Gość: koporompoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 16:34 a wystarczy wejść na gdzienarower.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zogr Re: Trasy rowerowe w Google Maps IP: *.ztpnet.pl 10.03.10, 21:48 Chyba o co innego tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: Trasy rowerowe w Google Maps IP: 217.147.104.* 11.03.10, 10:19 Wreszcie. Teraz tylko czekac kiedy w Polsce... Zawsze miałem z tym problem, kiedy wybierałem sie gdzies na dalsza trasę rowerem. Istnieją nawigacje GPS przeznaczone specjalnie dla rowerzystów, ale są pierońsko drogie, a trasa wyznaczona przez typową nawigację "samochodową" zazwyczaj nie jest najoptymalniejsza dla roweru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Re: Trasy rowerowe w Google Maps IP: *.lukman.pl 11.03.10, 10:49 Tego mi brakowało w Google. Ciekawe czy i kiedy będzie w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Re: Trasy rowerowe w Google Maps 11.03.10, 11:13 Obawiam się, że aby coś takiego pojawiło się w Polsce, potrzeba by kilkuset rowerzystów zapisujących ślady GPS i dodających adnotacje o stanie dróg (jest sporo tras którymi jeżdżę trekkingiem ale nie wjechałbym na nie szosówką), a potem zespół ludzi obrabiający te ślady i budujący z nich mapy. O ile zespół ochotników do przygotowania śladów GPS można stworzyć dość tanio (po koszcie GPSów), to obróbka śladów jest pracą żmudną i według mnie potrzeba by do niej zatrudnić kartografów, a to już większy koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Trasy rowerowe w Google Maps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 00:12 to nie chodzi o trasy rowerowe tylko biking directions to nie to samo zly tytul Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: Trasy rowerowe w Google Maps 12.03.10, 01:10 nie dziwi mnie, że Amerykanów (znaczy Google) użytkownicy musieli prosić o wskazówki dla rowerów. Sami by na to nie wpadli ze swoim przemotoryzowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
slosar3 Re: Trasy rowerowe w Google Maps 12.03.10, 04:43 Tu nie masz racji, Google w usa uż ma od dawna "walking directions" i "public transportation directions" a teraz dodali "biking". Po za tym lokalna polityka przynajmniej w San Francisko Bay Area jest bardziej pro-rowerowa niz w Polsce, gdzie króluje samochód..... niestety ciągle naśladujemy błędy zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dreadion Re: Trasy rowerowe w Google Maps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 06:58 O rany, kogo ja tu widze :> Raffi ma chyba filtr pokazujacy slowo rower oczojebnymi swiecidelkami ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hooah Re: Trasy rowerowe w Google Maps IP: *.ptim.net.pl 12.03.10, 09:10 A po co jakieś tam trasy dla rowerów, w Polsce wystarczy wybrać trasę wersja dla pieszego, bardzo ładnie wyznacza trasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trz Re: Trasy rowerowe w Google Maps IP: 91.196.215.* 12.03.10, 11:21 Przy okazji, szlaki turystyczne (w tym rowerowe) od dawna są na Zumi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrams Re: Trasy rowerowe w Google Maps IP: *.echostar.pl 12.03.10, 13:59 Trasy rowerowe? W polsce nie za wiele się napracują :D są ścieżki po za miastem ale to nie o to chodzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
adelix82 Re: Trasy rowerowe w Google Maps 12.03.10, 14:28 Ja się tylko dziwię dlaczego tak późno. Cieszę się i czekam na dostępność tego rozwiązania w Polsce i Europie. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś