Dodaj do ulubionych

InstallCenter

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 16:16
Przydatna moim zdaniem rzecz. Szybko tworzy paczki niedużych rozmiarów. Oczywiście zanim zainstalujemy taką paczkę to należy ją przetestować bo sprawa instalacji grupowej nie jest trywialna i na pewno nie dla ludzi co nie myślą.Polecam tym bardziej że to polskie i chyba jedyne tego typu rozwiązanie
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: InstallCenter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 10:28
      hmm ciekawe co z programami, które nie maja instalatorów. Czy produkt sobie poradzi?
    • Gość: Gość Re: InstallCenter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 17:37
      Sprawdziłem i radzi sobie jak program nie ma instalatorów. Po prostu sam go stworzy.
    • Gość: Gość Re: InstallCenter IP: 109.243.63.* 15.07.10, 15:24
      Mam Microsoft Domene i kurcze męczyłem się z MSI Nawet nie wiedziałem, że tak można. Potrzebuje jeszcze zainstalować automatycznie aplikacje w środowisku Novell, czy ktoś próbował to zrobić np programem InstallCenter lub innym?
    • Gość: Gość InstallCenter IP: 89.108.212.* 28.09.10, 17:52
      Nie ma to znaczenia czy instalujemy przez AD czy nowell czy sambe. Program tworzy exe lub Msi.
      Jestem po testach i jeśli ktoś chce szybko instalować zestawy aplikacyjne lub mieć programy aktualne to polecam. Można się bawić skryptami msi ale wiadomo nie zawsze producent daje msi no i nie trzeba znać skryptów msi.

Bawiłem się jeszcze w samo konwertowanie aplikacji w msi ale jeśli mówimy o pełnej automatyce to trzeba użyć coś w stylu InstallCenter

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka