Dodaj do ulubionych

Dziękuję Internet Explorerowi

16.08.10, 16:16
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • bonornog Re: Dziękuję Internet Explorerowi 16.08.10, 17:29
      jak zwyklebredzisz głupoty IE w mnie nie jest zły ani dobry na tamte czasy był dobry a teraz są lepsi np Opera 10.6 albo google chrome bo firesrox to zawieszające się g.
    • ad3407 Re: Dziękuję Internet Explorerowi 16.08.10, 20:52
      kretynofil, wszędzie węszysz spisek. Jesteś z PiS-u?
    • biber Re: Dziękuję Internet Explorerowi 16.08.10, 21:39
      Jedyną zaletą MSIE było to, że był "darmowy". Dlatego padła Netszkapa i dała początek mozilii/firefoxowi. Dla mnie od 1997r MSIE służył li tylko do ściągnięcia Opery (tak, tej z reklamami tekstowymi).
    • squadack Re: Dziękuję Internet Explorerowi 16.08.10, 23:40
      biber, bądź łaskaw przypomnieć, kiedy to Netscape był płatny dla domowego użytku. Bo siakoś od wersji 2 z drobnymi do bodaj 4.72 nie zapłaciłem ani centa.
    • lebaim Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:03
      Najpierw był Mosaic, którego potem MS skopiował, "udoskonalił" i spopularyzował pod nową nazwą.
      czy ja jestem taki stary, czy inni mają sklerozę? :(
    • pozycjonowanie5.pl Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:06
      Witam.

Ja do dzisiaj uwazam ze to jest najlepsze a juz niebawem 9
    • biber Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:06
      @squadack - wersja 1.0 (1994) kosztowała około 100 dolców dla celów komercyjnych (chyba nie myślisz, że wtedy miałem Internet w domu). Dalej nie wiem. Szkoda, że nie zachowałem faktury.
    • tpepe Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:07
      Heh, drogi kretynofilu, wczesne IE były specjalnie pisane niezgodnie ze standardami by promować technologie i serwery MS. Najśmieszniejsze, że największe z tym problemy ma dziś sam MS, próbujący się rakiem wycofać z koszmaru pt. IE6.
      Do autora zaś: IE nigdy nie był darmowy (no może prócz IE for Mac). IE jest wkalkulowany w cenę windows.
      Mozilla też zresztą musi z czegoś żyć..zauważyliście, że strona startowa Mozilli to wyszukiwarka google? No to już wiecie z czego.
    • bulorz Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:13
      A ja jestem zdania, że każdy w życiu ma dokładnie to, na co zasłużył. Dotyczy to również przeglądarek - rzecz jasna. :>

Co do reszty... kolejny tekst tak brutalnie sponsorowany przez Microsoft, że trzeba mieć IQ w okolicach 5, żeby tego nie wyczuć już czytając sam tytuł. Co za farsa. :/
    • biber Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:15
      @aquadack - Rzeczywiście nie wiem ile, i czy w ogóle, kosztowała Netszkapa dla indywiduów. Ale kto wtedy miał Internet w domu?
    • uploadhelski Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:17
      Powielanie stereotypów. najpierw miałem internet, a potem dopiero pojawiły się Windows 95. Moją pierwszą przeglądarką była nasza szkapa Netscape'a, odpalałem to w sesji Win3.x w OS/2 Warp! Na 16 MB RAMu cały system! I prawdziwa wielozadaniowość! Na IE patrzyłem zawsze jak na jakiegoś dziwoląga, a stawianie znaku równości między internetem a Microsoftem reagowałem zawsze zgrzytem zębów! Podobnie jak na hasła typu "Bill Gates - wizjoner sieci!"
      Aha, nie jestem i nie byłem nigdy "sweterkiem" :)
    • biber Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:18
      @lebaim - "udoskonalił" czy kupił?
    • biber Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:25
      Jeju... nawet tutaj moderują wpisy!!! Zupełnie jakbym komentował krzyż.
    • lajkomik Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:37
      Ale wy ludzie macie problemy, bedziecie sie wymadrzac i przekrzykiwac na temat jakiś przegladarek. Zastanówcie sie lepiej czy jutro bedziecie mieć co do gara włożyć, jaka będzie wasza emerytura, czy nie macie raka itd. Bo jak przyjdzie kryzys w jednym z wymienionych aspektów waszego zycia to na ch...a wam wasze przegladarki będa i wiedza po ile kosztowały wersje komercyjne.
    • ulanzalasem Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:37
      Piękne czasy...brak takiej ilości dzieciarni i burdelu w internecie/na forach :/
    • ffaketrain Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:38
      bierzesz za takie teksty pieniądze? wstyd.
    • nikodem_73 Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:43
      @kretynofil: Netscape Navigatora nigdy nie trzeba było kompilować, bo nie był dostępny w źródłach. Tak samo zresztą jak Mosaic (znany szerzej jako Internet Explorer).

IE miał tylko jedną, jedyną przewagę nad Netscape - był od razu w systemie.

Zaś Tobie życzę napisania aplikacji, w której musisz wykorzystać Javascript tak aby była zgodna z Internet Explorera 6 i działała w sensownym czasie (gmail nie przestało wspierać IE6 bez przyczyny). Dzięki temu poznasz uroki tego cudu inżynierii oprogramowania (to cud, że to w ogóle działa).
    • doktor.g Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 00:59
      łojeja łojeja
      ach ten zły ie
      i tp i tp
      zygam tym pierdu pierdu
      tak samo jak szablonami
      "precz z lukaszenka"
      i tak wszyscy zrecie w maku
      i pijecie coke
      tak tak
      i know
      1 w miesiacu
      wy niedogoleni antyglobalisci
    • bejzkik Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 01:08
      Ale mogły powstać dlatego, że 15 lat temu pojawił się IE

tak? a ja myslalem ze to netscape
    • leszekm Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 01:21
      Mam 40 i parę lat i wśród moich rówieśników mówi się, że ktoś coś zrobił w "Internet Explorerze".
      Mój 10 letni syn i jego koledzy mówią, że coś robią w "Internecie Explorer". Dla nich ten program to Internet po prostu i w ogóle nie zadają sobie pytania, czy można inaczej. To dowodzi niestety, że cała dyskusja o wyższościach przeglądarek to jednak demagogia i marketing. Dzieci mówią, że król jest nagi.
      • wymiatator1 Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 18:58
        Widziałem kiedyś w serwisie komputerowym, jak kobieta skarżyła się, że jej w
        laptopie "internet nie dział", wskazując ikonę internet exploreru.
        Niewykształceni ludzie tak mają.
    • crazysierzant Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 01:45
      Ale coś te maszynki wszytkie i programy miały w sobie w latach 90'..... teraz to jakieś wszystko takie wyru...e.... wypucowane zbytnio..... wszędzie nasrane flashami po brzegi.... aż musisałem w końcu NoScript'a zainstalować żeby mnie to nie zasypywało.......

pozdro dla "staromodnych"
    • mam.problem Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 01:54
      ja tez mam IE6.0, ale tylko po to zeby sprawdzac jak bedzie wygladac projektowany serwis u takich upartych ludzi :/

"szostka" pojawila sie w 2001, czyli 9 lat temu!
      w swiecie informatyki to tak jakby nie korzystac z pradu w dzisiejszym swiecie, bo przeciez swieczka tez daje swiatlo :P

btw: XP tez pojawil sie w 2001, ale wychodzily/wychodza aktualizacjie, SP i inne. Zreszta XP byl napisany nadwyraz dobrze, za dobrze bo MS stracil na Viscie Vio!
    • mam.problem Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 01:55
      dodam, ze moj Ojciec tez uzywa uparcie IE, co uwazam za moja porazke :(
    • dylesid Re: Dziękuję Internet Explorerowi 17.08.10, 02:36
      Nie wiem, czy mozna to nazwac przegladarka, pewnie nie, bo nie przegladala stron WWW, bo takich wowczas nie bylo wiele, ale ja na poczatku uzywalem GOPHERA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka