ex 26.08.10, 02:18 co za bzdury. wiele osob uzywa ipada wspolnie np. z dziecmi i reszta rodziny i moze byc wiele kont na jedno urzadzenie. piratowanie gier na ipada przy ich niskiej cenie mija sie z celem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seerengie Re: Piractwo na iPadzie okiem dewelopera 26.08.10, 16:54 fakt... zabezpieczenia by rozwiazały ten problem ale jak poradzic sobie z tymi wszystkimi aplikacjami które tylko maja większa rozdziałke a sprzedawane są nawet 4x drożej... Odpowiedz Link Zgłoś
cvbyui Re: Piractwo na iPadzie okiem dewelopera 26.08.10, 19:17 > piratowanie gier na ipada przy ich niskiej cenie mija sie z celem. Piracenie to nie zawsze kwestia pieniędzy, a często tylko złodziejskiej mentalności. > jak poradzic sobie z tymi wszystkimi aplikacjami które tylko maja większa rozdziałke a sprzedawane są nawet 4x drożej... Normalnie - chcesz wersję w większej rozdzielczości - kupujesz. Nie chcesz? Używasz starej na iPhonie i iPadzie - nie dopłacając ani grosza! Odpowiedz Link Zgłoś
kvasek1 Re: Piractwo na iPadzie okiem dewelopera 27.08.10, 02:07 Nie można piracić na iOS bez jailbreaka. Synchronizuje się iPada z iTunes, więc można wgrać tylko programy, które się kupiło lub ściągnęło, jeśli są za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
podzielnik Re: Piractwo na iPadzie okiem dewelopera 27.08.10, 08:54 A ja przedwczoraj złamałem Nokię E72 tylko dlatego, że nie lubię jak się mnie do czegoś zmusza ("pikanie" w słuchawce w czasie nagrywania rozmowy, obowiązkowy, brzydki "trzask migawki") - teraz po prostu usunę te paskudztwa z systemu. No i oczywiście mam możliwość instalacji niepodpisanych aplikacji (bez używania dziwnego chińskiego certyfikatu). Swoją drogą to śmieszne - Nokia udaje jaki to Symbian OS nie jest otwarty, a zabezpiecza się przed modyfikacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszt-of12345 Re: Piractwo na iPadzie okiem dewelopera 27.08.10, 08:56 "najskuteczniejszą metodą jest zabezpieczenie samego hardwaru" Myślę że trzeba zamknąć sklepy Apple, w ten sposób hardware będzie bezpieczniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś