Gość: spiskowiecwyborczy IP: *.aster.pl 11.02.10, 13:41 ''usługi te mają trafić do znacznej grypy osób '' To juz wiem kto stoi za ptasią :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eRistocracy.org Google będzie ISP? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.10, 13:51 Kleszcze się powoli zamykają. Wsadzili nas do Panopticonu. Czas na zmiany! Uwolnij słowo! Dołącz do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Czy wzdłuż budowanych dróg puszcza się światłowody 11.02.10, 15:50 Mam pytanie. Czy wzdłuż budowanych w Polsce dróg szybkiego ruchu (autostrady) puszcza się światłowody, budowane są też infostrady? Chciałbym, żeby to była prawda. Ale czy jest? Może ktoś z forumowiczów wie? Odpowiedz Link Zgłoś
enro_n Re: Czy wzdłuż budowanych dróg puszcza się światł 12.02.10, 07:53 Na 100% nie wiem, ale nie posądzał bn naszych możnowładców o tak perspektywiczne myślenie :)m Odpowiedz Link Zgłoś
kblaszke Google będzie ISP? 11.02.10, 14:09 "Można z ironią spoglądać na to niemal altruistyczne stwierdzenie, lecz należy pamiętać, iż Google zarabia z wyświetlania reklam. W jego więc najlepszym interesie leży, by jak najwięcej osób miało jak najlepsze połączenie z Internetem. " Błagam! Niech Google zarobi na mnie jak najwięcej! Błagam! Ja też chcę takiej sieci! :-) K. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ave Google :) 11.02.10, 17:17 kosmiczny_swir napisał: > Ave Google :) ************************ Raczej "Heil Google"... Odpowiedz Link Zgłoś
opiniodawca Re: Ave Google :) 11.02.10, 21:57 Chyba jednak "Ave Google". Google nikogo nie eksterminuje, ale lagodnie wlacza w struktury. opiniodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ave Google :) 11.02.10, 22:13 opiniodawca napisał: > Chyba jednak "Ave Google". > Google nikogo nie eksterminuje, ale lagodnie wlacza w struktury. ***************************** To właśnie nasi internauci, pełni wdzięczności i miłości do Wielkiego Wodza, towarzysza Larry Page'a wznoszą okrzyk: "Niech żyje towarzysz Larry Page!" Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Ave Google :) 12.02.10, 02:08 Niech żyje towarzysz Larry Page! Heil 2 Google! Odpowiedz Link Zgłoś
4v średnia prędkość netu w USA 11.02.10, 14:25 jest daleko, daleko za Europą, w tym Polską. tam sporo ludzi jeszcze nadaje na modemie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk33409 Re: średnia prędkość netu w USA IP: *.hsd1.fl.comcast.net 11.02.10, 15:31 buahahhahah.... chyba na Alasce...:-) moje srednie wyniki... przed chwila testowane: download 23,87 mb/s, upload 5,65 mb/s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili Re: średnia prędkość netu w USA IP: *.man.com.pl 11.02.10, 15:40 > testowane: download 23,87 mb/s, upload 5,65 mb/s. Milibity na sekundę? To faktycznie słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz Re: średnia prędkość netu w USA IP: *.zone6.bethere.co.uk 11.02.10, 15:51 Nie ma czegoś takiego jak milibit, jak można wysłać jedną tysięczna bita? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: średnia prędkość netu w USA IP: *.ds14.agh.edu.pl 11.02.10, 16:09 Proste - znaczy to, ze sciaga 1 bit co 41,89s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milibit foundation Re: średnia prędkość netu w USA IP: *.spray.net.pl 11.02.10, 20:10 Można. Wysyłając 1 bit w czasie 100 sekund wysyłamy 1 milibita na sekunde. To rzeczywiście mało ale gdyby poczta miała taki speed z listami to wszyscy bylibysmy szczesliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: średnia prędkość netu w USA IP: *.dsl.bell.ca 11.02.10, 23:41 Chyba "zjadles" jedno zero ;-) Bo inaczej to predkosc podana przez ciebie to 1cbps Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: średnia prędkość netu w USA 12.02.10, 02:11 przeeeeeeez wyyyyyyyyyyyyyyyysyyyyyyyyyłaaaaaanieeeeeeee jeeeeeeeeeeeeeeedneeeeeeeeeeeeeeeeeegoooooooooooooooooooooooo bita baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzooooooooooooooooooooooo pooooooooooooooowooooooooooooooliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: średnia prędkość netu w USA 11.02.10, 21:42 > buahahhahah.... chyba na Alasce...:-) moje srednie wyniki... przed chwila testowane: download 23,87 mb/s, upload 5,65 mb/s. boshe... Takich łączy jak te twoje to my tu w kraju uzywaliśmy w ub wieku.. :-) Dzis mamy takie [URL=http://www.speedtest.pl][IMG] http://www.speedtest.pl/results/5448377.jpg[/IMG][/URL] Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: średnia prędkość netu w USA 11.02.10, 21:43 może teraz sie uda wlepić pomiar www.speedtest.pl/results/5448377.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
koles174 Re: średnia prędkość netu w USA 11.02.10, 23:05 czyli 15x razy wolniej niz to co Google... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: średnia prędkość netu w USA 12.02.10, 09:41 > czyli 15x razy wolniej niz to co Google... a bardziej precyzyjniej mówiąc; "15 x wolniej niz to co google planuja osiągnąć... " Jak im się to uda to i ja kupie sobie szybsze łącze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: średnia prędkość netu w USA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.02.10, 17:54 No ladnie :-) Tyle, ze nie bierzesz pod uwage tego ile sie za to placi. U mnie za 50MBps placi sie mniej niz srednia dniowka, u Polsce wychodzi to jakby wiecej. A normalne predkosci, czyli 10/1MBps to jakies $50. Czyli srednio dwie godziny pracy. Do tego w Stanach sporo investuje sie w swiatlowody, dotyczy to narazie duzych miast, bo jakby nie patrzec infrastruktura jest tu bardziej rozlegla. Reasumujac - to prawda, ze wieksze predkosci sa dostepne w Europie w tym w Polsce, ale i tak srednia predkosc dostepu do internetu w Ameryce miejskich uzytkownikow jest wieksza. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: średnia prędkość netu w USA 14.02.10, 11:35 Tyle, ze nie bierzesz pod uwage tego ile sie za to placi. U mnie > za 50MBps placi sie mniej niz srednia dniowka, żartujesz sobie? Jak to "nie zwracam uwagi ile płacę"? Zaręczam Ci, że wiem ile płacę i że przy wyborze dostawcy neta zwróciłem na to uwagę... :-) I mając z nim (GTS) umowę na łącze o dokładnie gwarantowanej szybkości jaką opisałeś (50/25) płacę za nie mniej niz moja dniówka... Szczerze mówiąc nie liczyłen nigdy tego w ten sposób ale myslę, że cena za to łącze jest sporo niższa niz godzina mojej pracy za to samo łącze śmiga szybciej niz firma mi gwarantuje (co zresztą widać na pomiarze) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: średnia prędkość netu w USA IP: *.dsl.bell.ca 14.02.10, 19:56 Nie wdaje sie w dyskusje ile TY zarabiasz, mowie o sredniej krajowej i dostepie uslugi dla DUZEJ ilosci abonentow. Osobiscie obsluguje siec 1G w biurowcu, i abonenci placa za nia jakies smieszne $30 miesiecznie. Sa tez podobne budynki mieszkalne z Internetem 50/50MBps wliczonym w czynsz. Ale to sa wyjatki i jako takie, nie wplywaja znaczaco na srednia. I wlasnie o srednia mi chodzi. Wlasnie sprawdzilem predkosci i ceny "domowego" internetu. I musze cofnac to co mowilem o cenie vs. dniowka. Porownywalna ulsga z twoja 50/2 (niestety te 2 MBps up jest zalosnie smieszna i technologicznie zapozniona) to polowa SREDNIEJ dniowki, a 25MBps to 1/4. www.rogers.com/web/link/hispeedBrowseFlowDefaultPlans bell.ca/shopping/PrsShpInt_NewAccess.page?userType=NEW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Visitor Re: średnia prędkość netu w USA IP: *.home1.cgocable.net 07.03.10, 16:33 Hey Labedziu, dobrze jest sprawdzic wyniki statystyczne zanim sie zacznie przytaczac argumenty w dyskusji. Na tej samej stronie, na ktora sie powolujesz jest lista krajow w kolejnosci szybkosci srednich polaczen internetowych. 1. Korea 22.9 Mb/s 2. Alan Islands 19.2 Mb/s 3. Japan 17.8 Mb/s 4. Latvia 17.4 Mb/s 5. Romania 15.7 Mb/s 28. United States 7.7 Mb/s 53. Poland 4.4 Mb/s www.speedtest.net/global.php#0 Europejska srednia jest podciagana przez Lotwe, Litwe i Bulgarie, a obnizana przez Serbie, Bialorus i Polske. W duzych skupiskach miejskich predkosc internetu nie jest problem ani w Stanach ani w Europie. Wazniejszy jest download limit w obrebie stalej oplaty. Pozdrawiam zza wielkiej wody, Odpowiedz Link Zgłoś
hexon bądź uczciwy 11.02.10, 16:10 Przytaczając te dane powinieneś dodać że zdaje się 100% dostawców połączenia telefonicznego(w USA) daje możliwość połączenia modemowego za darmo więc kto by nie korzystał. Ja mam 50 metrów od domu wiązkę światłowodów a nowoczesną centralę cyfrową kilometr dalej i co? I nic! TPsa stwierdziła że nie ma technicznych możliwości na ich łącze nawet to najwolniejsze więc siedzę na radiówce 2Mbit/s... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Google będzie ISP? IP: 84.38.22.* 11.02.10, 15:07 No i co komu po tym? Zanim to zbudują to wszystkie rapidshary zostaną zamknięte i co będziemy niby ściągać? Updejty do windowsa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Google bedzie miec kontrole nad siecia IP: *.icpnet.pl 11.02.10, 15:40 Dostep do wszystkich danych przesylanych przez uzytkownikow, sledzenie ruchu sieciowego itp. Dlaczego nic nie mowi sie o zabezpieczeniu poufnosci informacji, szyfrowaniu itp? Tworzy sie nowa szybka siec, nad ktora ma sie calkowita kontrole. DO tego to wszystko zmierza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Google bedzie miec kontrole nad siecia IP: *.profibernet.dk 11.02.10, 16:04 otoz to, patrzcie na to: uzywasz gmaila ->czytaja twoje listy ogladasz youtube -> wiedza czym sie interesujesz chrome -> wiedza jakie strony odwiedzasz wpisujesz zapytanie do google -> chca wiedziec czego nie wiesz nie wiem czy to nie staje sie troche niebezpieczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Google bedzie miec kontrole nad siecia IP: *.cable.smsnet.pl 11.02.10, 16:51 Gość portalu: AS napisał(a): > otoz to, patrzcie na to: > > uzywasz gmaila ->czytaja twoje listy Przesada, jeśli drażnią cię reklamy adsense to włącz adblocka w ff. > ogladasz youtube -> wiedza czym sie interesujesz Jest masa lepszych serwisów. > chrome -> wiedza jakie strony odwiedzasz FF ew. chrome portable, nie instalujesz śmieci szpiegowskich - wszystko w jednym folderze. > wpisujesz zapytanie do google -> chca wiedziec czego nie wiesz Wpisujesz zapytania w wyszukiwarce bez logowania się do konta google. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Google bedzie miec kontrole nad siecia 11.02.10, 17:29 Gość portalu: . napisał(a): > Wpisujesz zapytania w wyszukiwarce bez logowania się do konta google. ************************* Owszem, we wszystkim masz rację. Gdy jednak będziesz skazany na skorzystanie z Google, jako dostawcy, to wszystkie Twoje środki ostrożności biorą w łeb. Prawdopodobnie ruch Google w kierunku operatorskim zostanie zablokowany przez amerykańskie odpowiedniki urzędu antymonopolowego. Odpowiedz Link Zgłoś
blahblahblah1 Re: Google bedzie miec kontrole nad siecia 11.02.10, 18:23 >> uzywasz gmaila ->czytaja twoje listy >Przesada, jeśli drażnią cię reklamy adsense to włącz adblocka w ff. A co mają reklamy do dostępu do prywatnej korespondencji? >> ogladasz youtube -> wiedza czym sie interesujesz > Jest masa lepszych serwisów. Rozumiem, że nie korzystasz w takim razie z youtube? Tak jak i wszyscy inni go nie używają? >> chrome -> wiedza jakie strony odwiedzasz >FF ew. chrome portable, nie instalujesz śmieci szpiegowskich - wszystko w jednym folderze. Chrome nie instaluje szpiegowskich śmieci, można sobie przeczytać gdzieś na stronach google kiedy dokładnie coś wysyła do google (1 - przy instalacji, 2 - przy wyszukiwaniu w google przez wpisanie hasła w pasek adresu chrome'a, itp) >> wpisujesz zapytanie do google -> chca wiedziec czego nie wiesz >Wpisujesz zapytania w wyszukiwarce bez logowania się do konta google. Rozumiem że jednocześnie zmieniasz ip, proxy, ISP, kasujesz cookiesy, zmieniasz nagłówki wysyłane przez przeglądarkę? Bo jeżeli nie to nie łudź się że ktoś po drugiej stronie nie zauważy że 2 zapytania przyszły od tej samej osoby. Jeżeli nie rozumiesz jak działa internet to nie siej demagogii że się wylogować wystarczy i nagle surfujesz incognito. AS zapomniał jeszcze, że google udostępnia za darmo serwery DNS, więc jeszcze wiedzą z jakimi adresami się łączyą co niektórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Google bedzie miec kontrole nad siecia IP: *.cable.smsnet.pl 11.02.10, 19:16 > A co mają reklamy do dostępu do prywatnej korespondencji? Dostosowują się do treści twoich maili, https ci nie pomoże:)) > Rozumiem, że nie korzystasz w takim razie z youtube? Tak jak i wszyscy inni go > nie używają? Treści się dublują, na takim dailymotion nie kasują teledysku, bo RIAA się pluje. YT to marionetka Sony BMG. > Chrome nie instaluje szpiegowskich śmieci, można sobie przeczytać gdzieś na > stronach google kiedy dokładnie coś wysyła do google (1 - przy instalacji, 2 - > przy wyszukiwaniu w google przez wpisanie hasła w pasek adresu chrome'a, itp) To jest hijack jak wolisz:) > Rozumiem że jednocześnie zmieniasz ip, proxy, ISP, kasujesz cookiesy, zmieniasz > nagłówki wysyłane przez przeglądarkę? Bo jeżeli nie to nie łudź się że ktoś po > drugiej stronie nie zauważy że 2 zapytania przyszły od tej samej osoby. Nie mam takiej manii, ale nigdzie swoich danych nie zostawiam. Nie ma kont na portalach społecznościowych i nie korzystam z komunikatorów i nie podaję maila do zakładania kont (temp mail to wspaniały wynalazek) tak samo jak nie wysyłam smsów na konkursy, żeby mi nie spamowali. W tunelowanie nie chce mi się bawić, po prostu dbam o prywatność:)) > Jeżeli nie rozumiesz jak działa internet to nie siej demagogii że się wylogować > wystarczy i nagle surfujesz incognito. Nieumiejętność czytania ze zrozumieniem to nie mój problem, niczego takiego nie napisałem o czym zapewne wiesz, dlatego nawet nie cytujesz tylko dodajesz jakieś pierdy od siebie:) Po prostu nielogowanie się pozwala nie indeksować treści indywidualnej. Dwa lata temu ustawiłem w koncie google niezapisywanie historii wyszukiwań, bo jak wiesz ona działa opcjonalnie i z cookies nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx chrome to hijack w wersji lite IP: *.panic.pl 11.02.10, 20:10 bo nie pozwala wybrac lokalizacji instalacji i juz przez to jest mniej wiarygodny. ich reklamy blokowane czy nie nie sa spamem takim jak o2 - u nich skrzynka to rss ofert bankowych:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g.suss Re: Google bedzie miec kontrole nad siecia IP: *.chello.pl 11.02.10, 20:52 blahblahblah1 napisał: > A co mają reklamy do dostępu do prywatnej korespondencji? W GMailu korespondencja jest "grepowana" przez automat, który na tej podstawie dobiera reklamy kontekstowe. Fakt ten jest jasno przedstawiony w warunkach korzystania z usługi. Jeśli natomiast obawiasz się czytania poczty przez administratorów, to w przypadku GMaila jest to akurat milion razy mniej prawdopodobne niż w przypadku innych dostawców kont pocztowych (w tym płatnych, bo o korporacyjnych/uczelnianych/osiedlowych nawet nie ma co wspominać). Po pierwsze ze względu na gigantyczną liczbę użytkowników, a po drugie i ważniejsze - w przypadku ujawnienia takich praktyk Google ma do stracenia cholernie dużo, jeśli nie wszystko, a do zyskania niewiele. Jeśli mimo to jesteś paranoikiem, to pozostaje Ci tylko postawić własny serwer pocztowy i samodzielnie nim administrować. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Google bedzie miec kontrole nad siecia 11.02.10, 22:18 Gość portalu: g.suss napisał(a): > Jeśli natomiast obawiasz się czytania poczty przez administratorów, to w > przypadku GMaila jest to akurat milion razy mniej prawdopodobne niż w przypadku > innych dostawców kont pocztowych ************************* Jest mało prawdopodobne, że czytają wszystko. Zawsze jednak jest szansa, że coś czytają, a przede wszystkim gromadzą historię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brt2pp i co z tego ? IP: *.acn.waw.pl 11.02.10, 16:22 I co z tego że w kraju gdzie jedna na 10 dziewczynek poniżej 18 roku życia zostanie zgwałcona instalują taką sieć ? nie wiem jakie to ma odbicie na polakach ... za 10/20 lat gdy będzie ktoś coś takiego wprowadzał w Polsce ... wtedy można newsa walnąć ale tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googlowicz Google będzie ISP? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.10, 16:45 TYLKO GOOGLE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scorq Google będzie ISP? IP: *.icpnet.pl 11.02.10, 17:30 "... znacznej grypy osób ..." Google buduje, a grypa szaleje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_bienkowski Google będzie ISP? 11.02.10, 17:37 Oby tak dalej ! Za nimi z pewnością podążą inni ! A może i Polska się zainteresuje tym projektem ! Co na to minister i jego poplecznicy ? Popielec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwekck Google będzie ISP? IP: *.acn.waw.pl 11.02.10, 17:42 Sprawdzajcie pisownie "Do znacznej grypy odbiorców" Chyba, że google mają rozsyłać świńską grypę kablem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudna-jezyk Google będzie ISP? IP: *.logon.pl 11.02.10, 18:24 "Google zarabia z wyświetlania reklam" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Google będzie ISP? IP: *.wolv.cable.virginmedia.com 11.02.10, 19:37 Jak wynika z oświadczenia firmy, usługi te mają trafić do znacznej grypy osób (szacuje się, że od 50 do 500 tys.). Prędkość połączenia ma wynosić ponad 1 Gb/s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Afera Światłowodowa! Ukryte interesy sekty Google IP: 94.75.121.* 11.02.10, 21:32 Inaczej się tego rozumieć nie da. JA, Polak, Katolik, wiem, że w takich ciemnych interesach MUSI być haczyk. Mój idol, Szanowny Pan Kamiński, którego ci aferzyści z PO wyrzucili z pracy w której tak świetnie objawiał prawdę całemu światu, podsłuchując, matacząc, kręcąc, nadużywając władzy, ON już na pewno wie kto za tym stoi! Wystarczy go zapytać! No, tępy ćwoku, objaw prawdę światu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ityle Google będzie ISP? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.10, 21:40 To powiew zupelnie nowej ekonomii, gdzie swiadczenie uslug i przekazywanie towarow nie bedzie oparte o platnosci, a o potencjal finansowy jaki reprezentuje soba duza liczba uzytkownikow:) pomysl jest genialny... po co pobierac oplate od internauty za dostep do internetu, skoro jesli go uzyska to zarobimy na reklamach, a na dodatek ten internauta cos u nas kupi w wielu sklepach internetowych i jeszcze rozszerzy zasoby naszej sieci za darmo:) opisal to troszke Lem w "Powrocie z gwiazd". Znaczaca czesc uslug i podstawowych towarow bedzie za darmo... a te bardziej wyrafinowane platne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fido Google będzie ISP? IP: *.home.aster.pl 11.02.10, 21:43 W Europie to żadna nowość Są już takie sieci, np. w Szwecji, a kolejne są w budowie. Polecam www.linkedin.com/companies/viaeuropa lub www.labs2.com lub www.viaeuropa.se (szwedzka strona) Takie sieci działają w oparciu o model biznesowy telco 3.0, czyli otwarty model wymiany usług (OSEM). Wyobraźcie sobie, że wchodzicie do Internetu i wybieracie ISP z listy dostępnych dostawców, a na liście macie: tp, netia, upc, nowe firmy, itd... Oprócz tego wybieracie przeróżne usługi - bo każdy może być wirtualnym operatorem...tak kiedyś będzie, a zapewni nam to rewelacyjny model biznesowy i sieć budowana na szybkim Ethernecie i/lub światłowodzie, a nie jakimś DSL-u z 6 Mb/s. Witamy w Świecie 1 GE w domowym gniazdku RJ-45 wypełnionym setkami usług z głosem, video, tv, monitoringiem (wszystko co teraz jest) i np. bezpośrednią transmisją w HD z meczu piłki ręcznej waszych dzieci lub koncertu lokalnego zespołu muzycznego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jefe_de_jefes Google będzie rządziło światem niedługo 11.02.10, 22:29 przecież ta firma będzie kontrolować już niedługo wszystko!! Dojdzie do tego, ze przejmą dowodzenie nad rakietami atomowymi.... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.sosnowska.net Re: Google będzie ISP? 12.02.10, 10:12 @ spiskowiecwyborczy, scorq, sylwekck, pawel Oczywiście "grypa" to pomyłka freudowska. Już poprawione Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Google ma juz ne tylko TiSP (BETA) .... 13.02.10, 02:22 Czy to zart czy to fakt?Ocena nalezy do was. www.google.com/tisp/install.html Inne niespodzianki: www.wired.com/epicenter/2009/01/new-google-tool www.fastcompany.com/blog/chris-dannen/techwatch/google-guide-infuriating-your-isp code.google.com/p/mega-isp www.google.com/appserve/fiberrfi arstechnica.com/tech-policy/news/2010/02/your-new-isp-google-launches-1gbps-fiber-to-the-home-trial.ars Odpowiedz Link Zgłoś