Dodaj do ulubionych

Firefox blokuje Skype

24.01.11, 11:18
I mają rację....Skype jest badziewiem.....
Obserwuj wątek
    • karim72 Re: Firefox blokuje Skype 24.01.11, 11:22
      LOL, nie Firefox to badziewie.....
    • thebestmaszyna.blogspot Re: Firefox blokuje Skype 24.01.11, 12:36
      Skype jest niedopracowany

thebestmaszyna.blogspot.com/
    • maikeru Re: Firefox blokuje Skype 24.01.11, 12:47
      Najbardziej wkurza że wtyczka jest instalowana kompletnie bez pytania o zgodę.
    • hohenegg Re: Firefox blokuje Skype 24.01.11, 13:57
      Mi wystarczają dwie wtyczki w FF - adblock i synchronizacja. Mam wszystkie potrzebne funkcje, a przeglądarka działa żwawo. Wszystko ponadto to barok - zwłaszcza te wszystkie "paski rozszerzeń".
    • stanislaw-z-lodzi Re: Firefox blokuje Skype 24.01.11, 16:23
      Bardzo dobrze. Jak mnie wkurzała ta wtyczka.
    • go_bsh Re: Firefox blokuje Skype 24.01.11, 17:14
      no jak to Firefox z dodatkiem wolniejszy!?
    • wolekkxxx666 Re: Firefox blokuje Skype 24.01.11, 17:29
      oprócz niezbędnego Adblock+, polecam jeszcze WOT
    • wajego Re: Firefox blokuje Skype 24.01.11, 17:33
      Pierwszą rzeczą jest odinstalowanie firefoksa. Drugą zainstalowanie opery. I tyle w tym tutorialu.
    • turbo-liberal Re: Firefox blokuje Skype 24.01.11, 19:54
      A nie lepiej dać sobie spokój z tą mocno przereklamowaną przeglądarką?
    • pocalujta_wujta Re: Firefox blokuje Skype 25.01.11, 05:48
      I mieli racje. Lajzy informatyczne pracujace nad Skypem tak sie obijaja, ze sie w glowie nie miesci. Na Apple byla niezla awantura i wtedy poprawili to spowalniajace gowno do przyzwoitego poziomu. Jak wiadomo na Windows nikt sie nie kloci (ludzie i tak sie przyzwyczaili do gownianego dzialania calego srodowiska z beznajdziejna iloscia bledow, spowolnien i nielogicznej interakcji) ze nikt o to nie walczyl (glowny powod dlaczego Skype z wideo nie potrafi dzialac na Windows XP z wolniejszym procesorem).

(informatyk... i uzytkownik Mac OS X)
    • karoryfel Re: Firefox blokuje Skype 25.01.11, 08:24
      "Pierwszą rzeczą jest odinstalowanie firefoksa. Drugą zainstalowanie opery. I tyle w tym tutorialu."

Drugą wywalenie opery i zainstalowanie safari

I tak można w kółko, a jak się skończą przeglądarki to od nowa.
    • wajego Re: Firefox blokuje Skype 25.01.11, 09:14
      A po co safari jak masz już operę?
    • rozbojnick Re: Firefox blokuje Skype 25.01.11, 09:56
      Wielokrotnie przymierzałem się do Opery, ale po kilku dniach dawałem sobie spokój z tym badziewiem. Przykład pierwszy z brzegu: działa wam Silverlight na Onet VOD? vod.onet.pl/kasia-i-tomek,kasia-i-tomek,3048,3,3125,odcinek.html
      U mnie, jedynie zwiastuny działają, bo te, nadawane są we flashu. Jak chcę obejrzeć pełny materiał, to dupa blada. Gdzieś czytałem, że trzeba coś podmienić, dodać itp. Przeglądarka powinna sprawnie działać bez żadnego kombinowania, więc niech się bujają.
    • mleczar Re: Firefox blokuje Skype 25.01.11, 11:31
      @rozbojnick
      Do garbatego pretenje o to, że proste dzieci ma też masz?
      To problem Onetu a nie Opery, że nie potrafia zrobić czegoś porządnie. Silverlight działa normalnie pod Operą, oglądam na rosyjskich serwisach czasami relacje z ich ligi hokejowej i jest ok. Poza tym nic nie trzeba podmieniać tylko maskować operę jako IE/FF i filmiki działają ale nie wszystkie(kolejne punkty dla onetu, ciekawe za co im płacą hehe).
    • cvbyui Re: Firefox blokuje Skype 25.01.11, 13:50
      > To problem Onetu a nie Opery
      A już myślałem że ten argument operowców używany często gęsto wieeele lat temu umarł śmiercią naturalną... Użytkownika przeglądarki naprawdę nie obchodzi, czyja to wina, że strona mu nie działa. A jeżeli zmiana przeglądarki na inną rozwiązuje problem, to znaczy, że przeglądarka jest do bani.
    • karoryfel Re: Firefox blokuje Skype 25.01.11, 14:07
      "A po co safari jak masz już operę?" - chodzi o to, że nie ma "najlepszej" przeglądarki, co najwyżej preferowana przez kogoś. Po co zawracać wisłę kijem i nawracać na operę kogoś, kto jej nie lubi? Albo na safari, chroma, ff, ie i tak dalej i w ten deseń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka