Gość: Krzych:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 01:17 jak zwykle chodzi o pieniadze:P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blq Pomóż portalowi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 01:20 ... kliknij w Pajacyka:) -> www.wp.pl PS. w porównaniu do onetu to naprawde dobry portal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs msza ? IP: 194.255.20.* 16.02.04, 08:32 Och, to napewno pomoze. Jezeli jest to jedyny pomysl specow od informatyki, to nic dziwnego, ze to wszystko diabli wzieli. Pusty smiech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: msza ? IP: *.wp-sa.pl 16.02.04, 10:44 Mysle, ze zupelnie nieuzasadnienie obrazasz ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juice Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: 213.77.89.* 16.02.04, 01:32 a ja nawet wiem na czym polega błąd liczenia tych samych użytkowników wiele razy... poza tym pracowałem w TPI przez prawie 3 lata... podzwonię do nich jutro i się dowiem, czy wiedzą, bo to jest kretynizm. chociaż nie wiem czy to cokolwiek da... a osobiście i tak wolę onet :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda śmieszna sprawa IP: *.gdynia.mm.pl 16.02.04, 03:41 Autor artykułu epatując czytelników: opcjami, akcjami, wiekiem akcjonariuszy i milionami dolarów skrzętnie przemilczał fakt, że działalność WP nigdy nie przyniosła zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowik Re: śmieszna sprawa IP: *.waw.cdp.pl 16.02.04, 05:21 alez skad: "Rynek internetowy (zwłaszcza reklamowy) wygląda coraz lepiej. Jeszcze jeden kilkunastomilionowy zastrzyk finansowy i prawdopodobnie wkrótce portal, po raz pierwszy w swej historii, zacząłby zarabiać." ^^^^^^ ^^^^^^^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda TPSA nie musi byc winna IP: *.gdynia.mm.pl 16.02.04, 12:58 Gość portalu: Nowik napisał(a): > alez skad: > > "Rynek internetowy (zwłaszcza reklamowy) wygląda coraz lepiej. Jeszcze jeden > kilkunastomilionowy zastrzyk finansowy i prawdopodobnie wkrótce portal, po raz > pierwszy w swej historii, zacząłby zarabiać." ^^^^^^ *************************** Dla wyjaśnienia: WP zarabiała co nieco. Były to roczne przychody rzędu 10% w stosunku do kosztów, inwestycji i kredytów (na dany rok) razem wziętych. Nigdy jednak WP nie znalazła się w pobliżu zbilansowania przychodów i wydatków i nigdo nie groził jej zysk netto. Portal był od zarania przygotowany do sprzedania inwestorowi zagranicznemu. Miał jedynie wypracować pozycję rynkową. W 2001 zarząd obraził się na cały swiat, zaraz po tym, jak TPSA wyciagnęła WP z upadłości. Kolejny zastrzyk finansowy poszedł na samochody itp. Jedyne, co WP robiła, to obroty. Ale nie szły za nimi zyski. TPSA jest gigantem. Ale nie chce być jednocześnie dojną krową dla zarządu WP. O ile pamiętam, to jednym z warunków zakupu akcji (de facto jest forma kredytu dla zwiększenia kapitału zakładowego) był przedstawienie przez WP sensownego biznesplanu. Nikt nie chciał pakietu akcji WP wtedy kupić. Mam nadzieję, że autor pokusi się o przedstawienie również racji drugiej strony, czyli TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet NIE MA CZEGO ZALOWAC.. IP: *.telia.com 16.02.04, 05:17 (...)"..Prezes WP Marek Borzestowski wzdraga się przed scenariuszem, w którym WP musiałaby złożyć wniosek o upadłość. Po upadłości nic nie byłoby już takie same. - Może i portal nadal by jakoś działał, pewnie odrodziłby się w ramach innej spółki. Ale upadłość w firmie to ciężki proces, czasochłonny, pracochłonny, niszczący morale. Z drugiej pozycji na polskim rynku internetowym moglibyśmy wylądować gdzieś na dalekim marginesie - obawia się Borzestowski. - To już jest teraz kwestia etyki. Jak ludzie, którzy współtworzyli tę firmę, znają wielu jej pracowników po imieniu, mogą doprowadzać do takiej sytuacji? - mówi prezes WP." ------------------------ - Bylem na tym portalu jesli nie od pierwszego dnia jego otwarcia to z pewnoscia od jego pierwszych dni.. - I pewnego dnia wszystko zaczelo sie walic i przestawalo funkcjonowac.. Okazalo sie iz WP zmienila wlasciciela na "oslawiona" TP SA.. Potem juz