Dodaj do ulubionych

Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem

• koci.byk Re: Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem 24.11.10, 08:52
      @ babaqba - weź nie wylewaj swoich frustracji na forum technologicznym. Nie podoba Ci się w PL, zmykaj czym prędzej do Krainy Wiecznej Szczęśliwości Makowo-iPadowej. Po drugie nie za bardzo rozumiem sens Twojej wypowiedzi "...w Polsce nikt nie ma iPadów, iPhone'ów czy Maków..." Ludzie mają i ... niektórzy z nich narzekają. Co... to też kłamstwo? Fanboy z Ciebie i tyle.
    • freelancer_1 Re: Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem 24.11.10, 09:54
      "zabójca" iPada, iPhone'a... który to już? Filozofii Apple'a nikt nie pokona - to są końcówki do iTunes i w tym cała ich moc.
    • roger45 Re: Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem 24.11.10, 09:59
      mam od 3 tyg Samsunga Galaxy S. Spadl mi z ok. pol metra na kostke parkingu i stlukla sie szyba. Naprawa 700 PLN.
      Stare telefony spadly mi w zyciu iles razy i nic im nie bylo.
      Wezcie to pod uwage.
    • matiooo Re: Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem 24.11.10, 10:47
      Galaxy Tab jest swietny, mialem wczoraj przyjemnosc pobawienia sie nim. Strasznie latwa, intuicyjna obsluga. Wszystko plynnie chodzi, zero scin, czy niewyjasnionych przestojow (zasluga procesora). Strasznie prosto sie pisze smsy, tak samo robi zdjecia, nie mowiac juz o ogladaniu filmow na tym wyswietlaczu 7calowym. ;)
    • aquanta.sp Re: Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem 24.11.10, 13:18
      Za taką cenę polecam jednak wypasionego netbooka. Idea padów była chyba jednak inna bo dotykowy ekran to za mało jak na rynkową innowację. Ja oczekiwałem niskiej ceny i wydajności słabego netbooka. A nie 3000 za telefono-netbooko-komputero do internetowego-ipado-dotykowo ekrano coś.
    • najlepszymalrycy Re: Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem 24.11.10, 18:11
      a ja uwazam ze to co niektorzy wymieniaja za wady galaxy tab są defacto zaletami, 7cali to mobilnosci, nie bedziesz na tabie pisal pracy mgr, ma on byc funkcjonalny, mobilny i wszechstronny, 10cali ipada to za duzo, za duzo wazy i ogoleni jest za wielki, tak samo uwazam ze wolnosci androida jest tu zaleta, intensywne uzytkowanie baterii, i jej wydajnosc na 7h przy wideo jest ok, to akurat podroz z wroclawia do gdanska, wystarczajace, mysle ze przy uzytkowanieu galaxy tab jako organizera i telefonu pociagnie spokojnie kilka dni i co wazne samsung ma funkcje telefonu !!!
    • ageh Re: Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem 24.11.10, 18:53
      najwięcej baterii zżera wyświetlacz, nie ma żadnej potrzeby obciążać procesor wszystkim naraz- nie używane aplikacje wyłączać i na pewno będzie trzymał ponad 5 godzin nawet przy ciągłym oglądaniu filmów.
    • imsocool Re: Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem 24.11.10, 18:59
      @zbyfauch
      "brat od Leszka" Tylko jaki region tego regionalizmu? :)
    • cvbyui Re: Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem 24.11.10, 20:04
      > 7cali to mobilnosci
      Problem w tym, że 7-calowy tablet jest znacznie mniej mobilny od komórki, bo nie wsadzisz go do normalnej kieszeni, za to wcale nie jest bardziej mobilny od tabletu 10-calowego, bo jedno i drugie do noszenia wymaga torby, torebki, plecaka lub czegoś podobnego. Za to ma dwukrotnie mniejszy ekran od 10-calowego i to jest naprawdę spora różnica przy przeglądaniu internetu, czytaniu e-booków czy oglądaniu filmów.
    • najlepszymalrycy Re: Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem 27.11.10, 01:18
      >>>cvbyui
      możemy mieć odmienne zdanie, kazdemu wg potrzeb
      przy czym , 7calowy ekran, to nie dwukrotnie mniej niż 10calowy, po drugie mówimy o mobilności a ne wygodzie korzystania, zgodze sie że mobilniejsza jest malutka komórka, a tym samym galaxy tab nad ipadem,

bawilem sie galaxy tab wczoraj u kumpla, i powiem Ci ze miesci się do kieszeni wewnatrznej marynarki, i naprawde spokojnie sie ogladalo na nim filmik, i przegladalo internet, jak do skorzystania z tych funkcji w tereni/podrozy/okazjonalnie to spokojnie wystarcza
    • jamminson Re: Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem 28.11.10, 11:28
      Trzymac 7cali w dloniach a 10.. to juz by sie przydalo na kolanach tego ipada dac. A co do komorki - komorka to nie organizer. Jest roznica miedzy komorka, tabletem, laptopem. Dla kazdego cos sie znajdzie
    • ageh Re: Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem 28.11.10, 23:06
      7cali to nie dwa razy mniej niż 10...
      tak sobie myślę, przy noszeniu nawet w teczce 10calowego tabletu o ile bardziej trzeba uważać niż przy noszeniu 7calowego?
    • cvbyui Re: Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem 29.11.10, 10:59
      > przy czym , 7calowy ekran, to nie dwukrotnie mniej niż 10calowy
      Spało się w szkole na geometrii? Masz dwa kwadraty, jeden o boku 1cm, drugi o boku 2cm. Pierwszy ma powierzchnię 1cm2, a drugi 4cm2. Tu jest podobnie - 7 calowy tablet ma dwukrotnie mniejszą powierzchnię ekranu od 10-calowego, mimo że przekątna nie różni się aż dwa razy.
      > o ile bardziej trzeba uważać niż przy noszeniu 7calowego?
      Na co trzeba uważać?
    • gandalf38 Re: Samsung Galaxy Tab - tablet z Androidem 29.11.10, 12:17
      A ile w tej chwili on kosztuje na wolnym rynku, wiem, że jest w Orange razem z BE (i cena waha się między 1 a 799 zł), ale ciekawy jestem za ile można go dostać bez pośrednictwa operatora?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka