Dodaj do ulubionych

Msza za Wirtualną Polskę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 01:17
jak zwykle chodzi o pieniadze:P
Obserwuj wątek
    • Gość: blq Pomóż portalowi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 01:20
      ... kliknij w Pajacyka:) -> www.wp.pl

PS. w porównaniu do onetu to naprawde dobry portal!
      • Gość: cs msza ? IP: 194.255.20.* 16.02.04, 08:32
        Och, to napewno pomoze.
        Jezeli jest to jedyny pomysl specow od informatyki, to nic dziwnego, ze to
        wszystko diabli wzieli.
        Pusty smiech...
        • Gość: Gość Re: msza ? IP: *.wp-sa.pl 16.02.04, 10:44
          Mysle, ze zupelnie nieuzasadnienie obrazasz ludzi...
          • Gość: cs naprawde ? IP: 194.255.20.* 17.02.04, 10:44
            sam sie zastanow nad tym

• Gość: juice Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: 213.77.89.* 16.02.04, 01:32
      a ja nawet wiem na czym polega błąd liczenia tych samych użytkowników wiele
      razy... poza tym pracowałem w TPI przez prawie 3 lata... podzwonię do nich
      jutro i się dowiem, czy wiedzą, bo to jest kretynizm. chociaż nie wiem czy to
      cokolwiek da... a osobiście i tak wolę onet :)
    • Gość: Olo Czy to juz pogrzeb???? IP: *.bchsia.telus.net 16.02.04, 03:04
    • Gość: maruda śmieszna sprawa IP: *.gdynia.mm.pl 16.02.04, 03:41
      Autor artykułu epatując czytelników: opcjami, akcjami, wiekiem akcjonariuszy i
      milionami dolarów skrzętnie przemilczał fakt, że działalność WP nigdy nie
      przyniosła zysku.

• Gość: Nowik Re: śmieszna sprawa IP: *.waw.cdp.pl 16.02.04, 05:21
        alez skad:

"Rynek internetowy (zwłaszcza reklamowy) wygląda coraz lepiej. Jeszcze jeden
        kilkunastomilionowy zastrzyk finansowy i prawdopodobnie wkrótce portal, po raz
        pierwszy w swej historii, zacząłby zarabiać." ^^^^^^
        ^^^^^^^^
        • Gość: maruda TPSA nie musi byc winna IP: *.gdynia.mm.pl 16.02.04, 12:58
          Gość portalu: Nowik napisał(a):

> alez skad:
          >
          > "Rynek internetowy (zwłaszcza reklamowy) wygląda coraz lepiej. Jeszcze jeden
          > kilkunastomilionowy zastrzyk finansowy i prawdopodobnie wkrótce portal, po raz
          > pierwszy w swej historii, zacząłby zarabiać." ^^^^^^

Dla wyjaśnienia: WP zarabiała co nieco. Były to roczne przychody rzędu 10% w
          stosunku do kosztów, inwestycji i kredytów (na dany rok) razem wziętych. Nigdy
          jednak WP nie znalazła się w pobliżu zbilansowania przychodów i wydatków i nigdo
          nie groził jej zysk netto.

Portal był od zarania przygotowany do sprzedania inwestorowi zagranicznemu. Miał
          jedynie wypracować pozycję rynkową. W 2001 zarząd obraził się na cały swiat,
          zaraz po tym, jak TPSA wyciagnęła WP z upadłości.

Kolejny zastrzyk finansowy poszedł na samochody itp. Jedyne, co WP robiła, to
          obroty. Ale nie szły za nimi zyski.

TPSA jest gigantem. Ale nie chce być jednocześnie dojną krową dla zarządu WP. O
          ile pamiętam, to jednym z warunków zakupu akcji (de facto jest forma kredytu dla
          zwiększenia kapitału zakładowego) był przedstawienie przez WP sensownego
          biznesplanu. Nikt nie chciał pakietu akcji WP wtedy kupić.

Mam nadzieję, że autor pokusi się o przedstawienie również racji drugiej strony,
          czyli TPSA.

• Gość: lancet NIE MA CZEGO ZALOWAC.. IP: *.telia.com 16.02.04, 05:17
      (...)"..Prezes WP Marek Borzestowski wzdraga się przed scenariuszem, w którym
      WP musiałaby złożyć wniosek o upadłość. Po upadłości nic nie byłoby już takie
      same. - Może i portal nadal by jakoś działał, pewnie odrodziłby się w ramach
      innej spółki. Ale upadłość w firmie to ciężki proces, czasochłonny,
      pracochłonny, niszczący morale. Z drugiej pozycji na polskim rynku internetowym
      moglibyśmy wylądować gdzieś na dalekim marginesie - obawia się Borzestowski. -
      To już jest teraz kwestia etyki. Jak ludzie, którzy współtworzyli tę firmę,
      znają wielu jej pracowników po imieniu, mogą doprowadzać do takiej sytuacji? -
      mówi prezes WP."
      ------------------------

- Bylem na tym portalu jesli nie od pierwszego dnia jego otwarcia to z
      pewnoscia od jego pierwszych dni..

- I pewnego dnia wszystko zaczelo sie walic i przestawalo funkcjonowac..
      Okazalo sie iz WP zmienila wlasciciela na "oslawiona" TP SA.. Potem juz tylko
      podziwialem, jak mozna w tak krotkim czasie tak dokladnie rozwalic tak swietnie
      funkcjonujacy portal i zrobic z tego "chlam" obliczony na najmniej wybredne
      gusta.. Szczegolne uzdolnienia "spece" z TPSA "wykazali" w rozwalaniu swietnie
      funkcjonujacych forow dyskusyjnych - a sprawne fora to warunek sine qua non
      powodzenia i dobrej marki kazdej witryny..
      Parodystycznie wyglada przy tym wszystkim podnoszenie przez "prezesa" Marka
      Borzestowskiego, kwestii moralnych i etycznych..

Szkoda i zal tych ktorzy zakladali portal(oprocz "prezesa" Borzestowskiego -
      swini nigdy nie jest zal), ale z korzyscia dla wszystkich internauttow bylaby
      plajta tego gowna - ktorym zarzadza "prezes" Borzestowski i TPSA - pod
      nazwa "Wirtualna Polska"..

Tak w tym dopomoz Bog..

lancet
    • barbra777 ...gdzie się wmiesza TPSA, tam od razu ŚMIERDZI!! 16.02.04, 08:26
    • Gość: Krzych Re: Tepsa a PZU .Opcja put i polisa IP: *.adsl.highway.telekom.at 16.02.04, 08:32
      Logika w tym jest -samochod rozbity a Ty chcesz jak za nowy ?
      Wlasciciel Tepsy France Telekom probowal juz tego z niemieckim Mobilcomem.
      Polecam do przemyslenia wlascicielom akcji Tepsy.
    • Gość: TexasBoy Moze by pomogla bosa pielgrzymka .... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.04, 10:07
      ...do Czestochowy. Teraz zima....
      • Gość: nowak Re: Moze by pomogla bosa pielgrzymka .... IP: *.sanatorium.pl / *.sanatorium-ciechocinek.pl 16.02.04, 10:35
        ja akcjonariusz TPSA nie wyrazam zgody na danie sie zlupac pazernym ludzikom z
        WP.jesli TPSA pojdzie na jakiekolwiek ustepstwa z tymi pazerniakami natychmiast
        sprzedaje wszystkie posiadane akcje TPSA.jesli sie osmieszycie i zaplacicie im
        wiecej niz jest warty ONET i INTERIA.PL 5 razy wiecej ,ba nawet tyle samo to
        osmieszycie sie na caly swiat panowie prezesi TPSA.trzymam za wami kciuki.
        • Gość: Marek Re: Moze by pomogla bosa pielgrzymka .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 10:46
          Pozostaje mieć tylko nadzieję, że po wejściu do Unii, zniesiony zostanie
          monopol największego złodzieja w kraju, wejdą normalne firmy i TPSA padnie w
          ciągu max 4-5 miesiecy. Wystarczy, że wejdą niemieckie, czy szwedzkie firmy
          dostarczające net, TPSA pada w ciągu miesiąca, użytkownicy masowo zwracają
          modemy. Potem może wejść DT i klienci masowo rozwiazują umowy o telefon. U
          niektóych dostawców usług, lokalne rozmowy są za darmo. U nas koszą za to chore
          pieniądze. Rozmowy między kontynentalne też są kilkukrotnie tańsze niż u nas.
          Broń boże nie sprzedawaj tych akcji. Po 1 maja obudzisz się w ręką w nocniku i
          wtedy może zaczniesz myśleć logicznie, choć sądzę, że to marzenia ściętej głowy.
        • Gość: heh Re: Moze by pomogla bosa pielgrzymka .... IP: *.wp-sa.pl 16.02.04, 12:01
          Pazerniakami? Przecież z artykułu wyraźnie wynika, że to TPSA nie wywiązuje się
          z umowy w trzech głównych punktach. Niezłe akcje....
      • Gość: robol Re: Moze by pomogla bosa pielgrzymka .... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 16.02.04, 17:15
        i różaniec granatów. A z braku laku koktajle mołotowa na tepsę i czerwonych.
        Dziwi mnie tylko jedno : złodzieje na złodziejach okradają się wzajemnie bo
        szarego obywatela nie ma już z czego i nadal sie trzymają. Czy na tym k..wa
        miała polegać 3 rzeczpospolita?
        Rzygać mi się chce jak sobie pomyślę że można było zamiast czarnej kreski
        postawić czarną szubienicę i choć kilku dla przykładu przehuśtać.
        A tak mamy przehuśtany kraj
    • Gość: BorysN Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 10:37
      To śmieszne, prawie żal mi się robi tych wszystkich uczestników całego
      zamieszania. Przecież tak naprawdę to walka chciwości z jeszcze większą
      chciwością, a użalanie się nad pracownikami... żalosne, nie takie bankructwa
      przeszly bez echa.
      • Gość: Tepsiarz Borzestowski to nasz czlowiek a nie WP !!! IP: *.dom.waw.wp / *.wp-sa.pl 16.02.04, 11:07
        Z tego co wiem M. Borzestowski jest etatowym pracownikiem mojej spolki - czyli TPSA a nie WP. Tam tylko "pełni" obowiazki prezesa /bez etatu/ rozwiazal umowe o prace z WP zanim zrobilo sie za goraca :-))). Moze nie chial walczyc z syndykiem o wynagrodzenie - co czeka pozostalych pracownikow..... chyba ze grzecznie przejda do TP :-))). TP placi zawsze w terminie.
        • Gość: z WP Re: Borzestowski to nasz czlowiek a nie WP !!! IP: *.dom.waw.wp / *.wp-sa.pl 16.02.04, 11:10
          To marek byl jednym z wspoltworcow Wp - wiec nie do konca wierze w jego zle intencje - mysle zer prawda jest gdzies po srodku
        • Gość: lancet Borzestowski to ICH czlowiek a nie WP !!! IP: *.telia.com 16.02.04, 15:18
          Gość portalu: Tepsiarz napisał(a):

> Z tego co wiem M. Borzestowski jest etatowym pracownikiem mojej spolki -
          czyli
          > TPSA a nie WP. Tam tylko "pełni" obowiazki prezesa /bez etatu/ rozwiazal
          umowe
          > o prace z WP zanim zrobilo sie za goraca :-))). Moze nie chial walczyc z
          syndyk
          > iem o wynagrodzenie - co czeka pozostalych pracownikow..... chyba ze
          grzecznie
          > przejda do TP :-))). TP placi zawsze w terminie.
          ------------------------
          "Borzestowski to nasz czlowiek a nie WP !!!"
          - Tez tak uwazam.. to WASZ pacholek.. I to jest wlasnie nieszczescie (nie
          tylko) WP...

- To nie tylko Wrzesnia.. nie tylko Starachowice.. to nie tylko
          kolejni "baronowie".. - ten rak toczy cala Polske.. Wirtualna Polske tez.

lancet
      • Gość: poi Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.acn.pl 17.02.04, 10:01
        z tego co ja widze sytuacja jest prosta.
        jedni to oszusci, nie chca wywiazac sie z tego co podpisali, drugim kilkanascie
        milionow baksow to za malo, chca kilkadziesiat, chocby mieli wszystko
        rozpier..ic i puscic 200 osob na bruk.
        nie ma komu kibicowac.
    • Gość: Barszczyk Telekompromitacja Polska dała dupy! ;) IP: 80.51.237.* 16.02.04, 12:01
      Ta cała nasza ukochana TePSA podpisała umowę, a teraz wały wkręca, żeby tylko
      się z niej nie wywiązać! Dzielnicowy potrafi nas nachodzić, żeby wyegzekwować
      50zl za piwko wypite na ławce, a tym skur...... ma sie upiec $58mln???

P.S.
      Uważam, że Neostrada to rozwijający się portal konkurencyjny dla WP, który
      dorobi się nawet wyszukiwarki ;) jak tylko wyjaśni się sprawa WP. Każdy, kto
      odwiedza stronę Neostrady z łatwością zauważyć, że ten portal jakby zamarł w
      oczekiwaniu na upgrade :) Numer dostepowy przez WP... TePSA nie lubi się z
      nikim dzielić, dlatego wszystkie szanujące się potale mają swój własny numer
      dostępowy (co wiąże się z dochodami), a WP nie, bo Telekompromitacja musiałaby
      dzielić zyski z połączeń dial-up. Moim zdaniem to działanie na szkodę firmy...
      Tylko co z tego?
    • Gość: Harry Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 12:06
      Dlaczego pierwsi abonenci NEOSTRADY (2002 r.) są dyskryminowani i płacą
      miesięcznie 199.00zł abonamentu kiedy nowo przyjmowani tylko 99.00zł czyż nie
      powinno być odwrotnie a jeżeli już to porówno(czyli mniejszą stawkę).Czy Pan
      Prezes o tym wie,jeśli tak to niech zdaje sobie sprawę z tego,ż bedą się oni
      szybko wyrejestrowywac i znajdą sobie inne możliwości.
    • Gość: doreb A po co komu tyle portali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 14:45
      Jak tepsa ma nawet niewiele akcji to firma powinna paść. Niech znikną, bo
      finansowani byli z naszych rachunków telefonicznych.
    • Gość: mihu Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.computerland.pl 16.02.04, 15:51
      Zastanawiam się co się stanie z kontami internetowymi uzytkowników WP. Częśc
      kont jest udostępnianych w postaci płatnych usług. Fakt, ze w sytuacji
      podbramkowej nikt nie patrzy na zobowiazania w stosunku do klientów, ale baza
      kont stanowi całkiem niezły potencjał. Czy słyszał ktos czy sa jakies plany
      zagospodarowania tego majatku? Pytam bo sam mam konto na @wp.pl i bardzo jestem
      do niego przywiązany... nie chce tracic adresu i byc bezdomnym internautą ;-)
    • Gość: już klęczę z różań Pomódlmy się i za portal GW... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 16.02.04, 17:08
      cem i klepię formułki... bo skoro już nie mają gryzipiórki o czym pisać to
      niedługo podzielą los regionalnych szmatławców, nie tylko WPizdu tepsie.
    • Gość: Prezez Immortal Zmieńcie podpis pod fotografią... IP: *.icpnet.pl 16.02.04, 19:12
      Tj. zmięće potpiz pot fotografiom.
    • Gość: papa Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 16.02.04, 21:11
      Gość mihu napisał(a):
      >Zastanawiam się co się stanie z kontami internetowymi uzytkowników WP. Częśc
      >kont jest udostępnianych w postaci płatnych usług. Fakt, ze w sytuacji
      >podbramkowej nikt nie patrzy na zobowiazania w stosunku do klientów, ale baza
      >kont stanowi całkiem niezły potencjał. Czy słyszał ktos czy sa jakies plany
      >zagospodarowania tego majatku? Pytam bo sam mam konto na @wp.pl i bardzo
      >jestem do niego przywiązany... nie chce tracic adresu i byc bezdomnym
      >internautą ;-)

To załóż sobie konto w Koszernej:
      @poczta.gazeta.pl
    • Gość: dakowa Wywalilem WP z ulubionych IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.02.04, 22:30
      Bylem wiernym czytelnikiem WP
      Ostatecznie wyrzucilem WP z "ulubionych".
      Do szalu mnie doprowdzaly opinie na forum WP.
      Pelne chamstwa, wyzwisk i nienawisci.
      Wiecej tam nie zagladne... i juz
      • Gość: lancet Re: Wywalilem WP z ulubionych IP: *.telia.com 17.02.04, 00:28
        Gość portalu: dakowa napisał(a):

> Bylem wiernym czytelnikiem WP
        > Ostatecznie wyrzucilem WP z "ulubionych".
        > Do szalu mnie doprowdzaly opinie na forum WP.
        > Pelne chamstwa, wyzwisk i nienawisci.
        > Wiecej tam nie zagladne... i juz
        -------------------

- Widzisz.. to byla witryna inteligentnych ludzi.. No byla..
        Nowy wlasciciel, czyli TPSA zaczal od tego ze zniszczyl, zlikwidowal lub
        zdewastowal to, co swietnie funkcjonowalo i bylo na poziomie.. Wszystkie
        dzialania TPSA byly CELOWE i ZAMIERZONE od samego poczatku.. Nie ma tu zadnego
        przypadku.. Obnizenie ogolnego poziomu i kultury to (widac to bylo doslownie
        natychmiast po przejeciu portalu) jeden z glownych celow "tepsy", i jak widac
        udalo sie im to znakomicie.. Jesli po bankructwie, w calkowite posiadanie
        obejmie Wirtualna Polske TPSA, to bedzie to podrzedny i szmatlawy portal z
        miesiaca na miesiac obnizajacy swoj poziom i produkujacy chamstwo i holote.. O
        to im zreszta chodzi..

lancet
    • Gość: Pedros Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.144.udn.pl 17.02.04, 16:47
      Zamknąć wszystko - łącznie z gazetą. Likwiujemy działalność!!!!!
    • Gość: ZZ ContactCenter WP IP: *.spray.net.pl 18.02.04, 12:47
      ...i siedzą te fiutki w ContactCenter w TPInternet na Muszkieterów w Warszawie
      (0801131313) i nawet głupawego problemu nie potrafią załatwić. a na maile
      odpisują masówkę. po byle co do gdańska trzeba dzwonić i nic dziwnego. do
      poczty bezpłatnej trzeba sie dwa razy logować i nikt nie wie dlaczego,
      bezprzerwy przyłażą spamy a skanera jak nie było tak nie ma. tpsa jak zwykle
      caryca rynku wszystko ma gdzieś a flagowy portal RP ginie w czarnej dziurze
      monopolu. cóż... ja naszczęście przeszedłem do gazety.pl
    • Gość: internauta Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.stalprodukt.com.pl / *.stalprodukt.pl 18.02.04, 13:31
      Nie wydaje mi się by Wirtualna Polska była taka katolicka , ale jak trwoga to
      do boga, a nawiasem to jest to cieniutki portal.
    • Gość: gość Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.fmed.uc.pt / 193.137.208.* 18.02.04, 15:10
      Marek Borzestowski, współzałożyciel i PREZEZ Wirtualnej Polski
    • Gość: mrv Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.magellan.net.pl 18.02.04, 16:10
      TPSA juz zrobila z siebie idiotów ładując za poprzedniego polskiego zarządu
      pieniądze w rozwój TPI (Tragiczna Pomyłka Inwestora).
    • Gość: załamany Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 19:50
      Jestem załamany sytuacją na polskim rynku telekomunikacyjnym. TP SA ma klientów
      za nic i może trzeba zamówić mszę aby ktoś rozwalił tego komunistycznego
      molocha. Mam nadzieję że konkurencja wykończy TP SA do tego momentu aż będą
      żebrać i klientów,.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka