Dodaj do ulubionych

Co i jak sprawdzaliśmy

IP: 212.244.176.* 24.03.04, 17:51
Do dupy taki test nie ma sklepu www.proline.pl a benchmarkt.pl to własciwie
komputronik. Cos mi sie zdaje ze to teks napisany na zamowienie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: mat Re: Co i jak sprawdzaliśmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 19:43
      Dobór sklepów do porównania na podstawie gotowego zestawienia sprzed 2 lat?! To
      kiepski pomysł. Krajobraz w tej dziedzinie zmienia się dosyć szybko, więc kilka
      dużych i profesjonalnie działających aktualnie sklepów w ogóle tutaj nie
      istnieje. To daje do myślenia, czy autor był leniwy, czy stronniczy...
      • Gość: SB Re: Co i jak sprawdzaliśmy IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 13:36
        Witam

"dużych i profesjonalnie działających" to znaczy jakich brakuje?
        Obecnie nr 1 to ProLine za nim Komputronik.
        Innych dużych nie ma!!!

Pozdrawiam SB
    • Gość: Gość Re: Co i jak sprawdzaliśmy IP: *.BRZEG.Korbank.PL / *.brzeg.korbank.pl 24.03.04, 20:14
      Jak dla mnie to ta ocena jest słaba. Powinny być sklepy z google - wpis "części
      komputerowe" i mam insert2.pl, www.instal.waw.pl, www.isklep.net,
      www.meditronik.com.pl, small.business.w.interia.pl,
      kietalog.miasto.kielce.pl/html/33.html, www.ceti.pl, computery.xu.pl,
      www.micronet.ipartner.com.pl. A tu ocena tych co sie w portalach reklamują !!
      nie ma obiektywizmu
    • Gość: sneq Re: Co i jak sprawdzaliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 20:35
      no i wybrany zestaw testowy - toż to porażka, takiego komputera raczej nikt nie
      kupi bo będzie on miał zatrważająco niską wydajność (fx5200 64bit- LOL :D )
    • Gość: Andrzej.A Re: Co i jak sprawdzaliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 21:09
      No to testowaliście zestaw, który jest co najmniej nieświeży
    • Gość: pro fe tron Test jest subiektywny.. IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 24.03.04, 21:54
      co było w tekście zaznaczone kilka razy...
      a adres to: www.proline.com.pl/ a nie proline.pl
      (co znowu świadczy o tym, że nie czytałeś artykułu)

i znowu, jak widać do zestawu został wybrany sprzęt najtańszy, więc wiadomo że
      nie high end... czytać, nie przeglądać. oto moja rada.
    • Gość: Braził Re: Co i jak sprawdzaliśmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 22:35
      Polecam sklep Barwkomp dostępny na
      www.tweak.pl
      pzdr
      • andre_234 Re: Co i jak sprawdzaliśmy 24.03.04, 22:46
        Sprawdziłem.
        Ceny takie sobie.
        Za to szyją komputery na miarę we wszystkich rozmiarach :-)
    • feldkurat Panie Salik... 24.03.04, 23:11
      Bój się pan Dadźboga! "Choć lata internetowego boomu minęły już chyba bezpowrotnie, w polskim internecie wciąż roi się od sklepów internetowych." Gdzie pan maturalne świadectwo kupił i czemu tak tanio?! ;)

szacuneczek internetowy w internecie

Katz
    • Gość: ja Re: Co i jak sprawdzaliśmy IP: *.proxyplus.cz / *.plock.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 07:32
      Serba misiaczku, najpierw dobrze wpisz adres, a otem narzekaj. Pa
    • Gość: js Re: Co i jak sprawdzaliśmy IP: 195.94.198.* 25.03.04, 09:51
      Trzeba patrzeć uważnie - jest sklep proline.com.pl, proline.pl fkatycznie nie
      ma.
    • Gość: Sławek Re: Co i jak sprawdzaliśmy IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 25.03.04, 09:57
      Kup sobie lepsze okulary - nie ma sklepu www.proline.pl, ale jest
      www.proline.com.pl. Przeczytaj dokładnie zanim się wypowiesz.
    • Gość: lampyogrodowe.pl Re: Co i jak sprawdzaliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 12:08
      to chyba rzeczywiscie jest artykul sponosorowany
    • Gość: ufo Re: Co i jak sprawdzaliśmy IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 12:31
      kupiłem już sporo sprzętów na WWW.TWEAK.PL
      Polecam
      • Gość: Piotr Re: Co i jak sprawdzaliśmy IP: 193.19.140.* 25.03.04, 12:46
        Ja polecam ambercom.netfirms.com na cenę trzeba się dogadać

Artykuł jest rzeczywiście do bani
        kryteria i ilość firm to rzeczywiście porażka

Komputery w dodolnej konfiguracji to chyba wszędzie można kupić
    • Gość: Polo Komputronik i Sirius IP: *.crowley.pl 25.03.04, 16:41
      Komputronik.pl robi takie numery że szkoda mówić. Po internecie chodzi o tym sklepie określenie Kompuszrotnik i w moim przypadku to się potwierdziło.
      Komputronik.pl = Benchmark.pl

Sirius.pl = Frazpc.pl

zabrakło Barwkomp.pl
    • Gość: chasmis aka elm0 Re: Co i jak sprawdzaliśmy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.04, 23:55
      Wiele wcześniejszych wypowiedzi było bardzo trafnych, i nawet nie chciałem
      zabierać głosu, jendak nie wytrzymałem - bo takich bzdur publicznie nie idzie
      nie skomentować.

Fakt - lubię robić interesy z sklepami I-netowymi, ale tylko dlatego, że właśnie
      Komputronik i Proline powiedziały, że ich to nie interesuje. Teraz żałuję, że do
      Izuś nie napisałem, ale... ;)

Nie mam zamiaru teraz wklejać moich rozmów z pracownikami sklepów Komputronik
      ani Proline, jednak na moje czasami prośmy i pytania odpowiedzi były lakoniczne
      i takie, jakby im nie zależało na kliencie. Fakt - gdybym może był nieuprzejmy
      to ich stosunek do kupującego dało by się wytłumaczyć, to jednak gdy piszę, o
      możliwość negocjacji ceny - a osoba odpisująca ze sklepu komputronik raczy
      odpisać - to nie bazar i nie ma czego negocjować, a na kolejny mail nawet nie
      raczyła odpisać -to przepraszam, ale od 4 lat niczego nie kupiłem właśnie w
      Komputroniku.
      Nawet gdyby odpisałą, że sorki Vinetuo, ale nie mamy jak, i nie jesteśmy w
      stanie - to spoko. Rozumiem Was, i jak coś w dobrej cenie będzie, to może się
      skuszę - to teraz nawet jak coś jest tańsze parę groszy w komputroniku, to
      omijam go, bo boję się, jak wy wyglądała ewentualna reklamacja - tego chyba
      najbardziej się bałem zaczynając parę lat temu zakupy części do pc przez neta.

Może człowiek miał zły dzień, że w taki sposób mnie potraktował, jednak gdy
      rozmawiam ze znajomym o sklepach inetowych i pada nazwa poznańskiego sklepu,
      mówię aby dał sobie spokój i już lepiej poczakał, aż części kupi w sklepie w
      jego mieście.
      A gdy pytam w proline, o cenę coolera, i pracownik odpowiada mi, że tylko snoby
      to kupują - feeee.
      Chyba nigdy nie zbierał kasy na coś, co chciał posiadać, a na co odrazu nie było
      go stać. Poza tym nawet gdy składam PC dla klienta to jest to jego wybór, i
      zapewne nie życzy sobie, aby ktoś bezpodstawnie osądzał go.

Chciałbym - zapewne nie tylko ja - dowiedzieć się czemu Benchmark.pl wycofał się
      s konkursu I-net awards. Jak mailowałem do Pana Piotra Pietrzaka to
      poinformowano mnie, że zrezygnowali na własną prośbę - doprawy ciekawe - a byli
      na 1 miejscu z miażdżącą przewagą nad innymi vortalami.

Ale za takim sondarzem idzie też pewna renoma i klienci, którzy być może udadzą
      się na zakupy - a więc też kasa dla firmy. Choć nie leży to w moim bezpośrednim
      interesie, to jednak uważam, że wyniki są wyssane z palca i należało by się
      sprostowanie z równie sporym buttonem.

Tyle odemnie. Aby "lub czasopisma" nie stały się powszechnością w naszym kraju.
    • iloraz Re: Co i jak sprawdzaliśmy 26.03.04, 08:19
      Co do artykułu - tendencyjny strasznie

Ale nie rozumiem tych waszych dywagacji nt. adresu. Mi działa zarówno
      www.proline.com.pl jak i www.proline.pl -
    • Gość: Doopan 64 bity fx to syf, nie powinno sie o nim mowic!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 15:57
      • Gość: Dziki Ten test to jakies nieporozumienie!!!!! IP: 193.19.104.* 28.03.04, 14:57
        Jestem niezmiernie ciekawy na jakim miejscu bylby komputronik/benchmark gdyby
        redakcja zamowila tam komputer. Gwarantuje ze zamiast dysku 80 bylby dysk 40
        albo nie tej firmy albo jeszcze cos innego. Komputronik baaaaardzo czesto sie
        myli przy wysylaniu sprzetu. Co wiecej sprzedaje sprzet robiony gdzies w
        piwnicach (szczegolnie oemowe karty grafiki i muzyczne) ktory to sypie sie jak
        liscie z drzew jesienia. Ogolnie po dwoch zakupach w tym sklepie (2 nieudanych)
        mam go serdecznie dosc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka