master4k 11.01.11, 14:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzesbart CES 2011: Tablet Motorola Xoom - pierwsze wrażeni 12.01.11, 19:20 od jakiegoś czasu w prawie każdym tytule dotyczącym Tabletów czytamy że "czy tablet XXX jest rywalem dla iPada". znaczy że co? wszystkie są rywalami tylko Aplowego gadżetu? dla innych tabletów nie są rywalem? iPad jest aż takim wzorem do naśladowania, że wszystkie się porównoje do niego? czy może dlatego że był pierwszy? nie wiem, mnie tablety nie przekonują wogóle.. ale chciałbym znać odpowiedź.. Odpowiedz Link Zgłoś
klusex CES 2011: Tablet Motorola Xoom - pierwsze wrażeni 12.01.11, 19:32 Tak, iPad ustalil standard, ktoremu nikt jeszcze nie dorownal. Reszta tabletow to zabawki przy iPadzie Odpowiedz Link Zgłoś
adamus1982 CES 2011: Tablet Motorola Xoom - pierwsze wrażeni 12.01.11, 19:57 To zależy do pokaże następny iPad który może się pokazać już w marcu. Poza tym zapewne do premiery Xoom jeszcze daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
wyeksponowani CES 2011: Tablet Motorola Xoom - pierwsze wrażeni 12.01.11, 20:56 Przepraszam bardzo... po co powstał ten artykuł? Przecież tu nic nie jest napisane!!! Proszę o pracę w Gazecie za 10k brutto - mogę pisać koło 40 takich artykułów dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
dareku6464 CES 2011: Tablet Motorola Xoom - pierwsze wrażeni 12.01.11, 21:18 zalosne sa texty o CES na wyborczej. kazdy kto sie choc troche interesuje wie ze najwiekszymi wydazeniami na tegorocznym CES byly premiery dwoch produktow Motoroli - tableta Xoom oraz smartfona ATRIX - oba wyprzedzaja o cala generacje te z uporem reklamowane przez wyborczych expertow Iprodukty. Wystarczy wejsc na strone CES i poczytac the best off. O Atrixie i nowej koncepcji kozystania ze smartfonow jaka przedstawilo Moto nie napisaliscie ani slowa mimo ze od premiery minal juz ponad tydzien. W miedzyczasie dla wiekszosci mediow na swiecie jest to najwazniejsze wydazenie CES. Ohhh zadupie, zadupie Odpowiedz Link Zgłoś
adamus1982 CES 2011: Tablet Motorola Xoom - pierwsze wrażeni 12.01.11, 22:07 @darek6464 ale jak wyprzedzają iProdukty. Przecież one nie istnieją! Nikt poza przedstawicielami producenta nie bawił się jeszcze Androidem 3.0 Więc co ma tu kogo wyprzedzać. Nieistniejący produkt? Jeśli ma wyprzedzić iPada coś innego to być może PalmPad ipadnews.pl/2011/01/08/zapomnijmy-o-ces-w-las-vegas-przeniesmy-sie-do-san-francisco/ ale on na razie nie istnieje również. Odpowiedz Link Zgłoś
dareku6464 CES 2011: Tablet Motorola Xoom - pierwsze wrażeni 12.01.11, 22:24 adamus1982: Xoom bedzie w sprzedazy w Q1. Poza tym polecam: www.engadget.com/2011/01/11/best-of-ces-2011/ Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta CES 2011: Tablet Motorola Xoom - pierwsze wrażeni 12.01.11, 22:33 Mieszkam od lat w USA. W niektorych zawodach tablet staje sie nieodzowny (z racji wykonywania zawodu i nie koniecznie do jego wykonywania - nie bede tego tlumaczyl bo wielu moich kolegow w Polsce moze tego niezroumiec a poza tym nie mogeo pewnych sprawach rozmawiac). Otoz nie cierpie firmy AT&T (powody mam od 1998 roku). To tylko mnie powstrzymuje od kupienia iPad'a ktorym sie juz bawilem... i powime prosto: nie ma lepszej jakosci i ergonomii na rynku na razie. Czekalem dlugo na konkurencje spodziewajac sie ze moze nie bede dalej postepowal za przereklamowanym Applem (w sumie w domu uzywam komputerow Apple, AppleTV, kilku iPod'ow od lat i nie narzekam a wrecz podziwiam ciagle wygode). Wyszedl Samsung Tab Galaxy na ktorego czekalem i pare innych jak HP Slate i takie inne. Nieststy wszystko inne cosraz bardziej wyglada na gnioty ktore szukaja wolnego miejsca w poblizu iPad'a z firmy Apple. Taka jest smutna prawda... choc obserwuje od kilku lat spadek jakosci produktow firmy Apple (najlepszy przyklad wsrod aplikacji iLife ktore znam od trzech generacji). Zatem wyglada na to ze zlamie sie zakupie tego cholernego iPad'a... bo innego wyjscia nie mam. A Samsung niech nauczy sie ze oryginalne pomysly to nie kopie z dziadowska jakoscia porzucane przez utrzymanie techniczne po mniej wiecej roku czasu. Apple wspomaga znacznie dluzej mimo nowych produktow na rynku i naprawde wprowadza innowacje. Moge pojac dlaczego pierwsze wersje z firmy Apple nie maja pewnych funkcji... ale nie moge pojac dlaczego inni producenci naobiecuja a potem czegos nie ma a cos sie po prostu rozpierda... Zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta CES 2011: Tablet Motorola Xoom - pierwsze wrażeni 12.01.11, 22:42 I jeszcze cos takiego: wypuszczanie tableta opartego o system Android ponizej wersji 3 jest po prostu proba ratowania sie na rynku tabletow i zenujacym rozwiazaniem. Zaden system Android sprzed 3.0 nie byl zaprojektowany do tabletow. Dopiero wersja 3.0 bedzie ta wlasciwa. Tak, dopiero Gingerbread (3.0) bedzie tym co potrzeba. A wsadziecie sobie Froyo i te inne... do smartphonow. (tak jestem informatykiem w amerykanskim banku) Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper CES 2011: Tablet Motorola Xoom - pierwsze wrażeni 13.01.11, 00:02 @pocalujta_wujta Mam tylko nadzieje, ze nie w GS ? Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper CES 2011: Tablet Motorola Xoom - pierwsze wrażeni 13.01.11, 00:07 @pocalujta_wujta A iPada to mozna tez nabyc w Verizonie, dude. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper CES 2011: Tablet Motorola Xoom - pierwsze wrażeni 13.01.11, 00:09 @pocalujta_wujta OK juz po raz ostatni. Honeycomb to Android 3.0, a nie Gingerbread =Android 2.3 Odpowiedz Link Zgłoś
czujnykorektor CES 2011: Tablet Motorola Xoom - pierwsze wrażeni 13.01.11, 10:26 @pocalujta_wujta Już ktoś mnie uprzedził ale na wszelki wypadek - 3.0 to Honeycomb. Rozumiem, że uważasz, że poniżej 3.0 nie ma co pchać tego do tabletów bo to niemała głupota tworzyć przerośniętego smartfonowego Androida. Tak jak tworzyć przerośniętego iPhone'a. whatever Honeycomb na Xoom to naprawdę będzie dobra para tabletowa i to urządzenie istnieje (kto czyta coś więcej niż technologie.gazeta.pl to wie). pocalujta - o ile większość tabletów ze starym Androidem to rzeczywiście lekki bezsens to chyba nie widziałeś Notion Ink Adam. Pracuje na starszym andku ale nakładka tabletowa czyni z tegp urządzenia tablet z krwi i kości - polecam www.tabletowo.pl/2011/01/08/notion-ink-adam-na-ces-2011-wideo/ Do dziennikarzy portalu, gratulacje, że potrafiliście stworzyć po tygodniu pseudo newsa o jednym z największych wydarzeń tych targów i to stawiając go obok przerośniętego iPhonea zabawki. Podziwiam Waszą 'pracę', naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś