kretynofil 16.08.10, 16:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bonornog Re: Dziękuję Internet Explorerowi 16.08.10, 17:29 jak zwyklebredzisz głupoty IE w mnie nie jest zły ani dobry na tamte czasy był dobry a teraz są lepsi np Opera 10.6 albo google chrome bo firesrox to zawieszające się g. Odpowiedz Link Zgłoś
ad3407 Re: Dziękuję Internet Explorerowi 16.08.10, 20:52 kretynofil, wszędzie węszysz spisek. Jesteś z PiS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
biber Re: Dziękuję Internet Explorerowi 16.08.10, 21:39 Jedyną zaletą MSIE było to, że był "darmowy". Dlatego padła Netszkapa i dała początek mozilii/firefoxowi. Dla mnie od 1997r MSIE służył li tylko do ściągnięcia Opery (tak, tej z reklamami tekstowymi). Odpowiedz Link Zgłoś
squadack Re: Dziękuję Internet Explorerowi 16.08.10, 23:40 biber, bądź łaskaw przypomnieć, kiedy to Netscape był płatny dla domowego użytku. Bo siakoś od wersji 2 z drobnymi do bodaj 4.72 nie zapłaciłem ani centa. Odpowiedz Link Zgłoś
lebaim Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:03 Najpierw był Mosaic, którego potem MS skopiował, "udoskonalił" i spopularyzował pod nową nazwą. czy ja jestem taki stary, czy inni mają sklerozę? :( Odpowiedz Link Zgłoś
pozycjonowanie5.pl Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:06 Witam. Ja do dzisiaj uwazam ze to jest najlepsze a juz niebawem 9 Odpowiedz Link Zgłoś
biber Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:06 @squadack - wersja 1.0 (1994) kosztowała około 100 dolców dla celów komercyjnych (chyba nie myślisz, że wtedy miałem Internet w domu). Dalej nie wiem. Szkoda, że nie zachowałem faktury. Odpowiedz Link Zgłoś
tpepe Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:07 Heh, drogi kretynofilu, wczesne IE były specjalnie pisane niezgodnie ze standardami by promować technologie i serwery MS. Najśmieszniejsze, że największe z tym problemy ma dziś sam MS, próbujący się rakiem wycofać z koszmaru pt. IE6. Do autora zaś: IE nigdy nie był darmowy (no może prócz IE for Mac). IE jest wkalkulowany w cenę windows. Mozilla też zresztą musi z czegoś żyć..zauważyliście, że strona startowa Mozilli to wyszukiwarka google? No to już wiecie z czego. Odpowiedz Link Zgłoś
bulorz Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:13 A ja jestem zdania, że każdy w życiu ma dokładnie to, na co zasłużył. Dotyczy to również przeglądarek - rzecz jasna. :> Co do reszty... kolejny tekst tak brutalnie sponsorowany przez Microsoft, że trzeba mieć IQ w okolicach 5, żeby tego nie wyczuć już czytając sam tytuł. Co za farsa. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
biber Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:15 @aquadack - Rzeczywiście nie wiem ile, i czy w ogóle, kosztowała Netszkapa dla indywiduów. Ale kto wtedy miał Internet w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
uploadhelski Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:17 Powielanie stereotypów. najpierw miałem internet, a potem dopiero pojawiły się Windows 95. Moją pierwszą przeglądarką była nasza szkapa Netscape'a, odpalałem to w sesji Win3.x w OS/2 Warp! Na 16 MB RAMu cały system! I prawdziwa wielozadaniowość! Na IE patrzyłem zawsze jak na jakiegoś dziwoląga, a stawianie znaku równości między internetem a Microsoftem reagowałem zawsze zgrzytem zębów! Podobnie jak na hasła typu "Bill Gates - wizjoner sieci!" Aha, nie jestem i nie byłem nigdy "sweterkiem" :) Odpowiedz Link Zgłoś
biber Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:18 @lebaim - "udoskonalił" czy kupił? Odpowiedz Link Zgłoś
biber Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:25 Jeju... nawet tutaj moderują wpisy!!! Zupełnie jakbym komentował krzyż. Odpowiedz Link Zgłoś
lajkomik Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:37 Ale wy ludzie macie problemy, bedziecie sie wymadrzac i przekrzykiwac na temat jakiś przegladarek. Zastanówcie sie lepiej czy jutro bedziecie mieć co do gara włożyć, jaka będzie wasza emerytura, czy nie macie raka itd. Bo jak przyjdzie kryzys w jednym z wymienionych aspektów waszego zycia to na ch...a wam wasze przegladarki będa i wiedza po ile kosztowały wersje komercyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:37 Piękne czasy...brak takiej ilości dzieciarni i burdelu w internecie/na forach :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ffaketrain Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:38 bierzesz za takie teksty pieniądze? wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:43 @kretynofil: Netscape Navigatora nigdy nie trzeba było kompilować, bo nie był dostępny w źródłach. Tak samo zresztą jak Mosaic (znany szerzej jako Internet Explorer). IE miał tylko jedną, jedyną przewagę nad Netscape - był od razu w systemie. Zaś Tobie życzę napisania aplikacji, w której musisz wykorzystać Javascript tak aby była zgodna z Internet Explorera 6 i działała w sensownym czasie (gmail nie przestało wspierać IE6 bez przyczyny). Dzięki temu poznasz uroki tego cudu inżynierii oprogramowania (to cud, że to w ogóle działa). Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.g Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:59 łojeja łojeja ach ten zły ie i tp i tp zygam tym pierdu pierdu tak samo jak szablonami "precz z lukaszenka" i tak wszyscy zrecie w maku i pijecie coke tak tak i know 1 w miesiacu wy niedogoleni antyglobalisci Odpowiedz Link Zgłoś
bejzkik Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 01:08 Ale mogły powstać dlatego, że 15 lat temu pojawił się IE tak? a ja myslalem ze to netscape Odpowiedz Link Zgłoś
leszekm Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 01:21 Mam 40 i parę lat i wśród moich rówieśników mówi się, że ktoś coś zrobił w "Internet Explorerze". Mój 10 letni syn i jego koledzy mówią, że coś robią w "Internecie Explorer". Dla nich ten program to Internet po prostu i w ogóle nie zadają sobie pytania, czy można inaczej. To dowodzi niestety, że cała dyskusja o wyższościach przeglądarek to jednak demagogia i marketing. Dzieci mówią, że król jest nagi. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 18:58 Widziałem kiedyś w serwisie komputerowym, jak kobieta skarżyła się, że jej w laptopie "internet nie dział", wskazując ikonę internet exploreru. Niewykształceni ludzie tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
crazysierzant Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 01:45 Ale coś te maszynki wszytkie i programy miały w sobie w latach 90'..... teraz to jakieś wszystko takie wyru...e.... wypucowane zbytnio..... wszędzie nasrane flashami po brzegi.... aż musisałem w końcu NoScript'a zainstalować żeby mnie to nie zasypywało....... pozdro dla "staromodnych" Odpowiedz Link Zgłoś
mam.problem Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 01:54 ja tez mam IE6.0, ale tylko po to zeby sprawdzac jak bedzie wygladac projektowany serwis u takich upartych ludzi :/ "szostka" pojawila sie w 2001, czyli 9 lat temu! w swiecie informatyki to tak jakby nie korzystac z pradu w dzisiejszym swiecie, bo przeciez swieczka tez daje swiatlo :P btw: XP tez pojawil sie w 2001, ale wychodzily/wychodza aktualizacjie, SP i inne. Zreszta XP byl napisany nadwyraz dobrze, za dobrze bo MS stracil na Viscie Vio! Odpowiedz Link Zgłoś
mam.problem Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 01:55 dodam, ze moj Ojciec tez uzywa uparcie IE, co uwazam za moja porazke :( Odpowiedz Link Zgłoś
dylesid Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 02:36 Nie wiem, czy mozna to nazwac przegladarka, pewnie nie, bo nie przegladala stron WWW, bo takich wowczas nie bylo wiele, ale ja na poczatku uzywalem GOPHERA Odpowiedz Link Zgłoś