zdarza się na wielu forach. Najgorsze jest to, że przeważnie nie przepraszają za swoje zachowanie. Co więcej, są osłaniani i popierani przez administrację forum. Przeprosiny PJM to coś unikalnego, także w formie, postarał się o czystą pisownię. Sądzę, że odebrał dobrą lekcję i ją zapamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbin Re: Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.acn.waw.pl 26.01.10, 18:15 Gość portalu: o tym sza napisał(a): > Przeprosiny PJM to coś unikalnego, także w formie, postarał się o czystą > pisownię. Sądzę, że odebrał dobrą lekcję i ją zapamięta. To nie sa jego przeprosiny, to sa przeprosiny ich dzialu ktory zajmuje sie "kontaktem z klientami lub innego podobnego. On jedyne co zapewne zrobil to skopiowal/wkleil bo tak mu kazali. na miejscu Asusa ja bym niebawil sie w zadne upomnienia ostrzezenia etc, od razu wywalic na zbity ryj..zaloze sie ze sa setki chetnych by zostac model/adminem na ich forum... na wizerunek firmy nie wazne jakby sie zwala pracuje sie czasem calymi latami i naprawde warto o to dbac..tak samo jak i o kazdego klienta..nie wazne czy kupil myszke firmy X czy plyte glowna czy cokolwiek innego.. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? 26.01.10, 07:11 Jeden administrator ma zrazić do firmy z długo wyrabianą marką i produktami naprawdę doskonałej jakości? Ktoś tu jest chyba bardzo małostkowy. :P Mam i miałem sporo produktów Asusa ale o jakości serwisu nie jestem w stanie się wypowiedzieć. Z prostej przyczyny. Asusy się nie psują. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olodis Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.chello.pl 26.01.10, 08:14 i dlatego nie lubie asusa nie kupie ich produktów mialem kiedys grafe i padla lipa straszna ponad 2 tygodnie w serwisie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: 212.118.239.* 26.01.10, 08:32 Proponuje poczytac wypociny w usenecie nie jakiego " Waldek Godel " facet udziela sie mocno na forach i czesto zdaza mu sie obrazac ludzi poprzez kasliwe uwagi np. Na temat inteligencji piszacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Age Re: Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.mofnet.gov.pl 26.01.10, 13:14 Waldkowi to niestety większość wypowiadających sie na forach do pięt nie dorasta - i w kwestiach merytorycznych i kultury osobistej. Takie "dictum acerbum" usnetu i forów. Nie sposób się nie zgodzić z treścia tego co pisał ten admin a forma - cóż współczesna jak najbardziej 'O tempora, o mores' ps. A admin miał rację (wtedy) i Waldek ma rację (zawsze) i ja mam rację - świętą rację (jak zwykle - niestety:| ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: 212.118.239.* 26.01.10, 08:52 Poczytajcie wypowiedzi osoby Waldek Godel ktory dosc mocno udziela sie na polskich forach dyskusyjnych. przy nim ten administrator to pikus........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yobe Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.bielanski.med.pl 26.01.10, 09:00 Sugeruję trzymać się tematu - chodzi o obsługę techniczną (???) na forum, do niej można mieć zastrzeżenia - sprzęt jest, jak dla mnie bez skazy, Asus robi chyba najlepsze laptopy. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Ludziska za dużo Housa się naogladali i świrują. 26.01.10, 09:20 To tylko film,a durne ludziska myślą, że będą tak "boscy" jak "boski" House. Żałosne, takich dupków spuszcza się w dwóch zdaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.ericpol.com 26.01.10, 09:27 Ten admin miał racje. Jak ci w sprzęcie brakuje nowy to się kupuje nowy a nie kręci jakimiś durnymi programami. Odrobinę można ale bez przesady. No i jak się nie umie tego robić to lepiej się nie brać. Co do formy, to wcale się nie dziwie że administrator się zdenerwował. Pewnie miał do czynienia z jakimś kretynem co miał wysokie mniemanie o sobie a tak na prawdę nie miał pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: surREvival Re: Pomoc techniczna Asusa obraża użytkowników? IP: *.teletech.com 26.01.10, 09:30 Do wszystkich tych, ktorzy nagle stwierdzili po tej wypowiedzi,ze nie kupia Asusa. Skoro wypowiedz jednego idioty, ktory zostal zatrudniony w firmie Asus jako administrator forum, lub pracownik wsparcia technicznego jest dla Was wystarczajacym powodem na zrezygnowanie z zakupu dobrego sprzetu ... to wybaczcie, ale jestescie naprawde zalosni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ked Asus to beznadziejna firma. Nigdy wiecej!! IP: *.pg.com 26.01.10, 09:54 Asus jest beznadziejną firmą, a ich pomoc techniczna to połaczenie arogancji i niewiedzy, albo ukrywanie niekorzystnych faktów. Miałem ich karty graficzne, płyty główne i po prostu DRAMAT. Nigdy więcej. Nawet za darmo. Jak ktoś chce non-stop walczyć aby sprzęt funkcjonował, a sprzęt non-stop się zawiesza, to niech wybiera Asus'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wako Asus odsyła z serwisu uszkodzone karty graficzne IP: 213.25.195.* 26.01.10, 11:28 uważając że je naprawił Odpowiedz Link Zgłoś