tylko podziwialem, jak mozna w tak krotkim czasie tak dokladnie rozwalic tak swietnie funkcjonujacy portal i zrobic z tego "chlam" obliczony na najmniej wybredne gusta.. Szczegolne uzdolnienia "spece" z TPSA "wykazali" w rozwalaniu swietnie funkcjonujacych forow dyskusyjnych - a sprawne fora to warunek sine qua non powodzenia i dobrej marki kazdej witryny.. Parodystycznie wyglada przy tym wszystkim podnoszenie przez "prezesa" Marka Borzestowskiego, kwestii moralnych i etycznych.. Szkoda i zal tych ktorzy zakladali portal(oprocz "prezesa" Borzestowskiego - swini nigdy nie jest zal), ale z korzyscia dla wszystkich internauttow bylaby plajta tego gowna - ktorym zarzadza "prezes" Borzestowski i TPSA - pod nazwa "Wirtualna Polska".. Tak w tym dopomoz Bog.. lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Tepsa a PZU .Opcja put i polisa IP: *.adsl.highway.telekom.at 16.02.04, 08:32 Logika w tym jest -samochod rozbity a Ty chcesz jak za nowy ? Wlasciciel Tepsy France Telekom probowal juz tego z niemieckim Mobilcomem. Polecam do przemyslenia wlascicielom akcji Tepsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TexasBoy Moze by pomogla bosa pielgrzymka .... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.04, 10:07 ...do Czestochowy. Teraz zima.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowak Re: Moze by pomogla bosa pielgrzymka .... IP: *.sanatorium.pl / *.sanatorium-ciechocinek.pl 16.02.04, 10:35 ja akcjonariusz TPSA nie wyrazam zgody na danie sie zlupac pazernym ludzikom z WP.jesli TPSA pojdzie na jakiekolwiek ustepstwa z tymi pazerniakami natychmiast sprzedaje wszystkie posiadane akcje TPSA.jesli sie osmieszycie i zaplacicie im wiecej niz jest warty ONET i INTERIA.PL 5 razy wiecej ,ba nawet tyle samo to osmieszycie sie na caly swiat panowie prezesi TPSA.trzymam za wami kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Moze by pomogla bosa pielgrzymka .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 10:46 Pozostaje mieć tylko nadzieję, że po wejściu do Unii, zniesiony zostanie monopol największego złodzieja w kraju, wejdą normalne firmy i TPSA padnie w ciągu max 4-5 miesiecy. Wystarczy, że wejdą niemieckie, czy szwedzkie firmy dostarczające net, TPSA pada w ciągu miesiąca, użytkownicy masowo zwracają modemy. Potem może wejść DT i klienci masowo rozwiazują umowy o telefon. U niektóych dostawców usług, lokalne rozmowy są za darmo. U nas koszą za to chore pieniądze. Rozmowy między kontynentalne też są kilkukrotnie tańsze niż u nas. Broń boże nie sprzedawaj tych akcji. Po 1 maja obudzisz się w ręką w nocniku i wtedy może zaczniesz myśleć logicznie, choć sądzę, że to marzenia ściętej głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Moze by pomogla bosa pielgrzymka .... IP: *.wp-sa.pl 16.02.04, 12:01 Pazerniakami? Przecież z artykułu wyraźnie wynika, że to TPSA nie wywiązuje się z umowy w trzech głównych punktach. Niezłe akcje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Moze by pomogla bosa pielgrzymka .... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 16.02.04, 17:15 i różaniec granatów. A z braku laku koktajle mołotowa na tepsę i czerwonych. Dziwi mnie tylko jedno : złodzieje na złodziejach okradają się wzajemnie bo szarego obywatela nie ma już z czego i nadal sie trzymają. Czy na tym k..wa miała polegać 3 rzeczpospolita? Rzygać mi się chce jak sobie pomyślę że można było zamiast czarnej kreski postawić czarną szubienicę i choć kilku dla przykładu przehuśtać. A tak mamy przehuśtany kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BorysN Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 10:37 To śmieszne, prawie żal mi się robi tych wszystkich uczestników całego zamieszania. Przecież tak naprawdę to walka chciwości z jeszcze większą chciwością, a użalanie się nad pracownikami... żalosne, nie takie bankructwa przeszly bez echa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tepsiarz Borzestowski to nasz czlowiek a nie WP !!! IP: *.dom.waw.wp / *.wp-sa.pl 16.02.04, 11:07 Z tego co wiem M. Borzestowski jest etatowym pracownikiem mojej spolki - czyli TPSA a nie WP. Tam tylko "pełni" obowiazki prezesa /bez etatu/ rozwiazal umowe o prace z WP zanim zrobilo sie za goraca :-))). Moze nie chial walczyc z syndykiem o wynagrodzenie - co czeka pozostalych pracownikow..... chyba ze grzecznie przejda do TP :-))). TP placi zawsze w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z WP Re: Borzestowski to nasz czlowiek a nie WP !!! IP: *.dom.waw.wp / *.wp-sa.pl 16.02.04, 11:10 To marek byl jednym z wspoltworcow Wp - wiec nie do konca wierze w jego zle intencje - mysle zer prawda jest gdzies po srodku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Borzestowski to ICH czlowiek a nie WP !!! IP: *.telia.com 16.02.04, 15:18 Gość portalu: Tepsiarz napisał(a): > Z tego co wiem M. Borzestowski jest etatowym pracownikiem mojej spolki - czyli > TPSA a nie WP. Tam tylko "pełni" obowiazki prezesa /bez etatu/ rozwiazal umowe > o prace z WP zanim zrobilo sie za goraca :-))). Moze nie chial walczyc z syndyk > iem o wynagrodzenie - co czeka pozostalych pracownikow..... chyba ze grzecznie > przejda do TP :-))). TP placi zawsze w terminie. ------------------------ "Borzestowski to nasz czlowiek a nie WP !!!" - Tez tak uwazam.. to WASZ pacholek.. I to jest wlasnie nieszczescie (nie tylko) WP... - To nie tylko Wrzesnia.. nie tylko Starachowice.. to nie tylko kolejni "baronowie".. - ten rak toczy cala Polske.. Wirtualna Polske tez. lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.acn.pl 17.02.04, 10:01 z tego co ja widze sytuacja jest prosta. jedni to oszusci, nie chca wywiazac sie z tego co podpisali, drugim kilkanascie milionow baksow to za malo, chca kilkadziesiat, chocby mieli wszystko rozpier..ic i puscic 200 osob na bruk. nie ma komu kibicowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barszczyk Telekompromitacja Polska dała dupy! ;) IP: 80.51.237.* 16.02.04, 12:01 Ta cała nasza ukochana TePSA podpisała umowę, a teraz wały wkręca, żeby tylko się z niej nie wywiązać! Dzielnicowy potrafi nas nachodzić, żeby wyegzekwować 50zl za piwko wypite na ławce, a tym skur...... ma sie upiec $58mln??? P.S. Uważam, że Neostrada to rozwijający się portal konkurencyjny dla WP, który dorobi się nawet wyszukiwarki ;) jak tylko wyjaśni się sprawa WP. Każdy, kto odwiedza stronę Neostrady z łatwością zauważyć, że ten portal jakby zamarł w oczekiwaniu na upgrade :) Numer dostepowy przez WP... TePSA nie lubi się z nikim dzielić, dlatego wszystkie szanujące się potale mają swój własny numer dostępowy (co wiąże się z dochodami), a WP nie, bo Telekompromitacja musiałaby dzielić zyski z połączeń dial-up. Moim zdaniem to działanie na szkodę firmy... Tylko co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 12:06 Dlaczego pierwsi abonenci NEOSTRADY (2002 r.) są dyskryminowani i płacą miesięcznie 199.00zł abonamentu kiedy nowo przyjmowani tylko 99.00zł czyż nie powinno być odwrotnie a jeżeli już to porówno(czyli mniejszą stawkę).Czy Pan Prezes o tym wie,jeśli tak to niech zdaje sobie sprawę z tego,ż bedą się oni szybko wyrejestrowywac i znajdą sobie inne możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doreb A po co komu tyle portali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 14:45 Jak tepsa ma nawet niewiele akcji to firma powinna paść. Niech znikną, bo finansowani byli z naszych rachunków telefonicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihu Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.computerland.pl 16.02.04, 15:51 Zastanawiam się co się stanie z kontami internetowymi uzytkowników WP. Częśc kont jest udostępnianych w postaci płatnych usług. Fakt, ze w sytuacji podbramkowej nikt nie patrzy na zobowiazania w stosunku do klientów, ale baza kont stanowi całkiem niezły potencjał. Czy słyszał ktos czy sa jakies plany zagospodarowania tego majatku? Pytam bo sam mam konto na @wp.pl i bardzo jestem do niego przywiązany... nie chce tracic adresu i byc bezdomnym internautą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już klęczę z różań Pomódlmy się i za portal GW... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 16.02.04, 17:08 cem i klepię formułki... bo skoro już nie mają gryzipiórki o czym pisać to niedługo podzielą los regionalnych szmatławców, nie tylko WPizdu tepsie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezez Immortal Zmieńcie podpis pod fotografią... IP: *.icpnet.pl 16.02.04, 19:12 Tj. zmięće potpiz pot fotografiom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 16.02.04, 21:11 Gość mihu napisał(a): >Zastanawiam się co się stanie z kontami internetowymi uzytkowników WP. Częśc >kont jest udostępnianych w postaci płatnych usług. Fakt, ze w sytuacji >podbramkowej nikt nie patrzy na zobowiazania w stosunku do klientów, ale baza >kont stanowi całkiem niezły potencjał. Czy słyszał ktos czy sa jakies plany >zagospodarowania tego majatku? Pytam bo sam mam konto na @wp.pl i bardzo >jestem do niego przywiązany... nie chce tracic adresu i byc bezdomnym >internautą ;-) To załóż sobie konto w Koszernej: @poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dakowa Wywalilem WP z ulubionych IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.02.04, 22:30 Bylem wiernym czytelnikiem WP Ostatecznie wyrzucilem WP z "ulubionych". Do szalu mnie doprowdzaly opinie na forum WP. Pelne chamstwa, wyzwisk i nienawisci. Wiecej tam nie zagladne... i juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Wywalilem WP z ulubionych IP: *.telia.com 17.02.04, 00:28 Gość portalu: dakowa napisał(a): > Bylem wiernym czytelnikiem WP > Ostatecznie wyrzucilem WP z "ulubionych". > Do szalu mnie doprowdzaly opinie na forum WP. > Pelne chamstwa, wyzwisk i nienawisci. > Wiecej tam nie zagladne... i juz ------------------- - Widzisz.. to byla witryna inteligentnych ludzi.. No byla.. Nowy wlasciciel, czyli TPSA zaczal od tego ze zniszczyl, zlikwidowal lub zdewastowal to, co swietnie funkcjonowalo i bylo na poziomie.. Wszystkie dzialania TPSA byly CELOWE i ZAMIERZONE od samego poczatku.. Nie ma tu zadnego przypadku.. Obnizenie ogolnego poziomu i kultury to (widac to bylo doslownie natychmiast po przejeciu portalu) jeden z glownych celow "tepsy", i jak widac udalo sie im to znakomicie.. Jesli po bankructwie, w calkowite posiadanie obejmie Wirtualna Polske TPSA, to bedzie to podrzedny i szmatlawy portal z miesiaca na miesiac obnizajacy swoj poziom i produkujacy chamstwo i holote.. O to im zreszta chodzi.. lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedros Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.144.udn.pl 17.02.04, 16:47 Zamknąć wszystko - łącznie z gazetą. Likwiujemy działalność!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ ContactCenter WP IP: *.spray.net.pl 18.02.04, 12:47 ...i siedzą te fiutki w ContactCenter w TPInternet na Muszkieterów w Warszawie (0801131313) i nawet głupawego problemu nie potrafią załatwić. a na maile odpisują masówkę. po byle co do gdańska trzeba dzwonić i nic dziwnego. do poczty bezpłatnej trzeba sie dwa razy logować i nikt nie wie dlaczego, bezprzerwy przyłażą spamy a skanera jak nie było tak nie ma. tpsa jak zwykle caryca rynku wszystko ma gdzieś a flagowy portal RP ginie w czarnej dziurze monopolu. cóż... ja naszczęście przeszedłem do gazety.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.stalprodukt.com.pl / *.stalprodukt.pl 18.02.04, 13:31 Nie wydaje mi się by Wirtualna Polska była taka katolicka , ale jak trwoga to do boga, a nawiasem to jest to cieniutki portal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.fmed.uc.pt / 193.137.208.* 18.02.04, 15:10 Marek Borzestowski, współzałożyciel i PREZEZ Wirtualnej Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrv Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.magellan.net.pl 18.02.04, 16:10 TPSA juz zrobila z siebie idiotów ładując za poprzedniego polskiego zarządu pieniądze w rozwój TPI (Tragiczna Pomyłka Inwestora). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamany Re: Msza za Wirtualną Polskę IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 19:50 Jestem załamany sytuacją na polskim rynku telekomunikacyjnym. TP SA ma klientów za nic i może trzeba zamówić mszę aby ktoś rozwalił tego komunistycznego molocha. Mam nadzieję że konkurencja wykończy TP SA do tego momentu aż będą żebrać i klientów,. Odpowiedz Link Zgłoś